29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Ono se to TOP 09 a ODS týká taky!

Je nesporné, že krize, kterou teď prochází Sobotkova vláda, je nejvážnější, jaká ji zatím potkala. A zároveň je to politická krize srovnatelná s tou, která se plně rozpoutala přesně před třemi lety, v červnu 2013, policejním přepadem Úřadu vlády a následným pádem Nečasova kabinetu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 12.6.2016 19:53

Doležal hlásá zvrhlosti. A snad jim i sám

věří. O skutečné nezávislosti policie by se mohl přesvědčit ve vyspělých evropských státech, třeba ve Švajcu. Ale byl on někdy někde mimo českou kotlinu? Jsou prostě země, kde jsou policie a soudy skutečně na politické garnituře nezávislé a jakýkoliv pokus o jejich zpolitizování končí obvykle demisí příslušného ministra vnitra či spravedlnosti. Neplatí samozřejmě tam, kde to již léta ku.ví levičáci, např. v Německu, Francii, Itálii aj.

B. Rybák 12.6.2016 10:18

Je to marnost, marnost nad marnost

Každý pokus vysvětlit naši politickou scénu bez analýzy mohutného vlivu "Brusele" (Berlína) a obamovských USA je odsouzen k naprostému nezdaru!

Zatímco EU-hujerským masmediálním monopolem pošpiněná, mafií státních zástupců a výběrově politicky kriminalizovaná ODS se snad (pomocí očištěného "jádra" svých členů) opět vrací na naši pravicovou politickou scénu, je neochvějně politicko-korektní TOP09 pouze pátou kolonou "zelené" multikulturní levice u nás!

P.S. S blížícím se odchodem Obamovy administrativy ztrácí vliv i jejími velvyslanci podporovaná mafie (st. zástupci Zeman, Bradáčová, Ištvan i jejich poskok Šlachta...)!

K. Janyška 12.6.2016 9:58

Používaný model demokracie je v přímém rozporu se skutečnou

podstatou lidského světa, tedy s jeho spontánním řádem a spontánním řádem lidské interakce. V něm vládne jen a jen soukromé právo, ne lidský rozum nebo dokonce lidmi vymyšlená pravidla chování. Většinové hlasování bez institucionální kontroly soukromým právem je destrukcí a výpadem proti tomu co se usadilo a usazuje samovolně a fatální rozpor je na světě... Dzp.

V. Klepetko 12.6.2016 13:22

Re: Používaný model demokracie je v přímém rozporu se skutečnou

"...jemné rysy, vložené do jeho tváře hlubokým, upřímným strádáním, jsou rozumné a inteligentní a v jeho očích je hřejivý a zdravý lesk. Líbí se mi on sám, jeho zdvořilé, úslužné, neobyčejně vybrané jednání s každým kromě Nikity. <...> Někdy večer se zahalí do svého pláště, a třesa se po celém těle a drkotaje zuby, chodí rychle z kouta do kouta a mezi postelemi. Vypadá to, jako by měl vysokou horečku. Podle toho, jak se pojednou zastaví a hledí upřeně na své přátele, zdá se, že by chtěl říci něco velmi důležitého, ale když si patrně uvědomí, že ho nevyslechnou a nepochopí, netrpělivě potřese hlavou a chodí dále. Ale záhy přání mluvit zvítězí nad všemi úvahami, Gromov dá volný průchod svému přání a mluví živě a vášnivě. Jeho řeč je neurovnaná, zimničná jako blouznění, útržkovitá a ne vždy srozumitelná, ale zato se v ní i ve slovech a v hlase ozývá cosi neobyčejně dobrého. Když mluví, poznáváte v něm šílence i člověka. Je těžko vypsat slovy jeho šílenou řeč. Mluví o lidské hanebnosti, o násilí popírajícím pravdu, o krásném životě, jaký nastane jednou na světě, o zamřížovaných oknech ustavičně připomínajících tupost a krutost násilníků. Vzniká z toho neuspořádaná, nesouvislá směs starých, ale dosud nedozpívaných písní."...

J. Ráž 11.6.2016 13:11

Tahle vláda by měla požádat o důvěru

Nikoliv však Sněmovnu, kde má pohodlnou většinu, ale v referendu požádat o důvěru občany. Předčasné volby jsou jistým druhém referenda a občané by v nich buď potvrdili správnost tvrdého kurzu vlády směřujícího k omezování jejich svobod, nebo by ho odmítli. O to totiž jde. Sobotkova vláda využívá stavu, kdy bruselská a berlínská elita chce zabránit rozpadu EU tím, té omezuje svými nařízeními občanské svobody a ještě tvrdšími zásahy škrtí demokratické vymoženosti a svobody v Česku. A za druhé se jedná o vládu, která nejvíce rozhazuje peníze těch, kdo svými daněmi drží stát nad vodou, ve prospěch těch, kdo žádné hodnoty než nevytváří. Žádná vláda v historii nenavýšila počet úředníků, jako Sobotkova, což v éře počítačů a automatického zpracování dat, je naprostá šílenost.

Z. Čábelka 11.6.2016 13:49

Re: Tahle vláda by měla požádat o důvěru

Průser je, že omezování svobod je na programu dne ale je to pro nás tajemství! Tak o čem chcete referendit, když to ti fašouni naši a z EU ani nedovolí! Máme se probudit až do hotového a už jen jásat nad tím co pro nás ti socioinženýři s takovou láskou vytvořili. Vždyť toto vše samotné už je zločin proti lidskosti!

M. Prokop 11.6.2016 22:02

Re: Tahle vláda by měla požádat o důvěru

Souhlasím, že působení téhle vlády a soudruhů v Bruseli je holá ostuda, omezující svobodu.

Ovšem, s tím referendem, mám hlubokou pochybnost, že by přineslo něco dobrého, navíc, je to značně nebezpečná hračka. Volby budou celkem brzy.

S. Sedlák 11.6.2016 10:39

Máte to pomotané

Nelze vyvodit, že Policie, ačkoliv exekutivě podléhá, podléhá komukoliv z té exekutivy. Proto existují ministerstva a vláda. Tedy Policie nepodléhá Ištvanovi. Na druhé straně Šlachta podléhá vládě resp. vedení Policie a to MV. Šlachto to jaksi přestal vnímat. Utrhl se ze řetězu společně s některými státními zástupci a začal si dělat, cose mu zlíbilo. To není Policie, to je chlívek.

S. Sedlák 11.6.2016 10:40

Re: Máte to pomotané

Špatně se to zavěsilo. Patří pod Klepetka

V. Klepetko 11.6.2016 11:46

Re: Máte to pomotané

Pane Sedláku, ale já jsem jen citoval autora, pana Doležala, a ani on ani já netvrdíme, že by policie podléhala Ištvanovi! Jen říkám, že v parlamentní demokracii by člověk očekával, že Policie bude připravovat reformu v součinnosti se státními zástupci: kvalita práce policistů i zástupců záleží na jejich vzájemné důvěře a součinnosti.

Ale já nejsem žádným odborníkem na bezpečnostní problematiku! Na rozdíl od občanů nějaké Horní Volty mám ale to štěstí, že si mohu svobodně zvolit a ze svých daní zaplatit odborníky, kteří v Parlamentu budou posuzovat kvalitu a účelnost různých policejních a armádních reforem. Nemám čas ani odborné vzdělání abych se vyjadřoval k tomu, zda má být někde nějakých útvarů pět, šest, nebo jen jeden.

Věřím ale, že to mým jménem posoudí šéf příslušného parlamentního výboru. A v tom je právě ta parlamentní demokracie: námi zvolený Gabal říká, že je ta reforma zpackaná, politickým garantem tozho stanoviska je pan Bělobrádek, který Gabala instaloval do funkce!

Opravdu chcete bojovat za parlamentní demokracii - proti Parlamentu? V čele s estébákem, který své kreativní reformy nekonzultoval ani s velením útvarů, ani s komisí PSPČR, ani se státními zástupci, a snad ani s tím Chovancem? Tady nejde o to, jestli je Ištván blb, nebo co si myslíme o revolučních metodách plk. Šlachty. Jde o systém! Nelze bojovat za demokracii pomocí nechutných estébáckých metod! Jinak místo policejního státu tu zítra budeme mít estébácký...

J. Ráž 11.6.2016 13:20

Re: Máte to pomotané

Nikde jsem nezaznamenal, že Chovanec s Tuhým byli estébáci.A tito dva jsou autory reformy, ne estébák Babiš. Ti dva pod Sobotkovou patronací, chtějí reformovat rychle, aby to nikdo z dotčených útvarů ani státní zastupitelství neměl šanci diskutovat nebo vznést připomínky. A právě ta rychlost a utajení i před složkami moci soudní, či těch, kdo činnost policie v trestním řízení kontrolují, vzbuzuje pochybnost, zda se nejedná o pokus ovlivňovat politicky citlivé kauzy. Jako např. privatizaci OKD.

V. Klepetko 11.6.2016 14:47

Re: Máte to pomotané

Chovanec že by byl (spolu)autorem reformy? Doufám, že se mýlíte. Jednak sám Chovanec prohlašuje, že je to celé v odborné kompetenci nezávislého policejního prezidenta, on sám že to jen formálně orazítkuje. A já stále věřím, že míra nezávislosti policejního prezidenta na ministrovi je dne opravdu vyšší, než za časů mašinfíry nebo Íčka... Druhak, Chovanec je vorkoholik a není to žádný idiot, něco tak hloupého by nikdy nevymyslel! Dle tvrzení předsedy odpovědného za bezpečnostní otázky sněmovního podvýboru Gabala se jedná o "extrémně rizikový a nepochybně velice nákladný experiment na vitálních organizacích právního státu", experiment nepropočítaný, nepřipravený, totálně zpackaný, "nikdo nevypracoval žádnou studii a nikdo neví, jak to vlastně má celé fungovat":

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Neco-tady-nesedi-motivy-nebo-kompetence-Ivan-Gabal-varovne-k-reorganizaci-policie-439698

Ne, něčeho takového Chovanec evidentně autorem není!

Tuhý - ten zase v těchto dnech Parlamentu přestavil asi před měsícem schválenou "Koncepci policie s výhledem do roku 2020", která se o reorganizaci útvarů vůbec nezmiňovala! Myselo se to celé spíchnout rychlou jehlou a v utajení během posledního měsíce... A jsme u toho. Bylo zveřejněno, že návrh reformy útvarů připravil na základě svých vlastních úvah věcně příslušný náměstek policejního prezidenta pan Zdeněk Laube: http://www.euro.cz/archiv/pribeh-cisteho-estebaka-1089608

A to je právě ten estébák, s pomocí kterého by chtěl pan Doležal bránit parlamentní demokracii :-))))))) Přitom v parlamentní demokracii se takové reformy projednávají v Parlamentu, ne na Psu! Demokracie je o institucích a procedurách! Vydíratelný estébák je pro demokracii bezpečnostním rizikem, a je zde podezření, že jeho rychlou jehlou šité reorganizace jsou naservírovány na zakázku zločineckých mafii!

M. Prokop 11.6.2016 22:04

Re: Máte to pomotané

Laube byl myslím estébák.

V. Klepetko 11.6.2016 9:57

Ty otázky jsou opravdu velmi jednoduché. A co odpovědi?

Jsou však správné jednoduché odpovědi pana Doležala? Co je to vlastně ta “parlamentní demokracie“, kterou chce pan Doležal bránit? Je to vláda zákona, procedur a institucí, které podléhají účinné demokratické kontrole. V parlamentní demokracii se každá zásadní reforma policie projednává v v příslušném parlamentním výboru, protože boj s organizovaným zločinem – to jsou miliardy korun daňových poplatníků, co jiného by pro Boha, měli parlamentní výbory dělat, než projednávat účelnost čerpání těchto našich miliard? V našim poměrech je předsedou příslušného “Podvýboru pro obrannou a bezpečnostní politiku a strategické koncepce ČR“ pan Ivan Gabal. Muž, se kterým obvykle nesouhlasím, P&L nemám obecně moc v lásce! Ale v parlamentní demokracii je pro mě právě tento muž odborným garantem, že chystaná reforma je košér. A tento garant říká, že, cituji, chystaná reforma je KROKEM DO TMY... Není prý vůbec rozpočtově zdůvodněná ani koncepčně dobře připravená z odborného hlediska. Parlamentní podvýbor o ni nebyl vůbec informován! V den, kdy se rozhořel ten skandál, parlament projednával jakýsi koncepční policejní materiál, ve kterém o chystaném sloučení útvarů vůbec NEBYLA ZMÍNKA!!!

Dále... Do kamene bych tesal tato slova pana Doležala: “Státní zastupitelství jsou součástí exekutivy a policie exekutivě podléhá (v parlamentní demokracii přitom zároveň podléhá parlamentní kontrole)“ Člověk by očekával, že za těchto demokratických poměrů by policie konzultovala reformu se státními zástupci. Jak víme, státní zástupci se bouří, policie evidentně neinformovala o svých plánech ani EXEKUTIVU!

V. Klepetko 11.6.2016 9:58

Re: Ty otázky jsou opravdu velmi jednoduché. A co odpovědi?

... A protože se nikdo neradil ani s veliteli příslušných policejních útvarů (bylo jen stručné info v obecné rovině před pár týdny), pak jako jediný, kdo to celé zcela, ale opravdu zcela nezávisle upekl, nám zůstává hypernezávislý náměstek policejního prezidenta, pan Zdeněk Laube. Který před rokem 1989 bojoval s vnitřním nepřítelem v takzvané sledce, a sledoval a hlasil našince, jak chodí na imperialistické ambasády. Má čisté lustrační osvědčení, jen proto, že kdosi omylem vyškrtnul IV. Správu SNB z příslušného seznamu! A velmi se obávám, že by mohl být VELMI vydíratelný. Organizovanými zločinci, politiky, zahraničními agenty...

Je to dobrý nápad? Stébáci v čele boje za parlamentní demokracií?

Našel jste si nového Zifčáka, pane Doležale? Proti policejnímu státu nasadíme co nejvíce osvědčených a zajisté zcela nezávislých příslušníků STB?

J. Škodák 11.6.2016 9:53

Nenecháme to Zemanovi

Autor článku je zkušený matador a ví co říká,protože ty události vidí v souvislostech s dlouhou zkušeností. Ta myšlenka,že policie a státní zastupitelství mohou být nezávislé jen v policejním státě je senzační,protože policejní stát jim zajistí to,že si mohou v podstatě dělat co chtějí v mantinelech policejního státu! Velmi dobře nabádá opoziční strany,aby nebyly pasivní,ale to už jakoby vyslyšel další zkušený matador TOP 09 Kalousek,který již včera zaujal stanovisko slovy:„Nenecháme to Zemanovi!"

K. Janyška 11.6.2016 9:49

Ano, státu mají šéfovat občané. Ale jak, když věci vůbec

nerozumíte ani vy, Doležale. To demokracie je na vině, její používaný model... Dzp.

F. Netopil 11.6.2016 9:27

Konečně mi to došlo

"Opravdu nezávislé mohou být (policie a státní zastupitelství) jen v policejním státě."

To je mi novinka. Podle Bohouše by asi své kroky měly vždy nejdříve konzultovat na příslušném ÚV. Ale to už tady bylo a dost se to neosvědčilo !

P. Han 11.6.2016 9:44

Re: Konečně mi to došlo

To je podle vás a ne podle "Bohouše". Vy jste zářný příklad, jak číst a nedobrat se smyslu. Ledaže byste věděl. že lžete.

P. Lenc 11.6.2016 9:47

Re: Konečně mi to došlo

Takových je víc, pane Hane.

P. Lenc 11.6.2016 9:01

Po delší době

souhlas.

P. Maleček 11.6.2016 1:16

Doležal - opět jeho Staré pořádky a kopání do Havla

Doležal zas obhajuje Staré pořádky, kdy jen v názvu demokratické partaje na státním kradly, že ani poledne nedržely. Čehož produktem je, přes tou zlodějnou rádoby demokratických stan vytočené voliče, Babiš a i silní komouši. A Doležal to zas jako vždy svádí na protikorupčníky a Havla, do kterého si zas s gustem kopl.

Holt obvyklý Doležalův kolovrátek.

S. Sedlák 11.6.2016 3:03

Re: Doležal - opět jeho Staré pořádky a kopání do Havla

Blbe.

P. Lenc 11.6.2016 9:30

Re: Doležal - opět jeho Staré pořádky a kopání do Havla

On za to nemůže, má to vrozené.

P. Han 11.6.2016 6:50

Re: Doležal - opět jeho Staré pořádky a kopání do Havla

Opět jste si - tuším záměrně - nevšiml, že Doležal do Havla nekope. Ti zmiňovaní havlisté nejsou Havel. Jsou to lumpové, kteří mávají praporem s ikonou Havla, stejně jako jiní lumpové mávají jinými prapory. Přestaňte předstírat, že ti, kdo se ohánějí Havlem, jsou plní pravdy a lásky, zatímco ostatním zbývá jen lež a nenávist. A korupce. Přestaňte si brát do huby Havlovo jméno a mlátit s ním ostatní po hlavách. Nechte Havla odpočívat v pokoji. Prakticky vzato, přestaňte lhát a nenávidět.

P. Vaňura 12.6.2016 17:52

VŠECHNO, co napsal jistý Adolf Hitler o parlamentní

demokracii v systému poměrného zastoupení JE SVATÁ PRAVDA.

To ale NAPROSTO NEZNAMENÁ, že nahrazení nedokonalé parlamentní demokracie nacistickou vládou mohl být někdy pozitivní krok!