25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jantar 25.5.2006 16:16

Re: Nepletete se? nic takového jsem nevyslovil. Re: Re: Co je přisprostlého na tom nazývat skutečnost skutečností? Re: Re: Pane návštěvo. Re: Re: Re: Odpovědnost

Vase znechuceni se da pochopit pokud jste opravdu uveril ze KSC jde zreformovat zevnitr a pak vas prevezli. Pokud stojite pevne na zemi, tak je vam jasne ze KSC byla (a je) totalitni nedemokraticka a nereformovatelna strana. Fungovani stran dne je o dost jine. Samozrejme ze nejsem naiva, ktery si predstavuje ze vstoupi do strany a krasnymi myslenkami vsechny presvedci aby zacali konat dobro. Presto je naznacena cesta uvnitr strany dnes nasobne efektivnejsi nez cesta voleb. Skutecne pri nominacnim sjezdu ma vas hlas tisickrat vetsi vahu nez ve volbach. Tot vse.

Eva Hrindová 25.5.2006 9:20

Pan Doležal má v mnohém pravdu, ale ...

často se setkávám s tím, že lidé by rádi šli k volbám, ale vůbec politiky neznají. Chtěli by si vybrat - i podle konkrétních osob. Média setrvale představují pouze a jen lídry a ti už jsou "profláknutí" dost. Lidé jsou stále stejnými osobami unaveni. Kvůli nim svůj zadek nezvednou a k volbám nepůjdou. proč novináři nepředstasví i dvojky, trojky a další na kandidátkách. Snad by si mohli dát tu práci a představit aspoň prvních pět lidí. i když pochopitelně souhlasím s názorem, že jsou to jen výmluvy - volit se má a lidé mají dost možností, jak si informace o kandidátech zjistit sami. Mám www.hrindova.cz a blog a návštěvy jsou dost velké. Lidé si chtějí ověřit, koho můžou volit. Aktivnější média v tomto směru by moc pomohla! Aspoň v regionech. Sebekriticky ale přiznávám, že politické strany pro představení jiných kandidátů než lídrů nedělají téměř nic.

Jantar 25.5.2006 12:13

Re: Pan Doležal má v mnohém pravdu, ale ...

Aneb kdyby mi nekdo donesl vsechny informace az k nosu, tak bych si urcite vybral. Takhle svet  nefunguje. I kdyz samozrejme media se mohla vice snazit. Proti tomu nic. Otazka je, jestli by to nekoho zajimalo. Vsadim se s vami, ze vetsina tech, kteri si stezuji, ze nemaji vice informaci, by takove clanky v novinach preskocili a diskuzi v televizi prepli.

Aleš 25.5.2006 9:13

pěkné

velmi příjemně jste mne překvapil. Myslím, že máte pravdu a že korelace zhnusení politikou a volební účasti by mohla být vysoká, i když místo zhnusení by prospěšnější bylo více občanské angažovanosti a  kontroly práce politiků , ale jak na to?  To se nedá vynutit.

Malý Aston 25.5.2006 9:13

Nevolte pravici,budet ještě hůře!

Když si poslechnu argumenty Paroubka,který hrozí,že když budu volit ODS budu ještě bídnější,než jsem,tak se optám a kdo mě tam po 8 letech vlády ČSSD dostal? Když vydím jejich heslo" Budeme pracovat pro Vás" Tak já mu říkám,já pro tebe pracovat nebudu. Když jsi dodnes pracoval jen pro sebe a až po volbách pro mne,tak tě nepotřebuji. Když se mě ptá,jestli chci menší daně,tak mu odpovídám,včera bylo pozdě a když vyhraješ tak teprve udělám všechno proto abys nedostal ani kačku.Starého psa novým kouskům nenaučiš,říkala babička a má pravdu.Pěkně se nám tam uhnízdili a chtějí snášet pro sebe a ne pro mne zlatá vajíčka,a já jim řeknu neé. Pánové končíme,výměna postů. My chceme prosperitu České republiky a Vy pane Paroubku se svými bolševickými spolustraníky v KSČM ji nezajistíte.Měli jste na to 8 roků a nic,kromě ostudy se Standou,a celou Vaší mafiánskou skupinou jste neudělali,jenom toho vašeho konfidenta Špidlu jste posadili jako komisaře do EÚ a tak taky tak ta Evropská únie funguje. Pánové bolševici,končíme. Uklidit stoly,vrátit auta a sekretářky a pěkně do fabriky. Pokuste se žít jako řadoví občané za 15 000,00Kč čistého ve vašem vysněnému státě,který jste nám tady zavedli. Nashle u píchaček.

Vocílka 25.5.2006 9:45

Re: Nevolte pravici,budet ještě hůře!

Protože je pravděpodobné, že volby tentokrát vyhraje ODS,doufám,že přístí čtyři roky se nebudete vyhýbat placení daní.

Peníze z daní potřebuje bohužel každá vláda. Jinak nemusíte mít obavy, pánové Paroubek a spol. i po prohraných volbách se budou mít lépe než ostatní občané.

Malý Aston 25.5.2006 10:56

Když vyhraje pravice,budu platit daně!

O tom,by měla být vedena diskuze před otevřením volebních místností. Stát nemá nic jenom naše daně a ještě si může půjčit a žít na dluh. Každá politická strana má svůj program jak naplnit kasu a jak daně přerozdělit. To je princip politických stran.Já preferuji stranu,která vytvoří podmínky aby bylo z koho daně vybírat a přerozdělovat efektívně potřebným.Nic víc a nic míň nechci.Kyž bude jednoduchý systém,který mi nedovolí přistoupit k placení daní po česku,budu platit.Když nechají ten starý,již znám jak neplatit.A když ještě vidím,jak krmím úředníky a jak to pěkně kradou,ani náhodou ani kačku navíc. To je můj postoj k politickým stranám,které jdou  do voleb.A ti co nevyhrají? Budou se mít zase dobře,poslanecký plat taky není špatný,všechno by dělali jinak,lépe,blaho občanů to je jejich cíl. S tím,pokud nebude zavedená přímá demokracie nic neuděláme.

dulcibelka 25.5.2006 10:28

Re: Nevolte pravici,budet ještě hůře!

R^

M. Zima 25.5.2006 8:51

Pane Doležal, Vy, jako mediální expert věříte na

"zásadu jaká veřejnost, takoví političtí představitelé"? Jestliže popíráte skutečnost, že výsledky voleb určují média, potom byste mohli s Neffem to mávání až do omrzení modrými ptáky (na tyčkách) nechat a psát objektivně.

Jestli skutečně nevíte, jak se to dělá, dívejte se dnes večer na Otázky speciál, tam bude už nejméně po desáté řešena volba prasidenta, Mackova facka, Rathova privatisave, €, ... a nikdo se zástupců v parlamentě selhavších partají např. nezeptá, jak chtějí zajistit veřejnoprávnost ČT, a tato ČT bude otázku odvolatelnosti politiků konsekventně eliminovat, chránit etablovanou sebranku před konfrontací s novými ideami... a typy, jako Bublan, Sobotka, Ambrožek ... budou kecat a lhát. Voliči budou tleskat a u pozorovatele navozovat otázku Vašeho "Božího hovádka":  

Jsou ta Vaše "Hovádka" ti, co nevolí, protože s tou sebrankou nechtějí mít nic společného, nebo ti tleskající užiteční idioti, kteří Vám věří, že s ODS bude vše jinak, podle Vás lepší?

Bobr 25.5.2006 8:30

m

hovno

Bobr 25.5.2006 8:34

Re: m

Jak to, že to tentokrát ten mravnostní filtr pustil???!

Pavla B. 25.5.2006 9:15

Re: Re: m

protože jste napsal malé začáteční písmeno

Taraszátaras 25.5.2006 9:24

Re: Re: Re: m

No tak, děti...

Bobr 25.5.2006 8:29

VOLIT JE TŘEBA, ALE BEZ ILUZÍ.

VĚŘTE, PROSÍM, JSEM ZCELA BEZ ILUZÍ, protože to podstatné je v nás.

Stojíme za belu jako národ a podle toho vypadají naše vlády. Přesto,

či právě proto je třeba k volbám jít a volit menší zlo - dnes ODS. 

Jaroslav S. 25.5.2006 8:26

Přeháníte, řekl bych 8646238. Jaroslav Sever, 777 239 768.

bez brýlí 25.5.2006 8:10

Ad program ODS. Sem z toho volaký zmetěný

Podobně jako kdosi níže nevím co ještě platí z programu ODS. Poslední prohlášení jsou značně doleva. Magazín Idnes - i Topolánek by rád zakázal obtěžování nekuřáků v uzavřených prostorách. Že by před volbami zapoměl na sponzory ODS ? :-(

° 25.5.2006 8:48

Re: Ad program ODS. Sem z toho volaký zmetěný

no právě. A pak máme dvě možnosti: orientovat se podle programu, nebo podle osobností. A velké strany ani v jedné kategorii tedy právě moc nepřesvědčují.

A poznámka pro Ladislava: proč, propána, je ten, kdo se pozastaví nad programem ODS (resp. se jenom zeptá, co z něj platí), je, podle Vás, nevyhnutelně levičák a co hůř, snad kryptokomunista? Právě takoví lidé, Ladislave, mě od ODS odpuzují... tedy nic ve zlém, ale... :-/

bez brýlí 25.5.2006 8:54

Říká se jim tady modří hlídací psy

Jsou za to většinou placení a hrozí jim, že by to mohlo skončit. To je jejich největší motivace. Že tím ODS více škodí si myslím opravdu neuvědomují.

jepice 25.5.2006 9:17

Re: Říká se jim tady modří hlídací psy

Tak zrovna z toho bych Ladislava nepodezírala. ;-D

° 25.5.2006 9:27

jepice,

já právě taky ne... proto mě ta jeho reakce dost překvapila.

Ale: Ladislav N. na můj dotaz po programu ODS: "Volte si třeba ČSSD, ta vám slíbí vyplacení peněz, a vy si můžete

uložit potomky svých dětí do socialistické zastavárny. Ty pak budou

muset ještě vyšším zdaněním splácet dluhy po socialistech... a po vás." To není argument, to je flame..

Nicméně: dvojka na pražské kandidátce ODS je p. Burgermeister: děkuji pěkně, nechci. A tak je to se vším (tenhle povzdech je ale obecný, nejen na ODS).

jepice 25.5.2006 9:51

Re: jepice,

No to tedy taky nevím, jak bych tohle dokázala překonat. Myslím pana Burgermeistera. Takových kalibrů  jsem ušetřená.

° 25.5.2006 10:08

Re: Re: jepice,

:-DR^ no, a nekupte to za tu cenu, že jo?? :-D

bez brýlí 25.5.2006 9:33

Nevím jak zrovna Ladislav,

ale tvrdím že většina modrých hlídacích psů ano.

jepice 25.5.2006 9:24

Re: Re: Ad program ODS. Sem z toho volaký zmetěný

plně s vámi souhlasím. Já se orientuju podle programu. V programu ODS je plno nejasností. Zato program ČSSD je jasný a přehledný. Vím, co chtějí. Proto taky budu radši volit ODS. Se zaťatými  zuby a ucpaným nosem.;-(

bez brýlí 25.5.2006 8:03

Voliči KSČ i ODS přijdou všichni

Kdo nechce posílit vliv těchto dvou stran, musí k volbám přijít.

Občan 25.5.2006 7:41

Voliči ČSSD a KSČM

jsou pro pana Doležala občané druhé kategorie. Třetí kategoriji občanů tvoří nevoliči. Může člověk , který si říká politolog takovým způsobem třídit obyvatelstvo s právem volit?  

Mirek Šejna 25.5.2006 8:03

Občane,

a ti občané 2.katogorie nás prý ještě navíc straší modrou totalitou. A přitom v tisku neustále čteme o nebezpečí rudé totality. A tady na Psu se také téměř o ničem jiném nepíše. Včera nás o nebezpečí rudé totality přesvědčovali koaliční lídři Kalousek a Němec a předevčírem soukmenovec Simkanič, který dokonce veřejně vyzval "lid" aby proto volil ODS.

Cizinec 25.5.2006 8:07

Re: Voliči ČSSD a KSČM

Osobne jsem byl mnoha lidmi na tomto serveru napadan za to ze podporuju komouse. Muj osobni princip nezavislosti a nestrannosti se zmenil pote co komunista Filip napsal na online idskusi ze serial "Zdivocela zeme" je podvod a ze ve skutecnosti to vse bylo daleko ruzovejsi. Moje rodina ma s 50tymi lety sve zkusenosti. Proto zcela odpovedne pisu ze komousi a jejich volici (tj volici strany ktera se nezmenila!!) jsou nejen volici 3ti kategorie ale volici z kanalu a tam take patri.Rv

BuBu 25.5.2006 8:20

Re: Re: Voliči ČSSD a KSČM

Pro posuzování činnosti KSČM a socanů (což je prakticky totéž) . . . nemohou už z principu platit obecná pravidla nestrannosti. Na KSČM je nutno vždy a za jakých-koliv okolností pohlížet jako na stranu zločineckou - v pravém slova smyslu ! Její členská základna vůbec nemá potuchy, co je to demokracie ! Ta chce pořád jedno a to samé: Socialismus !

Jsou to pořád jedni a ti samí ! . . . jejich představitelé ale nemohou z taktických i praktických důvodů říkat nahlas, co si doopravdy myslí a co doopravdy chtějí ! To by se dostali do konfliktu se zákony této země !Rv

Agent 25.5.2006 8:42

Re: Re: Re: Voliči ČSSD a KSČM

Jen bych dodal toto: současná ČSSD (neokomunisti) a současná KSČM (neosocialisti) chtějí socialismus ... což je možná legitimní ... ale co legitimní není, je, že to chtějí za každou cenu. :-/