5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KarelK, 18.8.2006 9:11

Aspoň, že se shodnou na Benešových dekretech

Pane Karle IP, Benešovy dekrety zrušeny budou, ikdyž to ještě nějaký čas potrvá, a teprve potom se budeme moci počítat mezi civilizované národy. Zatím je vás několik, kteří nám to kazí.

karel 17.8.2006 20:58

pane doležale-už je to tady-vám jde vždy jen o sudetáky-ty dekrety,ty dekrety-měl by emigrovat.češi nikdy nebudou dekrety rušit-a vaše činnost se zaměřuje na jejich zrušení-odejděte-nám nemáte co říci

Karel Černý 17.8.2006 22:23

Re: pane doležale-už je to tady-

První diskuzní příspěvek na který narazím obsahuje podivný plurál bolševikus. Vy výkvěte národních ctností, když už někomu doporučujete emigraci, i to je nechutné, mluvte za sebe. Byť by vás k tomu pověřilo početné stádo, pojmenujte ho. Za sebe mohu říci, že se mi vaše "my" zdá podlé a zbabělé. Vůbec vás nenutím, ale pan Karel Čapek psal už v roce 1918 v Kritice slov o "My versus já" (sborník V zajetí slov vydaný v r. 1969 bude snad v knihovnách ještě k dispozici). Doufám, že to pro vás není (jen) "Škoda slov".

malstoka 17.8.2006 16:44

Vůdce levice

Včera stálo za to sledovat na ČT1 Události - komentáře. To co předvedl soudruh Paroubek stojí za zapsání do paměti. Po svém památečním projevu po skončení voleb, je to podruhé co odhalil svoji povahu ve své nahotě. Poučování redaktora, mletí textu jen který vychvaloval jeho vládu a závěrečné odejití, ještě za přítomnosti kamer ukázalo, že se nesmířil s prohrou ve volbách a že nedovede ani před kamerou skrýt své diktátorské sklony.

malstoka 17.8.2006 16:52

Re: Vůdce levice

eště dodávám pro ty, kteří neměli, nebo nesledovali ČT 1 - událosto komentáře. Stačí kliknout: www.ct24.cz/vysilani/ - udalosti komentáře a datum16.8

jb 17.8.2006 17:10

Re: Re: Vůdce levice

No, je vidět, komu vlastně poklonkuje ČT. Já bych toho redaktora poslal někam mnohem důrazněji. Manipulační TV je lepší zrušit. Názory nějakých obskurních redaktůrků mne nezajímají.

Ladislav N. 17.8.2006 17:59

Re: Re: Re: Vůdce levice

ČT nebyla schopna vyvrátit Paroubkovy prokazatelné lži. Komu tedy "fandí"?

Kamil 18.8.2006 15:26

Re: Re: Re: Re: Vůdce levice

Teď  jsem to viděl. Prosím vysvětlit neboť opravdu nerozumím. V čem prokazatelné lhal  ?

V tom, že ekonomický růst CR  je výrazný ? Nebo v tom, že zadlužení je srovnatelné s ostatními v Evropě resp. nižší ? V tom že nezaměstnanost ( sice pomalu ) ale přece jenom klesá ? V tom, že je nižší než na Slovensku ?

Dráček 17.8.2006 17:45

Re: Re: Vůdce levice

podíval jsem se a úplně souhlasím  ubožák....

Kamil 18.8.2006 15:35

Re: Vůdce levice

Tak konečně vím jak se pozná diktátor. Poučuje redaktora, chválí svou práci, a když se rozloučí tak  odejde. Hm. hm. hm. Myslím, že ode dneška objevím v každém pořadu tak zhruba 4 diktátory. Ta politická paranoia je skutečný problém. Řekl bych přímo fenomén. Jen trošku zatemňuje mysl.Tedy trošku více.

Petr 17.8.2006 15:51

Čeští intelektuálové...

...mají nepotlačitelné nutkání pomlouvat v zahraničí svou zemi - a je jedno, jestli jde o pravičáky jako Doležal nebo levičáky jako Pehe. Francouz nebo Maďar se díky nim dozví, že Česko je opravdu mimořádně výjimečným Kocourkovem, nemajícím na světě obdoby. Kdo nějaký ten rok pobyl v jiné středoevropské zemi, moc dobře ví, že česká politika se nikterak nevymyká, ani v negativním ani v pozitivním smyslu (když už, tak spíše v pozitivním, a věřte si tomu nebo ne, modří či rudí svazáci). Český  národ se opravdu vymyká v jednom ohledu - má mimořádně nízké národní sebevědomí a hrdost. Jednou jeho tváří (má jich samozřejmě mnoho) je vypjaté a křečovité vlastenectví, když jde o Sudeťáky nebo když vyhrajeme v hokeji. Druhou tváří je masochismus Doležalova typu. Takhle tupit sebe sama před očima jiných dokáží snad jen Němci, když jde o jejich historické viny (i když ani to už dneska není pravda). Nebo snad někdo z vás četl v nějakých českých novinách podobný článek o Polsku od Poláka nebo, nedej Bože, o Maďarsku od Maďara? A že by těch důvodů k nejčernějšímu líčení měli sakra víc než Čech Doležal - pokud se vám nelíbí české veřejné finance, počty a platy státních úředníků, arogance a populismus politiků, klientelismus, zapojení bývalých komoušů a estébáků do politiky a ekonomiky atd. atp. - zkuste se seznámit se smutnou maďarskou nebo polskou realitou. 

pravicový volič 17.8.2006 14:04

zopakovat malou násobilku

"Tak bude zaručeno, že proti stovce sociálně demokratických poslanců bude stát jen jednaosmdesát poslanců ODS." Vážený pane Doležale, i v žurnalistické práci by bylo potřeba zavést naprosto jasné vyjadřování. Socdemáci přeci nemají 100 hlasů. Anebo se jedná o Váš omyl? Úmyslný nebo neúmyslný? Nebo Vaše zaujatost proti socdemákúm Vám již neumožňuje rozeznat rozdíl mezi socdemokratickou a komunistickou politikou?

Semiramis 17.8.2006 14:15

Re: zopakovat malou násobilku

V podstatě s vámi souhlasím, ale nebojte se, pan Doležal není slepý. Jen citoval Paruba - mám stovku poslanců, říkal ten pán. Tak co chcete rozlišovat?

kiri 17.8.2006 16:21

Re: zopakovat malou násobilku

Paroubek se ihned po volbách prohlásil mluvčím a vůdcem levicové stovky a komančové jen mlčeli, asi jim to vyhovuje jako výtah k moci. Možná proběhne další slučovací sjezd, tentokrát v obráceném gardu.

VerkaVerkovata 17.8.2006 22:25

Re: zopakovat malou násobilku

Pan redaktor již počítá s tím, že došlo ke sloučení ČSSD a KSČ jako  v r. 1948. Předsedou nové strany je Paroubek. To se mu tedy povedlo, považovala jsem ho za docela seriózního novináře. Nyní se zdá, že přebíhá z existenčních důvodů k té "stovkové" straně. Je to jeden z jeho nejslabších  článků.;-(;-(;-O

edithy 17.8.2006 12:50

To je právě smutné, že se shodnou na Benešových dekretech

Protože zvláště ty z dekretů, které udělaly z regulérních válečných zločinců a zločinců proti lidskosti tzv. "bojovníky za svobodu" jsou ostudou českého právního řádu. Nehledě k tomu, že i ty ostatní jsou mírně řečeno diskriminační a založené na tzv. kolektivní vině. Neomlouvá je ani to, co v naší zemi prováděli nacisté, protože pokud se někdo chce označovat za demokrata, nikdy nesmí používat totalitní nebo dokonce rasistické zákony k prosazení svých třeba i pochopitelných cílů. Benešovy dekrety jsou hanbou naší země.

VerkaVerkovata 17.8.2006 22:33

Re: To je právě smutné, že se shodnou na Benešových dekretech

Není tomu tak, odsun Němců byl předjednán dávno předtím nejen z ČSR, již v r. 1940 tuším s Churchilem (vytvoření homogenních národních států). a později dalšími mocnostmi - to je známo, škoda omílat znovu. Ostudou národa je, ře revoluční gardisté (většinou rudí) provedli divoký odsun, ačkoliv měl proběhnout právní cestou. Ovšem neustálené poválečné poměry (brzy po ukončení války) obyčejně k takovým excesům vedou. Všude na světě. Větší hanba je, že jsme jako národ vyřvávali heslo "Věrni zůstaneme" - a místo toho jsme zradili sami sebe. Trest 40 let komunismu a do dneška jeho trvajícího vlivu je úměrný této zradě, Beneše bych vynechala, jeho osud byl velmi tragický. Přesto zůstává pilířem naší státnosti.

Štváč 17.8.2006 12:37

jde hlavně o Klause

Za vším hledej hradního intrikána, který první demisi Paroubka nepřijal. Nyní se tváří státotvorně a tiše dumá o nové oposmlouvě. Byl by to konec ODS.

Petr 17.8.2006 11:36

Demokratické volby

Ukazuje se, že demokratické volby mají smysl pouze v zemích, kde je obyvatelstvo informované, vzdělané a schopné alespoń minimálně samostatně myslet. Jinak je to zbytečně finančně zatěžující záležitost, protože neinformované masy rozhodují o věcech kterým naprosto nerozumí a vítězí ti největší populisté, kteří naslibují před volbami cokoli i když ví, že to po získání moci nesplní. Ostatně demokratickými volbami se dostal k moci i Hitler a komunisté před rokem 48.

Žel bohu Češi k informovaným a vzdělaným národům zřejmě nepatří, i když o sobě mají nereálně vysoké mínění. Demokracie mezi hlupáky nikde na světě nefunguje a pokud polovina národa volí stalinské komunisty a Paroubkovy nohsledy, jen to potvrzuje výše uvedené.

nikoliv 17.8.2006 12:25

Re: Demokratické volby

Je to malinko jinak. Pravidla voleb jsou nastavena tak, aby podporovala systém více stran. Tam je zakopaný pes. Systém více stran se vlastně nikde neosvědčil, protože plodí nestabilní vlády. Jako příklad může posloužit Itálie, která v četnosti výměn vlád drží primát. Stojí za pozornost, že země pravlasti úspěšné demokracie používají jednokolové volby s prostou většinou pro jeden mandát v obvodu a systém dvou velkých stran.

mojo 17.8.2006 12:36

Re: Demokratické volby

Naprostos vámi souhlasím.

Píšete: "...neinformované masy rozhodují o věcech kterým naprosto nerozumí a vítězí ti největší populisté, kteří naslibují před volbami cokoli i když ví, že to po získání moci nesplní." 

Je to do puntíku přesně tak jak píšete, a proto v posledních volbách bohužel vyhrála ODS.

bondy 17.8.2006 12:50

Re: Re: Demokratické volby

Mile mojo, tak hloupy, a pritom tak posedly snahou exhibovat svoji slabomyslnost - musi Vam byt krasne na tomto svete(Y)

VerkaVerkovata 17.8.2006 22:36

Re: Re: Demokratické volby

RvRvRv Slaboduché, neoriginální!(Y)

pavko 17.8.2006 14:02

Re: Demokratické volby

Smutné,leč pravdivé.

josef 17.8.2006 21:37

Re: Demokratické volby

Presne jste to popsal a plne souhlasim. Cesi jsou zvlastni narod s nadsazenym sebevedomim kterym vice vyhovuje system s diktatorskym nadechem, ale pozitku volnosti a pohodlnosti ktery prinasi kap. system si radi uzivaji. Vse jim spadlo do klina bez jakehokoliv jejich pricineni. Nezaslouzi si to meli by se vratit do doby kdy jim bylo tak dobre. Koneckoncu uz na tom usilovne pracuji.

Lerak 17.8.2006 11:20

Opakuji,

nebýt v této situaci na straně ODS Topolánek, je tady již dávno oposmlouva! Topolánek je pouze urážen, protože nemíní ustoupit dál, než je přijatelná mez. Bohužel jeho soupeř nemá kvality gentlemana a proto jednání váznou! Svůj podíl na současném stavu má i prezident VK. Je to pro mne velké zklamání.

ondra 17.8.2006 22:08

Re: Opakuji,

zřejmě ví, že nezáleží tolik na volíčich, kolik skutečně na zákulisních "manévrech" zavedených politiků. Nevěřím na českou demnokracii.

Petr 17.8.2006 11:05

Nová šance - Unie Svobody to se svou obrodou myslí vážně !

Např. v Plzni se obrozuje pod názvem PLzeňská alijance.

US-PA je morální šance pro všechny slušné lidi !!!

R^R^R^

Pete Brich 17.8.2006 9:58

"Tak bude zaručeno, že proti stovce sociálně demokratických poslanců ..."

Správně má být proti stovce stalinistických, neokomunistických a StBáckých poslanců ...;-€

PB

mojo 17.8.2006 12:32

Re: "Tak bude zaručeno, že proti stovce sociálně demokratických poslanců ..."

...bude stát úplně stejná stovka stalinistických, neokomunistických a StBáckých poslanců, akorát v jiných dresech ;-D>-Rv