7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Před volbami II.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ja 16.10.2006 15:58

o něm

paroubek je vůl(Y)

Denis 1.6.2006 22:06

O D S

>- O D S >-

aleš 11.4.2006 22:40

A další daň je na světě.

Podlé chování současné socialistické vlády vůči občanům nabylo dalšího rozměru. K již stávajícímu obludnému zdaňování občanů přibyla skrytě a nenápadně další daň. Jsou jí zdaňováni všichni občané a absurditou možnou jen v socialismu je že nejvíce ti občané, kteří používají pro vytápění elektřinu tedy nejčistší  a nejekologičtější způsob. Jedná se o platby za elektřinu. Stát provedl podvod na občanech tolerovatelný snad jen v Čechách, kdy společnosti ČEZ nejdříve zajistil monopol na elektřinu, poté tato patřičně zvedla ceny a tyto peníze si z ČEZu jako hlavní akcionář bere na dividendách stát. Stát si bere peníze občanů, které tito platí za elektřinu. Cena elektřiny v Čechách tedy sestávají jednak z ceny za výrobu a rozvod a dále daň. Proto také již jsou ceny elektřiny v Čechách jedny z nejvyšších v Evropě a to v absolutních číslech. Proti tomuto monopolu již také vystoupila evropská komise, ale to českým socialistickým papalášům vůbec nevadí, protože případnou pokutu přece nebudou platit oni, ale my všichni občané.

jaroslav1 11.4.2006 11:25

K čemu slouží policie za socialistické vlády - šikana občanů, budování policejního státu - socialismu.

 

S přicházejícím jarem opět vycházejí čeští policisté do ulic, ne aby se zbraní v ruce chytali zloděje, potírali kriminalitu, upozorňovali na dopravně nebezpečná místa, podíleli se fyzicky na řízení dopravy v kritických místech atd., za což je my občané draze platíme. Důvod je zcela jiný. Šikanování občanů a vybírání peněz od řidičů, nikoli pokut. O pokuty by se jednalo pouze v případě, že by v Čecách byla funkční dopravní síť, řízená jak automaticky, tak policisty na místě. V současné době, kdy je značná část českých komunikací dle norem zcela nesjízdných, kdy policie rezignovala na řízení dopravy nelze o pokutách vůbec mluvit, ale jde o formu jakéhosi výpalného "zaplať nebo nepojedeš dál". Je nutné připomenout, že po svém nástupu k moci socialistická vláda zablokovala výstavbu nových dálnic a peníze přesměrovala na železnici, kterou nikdo nejezdí, ale jde zde dobře tunelovat např. nákup vlaku Pendolino, evidentně nevýhodný pro České dráhy. Ale zpět k dopravě. Na křižovatce dvou čtyřproudových silnic Čimická a K Pazderkám v Praze se již mnoho let objevují policisté cca kažkých 14 dní. Svůj vůz zaparkují do jednoho z odbočovacích pruhů a za tímto vozem si zastavují a kontrolují automobily. Řidiče nutí k vystupování takže řidič musí vystoupit do normálního silničního pruhu. Odbočovací pruh je zcela zablokován a kontroly řidičů a aut probíhají přímo v tomto pruhu, tedy na čtyřproudé komunikaci. Tím, že policisté zastavují i vozidla z levého jízdního pruhu, dochází zde nezřídka k menším dopravním zácpám. To, že tím policisté ohrožují životy a majetek řidičů jim zřejmě nevadí. Dále se v tomto místě jedná o neprůjezdnou oblast, takže zde jezdí pouze osoby, které zde bydlí nebo pracují a policisté tedy kontrolují stále dokola ty samé řidiče. Navíc jejich přítomnost na tomto místě je již obecně známa takže např. zloděj auta se tomuto místu samozřejmě vyhne. Pak jejich přítomnost zde má pouze jediný důvod - šikana občanů.

jaroslav1 11.4.2006 11:24

K čemu slouží policie za socialistické vlády - šikana občanů, budování policejního státu - socialismu. - pokračování

Kdo tyto policisty na toto místo stále posílá, vyškolil je, a z peněz občanů je platí ? Zodpovědnost nese premiér Paroubek a jeho pochopek Bublan. Nicméně toto zcela zapadá do vládní socialistické politiky stálého omezování svobod občanů. Běžné jsou i vulgárnosti těchto policistů např. titulují občany slovy "ty vožralej hajzle" v tom okamžiku ovšem druhý policista přibíhá s tvrzením "můj kolega nic takového neřekl", nemají na svém oděvu upevněné číslo policisty atd. Přitom v této oblasti dochází k vysoké pouliční kriminalitě např. o dvě ulice dále byly nedávno vykradeny najednou všechny sklepy. O to, ale socialistům jde : nebojovat s kriminalitou, nechat ji bujet, protože ta také výrazně omezuje svobody občanů, a policii používat výhradně k buzeraci, šikaně a dalšímu omezování občanských svobod. To, že policie po nástupu socialistů k moci a po čistkách provedených ministry Grulichem a poté Grossem rezignovala na řešení citlivých politických kauz a na vedoucí posty byly dozazeni někdejší příslušníci Stb, viz reportáž v nedávném čísle Respektu také přesně zapadá do socialistické strategie vládnutí tj. lidvidace občanských svobod a nastolení policejního státu. A tuto temnou ruku nakonec pocítí všichni občané, tedy i nízkopříjmové skupiny, kterých se socialisté tak halasně snaží zastávat. Tyto příklady z běžného života by si měl každý uvědomit až půjde k volebním urnám.

Eda 11.4.2006 11:05

boj o hlasy

nejsem ani modrý, ani růžový či červený. Ale je jasné, že vláda není schopna řídit stát. Tentokráte za povodně v severních čechách i na Moravě jednoznačně zodpovídá. Snad mi nikdo nechce tvrdit, že neviděla celou zimu, jak chumelí. Přehrady měly být k jaru prázdné. Ale ČEZ a jeho zájmy jsou výš, než domky těch pár baráčníků. Ty bude lepší vystěhovat. Gandalovič měl jasně ukázat na plné Lipno, Orlík a Slapy ! Ale ani tak se mnoho potroubkovi okecat nedařilo. Alespoň u toho, kdo sleduje a vidí.

AeroKarel 10.4.2006 16:33

Zábrany v Praze

nejsou na moc velkou výšku, stály 3.2 milardy (Bém) a byly postaveny skoro už  v roce 2002.

V Ústí bude asi třeba vyřešit větší výšku hladiny a obávám se, že jejich rozpočet bude s pražským nesrovnatelný.

Stát dal dle Paroubka na povodňová opatření 4 miliardy za 4 roky (tedy DRáth ho včera flekoval, tvrdil 8 miliard, ale já Parouka s těmi čtyřmi slyšel). Za to vznikne tak asi nula nula h o v n o, to stačí prožrat všemožné komise a studie.

Závěr, s e r o u  na to všichni, ale koukají se před volbami zviditelnit.

Kdo vlastně nechal postavit ty zábrany v Praze, nějak se k tomu nikdo nehlásí .......

jonáš 10.4.2006 18:44

Re: Zábrany v Praze

Šmarja Karle, mrkni někdy do mapy, jak jsou dlouhý nábřeží v Praze a o kolik metrů jde v tom Ústí ;-) a pokud jde o výšku, nestavěj se většinou na dno řeky, ale až na zeď nábřeží.

zrusksc 10.4.2006 14:35

Pane Doležal kam na to chodíte?

V ODS zuří válka mezi příznivci a odpůrci velké koalice!Jsem v ODS od začátku ale o žádné válce nic nevím!Je to zajimavé kde berete informace že to můžete tak napsat!Ale je jasné že Bursík dostal dotaci jakou v Praze ještě nikdy nikdo nedostal, to je pravda.

Franta 10.4.2006 14:22

stáří

Článek je adekvátní do diskuze v Klubu důchodců.Pan Doležal už by opravdu, ale opravdu měl ukončit aktivní činnost.

Karel 10.4.2006 13:08

Předvolební folklór p.Doležala.

P.Doležal váš článek mne ničím nepřekvapil. Jen mi trochu připomíná tolik omleté parazitování na povodních. To si snad i vy myslíte, že je někdo schopen přijet do Ústí jen proto, aby dostal o několik hlasů navíc. Má prostoto. Co by jste říkal potom tomu, kdyby se do Ústí nedostavil vůbec. To by byl nářez o aroganci moci. Vy máte jednu výhodu, něco napíšete a nic nepokazíte.

Douša Josef 10.4.2006 13:22

Re: Předvolební folklór p.Doležala.

Vážený, Paroubek jel do Ústí v okamžiku, kdy to všude jinde vypadalo podstatně hůře. Jel tam jako na první místo, pořádná povodeň tam přišla o hodně později. Musel utřít svého soupeře ve volbách, zvláště když s ním vysoko prohrál v diskuzi, a to tak, že chtěl propustit samého místopředsetu Starce. Nepovedlo se, protože nejen ˇustecký hejtman, ale i další hejtmani mu hned spočítali DAL-Má dáti. Na straně Má dáti byly jeho předchůdci slíbené miliardy na straně dal jedna veliká NULA. Tak s tím přestal a začal pak chválit, stejně jako jeho věrný Herman Rath v neděli v TV, když se lísal do Bémovy přízně.

tikl 10.4.2006 12:18

předvolební folklór

Už ministr Urban řekl,že sliby ČSSD jsou jen předvolební folklór!Tak snad normální člověk jim nevěří a nebude je volit!!!!!!!!!!

KVAKIN 10.4.2006 11:52

ŽÁDNÝ SVATÝ JAN

 Tenhle Behm...V neděli v křečí těla i ducha pěkně plival slinu jedovatou, takže se může klidně zařadit mezi ostatní nemožné apoštoly ODS....Je pozoruhodné,že začal s domem Bursíka až nyní , kdy Zelení táhnou k parlamentu.....Tohle přece o něčem svědší .....všichni na sebe něco vědí,ale nepovědí, dokud se jim to nehodí do krámu......

Douša Josef 10.4.2006 11:40

Pane Doležale

..."Gandalovič (respektive dobře připravený sekretariát ODS) připravil Paroubkovi potupnou porážku v diváckém hlasování "...

Což o to, můžete mít pravdu, ale proč to tvrdíte tak přesvědčivě? Že to chtěli zfixlovat přiznal neprozřetelně ve své prostoduchosti jen Paroubek!

Jeryk 10.4.2006 10:31

Proč by měl ráják Parouberk

bodovat proti uměřenému severočeskému hejtmanovi, to jsem , Doležale, nepochopil.

Douša Josef 10.4.2006 11:50

Re: Proč by měl ráják Parouberk

No tak informovaný tedy nejste. Nejde o hejtmana, ale primátora Ústí a je volebním lídrem ODS proti Paroubkovi. A přesvědčivě jej porazil v hlasování při OVM v Ústí.

Vilík 10.4.2006 10:24

Boží mlýny...

ČSSD se bojí, že se po prohraných volbách bude konečně nezávisle vyšetřovat všechno, co se tu  dělo v posledních osmi letech. Z toho se v noci hrůzou pomočují. Proto ta zoufalá předvolební křeč. Není divu. Ona třeba taková Městská banka v Praze... :-)

Ivan Nový 10.4.2006 9:42

No, výhodné to není,

Paroubek možná získává u vytopených a ztrácí u nevytopených a těch je mnohem více. Pokrytecké přelety pošramocené ikony nad postiženými jsou rovněž sporné.

Čumil 10.4.2006 9:30

Zatracenej socan Paroubek -

on ty Severočechy nechal vyplavit schválně! A Jihomoraváky s Jihočechy jakbysmet, aby všichni viděli, jak je místní hejtmanstvo neschopné... Chudák pan autor...8-o

Ivan Nový 10.4.2006 9:44

Čumile,

ČSSD měla 8 let na to, aby investovala do deregulace řek. Neudělala vůbec nic, teď chce vykupovat domy, které by jinak vykupovat vůbec nemusela. Všude v Evropě jsou domy u řek, proč by u nás musely být na březích řek jen neobydlené ruiny?

šašek 10.4.2006 10:32

Re: Čumile,

A jak si takovou deregulaci řek představujete? To jako že se rozeberou hráze na regulovaných úsecích a voda se z moci úřední vypustí někomu na pole?

Ivan Nový 10.4.2006 10:50

šašku,

jde o technické řešení, které může použít mnoho různých metod, podle rázu krajiny a jejího porostu. Jinak samozřejmě na poli, kde hrozí jarní záplavy, nemůžete sít ozimy. Nejde o to zabránit záplavám, ale o to, aby nebyl uměle akcelerován jejich rozsah.

Čumil 10.4.2006 11:09

Re: Čumile,

Já myslím, pane Nový, že bude nejlepší, až ty řeky bude deregulovat koalice zelených s ODS. To se ještě nasmějeme;-D;-D;-D!

Douša Josef 10.4.2006 11:48

Re: Re: Čumile,

Že Vy máte vždy největší strach z toho, co BUDE? Nás zase děsí to, co skutečně JE! Co BUDE nás děsí jen v případě, že socbolševikům umožníme vládnout ještě jednou! Když se zde kritizují komunisté, všichni jejich socanští zastánci tvrdí, že to je dávno, nedívat se do minulosti, dnes je vše jinak. Když jde o vládu ODS, všichni naopak začnou strašit, co bude, co dělali na začátku. Taky zavírali a věšeli?

vita 10.4.2006 12:21

Re: Re: Re: Čumile,

Kdo tady píše o strachu? Jste první, kdo sem slovo "strach" vůbec zanesl.

Čumil se hodlá deregulací pod taktovkou ODS a SZ bavit. No, já se můžu taky bavit. Bydlím na kopci...

Čumil 10.4.2006 13:51

Re: Re: Re: Re: Čumile,

Vito, upřímně řečeno - jednak bydlím taky na kopci, jednak mne pan Nový trochu mate - například v souvislosti s tím Ústím  a  termínem DEregulace řek. Vzato do důsledků, Ústí dle pana Nového nic takového, jako jsou regulativní protipovodňové zábrany, nepotřebuje.  Nějak mi to připomíná Kajanovy slavné spontánní řády: Čili proti velké vodě nazasahovat, vytopeným nepomáhat a ponechat vše na přírodním výběru. Hlavně ŽÁDNÉ přehrady nebo, nedej bože, hráze!;-)

Ivan Nový 10.4.2006 14:00

Čumile,

povodeň nevzniká v Ústí, ale v regulovaných horních tocích, které vodu rychle a najednou odvedou k Ústí. Takže pak i když vytrvale prší jen 3 dny v kuse, tak je z toho povodeň. Socialismus nefunguje.

Čumil 10.4.2006 15:08

Re: Čumile,

Ano, tak to máme regulovaný horní tok vltavskou kaskádou, dále máme regulované Labe, Orlici - pane Nový, já myslím, že všechny ty přehrady NASCHVÁL vypouštějí na jaře tolik vody, aby měl Gandalovič potíže a Paroubek se mohl proletět vrtulníkem. Jináč to ani být nemůže. Vidím tu jediné operativní řešení - vltavskou kaskádu zrušit, Labe pustit do Polabské nížiny, ať se rozlije, kde se mu zlíbí, a Ústí bude na suchu. Vás je vždycky radost číst. Mimochodem, ta protipovodňová opatření v Praze se budou muset také zrušit, místo aby se povodňová vlna zdržela na Kampě, v Karlíně a v trójské ZOO, atd.,  tak se zbytečně žene do Ústí. Máte pravdu, takhle to už dál nepůjde. Možná, že by taky pomohlo povodeň hasit, jak už kdysi dávno navrhoval Jiří Šlitr, trpce žehraje, že ho potom málem umlátili... ;-D

Ivan Nový 10.4.2006 16:22

Čumile,

nevypouštějí tolik vody, nestačí pojmout tolik vody. Jinak je vltavská kaskáda dost stará, že by to tehdy špatně spočítali a nebo se něco od té doby změnilo? Ale co, když loňský rok byl klimaticky průměrný. Vypadá to, jako by se toky proměnily v regulované kanály s volně a rychle plynoucí vodou.