28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Poznámky k povaze nového režimu

Je zjevné, že žijeme v něčem jiném, než v čem jsme žili posledních dvacet čtyři let. Co to je, jak to vypadá, v čem je to jiné a jak se to může dál vyvíjet jsou otázky, které bude v příštích měsících třeba vyjasňovat. Je zjevné, že se tak nebude dít takříkajíc na mediálním výsluní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 18.12.2013 11:11

Re: Skvělý článek

Není co dodat.

J. Slanina 18.12.2013 11:09

Re: Autor stále dokola lituje ODS

Tož ať dělám co dělám, nenašel jsem v článku pana Doležala jedinou zmínku o ODS a to ani mezi řádky. A že jsem z dob rudého práva v této činnosti docela dobře vycvičen.

BTW: Spoléhat na dobré srdce medvěda co se ke mně blíží, je poměrně infantilní.

D. Kazil 18.12.2013 9:10

Autor stále dokola lituje ODS

Já se nechám novým režimem překvapit. Horší to být snad nemůže. O Babisovi nevím nic, jak bude pracovat ? Zatím o něm vím jen že je to protekcni synek komunista něco jako Nečas. Ale třeba má dobré srdce. : )

T. Kočí 18.12.2013 9:07

Re: Skvělý článek

Ano, moc dobře popsáno.

R. Jonák 18.12.2013 8:55

Re: Snaha autora o prepisovani dejin ... Neni to poprve.

Pokud by nás měla zachránit TOPka v čele s Kalouskem (pan kníže je jen figurka), potom opravdu je to s námi velmi špatné. Copak to co předváděl "nejlepší" ministr financí v EU bylo něco pravicového?

P. Vítek 18.12.2013 8:12

Re: Snaha autora o prepisovani dejin ... Neni to poprve.

Jeste budete spendlikem hrabat....tohle budou ty nejdrazsi koblihy,co jste kdy jedli!A duchodci to odnesou nejvic.(Ale az za rok)

P. Vítek 18.12.2013 8:07

Re: Doležal coby poskok Kalouskovsko-ODsácké mafie

"...páně Doležalova..."-kde uz jsem jen tento obrat slysel?....vylizaji jak z nekde z hrobu petazenych pavucinami! Sprosti,zakerni,falesni,nejapne zertujici,drzici danou linii,-uz jsem si najivne myslel,ze jsou vsichni mrtvi

P. Vítek 18.12.2013 8:01

Neni popularni verit ve spiklenecke teorie

ale at mi nikdo nerika,ze tohle neni KOORDINOVANY proces,koncici vitezstvim Ceskoslovenskosovetskeho pratelstvi ruznych Baksisu.Cela ta dezinformacni "kampan".....Hnus,hnus,hnus.

Prestavam jim to financovat-jedina cesta.

Jancura -velke zklamani-uz s nim nejedu

P. Lenc 18.12.2013 7:51

Re: Skvělý článek

Dovolím se připojit.

P. Vítek 18.12.2013 7:50

Re: Zajímavý článek, děkuju.

Lenka Zlamalova se chysta dat neco dohromady.A sebevedome,potutelne se usmiva-veri si.Jako predkrm doporucuji jeji Hydepark z tohoto tydne !

T. Pansky 18.12.2013 7:13

Re: Snaha autora o prepisovani dejin ... Neni to poprve.

To vubec ne.  Naopak.  Bude to horsi.  Co by tedy pravice mela delat?  Vychovavat si sve volice, pomalu, systematicky.  Jenze bylo by treba charismatickou osobu na pravici.  Pravice ji nema.  Pravice musi vytvorit plan, ktery musi prosazovat.  ODS se naprosto rozpadla; neustale opakovala mantru o ohrozeni od levice, ale pri lamani chleba s levici tvorila velke koalice a rozdelovala si posty.  ODS je zcela mimo hru.  Ted tedy musi nastoupit TOP a ukazat se.  Jina strana napravo od stredu neni.  Svobodni nejsou na spatne ceste, ale chybi jim osobnost.

V. Ondys 18.12.2013 6:41

:)))))))))))))))) Nejsme jako oni!

Povaha nového režimu se zrodila v normalizaci, kdy společensky příkladní kariéristé dali ostatním lekci z boje proti totalitě v zájmu :)))))))))))) vlastní rodiny a nyní si vzali na paškál parlamentní demokracii se :)))))))) socialistickým přerozdělováním! :))))))))))) Osobní zkušenost je nejmocnější zbraň.

P. Boublíková 18.12.2013 6:21

Skvělý článek

který mě navedl k odpovědi na otázku, co se vlastně změnilo. Asi už to vím: na rozdíl od dřívějška se už nemohu s tímto státem identifikovat vůbec v ničem. To dřív nebylo. I v době socanských vlád na přelomu tisíciletí jsem se mohla s něčím identifikovat - bylo to směřování do EU (jiná věc je, že během těch let se EU změnila natolik, že už není o co stát).

P. Maleček 18.12.2013 5:51

Doležal coby poskok Kalouskovsko-ODsácké mafie

Pan Doležal opět prokázal komu slouží. Ve své analýze opět zapomněl na to co bylo příčinou současného marasmu. A to degenerace tzv. pravicových stran na sekty rozkrádající tento stát.

Kdyby toho nebylo a pravicové strany dělaly pravicovou politiku nejen kecy, ale i skutky dál by Zeman své běsy na Vysočině utápěl v chlastu a ne je předváděl na hradě a Babiš zamořoval Česko jen řepkou a ne svým ksichtem a moudry v novinách.

Nejstrašnější je však páně Doležalova snaha hodit bídu současné politiky, způsobené svinstvy tzv. pravicových stran na občanské aktivisty, který prý Česko zamořili bojem proti korupci. Kdyby toho podle Doležala nebylo žijeme dál v skvělé Kalouskovsko-ODSácké demokracii.

Co víc už může Doležal udělat, aby sám sebe odhalil jako poskoka těch, jejichž jedinou ideologií se stalo rozkrádání státu?

E. Vašátko 18.12.2013 5:30

Re: Dobrý článek

Jenže kredenc do ničeho nemluví...

E. Vašátko 18.12.2013 5:30

Re: Snaha autora o prepisovani dejin ... Neni to poprve.

A máte pocit, že to s levicí (ČSSD,KSČM) bude lepší ?

J. Schwarz 18.12.2013 4:30

Taky jsem doufal,

že po pádu komunismu nadejde doba, kdy se budu moci se státem smířit. O iluze jsem ale přišel rychleji než pan Doležal a tak se se státem úspěšně ignorujeme. Tedy já se snažím ignorovat, stát otravuje. Nic jiného od něj ale nečekám, takže nadšen nejsem ale ani extra překvapen. Nakonec, existují i horší státy.

P. Kolar 18.12.2013 2:26

Dobrý článek

Moc hezký je ten příměr o kusu nábytku :)))

S. Vaněček Šauerová 18.12.2013 1:29

Jak "kam chodit" ?

Přece jako za bolševika : číst  to, co je dostupné, a umět se v tom orientovat.

:-)

Vaše kritická poznámka k Respektu je ovšem nepřípadná. Že by se "smír", který B.D. popisuje, Vašimi slovy "pravda a láska", smířil s novými poměry ? Ale kdež nemyslím, že by něco takového hrozilo. Honza Macháček trochu ujel, to je všechno.

T. Pansky 18.12.2013 0:50

Snaha autora o prepisovani dejin ... Neni to poprve.

Po dlouhou dobu ceske politice vldlo duo CSSD-ODS.  Vsechna obcanska uskupeni, kterym se autor smeje, se snazila upozornovat na negativni trendy v ceske spolecnosti - to jim prece nelze zazlivat, to je jen dobre.  Ze by se autor stal poskokem nejvyssiho samotneho pana Klause, ktery obcanska hnuti povazuje za nepotrebny doterny hnyz, ktereho je se treba zbavit???   Protoze se ODS stala symbolem kmotru a rejdeni zajmovych skupin, obcane pouzili svych moznosti a volili nekoho jineho.  Autorovo urazeni obcanu je naprosto nepotrebne, urazlive a arogantni.  Obcane se chovaji tak, jak jim dovoluji zakony.  Pravice (ODS) jim nezarucila svobodu, prostredi pro podnikani a ochranu majetku a tak jdou obcane jinam.  top0625top@live.com

J. Vyhnalík 18.12.2013 0:41

Re: Zajímavý článek, děkuju.

Na "psa"?

J. Hus 18.12.2013 0:39

Zajímavý článek, děkuju.

S autorem se ztotožňuju. Jenže kde brát nějaké zajímavé médium, skrz které sledovat politickou situaci? Respekt je čím dál víc nekriticky zaslepenej pravdou a láskou, Reflex (pří vší úctě k panu Doležalovi) se proměnil ve zkorumpovanou prospěchářskou stoku. Mafra už je "pod palcem", odtamtud už kvalitní články nepřijou nikdy. Má někdo nápady, kam ještě chodit?