21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Podivná volební kampaň

Předvolební zápas politických stran na veřejných fórech trochu připomíná masopustní maškarádu nebo matějskou pouť. Všichni účastníci jsou zaujati představou, že jde o všechno, je třeba co nejvíc duší získat, a proto jim toho co nejvíc naslibovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 14.10.2013 13:32

Re: Ne podivná, ale zbytečná kampaň.

Naprosto přesvědčivé je nezpochybnitelné zjištění, že po EU-pravdo-láskovém "sarajevském" puči se naše politika (především masmediálně) změnila v žumpu, naše ekonomické šance byly zničeny (stali jsme se DEU-robotárnou). Z toho jasně plyne, co je nutno udělat.

Pozn: Za politický guláš, který jste "uvařil" z např. "ANO" a "Hlavu vzhůru" (ze zmrzliny a vepřové kýty) připomíná ten co vařil pejsek s kočičkou

L. Novák 12.10.2013 0:21

Re: Menšina dělá na většinu

Jste si jist, že to, co jste napsal, není hloupost? 8-O

L. Novák 12.10.2013 0:17

Re: " která nikoliv slibují, ale představují změny, požadované občany"

Pan Čech už té své propagandě ve prospěch Okamury věří, vždyť už ji sem kopíruje několik měsíců pořád dokola.

Z. Jaromír 11.10.2013 22:32

Re: Menšina dělá na většinu

A přesto ta většina o menšině nerozhoduje, to je mi záhada.

M. Prokop 11.10.2013 21:44

" která nikoliv slibují, ale představují změny, požadované občany"

S vámi je tedy legrace, to hořké zklamání (kdyby se skutečně dostala do PS) vám ani nepřeji.

P. Čech 11.10.2013 18:46

Re: Ne podivná, ale zbytečná kampaň.

Možná se budete divit, pane Vlku. Vámi jmenovaná volební uskupení jsou totiž jediná mezi volebními subjekty, která  nikoliv slibují, ale představují změny, požadované občany. Hlavně to však nejsou politické strany, které zde již 23 let jen slibují skvělé zítřky na straně jedné a zoufale zadlužují stát na straně druhé. A o tom to je, pane Vlku. Občané chtějí zásadní změny, které jim politické strany nejsou ochotny a ani schopny nabídnout. A tak politické strany budou volit pouze ovčané.

M. Prokop 11.10.2013 16:45

Re: Proč mlčíte, Odesáci?

Lepší spát, než odpovídat na takové volotrčiny.

M. Prokop 11.10.2013 16:43

Re: Čtyři artikule (JF) k volbám a k zneužití "solidarity"

Ad 3. co je prosím na vysokém zdanění "ekonomickou liberalizací"?

Jinak souhlas.

M. Prokop 11.10.2013 16:41

Re: Ne podivná, ale zbytečná kampaň.

Bude jich hodně.

Podobně jako těch, kteří věří na blahobyt někomu ukradený. Nebo návrat na stromy.

M. Rastislav 11.10.2013 14:00

Máte pravdu p. Brodský

Kdo nevidí prosperitu společnosti v nabotnalém sociálním státu a velkém přerozdělování, ale ve vzdělání a poctivé práci, tak bude volit pravici (např. dle Vás bude házet perly ODS).

Kdo vidí svůj další život s nataženou rukou ke státu a hodovat na dluh, tak bude volit levici např. KSČSSD (polní kurát Katz říká ve Švejku "to se nám to hoduje, když nám lidi půjčují peníze").

Vrátil jsem se z Řecka, kde státu přestali půjčovat a proto stát zkrátil příjmy státním zaměstnancům a penzi důchodcům na polovinu. Už se tam tolik nehoduje a mám obavu, že po nadcházejících volbách se bude u nás hodovat jen krátce. 

J. Vlk 11.10.2013 12:30

Ne podivná, ale zbytečná kampaň.

Prožitých posledních 23 let je pro většinu občanů snad nejpřesvědčující kampaní. 

ANO za ÚSVITU s HLAVOU VZHŮRU zpět k praktikám ODSTOP ! Opravdu na to někdo skočí ?               

I. Skolin 11.10.2013 11:53

Re: Proč mlčíte, Odesáci?

Škodili před listopadem a škodí dosud !

P. Brodský 11.10.2013 11:02

Re: A přitom je to tak jednoduché.

Tady házíte perly odesákům, pane Čechu.

P. Brodský 11.10.2013 10:55

Re: Proč mlčíte, Odesáci?

Komunisté škodili před listopadem, odesáci po listopadu s Klausem na věčné časy a nikdy jinak.

V. Mlich 11.10.2013 10:47

Re: Menšina dělá na většinu

Zaměstnanci placení státem ......2 261 000 (458 000 úředníků!)

Nezaměstnaní ..................................600 000

Důchodci ........................................2 350 000

Děti, studenti, ženy na MD ap. ....2 778 000

Občané, kteří na ně vydělávají ... 2 513 000

V. Mlich 11.10.2013 10:44

Menšina dělá na většinu

Konkrétně to vypadá takhle: Rozdělení společnosti dle údajů ČSÚ roku 2012:

Zaměstnanci placení státem .........2 261 000 (458 000 úředníků!)Nezaměstnaní …………………....…....600 000Důchodci ………….…………….........2 350 000Děti, studenti, ženy na MD ap. .......2 778 000Občané, kteří na ně vydělávají..... 2 513 000

P. Čech 11.10.2013 9:17

A přitom je to tak jednoduché.

Teoreticky. Stačí taxativně vyjmenovat občanské povinnosti (m.j. pracovat smysluplně k prospěchu celku) a na druhé straně občanská práva (nikoliv lidská, ta jsou řešena jinde). Občanským právem prohlásit i právo volební. V ústavě deklarovat, že ten občan, který si neplní své občanské povinnosti, ztrácí nárok na občanská práva a tedy i právo volební.Není totiž sebemenšího důvodu, proč by občané, kteří si neplní občanské povinnosti, měli být obdařeni jakýmikoliv právy kromě práv lidských. V případě, že by volení nebylo právem, ale občanskou povinností (to preferuji já), potom ten kdo nevolí by rovněž ztrácel nárok na občanská práva, jichž je i tak dost. K bodu 4. Co Vy na to, že na dluh žije již mnoho let celý svět. Nejen lidé, ale i státy jsou navzájem zadlužené. Přitom největším dlužníkem jsou USA. Máte pravdu v tom, že takto dále postupovat možné není. V podstatě je, ale vede to ke katastrofě.  Malými náznaky této katastrofy jsou fenomény, jímž se říká hospodářské krize. Krize, vznikající ze zadluženosti, zlodějny a korupce, tedy absolutní ztráty morálky. Jako cestu z toho ven vidím návrat k fyzickým hodnotám ve smyslu  "zlatého standardu" a znovuzavedení tradičních morálních hodnot (zde nemám na mysli křesťanství).

M. Rastislav 11.10.2013 8:49

Čtyři artikule (JF) k volbám a k zneužití "solidarity"

1) Žijeme v době vědy a techniky, kdy poprvé v dějinách lidstva pracující menšina, díky moderním technologiím a vysoké produktivitě práce, uživí "nepracující" většinu. Bohužel do té nepracující většiny spadává čím dál více lidí s nízkou vzdělaností a nevalnou pracovní morálkou, kteří vidí život svůj i svých dětí jen s nataženou rukou ke státu.

2) Žijeme v době demokracie, kdy stále se rozšiřující "nepracující" většina, díky volebnímu právu neomezenému rozumnými cenzy, zvolí takovou vládu, která jim slíbí velkorysé sociální dávky, pochopitelně na úkor pracující menšiny, podnikatelů a investorů. Stát má pomáhat jen lidem v nouzi, pokud se do ní dostali nezaslouženě a těch je menšina. Bohužel jsou strany, co za hospodářského růstu, místo aby dluh spláceli, uplácí "nepracující" většinu dalšími sliby, na které stát nemá a musí se stále více zadlužovat především na úkor budoucích generací.

3) Žijeme v době ekonomické liberalizace, kdy vysoké zdanění přinutí investory převést práci jinam, čímž roztočí spirálu úbytku pracovních míst a růstu nezaměstnanosti. Bohužel někteří politici jdou do voleb s líbivými hesly, že zvýšením daní prosadí "nepracující" většině jejich nereálné nároky, ale již neříkají, že tím zároveň zvyšují riziko odchodu dalších firem do daň. rájů (dnes je jich 13 000).

4) Žijeme v době reklamy, kdy vše můžeme mít na dluh a nedbáme varování, že dlouhodobě žít na dluh rodina i stát nemůže, ani nedbáme zkušeností z historie, že všechny předchozí civilizace vždy zkolabovaly kvůli nedostatku finanční odpovědnosti. Bohužel si nechceme připustit, že na vině nebudou jen politici, kteří nereálnými volebními sliby si kupují voliče, ale i my - voliči, co tyto politiky volí. Potřebujeme politiky, co nekradou a přesvědčí voliče, že prosperita společnosti není v přerozdělování, ale ve vzdělanosti a poctivé práci.

P. Čech 11.10.2013 8:06

Také si pletete pojmy, pane Doležale?

Inu, proč se divím, jste přece novinář! ANO a Úsvit přímé demokracie, jakož i Hlavu vzhůru   n  e  j  s  o  u    politickými stranami. Jsou to politická hnutí. Pakliže v tom nevidíte a necítíte rozdíl, raději o tom nepište.Pojem "politická strana" se dnes již stal téměř sprostým slovem a to jen proto, jak se politické strany chovají a co dělají.Poněkud mne zaráží činnost ANO, hnutí, které se osobou pana Babiše uchýlilo k tomu, co vyčítám politickým stranám. K politické korupci, která je mnohem horší než korupce ekonomická. Pan Babiš v Praze rozdával koblihy za voličské hlasy. Co jiného to je než korupce, jíž se u nás vyznačují všechny předvolební kampaně? Jak může  nějaký politický subjekt deklarovat boj proti korupci, když se jí sám účastní a z ní žije? Zatím se jí nedopouští jen hnutí Úsvit, které neslibuje nic než plnění svého programu.

I. Skolin 11.10.2013 7:27

Re: Proč mlčíte, Odesáci?

Netapetuj, komouši !

P. Brodský 11.10.2013 1:25

Proč mlčíte, Odesáci?

To už všichni spíte? Dnes v noci Vám zlotřilý Brusel ukradne Vaše národní zájmy i s institutem.