3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Prezident Klaus nezklamal

Státní návštěva ruského prezidenta v Praze vyvolala očekávání, zda a jak ji využije Václav Klaus k profilaci svého poměru k Rusku. Ten se u nás už tradičně nesetkává jen s bezvýhradným souhlasem. Třeba konstatovat, že prezident nezklamal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 10.12.2011 14:02

Děkuji za byť nepromyšlené, ale

přecijenom jistě upřímné a přímo od srdce pocházející doporučení. Ale Bohu žel děláte stejnou chybu, jako kLaus, máte jeho představu o svobodě slova a proto je Vaše doporučení k ničemu. Ostatně, ještě nedávno jste jednoduše nepohodlné příspěvky vymazal, co se stalo, že to už neděláte ?

BTW : O kLause starost nemám, odkud víte, kde žiji a co návidím a nenávidím? Takové hlouposti o mě tvrdili bolševíci, především domovní důvěrník, znáte ho ?

F. Doušek 10.12.2011 11:51

Re: kLaus využil situace a na problému

Admine, proč sem mohou psát takoví blbové?

M. Zima 10.12.2011 14:36

Protože se Vaše psaní šéfredaktorům líbí,

jinak byste neprošel cenzurou.

V. Batala 10.12.2011 16:28

Re: kLaus využil situace a na problému

Jestli je tu někdo blbeček, tak jste to VY pane ZIMO.

T. Kočí 10.12.2011 8:38

Prezident Klaus nezklamal

Temelín je ruská VVER 1000,to ví hodně lidí.Na výstavbě a dodávkách se podílely(špatné slovo´)postavily ho české firmy.Dopňky od Westinghouse to prodražily,ale aspoň zavřely h..mluvidla některým odpůrcům.Pokud by stavěli JETE 3,4 Rusové,dodávky z ČR by byly jistě významné,Důležitým faktem je,že ČR ani Evropa nemá vlastní normativně-technické předpisy,jako jsou ruské OTT  a pod.Po rozhodnutí BRD o zavržení JE ani Siemens,který byl často motorem těchto činností nebude příliš aktivnní.Klaus mnoho těchto věcí ví,nebo tuší.Popř.si to nechal vysvětlit.Na rozdíl od vás Doležale,který jen blafete.

M. Zima 10.12.2011 10:09

Prosím Vás, neblbněte,

kterých mnoho věcí ten hradní šašek ví ? Ten ví, že dostal 100000000.- Kč, aby byl pro JETE.

J. Slanina 10.12.2011 10:53

Re: Prosím Vás, neblbněte,

Tak teď jsi se opravdu "podepsal", kchaltno. Popovídej, jak se má na třistatřináctce Napoleon?

BTW: Těch 100 mega jsi Klausovi pomáhal odnášet? Kolik kufrů je na takovou sumu potřeba?

F. Doušek 10.12.2011 11:51

Re: Prosím Vás, neblbněte,

Admine, proč sem mohou psát takoví blbové?

J. Kanioková 10.12.2011 12:48

A víte, že je dobře, že takto píšete?

Ono to rozhodně vypovídá především o vašich kvalitách

S. Ševeček 10.12.2011 6:59

Komentátor

a bývalý politik Doležal nezklamal.

M. Bílý 10.12.2011 13:34

Re: Komentátor // Dovolíte-li malinko to zpřesním:

Pan Dr. Doležal je velmi dobrý komentátor, ale má dvě slabiny Sudeťáky a Václava Klause. To ale nic nemění na tom, že je v novinařině opravdová třída. Třeba jako pan mgr. Jefim Fištejn.

J. Kanioková 10.12.2011 20:29

Máte pravdu, nedávno byl p. Doležal i v Radiožurnálu

a dost mě překvapil (zřejmě proto, že to bylo naživo), že tam Klause hodnotil docela dobře. Ale jeho úsudky v ostatních záležitostech jsou výborné.

E. Vašátko 10.12.2011 6:16

Ona je otázka,

co na něj Rusové vědí. Oni se ty archivy VIP osobností ve fondu ministra Sachra nějak záhadně ztratily. A můžete si myslet, že jsem paranoidní, ale už hodně pamatuji a moc bych za to nedal.

J. Kanioková 10.12.2011 12:49

že ví cosi na Doležala?

J. Kanioková 10.12.2011 1:12

Pane Doležale,

tak za 1. Pokud nechceme, už NIKDY, aby se Rusi míchali do našich věcí (volby i jiné), tak je rozumné neplést se jim do jejich. To jenom lidi typu P&L mají neustále nutkání kdekoho umravňovat a "zachraňovat" svět.. Navíc z této návštěvy bylo tolik výstupů, a PRO NÁS daleko důležitějších, že nebylo nutné zatahovat na tiskovku zbytečně konfliktní témata. Navíc, ale je to jen můj pocit, myslím si, že si ČT u Klause zadělala na nevstřícnost videem z Chile, tou účelově vytvořenou sprosťárnou, protože to pero bylo ve chvíli tiskovky už Klausovo. Jistě u tiskovek se zahraničními hosty bývá více kameramanů a novinářů, ale NIKDO nic takového nenatočil, ani nepopsal, třeba i jen jako noticku pro pobavení. Jen ČT, záludně, sestřihla to takto a okamžitě prodala zahraničním agenturám.... aby dehonestovala vlastního prezidenta! A ono, jak se do lesa volá... platí i pro ČT..

za 2. Jste si jistý, co přesně se v Moskvě v povolební situaci dělo skutečně? Je tu jisté video, které vypovídá o čemsi jiném.. možná cosi z podobného úmyslu...

http://newsru.ru/russia/08dec2011/foxy.html

J. Stejskal 10.12.2011 3:28

Re: Pane Doležale,

Tak za 1. je vaše argumetace v bodu 1 naprostý nesmysl. Nikdo nikoho nechce "zachraňovat", či "umravňovat" jak pejorativně píšete, ale strkáním hlavy do písku si ublížíme sami. Možná dneska ne, ale zítra určitě. Navíc je to nemorální až k zblití. Označit něco za nesprávné je povinností slušného člověka, pokud to tak je.

A pokud pan prezident nepřipusti ČT k nějakým otázkám kvůli vlastnímu extempore v Chile, které kdyby mu nechyběla velkorysost, mohl odbýt žertem (a nikdo by ho za to nedehonestoval), pouze potvrdil teorie, že je ochoten klást své ego nade vše, i kdyby to mělo cokoliv poškodit. A to je smutné.

J. Kanioková 10.12.2011 12:59

Za prvé - nepíšu, že to tak bylo,

jen jsem se nad tím zamyslela

a za druhé, žádné extempore v Chile nebylo

a za třetí - ještě žádný konkurz k Temelínu neproběhl

Možná to celé vzniklo hlavně kvůli těm zakázkám pro naše firmy, tudíž to zachránilo práci mnoha lidem, tak se nechtělo zatahovat zbytečná témata, která se zakázkami nesouvisela. Pokud vy o něco usilujete a chcete být s "obchodním partnerem" zadobře, aby vám dal solidní podmínky k uskutečnění transakce... Je to naprosto normální..

Já nechci, aby se Rusi motali do našich voleb, absolutně, tudíž jim nebudu předhazovat jejich.. To je slušnost..

J. Stejskal 10.12.2011 13:58

Re: Za prvé - nepíšu, že to tak bylo,

No, jsem opravdu rád, že takhle nepřemýšlím.

P. Sulc 10.12.2011 5:30

Re: Pane Doležale,

Pani Kaniokova, tentokrate trochu blbnete. Nevim kolik vam je, ale za muj zivot vim, ze Rusove se pleteou do cizich veci kdykoliv s toho maji nejaky prospech, nikoliv, jak snad naznacujete, jako nejakou odvetu.A delaji to snad uz od Ivana IV. Takze kdyz si Cesi privazou ruku k telu, aby nemohli psat a zasijou hubu, aby nemohli mluvit, potom pokud Rusove z toho budou mit prospech, pak do ceskych zalezitosti mluvit budou. Snad nejste tak naivni a nedomnivate se, ze "padem" komunismu v Rusku se na nich a jejich politice neco zmenilo?. Studena valka si dala pausu, kdyz Rusko bylo financne i politicky silne oslabeno, jenze uz neni, proto najednou pribyvaji vyhruzky. Politicky-korektne se tomu jeste nerika studena valka.Preju prima weekend.

M. Stuchlik 10.12.2011 0:15

Klaus je ruský poskok jednající proti zájmům ČR

nikoliv jako prezident suverénního státu. Osobně jsem přesvědčen, že tak nejedná z blbosti ale záměrně.

J. Kanioková 10.12.2011 0:40

Hloupá paranoia

H. Koláček 10.12.2011 7:07

Re: Hloupá paranoia

Že jsem paranoik, to ještě neznamená, že po mně nejdou.

Já už si to o Klausovi taky myslím delší dobu. Svého času jsem taky podezíral Zemana. Nesešel se náhodou teď Medveděv i s ním?

Proč by se měl řídící orgán scházet s agentem někde potají, když k němu může přijet na státní návštěvu, že?

J. Kanioková 10.12.2011 13:06

Vážně nemají v Bohnicích vycházky?

Zdvořilost či úctu k druhému projevuje jen ten, kdo si věří..

V. Chrastina 10.12.2011 13:14

Re:Nikoliv hloupá paranoia, jen špatná zkušenost

Paranoia má jiné symtomy, my zkrátka máme a těmi Ivany jenom samé špatné zkušenosti. Souhlasím s vámi, pane Koláčku, i s tím co se týče Zemana; nezapřel své členství v tom proradném hnízdě agentů Kremlu, které u nás za totality působilo pod honosným názvem Prognostický ústav. Ostatně Klaus odtud také pochází. U obou se už dávno prokázalo, odkud pochází vítr, který jim po té hadrové revoluci dul do jejich politických plachet. Zeman se svou kohortou opanoval sociální demokraty a svůj vztah ke Klausovi prokázal v Opoziční smlouvě. Klaus založil ODS pro komunisty, kteří po 89. zahodili svoje rudé knížky. Nakonec se jimi spolu se stávajícími komunisty (všech 41 komunistických poslanců pro něj zvedlo paže) po dvakráte nechal zvolit do funkce hlavy státu. Co víc k tomu dodat?

V. Chrastina 10.12.2011 13:23

Re: Klaus je ruský poskok jednající proti zájmům ČR

S tím lze plně souhlasit, pane Stuchlíku.