27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Proč je třeba zavřít Nečase

Vstupujeme do období trojích voleb: nejprve na podzim do krajských samospráv, pak příští rok do Poslanecké sněmovny PČR, a konečně napřesrok do té prezidentské. Jejich výsledky tak či onak uzavřou převratné události posledních čtyř let, které od základů proměnily českou politickou scénu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vondráček 2.8.2016 11:20

Re: Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Mě . Zvláště když vidím Babiše ...

H. Gene 2.8.2016 11:19

Re: Je ale fakt, že politici si dávají

No, ono to má i svoji stinnou stránku. Například neschopnost či neochotu leccos schválit. Mýto je toho jasným příkladem.

R. Langer 2.8.2016 11:05

Re: Peníze a zlato zabavili, vrátit je majiteli nechtějí,

No to je super, tak hlavně, že se nic nestalo. :-(

J. Václavíková 2.8.2016 10:52

Re: Žlučovitý stařec

Ano, je smutné, když si někdo ke stáří vytvoří obsesivní představu a nic jiného už nevnímá.

Č. Berka 2.8.2016 10:51

Komu se stýská po vládě Nagy-Nečase?

Po Radku Johnovi, Karolíně Peake, Janu Kubice,Alexandru PromoPro Vondrovi,Jiřím Pospíšilovi, Pavlu Blažkovi,Martinu Kocoukovi a Martinu Kubovi,Pavlu Drobilovi a Tomáši Chalupovi,Ivanu Fuxovi a Petru Bendlovi,Miroslavu Kalouskovi , Leoši Mocdoktorů Hegerovi,Jaromíru eskarta Drábkovi a Ludmile Mullerové,Jiřím Kabát Besserovi a Aleně Nastavit procesy Hanákové,Vítu Bártovi a Radku Šmerdovi a Pavlu Bátora Dobešovi a Zbyňku Stanjurovi,Josefu Dobešovi,po schůzkách Kristýny s Tlučchořem... po kamerách v bytech VV, po hrdinech z Afghanistánu, co šmírují exnečasovou a nějakého řidiče...

M. Prokop 2.8.2016 10:45

Re: Zavřít je třeba Ištvana

Nezapomeňte na to, s kým vládnul.

Ale on nikdy nebyl moc pravičák.

M. Prokop 2.8.2016 10:44

Re: Nechme Boží mlýny mlít

Jo, asi tak.

V. Javora 2.8.2016 10:42

Re: Zavřít je třeba Ištvana

Ovšem, to není malost česká. To je malost vaše, vlastní, uprděná.

M. Rastislav 2.8.2016 10:42

Nechme Boží mlýny mlít

Pane Doležale napsal jste dobrý článek.

Nevím, kdo tenkrát stál v pozadí pádu Nečasovy vlády. V popředí tehdy stáli dva šašci, kteří v TV zdůvodňovali noční nasazení maskovaného komanda 400 elitních policistů při zásahu proti zločincům a jejich odvádění v klepetech. Organisovaný zločin měl spočívat v tom, že tři poslanci „mobilovali“ mimo sněmovnu o svém odchodném. K tomu SZ nyní ještě přidává trestní oznámení na expremiéra Nečase za nabídnutí úplatku tj. za odchod z poslaneckého 60 tis. platu na poloviční v exekutivě.

Pokládám Nečase za „čistého“ politika a jeho vládu, která se v době ekonomické recese nechtěla moc zadlužovat, za dobrou. Sice neměla důvěru KSČSSD + odborů, ale měla důvěru finančních trhů, které jí, jako jedné z mála vlád v EU, daly kladné hodnocení a lepší úvěrový rating, což bylo v době hospodářské stagnace velmi důležité. Když ji porovnám se současnou vládou Sobotky, která i v době nebývalého ekonomického oživení vládne na dluh, tak bych brečel. A Sobotkův názor, že při sestavování státního rozpočtu má nejdříve každý ministr říci, kolik potřebuje miliard a teprve pak z těch přání vyjde deficit, raději nekomentuji.

Nechme Boží mlýny mlít, třeba dojde k reorganizaci Justice a mlýny semelou i toho druhého šaška.

V. Mlich 2.8.2016 10:09

Zavřít je třeba Ištvana

Až pak bude kauza Nečas definitivně uzavřena. Jinak ty trable Nečasovi přeju, když popřel pravicové zásady a chtěl zvýšit sazby daní, tak si to zaslouží.

M. Prokop 2.8.2016 9:44

Re: Tohle mě nadzvedlo

Trochu by pomohl většinový systém, ale ani od toho nelze čekat zázraky.

M. Prokop 2.8.2016 9:43

Re: Neff na dně?

Proč by se někdo měl rozčilovat proto, že jste něco nepochopil?

M. Prokop 2.8.2016 9:41

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Jo, ti Pražáci ... :-P

Sice je to samá náplava, ale mohou za vše, co pan Čech nechápe.

M. Prokop 2.8.2016 9:40

Re: Žlučovitý stařec

Tak to vás lituji, starče.

M. Prokop 2.8.2016 9:40

Re: Trapnost

Koukám, že vám zbývá už jen ten Havel. Pan Doležal píše o důležitějších věcech.

P. Chaloupek 2.8.2016 9:25

Trapnost

Když chybí argumenty, tak se alespoň otřít o mrtvého Havla. Nic neobvyklého a překvapivého u ODSáků.

V. Kraus 2.8.2016 9:09

Re: Neff na dně?

Na NP se objevují různé články. S některými souhlasím s jinými ne. Příznaky nějaké upadající kvality jsem zde nezpozoroval.

Vaši reakci vnímám jako snahu nanutit panu Neffovi, co se má na NP zveřejňovat a co ne.

V. Kraus 2.8.2016 9:04

Dobře napsáno

S autorem plně souhlasím.

P. Lenc 2.8.2016 9:00

Re: Kdo to tady vede?

Váš pohled je opravdu blízký realitě.

P. Lenc 2.8.2016 8:56

Článek

pravdivý, otázka zní, jak dlouho budou různí Ištvanové a Šlachtové moci svrhávat vlády, kdo za tímto prokurátorským gengem stojí?

P. Rudolf 2.8.2016 8:23

Žlučovitý stařec

Si na závěr svého života vyřizuje účty se světem. Smutné.

O. Dvořák 2.8.2016 8:19

Re: Tohle mě nadzvedlo

Pochybuju že byste tím vyřešil problematiku nestabilních vlád.

M. Klas 2.8.2016 8:18

Kdo to tady vede?

Nečase je potřeba zavřít proto,aby bylo vidět ,kdo to tady vede(to jako že ne vláda ČR,ale někdo ze zákulisí).To by tak scházelo,aby se vůle "spřátelených " vyslanců nebyla brána v potaz.Tak teď nezbývá nic jiného ,než pro výstrahu Sobotkům,Babišům,Bělobrádkům a jiným demonstrovat sílu,ať to stojí co to stojí,To by tak scházelo,aby jste tu měli,drazí Čechové,nějakou demokracii,poslouchat budete ,držet hubu a krok!Na to jsem byli ostatně zvyklí i před rokem 1989,říkalo se tomu "princip omezené suverenity".Ať si alespoň vyslanci " sptřátelených " velmocí nechají ty blbé kecy(duhové...),bylo by to tak lepší.

Z. Rychlý 2.8.2016 8:10

Re: Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Vlastizrádce ? Jste směšný ve svém hloupém hněvu.

Z. Rychlý 2.8.2016 8:09

Re: Tohle mě nadzvedlo

Vyměnit bohužel nelze, ale omezit počet voličů by snad šlo. Přísavky by neměly mít volební právo.

P. Čech 2.8.2016 7:48

Re: Neff na dně?

Tomuto pamfletu říkáte "velmi dobrý článek"? Jde o soubor nesmyslů polopravd a lží, mnohem horších než " s*ačky , které tady byly zveřejněny dříve a na jiném místě".

P. Čech 2.8.2016 7:40

Zkrátka a jednoduše, jde o všechno.

Avšak o něco zcela jiného.. O to, o čem píše pan Doležal nejde, jsou to nesmysly. Překroucená pravda ukřivděného ovčana ODS. Zejména předposlední věta je do očí bijící nesmysl. Žádná demokracie nám do klína nespadla. U nás jde o reálný socialismus, vládnoucí bok po boku s anarchií. O skutečnou demokracii byly a jsou tu a tam činěny pokusy, ty jsou však podobnými Pražáky, jako je pan Doležal v zárodku potlačovány a to právě v souvislosti a pomocí této vládnoucí anarchie. Slovo je obecné dáváno všelijakým anarchistickým sdružením, jimž se říká "neziskové organizace", které tyjí ze státního rozpočtu, dělají obecně ostudu a škodí státu. Paradoxem je, že ona demokracie je potlačována zejména ODS, která má v názvu "demokratická". Demokratická není ani náhodou. Založil ji vlastizrádce a dodnes hájí jeho teze. Dodnes otevřeně vystupuje proti jedinému demokratickému institutu, pomocí něhož lze objevit a následně nastolit demokratickou vůli většiny k čemukoliv. Obecné referendum. Protože se chová takto nedemokraticky, bojuje o udržení se v poslanecké sněmovně. To je pravda, pane Doležale.

D. Polanský 2.8.2016 7:27

Je ale fakt, že politici si dávají

teď většího majzla. Což je dobře.

L. Novák 2.8.2016 6:51

Re: Neff na dně?

Překvapuje mě, že tohle píšete zrovna u velmi dobrého Doležalova článku, a ne u s*aček, které tady byly zveřejněny dříve a na jiném místě.

L. Novák 2.8.2016 6:46

Peníze a zlato zabavili, vrátit je majiteli nechtějí,

přestože není z ničeho obviněn ani trestně stíhán... Zlodějský stát?

Stát v kauze Nagyová zabavil neobviněnému podnikateli zlato a peníze, omlouvat se nemusí

Stát se podle soudu nemusí omlouvat podnikateli Luboši Paškovi, kterému policie v roce 2013 v souvislosti s razií na Úřadu vlády zabavila zlato a desítky miliónů korun. Uvedl to v pondělí Český rozhlas - Radiožurnál. Pašek nebyl podle rozhlasu z ničeho obviněn, ale majetek mu zatím vrácen nebyl. Podnikatel se dožadoval omluvy a odškodného 50 000 Kč. Jeho žalobu na stát zamítl Obvodní soud pro Prahu 2.

"Soud ještě doplnil, že můj klient není účastníkem žádného řízení, ve kterém by mohl uplatnit svoje nároky, a že má z tohoto důvodu omezené mantinely, žádat nápravu právní cestou," řekl rozhlasu Paškův právník Prokop Beneš. ...

https://www.novinky.cz/domaci/410801-stat-v-kauze-nagyova-zabavil-neobvinenemu-podnikateli-zlato-a-penize-omlouvat-se-nemusi.html