23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 24.3.2006 8:13

Re: Re: Kam se hrabou?

Jenže tato opatření zase silně znevýhodňují zaměstnance. Takže výsledkem bude jen další rozšíření Švarc systému, budeme mít milióny živnostníků a naprosto nefunkční výběr daní. Nakonec možná bude každý podnikatel, asi tak, jako to vidíte na arabském trhu. To, co teď předvádí ODS, je jen zavádění dalšího chaosu a výjimek. V jejím původním programu byla rovná daň pro všechny, dnes je z toho zase jen systém výjimek pro vyvolené.
Pavla B. 24.3.2006 8:45

Re: Re: Re: Kam se hrabou?

Přesně. OSVČ se mají stát jakousi prominentní skupinou a ti, jejichž profese soukromé podnikání neumožňuje a jsou zaměstnanci firem nebo státu, opět nemají svého volebního favorita, pokud nejsou orientovaní vyloženě doleva. Proč se ODS dobrovolně zbavuje takového ohromného voličského potenciálu?
Lea 24.3.2006 9:21

Re: Re: Re: Re: Kam se hrabou?

Pro Pavlu a Jiřího. Souhlasím s vámi. Včerejší projev Topolánka mi připomněl památný to výrok Husáka. Něco ve smyslu,že nejde házet komunisty a nekomunisty do jednoho pytle. Navíc, daňové prázdniny by se měly týkat drobných podnikatelů.Tito drobní podnikatelé platí daň tuším - 10 000 ročně. Jestli je tato částka nyní pokládá, nejsem si jistá,zda se jedná o podnikatele alespoň trošinku úspěšného. Jinak se zde navíc vytváří dikriminace nepodnikatelské vrstvy lidí a nevím,zda tyto kroky národ spíše nerozdělí,než naopak. Buranským vyjádřením to zkrachovalce,kterého stát nejenom že nepodojil,ale naopak, dochází k poškození i případných koaličních partnerů.
vocílka 24.3.2006 9:47

Re: Re: Re: Re: Re: Kam se hrabou?

Ale přece v rámci Švarc systému, který ODS do jisté míry podporuje, mohou být podnikateli (OSVČ) všichni nynější zaměstnanci - snad s výjimkou státních úředníků. Ikdyž jsem někde četl, že i asistenti poslanců a senátorů jsou OSVČ. Tím znevýhodnění zaměstnanců odpadne.
Pavla B. 24.3.2006 11:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kam se hrabou?

Vy jste geniální. Všichni zaměstnanci bank, ČEZU, Českých drah, pošty, vysokých, středních, základních i mateřských škol včetně fakultních nemocnic (patří pod VŠ) a jánevímčehovšeho ještě si pořídí živnosťák a budou úřadovat, vyrábět elektriku, řídit lokomotivy, učit děcka a léčit lidi na živnosťák.
Ladislav N. 24.3.2006 15:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kam se hrabou?

Takovejch géniů bloudí po Internetu... :-D
J. Mach 24.3.2006 10:57

Re: SZ

 Leo, vidím, že vaše definice buranství je nějak posunutá, když ukapávající buranství Paroubka, Ratha , Jandáka, Škromacha a dalších nevnímáte.Nebo to bude vaší objektivitou? 
Pavla B. 24.3.2006 12:00

Re: Re: SZ

Nechci mluvit za Leu, ale pro mě je ČSSD a KSČM úplně mimo jakékoliv úvahy, takže mě vůbec nezajímá personální obsazení. Zajímá mě u stran, které bych mohla eventuelně volit - a v případě ODS je to bohužel ubohost. Nemyslím tím jen nejvyšší vedení, ale třeba i šéfy oblastní organizace nebo starostu naší městské části.
Lea 24.3.2006 13:34

Re: Re: Re: SZ

Pavlo,také nevolím ani KSČM,či ČSSD. Ale ODS je pro mne v tomto složení a s nynější produkcí hovadin také nevolitelná.
Pavla B. 24.3.2006 12:20

P.S.

Z Paroubka, Jandáka, Škromacha a do jisté míry i Ratha si můžu dělat srandu a čím víc se budou projevovat jako burani, tip líp - snižují preference své strany. Jenže když se ztrapňuje Topolánek, je mně z toho smutno, protože efekt na přízeň voličů to má úplně stejný.
Lea 24.3.2006 13:33

Re: Re: SZ

nezlobte se, Machu,ale vyjadřovala jsem se k projevu na určité téma. Pohledem na nynější politické spektrum jako celek, si Paroubek přirozeně nezadá.
Balů 24.3.2006 14:34

Re: SZ

Když se tady celá léta něco dělalo jen pro zaměstnance to Vám nevadilo? Když navrhne někdo něco pro OSVČ, tak je to hned buranství? Tak si holt volte to svoje štěstí Paroubka.
Jirka 24.3.2006 17:30

Re: Re: SZ

Jenže to by nesměl navrhovat další nesystémovou hovadinu. Už nyní platí OSVČ menší zdravotní a sociální pojištění než zaměstnanci. Proto se tak rozšiřuje Švarc systém - ze zaměstnanců se stávají OSVČ. Jestli je něco potřeba udělat, tak naopak sjednotit sazby a samozřejmě je snížit. Ono pro zaměstnance se toho moc neudělalo - to jen pro ty "vyvolené" - profesionální odboráře a státní úředníky. Myšlenka, že se ze všech stanou OSVČ, je nesmyslná - znamená to jen hromadu papírování navíc a další nárůst úřednictva.
Lerak 24.3.2006 20:58

Re: Re: Re: SZ

Ano OSVČ platí nižší sociální a zdravotní pojištění, ale jen a jen na svůj úkor. Oni totiž nemarodí a makají. To na rozdíl od armády nemakačenků, kterým se vyplatí hodit marod. Na takové lemply je každé koruny škoda.
Klaun Parafin 24.3.2006 0:06

Otevřeme se dnes večer v 18.00000 u Vodičky. A nejen politice!