30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Politický protest v režimu Nových pořádků

Dnešní stav české politiky a české společnosti, to, co se jemným opisem nazývá „složitá politická situace“, přímo svádí k tomu, problémy personifikovat. K personifikaci se nejlépe hodí nejnápadnější a nejhlučnější představitelé „složité situace“ – a bezkonkurenční jedničkou je mezi nimi v tomto směru prezident Miloš Zeman.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 11.12.2014 22:00

součástí problémů není jen Zeman a Babiš

Součástí problémů není jen Zeman a Babiš ale  jejich voliči, což je  většia  populace  pane  Doležale.  Takže  se dostáváte na  pozice komunistických papalášů.

Ti také říkali, že  jejich ideologie  je  ta  správná, jenomže občané jaksi ještě nedozráli ........

M. Prokop 11.12.2014 22:06

Re: součástí problémů není jen Zeman a Babiš

Většina voličů jsou vždy a všude převážně blbci. To je prostě dáno Gaussovkou.

Jen občas se podaří zblbnout blbce, aby zvolili něco rozumného, ale to je dost vyjímečné.

Není třeba býti "na pozici komunistického papaláše", aby to člověk zaznamenal.

Problém nastává ne zaznamenáním, ale tím, že tento fakt chce někdo nějak revolučně měnit.

F. Lesniak 11.12.2014 22:12

Re: součástí problémů není jen Zeman a Babiš

Jistě, a ti voliči, kteří volili poserplínu jsou ti intelektuálové a morálně na výši. A hlavně jsou to demokraté. Je to vidět na jejich zuřivém štěkání. Chybí už jen pěna u huby.

V. Vaclavik 11.12.2014 17:59

'program rekonstrukce demokratické politiky.'

Jako ve stavebnictvi, nekdy uz cas na rekonstrukci vyprsel a jedine vychodisko je zbourat a postavit neco noveho.

Dnes, kdyz byste chtel delat nejakou rekonstrukci hodnou toho jmena, narazil byste tezce na stavajci struktury a maximalne byste mohl posolichat, nikoli rekonstruovat. Jinymi slovy, perestrojkovat, coz znamena kosmeticke zmeny takoveho druhu, aby se vlk nazral a koza zustala cela.

Nechapeme, ze pouhe dosazeni na vedouci mista nejakych lepsich lidi (chtel jsem napsat andelu), nebo i nejakych geniu, nemuze dlouhodobe nic zmenit, pokud se od zakladu nezmeni cely pristup ke sprave zeme. Kazdy system stoji na jistych idejich a postupne se vyviji, nekam speje, podobne jako tece voda v rece a je naivni verit, ze s jinymi lidmi bychom mohli zvratit dejinny ideovy vyvoj, vratit se zpet do nejakeho bodu, ktery nam z dnesni perspektivy, kdy se zaciname zmitat v perejich a pred nami tusime nejaky vodopad, pripada jako ze byl dobry... to kdyz ta nase ideova reka tekla linym proudem po politickych rovinach a veci se na nejakou dobu ustalily z dnesniho pohledu nam pripadaji jako dobre casy, kdy veci tak nejak fungovaly, ale to bylo falesne ustaleni, vseho totiz docasu, jak pravi odveke lidove moudro.

Vsechny reky nekam smeruji, stejne jako ideje. Spatne ideje nas dopravi ke spatnym koncum a naopak. Idea konani dobra prerozdelovanim bohatstvi je spatna, protoze nerespektuje bohatstvi jako rozumove konani, ale bere jej jako stestenu, kteri tem, na ktere sedla, dluzi ostatnim, kteri ji nebyli obstatneni. Nase spolecenske zrizeni je loupezive v principu a je smesne a vrcholne naivni verit v moznost spravedlive spravy toho bohatstvi v loupezive tlupe. To nemuze nez skoncit spatne pro vetsinu zucastnenych a neni co zavidet ani tem, kteri na tom hmotne ziskaji.

V posledku je uplne jedno, jake mame politiky, dobre to totiz dopadnout nemuze. V delsim behu, pokud z oltare nesvrhneme ideu prerozdelovani, nas ceka jen upadek a to jak hmotny, tak duchovni.

J. Šafránek 11.12.2014 14:57

infantilové protestovali na Hradě

Exhibice skupiny oMen byla trapná, drzá a infantilně ukrajinofilní. Ti mladí lidé jsou symboly světa kráčejícího do ohnivé propasti. Pan Doležal svým článečkem absolutně nic neřeší, jen zase profesionálně nakladl nějaká slova. To je zoufalost. Zeman je sice do jisté míry "divný strýc", ale upozorňovat na to ještě prapodivnějšími blbinami, které jen hecují vášně pitomců všeho druhu je pitomost, jaká se dnes opravdu dnes masově vidí hlavně na kyjevské porošenkovské Ukrajině - tupost, hrubost, agrese, lež, nenávist, zvířeckost. To určitě není návod pro obnovu demokracie, tedy pokud už nedáváme rovnítko mezi demokracii a fašismus. Pak by samozřejmě šlo o následování hodný příklad. A podle pana Doležala naprosto legální. Tož, bravo moudrá hlavo!

J. Boleslav 11.12.2014 15:00

Re: infantilové protestovali na Hradě

Lepší infantilové, než dementní, prolhaní, narcističtí, pomstychtiví a věčně přiožralí rusáčtí kolaboranti.

J. Jurax 11.12.2014 19:24

Re: infantilové protestovali na Hradě

Víte, kdyby byli jen takoví, jak píšete, bylo by ještě dobře. Jenže po mém soudu v pozadí jsou chytří, střízliví, uvážliví a kalkulující rusáčtí kolaboranti.

Navíc - kritika EU, euroskepticismus a takové podobné vůbec neznamená prorusáckou kolaboraci.

Spíš mám dojem, že výkřiky o ruském nebezpečí a strašení jím má způsobit, že se semkneme kolem brusele a zapomenenme na hovadiny z něj neustále prýštící. Vnější nepřítel se vždycky hodí, aby se upozadili vnitřní vyčuránci.

J. Šafránek 11.12.2014 21:27

Re: infantilové protestovali na Hradě

Rusačtí kolaboranti sice v pozadí těchto tyátrů nejsou, ale výsledek bude stejný, jako kdyby byli. V tom jste to asi trefil přesně. He, he.

M. Prokop 11.12.2014 22:03

Re: infantilové protestovali na Hradě

Já jsem nějaký takový asi ojedinělý.

"Nežeru" ani Putina, ani EU.

Putinovi vytýkám imperiální agresivitu a EU multikultizelený socík politicky korektní. :-P

H. Balzám 11.12.2014 17:23

Re: infantilové protestovali na Hradě

"- tupost, hrubost, agrese, lež, nenávist, zvířeckost-" to jsou dnes hlavní atributy hradní politiky. Jasně, určitě by dnes působilo nedůvěryhodně mít na Hradě člověka hlásajícího míííííír a lááááááásku, ale někoho, kdo fakticky vyhlásil válku slušnosti a cti, tam může chtít jenom hlupák. A ohnivá propast? Oheň očišťuje.

J. Šafránek 11.12.2014 21:13

Re: infantilové protestovali na Hradě

Co to s váma je, lidi? Co vám ti rusáci vlastně udělali, vy dobytci sprostí?

M. Prokop 11.12.2014 22:08

Re: infantilové protestovali na Hradě

Okupovali Československo, ještě před tím dost přispěli k jeho bolševizaci. Nevím, jak vám, ale mně to stačí k tomu, abych se od nich držel v jakémkoliv ohledu co nejdál.

J. Šafránek 11.12.2014 21:24

Re: infantilové protestovali na Hradě

Pán je filozof?

J. Šafránek 11.12.2014 23:17

Re: infantilové protestovali na Hradě

Všichni tady budeme čistí jako v tej Oděse v květnu.

J. Ráž 11.12.2014 14:38

No jo

pan Doležal je, jak vtipně někdo napsal, jeden s posledních pohrobků havlovy nepolitické politiky. A tak stále touží po zjevení občanské autority, která by umravnila nemravnou politiku. Ale tato vize padla v niveč už v roce volebního vítězství ODS v roce 1992. Od té doby všechny pokusy tuto nosnou havlovu myšlenku ztroskotaly ( Občanské hnutí,Impuls, Děkujeme odejděte a dnes "Červené kartičky). A je zřejmé, že se tuto mrtvou ideu snaží oživit hlavně ti, kdo se v reálné politice neuchytili (Kocáb, Pánek např.) nebo v politickém souboji prohráli (Schwarzenbeg, jádro tvrdých disidentů a "pražská kavárna").

J. Boleslav 11.12.2014 14:58

Re: No jo

Asi špatně čtete články p. Doležala. Dle mého názoru on k Havlovcům nepatří.

H. Balzám 11.12.2014 17:20

Re: No jo

Tak to je velký úlet, hlavního Havlova okopávače kotníků pasovat na hlasatele jeho myšlenek.

J. Šafránek 11.12.2014 21:30

Re: No jo

Tak logika vývoje stlačuje všechny pafilozofické blábolily do jednoho chumlu. V tom to bude.

P. Vaníček 11.12.2014 14:33

Kdyby tu bandu oMen seřezali jak malé parchanty,

ono by je to přestalo bavit.Tady si každý demokracii představuje tak,že si beztrestně může dělat co chce.V těch vypitých a vyhulených kebulí různých "umělců" typu Černého,Kollera a pod. se líhnou samé blbosti a troubové jim za řičení plácaj'!!!

J. Kombercová 11.12.2014 14:36

Re: Kdyby tu bandu oMen seřezali jak malé parchanty,

No Vy jste ale demokrata futrál. :))

J. Boleslav 11.12.2014 14:41

Re: Kdyby tu bandu oMen seřezali jak malé parchanty,

Zřejmě se soudruh inspiroval zacházením s Pussy Riot v Rusku.

J. Jurax 11.12.2014 19:26

Re: Kdyby tu bandu oMen seřezali jak malé parchanty,

Hm ... ale až na první větu - to o tom seřezání - se s dalším dá docela souhlasit.

J. Šafránek 11.12.2014 21:33

Re: Kdyby tu bandu oMen seřezali jak malé parchanty,

Stačí se inspirovat vašimi příspěvky, člobrdo. :-)

Ś. Svobodová 11.12.2014 13:14

Nelíbí se mi Doležalovy články

a skoro nikdy se neztotožňuji s jeho názory, ale tentokrát musím souhlasit. Co je vlastně ta občanská společnost, která vyvíjí nátlak na demokraticky volené zástupce, aby upřednostili  zájem procenta občanů před zájmy "mlčící většiny"? A co máme za zástupce, kteří byli zvoleni aby nás zastupovali a pak jsou ochotni v zájmu vlastního klidu ustupovat nátlaku (např. premiér Sobotka, mistr korouhvička)?

J. Kanioková 11.12.2014 13:23

No.... "Občanská společnost"..

to je právě to, co tak horlivě propagoval V.H., a nikdy Klausovi neodpustil, že mu "rozbil" OF..

J. Dufka 11.12.2014 8:42

..jen ještě k pussy riot

- prohlásí-li někdo o někom, že má koule potom bez znalosti okolností prostého člověka napadnou nejspíš v bezděčné asociaci kuželky..třeba..nebo tak ...jsem prostý člověk a při prvním čtení názvu skupiny mě intuitivně blesklo hlavou - rajcovní kočičky (jako že docela jo..) ..(náš prezident příliš brouzdá po netových stránkách nevhodných pro děti,  alkoholiky v činné službě stižené stařeckou vadou úsudku a s vysokým úřadem a možností utíkat se se svými běsy. podělit s veřejností....je nemocný a ne ožralé prase které si nevidí do huby)

Kyncl 11.12.2014 10:01

Re: ..jen ještě k pussy riot

Už to tu bylo, pro Vás opakuji. Ty holky jsou punkerky takže Váš překlad nepřichází v úvahu. Vy na rozdíl od pana presidenta ale zřejmně nevíte co je to punk.

J. Dufka 11.12.2014 13:05

Re: ..jen ještě k pussy riot

..nejde o překlad :-) ani o punk o kterém - máte zcela pravdu - nevím zhola nic

Ś. Svobodová 11.12.2014 13:35

Re: ..jen ještě k pussy riot

Pletete se. Ano, Zeman má téměř vždy  "nastudována" témata, o kterých se lidé baví.  Také téma P.R. nastolil úmyslně. Je totiž jedovatý a v Hovorech z Lán hodlal popíchnout knížete, jeho klaku a prolomit tabu. Totiž to, že co píší noviny a říká se v telce nemusí být pravda. Jenom se mi zdá, že podcenil vliv těch lidí. To, že z tak závažného problému jako je podávání zkreslených, upravovaných až lživých informací ve veřejných médiích udělají jeho ostudu stylem školních šprtů: " Prosím, prosím, on řekl ku.da! On řekl ku.da!" A celé stádo se chechtá a kříčí" On řekl ku.da!"

J. Kanioková 11.12.2014 17:00

Souzním absolutně..

Zemana jako pravičák hájit vždycky nemůžu, ale většinou ano. Že je typ bytostného provokatéra, to je pravda a některé jeho provokace nemusí lidi skousnout. Zvláště, když jeho některá vystupování nejsou "kultivovaná".

Ale pro mě je důležitější, že není eurohujer a netrpí politickou korektností. Že se snaží být objektivnější, než leckdo jiný. Že posuzuje v souvislostech.

Porozumění motivům chování je první předpoklad k hledání řešení. Nejde o ospravedlňování. Je dobré si přečíst Mearsheimera.