30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nestrašte nás komunismem!

Volební rok nabírá na obrátkách. Nejprve se pod tlakem blížícího sjezdu ideově reorientovala ČSSD. Vrací se k tradičnímu „pravolevému“ vidění světa a politiky, chystá se oficiálně zapomenout na Bohumínské usnesení a otvírá se vůči KSČM.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 1.3.2017 6:53

Tak jen krátce - srovnávat a poměřovat dobu

Tak jen krátce - srovnávat a poměřovat dobu budování toho zrůdného, komunistického systému před rokem 1989 a dobu po roce 1989 tedy můžeme - a měli bychom. Dojít ale k názoru, že jsou stejně, nebo podobně "špatné" je už za "čarou". Nedávno jsem napsal na téma škodlivého relativizování toto :

V naší době je ale velmi nebezpečně rozšířené RELATIVIZOVÁNÍ - a to je skutečně velmi nebezpečné.. Nyní se s oblibou RELATIVIZUJÍ i zcela základní pojmy a principy lidské společnosti, jako - DOBRO-ZLO, PRAVDA-LEŽ, ZLOČIN-DOBRÝ ČIN.. To je velmi nebezpečná tendence ve vývoji lidské společnosti - a je to v mnoha zemích Západu zřetelně vidět a může to vést k rozvratu západní, demokratické, civilizované křest'anské společnosti.. O komunismu a komunistech škoda slov - za ně mluví jejich činy - tedy vlastně jejich ZLOČINY...

T. Pansky 1.3.2017 2:03

Problem: diky velmi spatne napsane ceske ustave ...

... je mozne v Ceske republice dojit k vlade jedne strany, pote zmene ustavy samotne a uzakoneni jedne strany jako vladnouci sily. (To je chyba pravice, ktera tohle nikdy nebyla schopna ci ochotna odstranit formou posileni politicke moci Senatu, ktery je tvoren primo volenymi zastupci obcanu; dnes je pravice rozdrobena a drive byla ODS zaneprazdnena rozparcelovanim moci formou opozicni smlouvy nebo urednicke vlady s CSSD). Ze je Babis pravicovy politik? To je absolutni lez pana Sobotky, kteremu tece do bot a tak rika cokoliv. Pan Babis je levicovy korporativni socialista. Cechum tohle nedochazi a pomalu si nechavaji nasazovat chomout socialismu.

T. Pansky 1.3.2017 7:00

Re: Problem: diky velmi spatne napsane ceske ustave ...

Ze nejde obnovovat komunismus? Autor rychle a o to vice nebezpecne zapomina !!! Nehrajme si se slovy. Ti, kdo nezapominaji a dobre se divaji okolo, vidi, jak se Evropou plizi levicovy had. Ano, dnes se nebude strilet z Aurory, nikde nevlaji rude vlajky. Ale dobre se podivejme na dnesni evropske politicke elity: mnoho z nich nazorove vychazi z komunismu, ktery uvadi do reality pomoci evropskych narizeni neschvalovanych EU parlamentem. A pokud budeme zapominat, nemame budoucnost.

J. Štrobl 1.3.2017 7:05

Re: Problem: diky velmi spatne napsane ceske ustave ...

Levicový korporativní socialista je ovšem fašista, že?

J. Jelínek 1.3.2017 8:17

Re: Problem: diky velmi spatne napsane ceske ustave ...

A pokud tou korporací rozumíme jednu stranu resp. gang, pak je to komunista. Prašť jako uhoď.

P. Maleček 1.3.2017 0:59

Doležal propagátor socialismu - toho fašistického.

Na Doležala pokrok - uznává, že naše skvělé, jím obdivované v názvu (jen v názvu) demokratické partaje cosi zmastily a výsledkem je demokracii nebezpečný Babiš. Dál však Doležal trvá na tom, že korupce, tj. politiky organizované systémové dojení státu to nebyla. Jak plyne z Doležalova zavilého plití na protikorupční aktivisty.

Co však dokladuje sílící Doležalovu demenci je jeho tvrzení, že komunismus jsme tu před 89 neměli, jen vládu zaostalého Ruska. Pravda vládla komoušská partaj řízená z Kremlu, ale byl to dle Doležala milosrdný, až na těch pár v součtu milionů okradených, týraných, vyhnaných či povražděných humánní socialismus.

Jen Doležalovi jaksi uniklo že ten socialismus byl internacionální, tedy skutečně komunismus, před tím nacionální, tedy nacismus. No a dnes tu máme socialismus korporátní, tedy fašismus. Tj. pod maskou jen formální demokracie vládnoucí korporace (latinsky fasces). A to korporace socialistů (což byl Mussolini) maskujících se názvem ČSSD, byznysu - tedy dříve ODS, dnes Babiš a kazatelů všeobjímajícího dobra. V čemž alternují Lidovci se svou prý křesťanskou morálkou nebo lidskoprávní, genders, eko či multikulti pošuci z TOPky co nám své rovnostářské dobro vnutí i kdyby nás při tom měli umlátit.

Takže ne Babiš, ale ti co ho vzali do vládního fašistického holportu, tedy aktuálně prý demokratičtí socani a Lidovci jsou skutečným ohrožením demokracie (a už i ODS prostřednictvím mladého Klause testuje holport s Babišem). Bez jejich touhy pomoci za každou cenu, tedy i za cenu fašismu, by Babiš vztekle poštěkával z opozice, spíš by se nemajíc vládní funkce vrátil zpět k svému, zem plundrujícímu byznysu.

Očekávat že Doležalovi dojde, že nebezpečím pro demokracii není Babiš, ale zkorumpované prý demokratické, spíš z touhy po moci se fašizující partaje je čím dál tím větší marnost. No ale aspoň se mu dobře usíná, zvlášť když se vrací ze schůzí svého spolku na prý obranu demokracie, ve skutečnosti fašismu - fuj!

J. Matoulek 1.3.2017 0:35

Babiš,

iluzí se zbavíš.

Z. Rychlý 1.3.2017 7:47

Re: Babiš,

:-)

Ale bude to bolet a k poučení asi stejně nedojde. Plynule se přejde j dalšímu mesiáši, který se jistě objeví.