19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Populismus má své meze

Komentář Jiřího Pehe ze sobotního Práva („Pokrytecký boj pravice s e-tržbami“) je skutečné slovo do pranice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Bičiště 16.7.2015 9:21

Re: Dobrý rozbor situace.

já bych jí ty kabelky vůbec nezáviděl,ikdyž všichni víme, že "na ně dřela jako kůň "Spíše ty nestoudné odměny které ji tenkrát její milenec odsouhlasil. Co na ní bylo pozoruhodné, že si dokázala postavit generála rozvědky do latě a nařídit mu koho má sledovat. A jiné věci.

V. Petrová 16.7.2015 8:59

Re: Dobrý rozbor situace.

Je pouze s podivem, že to trvalo tak dlouho, než to někdo napsal.Plně s článkem souhlasím. Tahat do toho oposmlouvu je zbytečné, protože to jen rozmělňuje problém. Kabelky paní Nečasové-Nagyové pouze působí na závistnické pudy hospodských mudrců.  Dokonce mě napadá, že by měl být hnán k zodpovědnosti ten, kdo nařídil přepadnutí předsednictva vlády, noční vpád do bytu paní Nagyové  a pod. za plýtvnání finančními prostředky státu, protože to nebylo zadarmo, pak tahanice u soudu ( také finančně nákladné ) a kde nic - tu nic. Tak prý aspoň daně za kabelky, což se mohlo vyřídit za poměrně levnější peníz. Takhle těch 700 tisíc korun je už dávno utracených a ještě nestačily.

B. Mráz 16.7.2015 8:57

Tentokrát souhlas

Bez výhrady.

P. Hofman 16.7.2015 8:31

Naprostý nesmysl

První krach pravice nastal v roce 1997 oněmi pověstnými klausovými balíčky. Díky tomu, že pravice dokázala, že to dokáže (totálně zdiskreditovat veškeré pravicové myšlenky) se dostala levice k moci.

Jelikož to dělala taky blbě, moc se vrátila (velmi těsně) pravici zpátky. A ta, místo aby se poučila, tak co nestačila zničit do té doby, dokončila za Topolánka a Nečase. A tak levici spadla moc přímo do klína, neb lidé si řekli, když už jsou naši politici totálně neschopní, tak ať nám alespoň zajistí pár sociálních jistot. A na této vlně jede i ANO.

Pravice v Čechách tak bude na desetiletí jen RETRO !!!

M. Konupčík 16.7.2015 8:05

a kdy měl Pehe pravdu?

vždyť to není nic jiného než zapšklý, absurdně levicový a prounijní psavec, který za pravdu považuje pouze tu svoji. (I když mám pocit, že jednou .. někdy před pěti lety .. měl dva dobré články)

P. Lenc 16.7.2015 7:58

Po delší době

rozumný článek.

P. Kmoníček 16.7.2015 7:45

Dobrý rozbor situace.

I. Bičiště 16.7.2015 7:10

Česká demokracie

článek je zoufalou obhajobou pravice,která skončila tím, že se lidé už na tu ostudu nemohli dívat. Byla to vláda paní J.Nagyové,nikoliv pana Nečase.Nebudu zde rozebírat penzijní reformy,ale jen krátce o církevních restitucí.Zákon o restitucích prošel díky tkzv. straně VV.Ještě si pamatujete co to bylo za stranu? Já už ne,protože strana již neexistuje

ale církevní restituce ano.Jo a ještě k tomu schválení si dovezli jednoho poslance z vězení,když na to dostal opušťák.Myslím, že si Kalousek bude muset založit novou stranu aby měla Česká pravice opět šanci.

P. Maleček 16.7.2015 6:28

Demokracii zloději na státním nikdy nevybudují.

No, demokracie se v Česku zhroutila s Klauso-Zemanovou opoziční smlouvou - spíš smlouvou o pozicích, která vymazala princip kontroly vládnoucí skupiny opozicí, coby ten nejzákladnější princip demokracie.

Poté se z politiky stal už jen boj o pozice u bezedného státního koryta, který z politických stran udělal sekty či mafie s jediným cílem - pomocí lží, jedno zda z leva či z prava získat čelní pozici u státního koryta a tam se co nejvíc a co nejrychleji nacpat.

Což vyvrcholilo tím, že přední korytáři řídili premiéra přes jeho konkubínu. Je zákonité, že tohle muselo za velkého rachotu prasknout a že to co následuje bude díky nas..nému lidu, který v rámci hloupé pomsty zvolí drzé a bezohledné populisty, bude ještě horší než to předchozí.

Vyčítat tohle protikorupčním aktivistům může jen vůl, či ten kdo korytářům na státním slouží. Stejně jako to svádět na církevní restituce či penzijní reformu. Ty veřejnost obecně vítá a chápe jejich morální i faktickou potřebu, ale když je dělají nejen v jejích očích zloději na státním, tak je též považují za zlodějnu.

Takže chce-li někdo budovat demokracii nemůže být zároveň zlodějem na státním, což je brzkým osudem i stávajících sosanů a Agrofert partaje. Však už na tom v pocitu nekontrolované moci tvrdě makají.

T. Pansky 16.7.2015 1:58

Dve poznamky k textu: 1) pravice ani levice si nic neprizna

... takze zkrachujeme?  Ne.  Pojede se dal.  2) Autor popsal situaci, kdy pravice schvali zakon a kdyz se vlada dostane k levice, ta vse zneguje a zrusi (a obracene).  To je pravda.  Kde je chyba?  Je tu ukazka naproste nesourodosti a nepropracovanosti ceske ustavy a pravniho radu.  Ac mame v ceske ustave dve zakonodarne komory, funguje v podstate jen jedna - PS.  Senat je odsouzen do role pozorovatele (ktereho PS prehlasuje, kdy se ji zachce).  Tenhle system je nestabilni a tvori podstatu diskontinuity pravniho prostredi v CR.  ...  Tohle pravice podcenila v devadesatych letech a nebyla to schopna zmenit za celych dvacet let.  Dnes se ji to vraci jako bumerang a je odsouzena do role divaka.  Nikdo z ODS (v te dobe dominantni pravicove sily) si to samozrejme neprizna.  Nikdo z ODS se dnes nechce znat v velkym koalicim s CSSD a rozdeleni politicke moci v CR.  Takze plac pana Dolezala dnes vyzniva velmi lacine.  Pravice (at uz je to kdokoliv) bude mit v budoucnu velmi tezkou praci odcinit neduveru obcanu ve svobodnou trzni ekonomiku a pravni stat.