30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nestrašte nás komunismem!

Volební rok nabírá na obrátkách. Nejprve se pod tlakem blížícího sjezdu ideově reorientovala ČSSD. Vrací se k tradičnímu „pravolevému“ vidění světa a politiky, chystá se oficiálně zapomenout na Bohumínské usnesení a otvírá se vůči KSČM.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 1.3.2017 20:04

Re: Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

Bohužel jiná možnost před námi není. Politici sami od sebe rozum nedostanou a současný systém k nějaké formě katastrofy neodvratně spěje.

M. Klas 1.3.2017 19:26

Re: Ano, máme společný malér!

Pan Babiš nám ukáže, jak veškerou tuto moc (zákonodárnou, výkonnou a soudní) bude ovládat jedna firmy ANO. To bude teprve malér!

M. Prokop 1.3.2017 14:56

Re: Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

Blbců je dost, to opět souhlas, ale jiné cesty než přes volby bych se dost obával. Kolaterální škody bývají značné.

J. Vintr 1.3.2017 14:06

Re: Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

Těch malých stran je příliš mnoho na to, aby se vůbec mohl někdo od nich dostat do parlamentu, nemluvě už o tom, že by mohly něco ovlivnit. A navíc je většina z nich založena jen proto, že jejich zakladatelé doufají, že si tak zajistí dobré živobytí. Přes volby cesta ze současné situace nevede. Už jen proto, že těch blbců je opravdu moc.

M. Prokop 1.3.2017 13:17

Re: Nastolit totalitni diktaturu

Takovýhle exotů je málo. Bohužel ale je spousta těch, kteří jen blbnou jinak.

M. Prokop 1.3.2017 13:16

Re: Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

Polemizoval bych jen s tím, že není koho. Mezi malými stranami se ještě dá najít a jak jinak se má malá strana zvětšit?

J. Vintr 1.3.2017 12:42

Re: Nastolit totalitni diktaturu

Vy jste naivní jak malé děcko. Bohužel nejste sám ...

P. Čech 1.3.2017 12:41

Re: Už mě nebaví,

Nic jiného zde neustále netvrdím. Žijeme nikoliv v demokracii (ani parlamentní), ale v reálném socialismu, opepřeném jako úlitba hloupým ovčanům klasickou anarchií. Ono totiž k tomu, aby stát mohl být parlamentní demokracií zásadně nestačí pouhá existence parlamentu při naprosté absenci jiných základních demokratických principů. A to je klasický příklad - Česká republika. Ta sice má parlament, ale nemá parlamentní demokracii. Proč? Inu proto, že nemá demokracii jako takovou, demos kratos - vládu občanů.

J. Vintr 1.3.2017 12:40

Re: Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

V každé populaci tvoří zhruba třetinu blbci. Když uvážíte, že u voleb bývá maximálně šedesátiprocentní účast a většina rozumných lidí nechodí volit (protože není koho), tak to po odečtení těch, co volí bolševiky a socany, docela sedí...

P. Čech 1.3.2017 12:34

Re: Nastolit totalitni diktaturu

Pokud si lidé nevšimnou, že žijí v totalitní diktatuře, potom v ní nežijí. Je totiž otázkou, co je to ta totalitní diktatura. Podle mne je totalitní diktaturou naprosto každý politický systém, včetně demokracie (i zastupitelské). V demokracii však tvoří tuto totalitní diktaturu většina občanů, která je vždy u moci. Není to sice ideální, ale nic lepšího neznáme. U nás a ve většině evropských zemí tomu tak ovšem není. U moci jsou politické strany, které si tuto moc volně vysoutěžily. Tyto strany ovšem tvoří vždy menšinu, která vládne většině. Čili naprostý opak demokracie a to jakékoliv, i parlamentní. Zavedení EET naopak je příkladem právního státu a skutečné demokracie. Zákony jsou totiž schvalovány většinou poslanců a menšina se musí demokraticky vůli této většiny podřídit. A ještě, opakem demokracie je neustálé štvaní naprosté menšiny občanů (ovčané ODS a TOP 09) a jimi podplacených novinářů proti platnému zákonu. To však není žádná demokracie, ale prachsprostá anarchie.

P. Čech 1.3.2017 12:24

Re: Na druhé straně

To máte pravdu, ovšem se dvěma výjimkami. Tyto tvoří Švýcarsko a Lichtenštejnsko. Dva evropské státy, které se jako jediné na světě blíží skutečné demokracii.

Š. Hašek 1.3.2017 12:04

Re: Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

Přesné.

J. Chaloupka 1.3.2017 10:42

Jak říkal eutoposlanec Keller za KSČ, Sobotka

má jediný problém a to je těch cca 30 %, které dávají Babišovi voliči, zatímco ČSSD má něco přes polovinu. Pročpak asi lidé tomu "lotrovi" Babišovi věří, co myslíte, když jste tak chytrý pane Doležale?

Ostatně soudím, že Sobotka ani vyhrát nechce, chce být druhý a vyhandlovat místo v Bruselu, brát půl milionu měsíčně, mezinárodní školy pro své děti a po té brát sto tisíc měsíčně důchod. Špidla je jeho vzor.

J. Vintr 1.3.2017 10:03

Nastolit totalitni diktaturu

"demokratickou cestou" je velmi snadné. A většina lidí si ani nevšimne, že žije v totalitní diktatuře. Když si ta diktatura počíná chytře a zkracuje řetěz, na který si uvazuje občany, po menších kouscích a vždycky jen pro menší skupinu občánků, dočká se od toho zbytku ještě potlesku. Například zavedení EET je velice názorným příkladem, jak to funguje ....

P. Lenc 1.3.2017 9:38

Re: Tomu se správně říká

I vy jeden, takhle bourat socialistům rovnostářství.

H. Gene 1.3.2017 9:34

Re: Na druhé straně

Kolikpak je členů hnutí Ano, že potřebujou 210 delegátů?

A mimochodem, senátorů je 81.

Š. Hašek 1.3.2017 9:26

Re: Už mě nebaví,

Myslím, pane Čechu, že z ODS něco tichounce kdys zaznělo. I ten Kalous aspoň chtěl lidu naznačit, že daň na výplatní pásce není všecko, ........ . Poprask!

Ale bylo to jen špitnutí. Jen málo. A bylo možno sledovat, kdo všechno najednou začal kdákat.

Brát požitky státní stejně, platit berně státní různě. Socialismus.

R. Langer 1.3.2017 9:25

Re: Na druhé straně

To ovšem bohužel platí pro celou Evropu.

P. Čech 1.3.2017 9:23

Re: Na druhé straně

Jen takové Mexico city má 24 milionů obyvatel. Tak obsáhlou poslaneckou sněmovnu, senát a zastupitelstva krajů, měst a obcí nepotřebujeme my, občané, ale politické strany, aby měly kam umísťovat své lidi. Aby jim mohly přeneseně vyplácet vysoké mzdy a nepožadovat za to odpovídající množství práce. Všechno toto nedobré vězí v našem politickémsystému, který není naprosto žádnou demokracií, ale reálným socialismem, stříknutým klasickou anarchií.

P. Götze 1.3.2017 9:18

RE

Pane Dolezal a ted vazne. Vy si opravdu , ale opravdu a uprimne myslite, ze socani, schopni spojit se s komunisty (opet !!!) jsou to zachranou polistopadove demokracie pred babisem? Vy si to porad jeste myslite?

P. Čech 1.3.2017 9:18

Re: Už mě nebaví,

Politici a novináři neustále mlží, ohlupují občany a zásadně nechtějí napsat jedinou pravdu. Daň daná procentem z příjmu je daní procentní a n i k o l i v r o v n o u. V absolutních hodnotách odevzdaných peněz je to daň velice rozdílná, kdy lidé s příjmy vyššími platí již dnes mnohem více než ti chudí.To Vám ovšem žádný pravičák, ani levičák, ani jiný politicky zaškatulkovaný politik na rovinu neřekne. Musel by totiž jít proti své ideologii.

J. Schwarz 1.3.2017 9:15

Na druhé straně

je nás jen 10 milionů, mnohé světové metropole mají obyvatel víc. Opravdu potřebujeme 200 člennou sněmovnu, 100 členný senát, krajská zastupitelstva... A pak expolitiky odměňovat posty v dozorčích radách polostátních firem...

P. Čech 1.3.2017 9:13

Re: Vždy na někoho pliveme: teď na A. Babiše

Pan Doležal má plno řečí stále. Horší je, že jde o hloupé řeči. Pouze bych si dovolil poněkud upřesnit Vaši druhou větu. "Lidé si ho cení více než Sobotky, KSČM, Kalouska, TOP 09, Fialy, ODS, Bělobrádka, KDUČSL a dalších politiků a jejich politických stran. Lidé se přiklánějí k ideím občanských hnutí a doufají, že se tato nebudou chovat jako klasické politické strany. Jinou možnost k nápravě věcí obecných, kromě revoluce, totiž nemaj.".

Š. Hašek 1.3.2017 9:13

Už mě nebaví,

vyjímám z článku, stálé omílání tzv. "rovné daně". Jest to procentní daň!! Ještě socialisté/komunisté/zelení nestihli všechno vrazit do pásmových daní/daní z práce/daní za tres!!.

Co takhle se vrátit k "dani z hlavy"??

Všichni stojíme frontu u stejného lékaře, státní důchod jest "zestejnoměrněn", dítka chodí do stejných škol, všude "samé podpory s nárokem pro skoro všechny", ............. Pojďme tedy platit základ všichni stejně!!

Nevstoupíš do stejné řeky. To by bylo poprasku v kotlince české a moravské! Nějak ten sociálismus hapruje. Nejen Sobotkovi a Dienstbierovi.

P. Čech 1.3.2017 9:08

Ano, máme společný malér!

Ten malér ovšem tkví někde úplně jinde, než kam jej umísťuje pan Doležal. Dotyčný se totiž nedokáže oprostit od umělého, pravolevého vidění věcí kolem nás. Dělení ideologií a lidí na pravé a levé, ev. středové, levostředové, pravostředové, levolevostředové a pravopravostředové, extrémní na obou stranách atd. Zapomíná přitom na jedno a to podstatné. Vidění věcí obecných r o z u m n é . Vidění racionální a nezávislé na nějakých vymyšlených politických škatulkách, které nikdy nesloužily a neslouží ničemu jinému než zásadnímu rozdělování občanů na menší a menší skupinky (příznivce jednotlivých politických stran) a jejich následné absolutní ovládnutí a ovládání."Rozděl a panuj!". Tak to vidím já, pane Doležale. Ano, máme jeden společný malér. Tímto malérem však není občanské hnutí ANO 2011, ani pan Babiš. Tím malérem je moc a vláda politických stran nad občany země. Tímto malérem je ovládání moci zákonodárné, výkonné a soudní opět politickými stranami a to v zásadním rozporu s čl. 2, odst. 1 naší ústavy. Tento malér je potřeba odstranit a pan Babiš ukazuje j a k.

A. Alda 1.3.2017 8:52

Tomu se správně říká

klouzavě progresivní zdanění.

Klouzavě progresivní zdanění je nejlepší formou podpory natality a soudržnosti rodin, je-li doprovázeno principem zdanění celé rodiny, nikoli jednotlivých jejích členů. Tedy vrátit se k paradigmatu rodiny jako hospodářského jednotky, nikoli jen jako psychosociálního společenství členů. Pokud budou přijmy všech členů rodiny sečteny a poté rozpočteny na jednotlivé jejich členy ve společné domácnosti a daň bude vyměřena podle částky připadající na jednoho člena rodiny, zajistí klouzavě progresivní daň i zvyšování počtu dětí, tak i ponechávání nepracujících rodičů v rodině (tedy zvyšování dělitele součtu příjmů). V takovém systému přestává být dohánění inflace zvyšováním pensí kritickou nutností a současně se místo sociálních dávek může rodičům daňový bonus právě s ohledem na počet dětí, aniž by se tím podporovaly rodiny parazitující na sociálním systému. Z většího počtu dětí budou mít finanční výhodu jen ty rodiny, které platí daně z příjmu, jejichž živitelé pracují. A podpořeni budou zejména ti, kteří vydělávají hodně (tedy nejproduktivnější vrstvy), protože u nich bude pokles do nižších daňových pásem nejvýraznější, porození dítěte finančně nejefektivnější.

F. Žůrek 1.3.2017 8:49

Vždy na někoho pliveme: teď na A. Babiše

Ano, Andrej Babiš je úspěšný! Lidé si ho cení, více než Sobotky a KSČM. A to je podle Doležala špatně!

Já jsem velmi rád, že třeba A. Babiš odkoupil německou MAFRU. To, co prováděli novináři Čásenský a Jaroslav Kmenta z mf DNES senátoru Jiřímu Čunkovi, tak to bylo odporné. A tato mediální štvanice trvala strašně dlouhou dobu!!! (Začala právě před deseti lety). Lidovci byli již na lopatkách (rok 2010). Ale kde byl slavný politilog DOLEŽAL? A teď, když dělá trochu přijatelnou politiku pro naši veřejnost A. Babiš, tak má Doležal plno řečí! Opravdu se tomu divím.

A. Alda 1.3.2017 8:44

Ortodoxní křeťanství?

To u nás nikdy nebylo státní ideologií. Ani za těch svatých věrozvěstů - i ti, vzdor cyrilici a byzantskému ritu, patřili k církvi katolické, nikoli ortodoxní.

V. Klepetko 1.3.2017 8:21

"Mistr si nezasloužil světlo. Zasloužil si jen klid... "

Na jedné straně tu máme Babiše, který prosazuje pravicové daně a také jisté okleštění parlamentu. Je jasné, že k realizaci první části tohoto programu si Babiš dokáže zajistit podporu v rámci nějaké rozumné koalice. A že to druhé mu nikdo s potenciálních koaličních partnerů nikdy neodsouhlasí.

Takže s toho žádné aktuální nebezpečí neplyne.

Na straně druhé se pan Sobotka chce spojit s KSČM, což by znamenalo (v kombinaci s vítězným eurofederalistickým knihovníkem u sousedů a jeho rudozelenou koalicí) pro náš samostatný liberální právní stát přímou, vitální, existenční hrozbu!

A na straně třetí je zde autor, který říká: „Levice“ i „pravice“ si navzájem strká do kaťat babišovského ježka.... My ale "máme společný malér!" "Spojme se proto vsichni proti Babišovi!" Co by ale znamenalo podobné spojení pro demokracii? Nějakou "Druhou Republiku"? "Národní frontu"? Velkou mocenskou koalici na věčné časy? Děkuji, nechci, to už tu bylo. Návrhy Doležala jsou větší hrozbou pro liberální právní stát, než deset Babišů!

J. Jelínek 1.3.2017 8:17

Re: Problem: diky velmi spatne napsane ceske ustave ...

A pokud tou korporací rozumíme jednu stranu resp. gang, pak je to komunista. Prašť jako uhoď.