26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bez brýlí 25.5.2006 8:50

Že je ČSSD a KSČ stejná

vidíte přes modré brýle. Ostatní to mohou vidět jinak. Včetně toho, že Váš 2.odstavec stejně dobře platí pro ODS.

jepice 25.5.2006 8:16

Re: Voliči ČSSD a KSČM

Člověk , který si říká politolog, může třídit třídit obyvatelstvo takovým způsobem, jaký uzná za vhodné. Vy si o tom na oplátku můžete myslet, co chcete.

tony 25.5.2006 9:13

Re: Voliči ČSSD a KSČM

Souhlasím s obměnou, že volič ČSSD je občan 2. kategorie, volič KSČ je občan 3. kategorie.

Vocílka 25.5.2006 10:29

Re: Re: Voliči ČSSD a KSČM

Jak rozeznáte na ulici voliče první kategorie od voliče třetí kategorie? Podle oblečení? Pochybuji,že by prohlášení voličů komunistů za třetí kategorii je odradilo od jejich úmyslu volit komunisty.

Alfons 25.5.2006 6:50

Nejdu k volbám,abych mladejm nezkazil budoucnost

Když si vzpomenu na tu hrůzu, kterou jsem způsobil tím, že jsem kdysi volil komouše a jaké to má do dneška pro mladé děsivé následky, docházím nutně k poznání že neumím volit. Proto teď k volbám nejdu, ať to zase mladejm nezkazím. Však oni si teď vyberou tu správnou stranu, která jim vytvoří podmínky pro jejich kvalitní život. A pochopitelně to bude znamenat i lepší život pro mne osobně. Prostě jsem blb a politice nerozumím. A proto mládí vpřed k volebním urnám. Výraz URNA má pro volby vysokou vypovídací hodnotu. Takový velice povedený obsahový koncentrát.

Ladislav N. 25.5.2006 7:23

Re: Nejdu k volbám,abych mladejm nezkazil budoucnost

Že by tak angažovaný komunista, jako jste vy, nešel k volbám, to bych se opravdu divil... ;-D

jepice 25.5.2006 8:30

Re: Nejdu k volbám,abych mladejm nezkazil budoucnost

Koukám, že s vámi cloumá pěkná chandra. Třeba ještě nebude tak zle. Do Pelhřimova si zajeďte a krematorium si pěkně prohlédněte, ale pak zajděte na dobrý oběd a třeba přijdete na lepší myšlenky. Můžete aspoň zpopelnit volební lístky  a pak obřadně rozptýlit  popel  na letenské pláni.

;-( 25.5.2006 11:39

Alfons, neste vy šiditel dle vzoru "Pane šititeli, pane šititeli !" ? Re: Nejdu k volbám,abych mladejm nezkazil budoucnost

hi :-D hi :-D hy ;-(

Alfons 25.5.2006 13:17

Re: Alfons, neste vy šiditel dle vzoru "Pane šititeli, pane šititeli !" ? Re: Nejdu k volbám,abych mladejm nezkazil budoucnost

Přece když jsem blbej, tak se do toho nemontuju a nebudu kazit mladým výsledky voleb a házet jim klacky pod nohy. Věřím jim, že rozhodnou tak, že i já se z toho budu mít dobře. Po volbách se budou rychle a o hodně zvyšovat důchody atd. A život celkově bude veselejší. Holátka, pacholátka, držím vám palce!!

Topolánek 25.5.2006 6:42

Prasata u koryt!!!!!!!!!!!

Prasata u koryt!!!!!!!!!!!

Jezek 25.5.2006 6:23

Vsichni jsou lumpove ...

I kdyz s tim tak uplne nesouhlasim a myslim si ze u komousu je lumpu (nebo hlupaku) zdaleka nejvic, je to prece pro volice vyhoda. Mame zastupitelskou demokracii, nevolime osobnosti, ale programy. A pokud jsou vsichni stejni, zvolim tedy ty lumpy, co maji me nejblizsi program a je to. Stejne ty udajny osobnosti v drtivy vetsine znate akorat z novin a TV. Jak uz bylo tady receno, kdo nepujde volit, ztratil pravo 4 roky neco kritizovat.

rdu 25.5.2006 8:54

Re: Vsichni jsou lumpove ...

Kdoví jak je to s těmi komunisty. Řekl bych, že ti největší lumpové už od nich přestoupili do jiných stran, kde to víc nese. A možná je to smutné, ale při veřejných diskuzích se mi zdá jako by byli komunisté často nejlépe připravení a informovaní.  

Pavla B. 25.5.2006 6:15

Už máme doma volební lístky

Můj favorit je jasný - Jan Berousek, cirkusák. Sice už jsem zapomněla z které je strany, ale tento člověk měl být už dávno předsedou parlamentního cirkusu. Levej hák jistě ovládá dobře a jak vývoj situace naznačuje, jiné kvalifikace nebude třeba.

Jinak jsem šťasna, že stačí vybrat jednu politickou stranu - i to je dost velký problém. Kdybych měla vybrat dvě nebo více, musela bych se voběsit.

Ladislav N. 25.5.2006 6:41

Re: Už máme doma volební lístky

To můžete i tak... ;-D;-P

dulcibelka 25.5.2006 8:07

Re: Už máme doma volební lístky

Však Paroubkův kámoš Kočka taky pár maringotek má...

Václav T. 25.5.2006 13:27

Re: Už máme doma volební lístky

S tím věšením ještě počkejte, Pavlo B. Neslušelo  by Vám to a navíc byste už nemohla psát své komentáře do NP. Jsou jedny z mála, které se dají číst. Je ale pravda, že při pomyšlení na letošní volby přepadá jednoho bezradnost. (Jestlipak půjdete k volbám a kohopak asi budete volit, půjdete-li?)

zoch 25.5.2006 5:09

PROČ JE DOBRÉ ZŮSTAT DOMA

Rozhoduji se tak poprvé a na základě letitých zkušeností. Nabyl jsem totiž dojmu,že nás senátoři i poslanci vlastně nepotřebují.V krajním případě potom nás potřebují pouze ti,kdož uvisí nominační sjezd na hranici volitelnosti.

Protože nás nepotřebují a naopak potřebují pouze ty nejlepší kontakty uvnitř své partaje,dopadá to s chováním našich členů parlamentu tak,jak po léta vidíme.Ta tvrzení,že když nevolíš nás,volíš ty hajzly je irelevantní.Hajzlů je tam totiž asi 90%..Např. omezení imunity prošlo teatrálně v PS díky zásahu vedení některých stran a to jen proto,aby v senátu příslušný výbor ihned dával negativní stanovisko na základě vedení stejných stran.

Domnívám se,že za hodinu našeho času oni nestojí.Zejména pak nám,kdož jsme v dobré víře šli k volbám r.98 a vytvořili jsme volební výsledek v zájmu pravicového vidění řešení našich problémů. Výsledkem pak bylo,že z PS vypadla levicová vláda,protože se několika lidem nelíbilo,že by se museli v zájmu dohody na své části pol. spektra z politiky na chvíli stáhnout. Proč tedy chodit k volbám ?? Jenom proto,aby si to zase upekli podle svého  ?   Pro mne,který levici nevolí je absurdní volit pravici ,pokud tam budou současní lidé. Oni si totiž ani neuvědomují,co před osmi lety provedli a naopak to berou ještě jako zásluhu !! A ještě by byli nejraději,kdyby je někdo chápal jako státníky ........

A to už vůbec na prvním místě nevzpomínám hulvátství,aroganci,opovrhování morálními hodnotami ani to,že se našich voleb může aktivně účastnit (a to dokonce jako leader ) trestně stíhaný člověk který se utíká do poslaneckých imunit....

Když jsme  zde žili za ostnatým drátem,tak jsme se každý snažili vyválčit devizový příslib abychom jenom jukli za oponu a toužebně jsme si přáli žít v Evropě.Když jsme tam,musí naší hlavě státu ( zvolené pomocí nějakých kšeftů s bolševikem ) připomínat členové akademického stavu že by bylo vhodné se na práci v Evropě více podílet a netorpedovat jí.

Lerak 25.5.2006 6:04

Re: PROČ JE DOBRÉ ZŮSTAT DOMA

Zochu je ten leader pravomocně odsouzen? Má ještě nějaká práva? Je to věc volby, nic víc! V opačném případě nepotřebujeme soudy.

zoch 25.5.2006 6:24

Re: Re: PROČ JE DOBRÉ ZŮSTAT DOMA

Modiéu,

já neagituji,aby jej zavřeli. Jen se pozastavuji nad tím,že lidem s nevyjasněnou trestní kauzou umožňují poslanci vejít do parlamentu.Státní zástupce je v tomto případě odpovědný za to,že obvinění stojí na reálném základě. A u politiků jakož veřejných činitelů přece musí platit presumce viny.

Ladislav N. 25.5.2006 6:08

Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Tím, že k volbám nepůjdete, rozhodně nesnížíte pravděpodobnost, že se Železný do parlamentu dostane. Naopak.

Možná jde uvažovat i jinak - když už se tam ti politici dostanou (jako že jim v tom stejně nikdo nezabrání), tak alespoň vybrat ty, co budou vašim zájmům škodit nejmíň.

Nejít k volbám a říkat, že všichni jsou grázlové, je blbost. Pak se tam ti grázlové dostanou možná i snáze, než kdybyste volit šel. ;-P

zoch 25.5.2006 6:18

Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Chtěl jsem  doprava a díky Klausovi jsem vlevo,tak proč znova volit doprava ? A doleva volit nechci !  A lidi typu Šimkaniče snad ani nestojí za slovo.....

Ladislav N. 25.5.2006 6:25

Re: Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Volte do prava. Dnes má ODS program mnohem jasnější a promyšlenější, než před osmi či čtyřmi roky zpět. A Klausovi je dobře na Hradě. Výš už se nejspíš dostat nemůže...  EU  prezidentskou funkci nemá... ;-D

zoch 25.5.2006 6:56

Re: Re: Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Ladislave ,

všichni,kdož tam nahoře dnes jsou ,obhajovali a obhajují opoziční smlouvu,jejímž důsledkem se dostala levice vč. komoušů do hry ! Krátkozrakým Klausem vystavěný výtah k moci přivedl do Strakovky nejen Zemana,ale i jeho nechvalně známého poradce Šloufa  a s ním desítky dalších vnitráků,postbolševiků atd....Nejprve seberflexe,přehodnocení stavu věcí a přístupů a potom můžeme i my přehodnocovat. Za chyby se platí  ! Měli na to dost času ,ale za tu upřímnost jsme jim my nestáli. Mně nyní oni nestojí za hodinu času .;-)

° 25.5.2006 7:01

Re: Re: Re: Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Ladislave,

že se Vám pletu do diskuse se zochem, ale... promyšlenější program ODS? Vždyť já ani pořádně nevím, jestli ta Modrá šance dosud platí a jestli náhodou neplatí ty ojedinělé výkřiky: nulová daň na potraviny (třeba). Takže jakýpak program?

Ladislav N. 25.5.2006 7:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Volte si třeba ČSSD, ta vám slíbí vyplacení peněz, a vy si můžete uložit potomky svých dětí do socialistické zastavárny. Ty pak budou muset ještě vyšším zdaněním splácet dluhy po socialistech... a po vás.

Vocílka 25.5.2006 10:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Po Vás ovšem taky!

jepice 25.5.2006 8:39

Zochu,

s tím vaším postojem k roku 98 vřele souhlasím, ale k volbám jdu, protože chci dát pravici, respektive ODS, ještě jednu šanci. Je možné, že pravice prohraje tak jako tak, ale nechci mít pocit, že jsem se na tom podílela. A pokud ODS vyhraje a znovu zklame, bude to naposled.

AeroKarel 25.5.2006 11:32

Re: Re: Re: Re: Re: PROČ JE DOBRÉ NEZŮSTAT DOMA

Ne oposmouvou. Vítěztvím ČSSD se tam dostali. Oposmlouva je jen následek. A byla-li by naplněna úpravou volebního systému, následek snesitelný.

helman 25.5.2006 8:51

Re: PROČ JE DOBRÉ ZŮSTAT DOMA

Problémem pro mne je, že bych rád volil pravici. Jenže ta u nás neexistuje. Všechny strany včetně ODS i KDU jsou levicové strany, rozdílem je jen jak moc jsou levicové. Co je na ODS pravicového. Vždyť i Klaus, který je silně pragmatický,  je pragmatický levičák. A rudé myšlení přetřené na oranžovo nebo modro zůstáva v podkladu rudé.  Takže ono je opravdu jedno koho volit nebo zda zůstat doma. Ty co zůstanou doma mohou být daleko čestnější než ti, kteří jdou volit a nevědí proč.

jepice 25.5.2006 11:27

PROČ JE DOBRÉ neZŮSTAT DOMA

Já jdu volit proto, aby ČSSD s KSČM nedaly dohromady většinu mandátů, to mi opravdu jedno není. Levicovost či pravicovost ostatních stran pro mě jde v tento okamžik stranou, laboratorní váhy na to stejně nemám.