5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Papež a globální oteplování

Pan Babiš podal především pozoruhodný výklad o tom, jaké povahy jsou informace, které o panu Šinclovi získal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 26.6.2015 17:16

???

Proč měl "západ" (morální?¨povinnost zničit Kaddáfího režim, který se západem spolupracoval a byl oficiálně (i v USA) vyňat ze seznamu teroristických států a zbaven všech sankcí a ne např. brutální, strašlivým bičováním své ideové odpůrce trestající, hrůzný chalifát ISIS podporující, v Pakistánu koupené atomové zbraně již mající režim v Saudské Arábii nám pan Doležal zapomněl(?) vysvětlit.

Vysvětlení jsou ale v podstatě známá a jsou pro současný "západ" velmi skličující!

J. Václavíková 25.6.2015 20:34

Bohumile, Bohumile!

Nic jste z papežových slov nepochopil!

K. Janyška 25.6.2015 20:38

Re: Bohumile, Bohumile!

Já úplně všechno. Je to komuš, pěstující  tzv. sociální spravedlnsot, tedy samotný vrchol nespravedlnosti... Dzp.

L. Novák 27.6.2015 10:46

Re: Bohumile, Bohumile!

Já jsem z papežových slov pochopil, že jeho plácání o globálním oteplování a spol. je jen projevem náboženského dogmatismu podobně jako u sekty Greenpeace a spol. Smícháno s populismem a snahou "naskočit" na globální vlnu demagogie zelených magorů.

J. Farda 25.6.2015 14:44

Slovák pan Babiš

je vzhledem k využívání neznámo jak se objevivších složek/svodek na jeho stole už poloviční Mečiar. Nejspíš by bylo lepší, kdyby byl ve své funkci alespoň poloviční Mikloš.

K. Vyšata 25.6.2015 10:32

Jedno je jisté, páni Rovenský a Doležal

rozumí ekonomice jako koza petrželi, chutná jí, ale neví jak roste. Jestliže každý podnikatelský subjekt na trhu najde místo kde by mohl uplatnit své zkušenosti a znalosti, musí ho využít. Proč by firmy pohybující se na našem ekonomickém prostoru, zaměstnávající naše lidi a odvádějící zde daně, měli nevyužívat možnosti které jim dává konkurenční prostředí je z důvodu že je někdo vlastní. Rovenský položil hloupou otázku a dostal přiměřenou odpověď.

L. Novák 27.6.2015 10:50

Re: Jedno je jisté, páni Rovenský a Doležal

Má být (velko)podnikatel, který má přímou vazbu na řadu dotačních programů a tím i miliard vyplácených ze státní pokladny´, současně ministrem financí? Není to náhodou typickým případem tradičního "kozel zahradníkem"? ;-)

J. Plzák 25.6.2015 9:39

Je třeba se připravit.

Babiš je majitelem LN. LN, zdá se, vlastní jakási práva rozhodovat o Neviditelném psu.

Z toho mi vyplývá, že dříve nebo později Babiš zlikviduje NP. Byl by v.., kdyby to neudělal.

Pro ten případ navrhuji už nyní, dělat si myšlenky, jak i potom udržet Psa finančně nad vodou.

I. Mertl 25.6.2015 12:38

Není to tak strašné

je to ještě horší! Jeho vliv na NP už je jasně vidět: NP sice AB explicitně nechválí (to zatím nedělají ani LN, mediální agentura Agrofertu je opatrná), ale tématu se až na občasný vtípek (ano, karikatura je příznak popularity) důsledně vyhýbá. Jen Doležal jako člověk mající s Neffem společnou část historie (MF, že, pane Neffe) zatím smí zlobit. Jinak NP plní prostor antimuslimskou nenávistí a povídáním Svobodných a z IVK, plným nechutí k EU. Ne, že by EU fungovala podstatně lépe než ČR, ne že by imigrace byla zanedbatelný problém, ale u nás jsou přece pánové Putin a Babiš řádově větší průser.

K. Janyška 25.6.2015 9:26

Papež a Babiš jsou oba velmi nebezpeční, i když

každý jinou metodou, ale stejným cílem.  Ten první honbou za tak zvanou sociální spravedlností, tedy zorganizováním lidského světa pro tento účel, tady socialismem, a  ten druhý, honbou za ziskem a zorganizováním lidského světa, jako firmy, tedy  za socialismem... Dzp.

R. John 25.6.2015 7:31

K té neomylnosti papeže....

je neomylný jen ve věcech církevních, takže se klidně může otrávit houbama....

J. Sova 25.6.2015 7:57

Re: K té neomylnosti papeže....

Žádný křesťan se nemůže otrávit.

Mk 16,17 Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.

R. John 25.6.2015 8:40

To je sice pěkné...

jak pro divadelní prkna stvořené.... ale nic to nemění na faktu , že papež se může otrávit, nebo být otráven....  jako asi Jan Pavel...  :-)

P. Sulc 25.6.2015 0:37

Lide s nejakou autoritou maji za to

ze vse vedi nejlepe, ti trumberove vedi, ze se ZEme otepluje lidskou cinnosti a take vedi, ze koureni ''z druhe ruky'' strasne skodi. Ani jeden se ovsem nemuze odvolat na nejaky vyzkum. Cele ''zkoumani''  neni nix jineho nez vlastni zviditelnovani. Ale je to preci jen lepsi zviditelneni nez se vzajemne olizovat treba s Arafatem.

S. Kubů 25.6.2015 0:26

představme si to v reále

Když autor píše, že by "Západ... (měl)...činně přispět k tomu, aby tam (např. v Lybii) vznikly stabilní a přitom o něco lidštější režimy, než tam byly předtím...(namísto pokusů) o budování demokracií západního stylu", měl by také napsat, co konkrétně by si pod tím představoval.

Já osobně si nedokážu představit nic jiného, nežli nákladný a dlouhodobý protektorát typu Bosny a Hercegoviny.

R. John 25.6.2015 7:35

Ano, okupační správa ....

nakonec, v Německu se to osvědčilo ....

R. Langer 25.6.2015 10:26

Re: představme si to v reále

Tak kolonialismus byl poměrně úspěšný. ;-)