23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Povaha nynějšího režimu

Naše země prochází v posledních dvou letech zásadní změnou, během níž se pomalu, nepozorovaně, ale podstatně mění to, čemu se říká režim. Proces ještě není ukončen a výsledek bude záviset od toho, nakolik účinně budou občané, společnost změně bránit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 20.11.2013 15:42

Re: S vaničkou vylijeme i dítě ?

Klaus už dávno nemá s ODS nic společného.

R. Hroza 20.11.2013 11:02

že ne..?

že ne..? 

"Nebyla tu politická síla, která by se dokázala postavit proti hysterické revoluční vlně a zastala se "starých pořádků"?.

No myslím, že jedním z těch, kdo se dosti důrazně zastávali oněch "starých pořádků" byla ODS a Václav Klaus, tedy jedni z těch, kterým tu "nemůžete přijít na jméno"?

J. Kulheim 20.11.2013 13:06

Re: že ne..?

"No myslím, že jedním z těch, kdo se dosti důrazně zastávali oněch "starých pořádků" byla ODS a Václav Klaus...."

Jakých nebo kterých "starých pořádků" se ODS a V.K. zastávali?

J. Boleslav 20.11.2013 15:44

Re: že ne..?

Směru, kterým se naše společnost ubírala v uplynulých 24 letech.

B. Rybák 22.11.2013 17:23

Re: že ne..?

Zastávali se standardního na osvědčených (národních) státech založeného demokratického kapitalismu (tedy trvale udržitelné demokracie).

J. Svoboda 20.11.2013 13:24

Re: že ne..?

Pane Hrozo, mohu jen poznamenat, že doufám, že bude ubývat takových voličů jako Vy, kteří v současné situaci - světe div se - ještě ODS a Václavu Klausovi na jméno přocházejí.

K. Janyška 20.11.2013 9:50

Ale to je heslo opozice v každých volbách...Dzp.

A. Reček 20.11.2013 8:07

Ano, pořádky které tady zavedli socdemáci s ODS nutno změnit

a autor má z toho nějakou hrůzu. Celé tři roky tzv.zavedené strany, různí zavedení politologové, političtí analytici, zavedení mediální komentátoři (včetně autora), občany strašili, že ti noví-nezavedení budou zcela nečitelní a do sněmovny vnesou chaos s nestabilitou. Občané za nedlouhou dobu zjistili, že právě ti zavedení političtí šíbři byli a jsou zdrojem chaosu a nestability, že právě ti zavedení mediální komentátoři těmto politikům dovedli málem lézt i do zadku a leckterého nezavedeného politika dovedli zostouzet.

Proč před volbami média věnovala zápornou pozornost právě těm tzv.nezavedeným, když ty zavedené hlavní strany se motaly ve vnitrostranických sporech atd. Režim je u nás stejně demokratický, ale povaha právě členstva ČSSD a ODS se musí markantně zlepšit. Nesmí být tak chamtivá na různá křesla a kariérní postupy.

J. Humpolík 20.11.2013 7:29

socialismus*kapitalismus

Vývoj je opravdu bojem kapitalismu *socialismu. Nevím proč to pan Doležal zjednodušuje

V. Němec 20.11.2013 8:21

Re: socialismus*kapitalismus

A dokonce bych řekl, že "zájem socialistického" státu a "kapitalistického" státu jsou v takovém rozporu, že se nelze divit, že to "společné" je poněkud "na okraji".

Tudíž i vláda nepolitických odborníků je fikce.

V. Vlach 20.11.2013 7:22

Pan Doležal nás ústavičně bombarduje

slovními flopy a řetězci marných úvah a vše mě připadá jako dehonestace energie zcela odstavit dosavadní politiku, včetně jejich exponentů, těch viditelných i neviditelných.

V. Ondys 20.11.2013 4:48

:)))))))))))))))) Neviděl bych to tak dramaticky

socialistické přerozdělování je stále faktický vítěz voleb a svobody s demokracií se současný konzument nenažere, jednou naši potomci stejně zaplatí :)))))))))) všechno, tak si dopřejme všechny lidumilný představy od :))))) společensky příkladně :))))))))))))) nezištných!