5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pertinax 6.4.2006 21:49

několik otázek

Ví někdo, kolik nynějších členů vlády, obou komor parlamentu, vedení a členstva všech našich "demokratických" politických stran, šéfů a šéfíčků na úřadech, soudech, u policie, atd.atd., bylo do listopadu 89 členy KSČ, Socialistické mládeže a podobných organizací. Gross? Rath? Langer? Paroubek? Topolánek? Kalousek? Klaus? Zeman? Tlustý? Špidla? a všichni ti "demokraté", ať už sociální nebo občanští, evropští a já nevím jací ještě. O těch jmenovaných to nevím, ale chtěl bych to vědět. Pomohlo by mě to rozhodnout se koho volit.
To už si snad více cením těch komoušů, co se jak chameleonci nepřebarvili na oranžovo, modro, zeleno.......... Alespoň vím, kdo proti mně stojí, co od něj mohu očekávat a proč ho nebudu volit. 
Ale na druhé straně zase - jak mám volit někoho, kdo vlezl do KSČ aby se dostal ke korytu a potom honem "prohlédl" aby u něj mohl zůstat. Dokud budou ve státních institucích, od vlády až po obecní úřad, sedět takovéto figury, moc se na tom našem politickém a morálním marastu nezmění.
SUZUKI 6.4.2006 21:33

Mlčte

Pane Doležal, jestli jste to Vy o kom píše pan Zeman ve své knížce a jestli je na tom 5% pravdy, prosím MLĆTE. Já jsem bývalý komunista, stydím se za to a mlčím
pertinax 6.4.2006 22:34

Re: Mlčte

Vážený Suzuki. Možná se ani nemáte za co stydět. Člověk myslí jinak ve dvaceti než ve čtyřiceti, a jinak v šedesáti než ve čtyřiceti. Já jsem nebyl dokonce ani u pionýrů, natož v KSČ, ale vůbec to nepovažuji za nějakou zásluhu. Jestli jste byl komunista proto, že jste jim věřil a potom přišel na to, co je to za sebranku, nemáte se za co stydět.
 
Frankfr. 6.4.2006 20:34

Výzva redakci Lidových novin.

Vážená redakce !
Prosím Vás nedávejte tolik prostoru ve Vašich jinak dobrých novinách pseudo-politologovi panu Doležalovi. Tento člověk otravuje předvolební ovzduší v našem státě, zejména těžko potlačovanou nenávistí k ODS. Nejsem sice skalním přivržencem uvedené strany, nicméně pokud bychom rádi pomohli odstranit od mocenských posic soudruha Paroubka, nic jiného než volit ODS nebo KDU, nám nezbývá. Děkuji, pokud se alespoň trochu zamyslíte, zda na mém příspěvku není drobet pravdy.
Ladislav N. :-))) 6.4.2006 23:56

Re: Výzva redakci Lidových novin.

To byste se měl obrátit na s. Paroubka, ten slibuje, že s novináři zatočí! ODS to v programu nemá. ;-)
Cesilko 6.4.2006 18:46

Pene Dolezal,

jak ste prosimvas prisel na to, ze naci Cesi negde jeste dnes!
nejak cekaj na zazraky...????? P.S. Na e-maily neodpovidate, a tady stale mluvite...i kdyz hezky..vopcas...
Hanuš 6.4.2006 14:57

Kéž byste se mýlil

Nedovedu si Vámi ilustrovanou situaci představit ani v nejhorším snu. A lidi jsou tvrdohlaví jako ovce. Není se co divit, když pořád vidí ty stejné "politiky" a na obrazovkách k tomu samého bolševika. Nějak bychom snad měli zatnout zuby a do těch uren vložit ten jedině správný hlas. Doufám, že se do června vzpamatujeme.
Jirka1 6.4.2006 14:10

Nesouhlasím, 100 let ?

Závěr politologa p. Doležala je ukrutně pesimistický. Souhlasím s tím, co řekl ředitel STEM p. Harl, že Strana zelených dostane 5% a bude ráda. Také si myslím, že volby vyhraje ODS, neboť účinkování pánů bývalého felčara Ratha,bývalého restauratéra Paroubka i bývalého herce je tak hrozivé, že to právě ODS pomůže. Je jen škoda, že volby budou až začátkem června, protože do té doby ještě ti hoši z ČSSD za účinné spolupráci z KSČM ještě něco vyvedou !
beasydos 6.4.2006 14:52

Re: Nesouhlasím, 100 let ?

jiriku mluvite mi z duse  pozor si musime davat na hosany rudooranzovozelene. Tvori nebezpecnou barevnou CERTOVOU ZAHRADECKU
janoryna 6.4.2006 15:16

Re: Re: Nesouhlasím, 100 let ?

a kdo za ten vzrůst preferencí KSČ může ? lidi už mají po krk pravicovejch keců, skutek utek. a když vidím modrou nadrženost na koryta, tak se utěšuju tím, že ti ostatníjsou už aspoň trochu nasyceni. i když...
Ladislav N. 6.4.2006 16:49

Re: Re: Re: Nesouhlasím, 100 let ?

... komunisté u těch koryt dlouho nebyli, že? Hlavně ti, co ještě nevstoupili do ČSSD... :-D
Ladislav N. 6.4.2006 14:00

Obávám se, že B. Doležal má pravdu...

Nejsem si sice zcela jist pojmem "silná a sjednocená ČSSD", ale je zcela evidentní, že ve vztahu ke KSČm i ve vztahu ke komunistům ve vlastních řadách (cca 50% člensva tzv. "bývalých") nemá žádný problém. Podle toho vypadají i vládní a parlamentní výstupy. Pokud tihle komunisté (schovávající se za znak růže) v poslanecké sněmovně po volbách (ve spolupráci s kolegy v KSČm) převládnou, bude zle...
KVAKIN 6.4.2006 14:28

Re: Obávám se, že B. Doležal má pravdu...

 Domnívám se,že problémem vrcholové politiky v zemi je setrvání silné komunistické strany,kterou se nezdařilo eliminovat atˇ již záměrně, nebo neumětelstvím a velmi účelově na populistických základech vzniklé ODS, které obě mají zvláště v současnosti malý koaliční potenciál.......Namísto vykrystalizování politické scény, tak tento zcela přirozený proces není zdaleka ukončen,probíhá permanentní předvolební kampanˇ, kdy každý subjekt hájí za každou cenu sebe sama a tak,jak se autor vyjádřil,neúprosně bije do svých odpůrců....Nulová tolerance ODS je toho příkladem....Tento šlapací mlýn se všemi známými problémy,pak nemůže vzbuzovat v občanovi víru ani chut´se tohoto, na první pohled vzrušujícího v podstatě však úmorně nudného politického křepčení účastnit....
Ladislav N. 6.4.2006 14:42

Re: Re: Obávám se, že B. Doležal má pravdu...

V "nulové toleranci" ODS k ČSSD a komunistům bych problém neviděl, problém je naopak v Klausově zanechaném "dědictví" v ODS. Klaus je pragmatikem moci a držení se koryta a za tímto účelem s ČSSD zničil vlastní opozici na pravé části spektra... Tak tam teď bude mít ODS zelené místo US, která (pro voliče)  zmizela ze scény vstupem (na koryta orientovaného vedení US) do vládní koalice s ČSSD.
Značka Unie svobody je dnes nepoužitelná pro jakýkoli volební úspěch...
Krejča 6.4.2006 13:14

Hlubší krize?

Já si nejsem jist, zda já a autor žijeme ve stejné zemi...Česká republika je členem EU, NATO, uživá si největší prosperity v dějinách. Na politických stranách a vládě záleží stále méně, protože 80 procent ekonomiky je v soukromých rukou. To je ale dobrá zpráva, ne špatná. V podstatě je jedno, jestli tady dál budou vládnout socialisti nebo přijde ODS. Dnes už jsou stejně k nerozeznání, pokud jde o sociální sliby. Jediné, v čem se liší, je jejich přístup k EU, ale i to je je jenom zdánlivý rozdíl. ¨
 
Chystá se komunistický puč, nebo nějaký jiný puč? Ne. Bude po příštích volbách někdo p. Doležalovi bránti, aby cestoval do Německa a bil se pak ze sudentské Němce? Ne. Bude někdo bránit lidem, aby se svobodně vyjadřovali, cestovali, atd.? Ne. Jediné, co nás může trápit, je korupce a byrokracie, ale i to jsou věci, které se budou spíš zlepšovat. Já jsem docela spokojen, katastrofické scénáře p. Doležala mě spíš jenom baví.
 
 
Vocílka 6.4.2006 13:46

Re: Hlubší krize?

Souhlasím. Pan Doležal stejně jako pan Pehe jsou vinikající baviči. Z diskutujících ještě Vilém - co ten vyprovokuje téměř zuřivých reakcí je obdivuhodné. Jen se divím, že nikdo dosud Viléma nevypátral a nanadává mu adrasněji.
Jirka1 6.4.2006 14:13

Re: Re: Hlubší krize?

Pane Vocílko : předpona -vi ?, snad -vy ! A to nesjem češtinář, ale ČECH. Jsou tam jiné překlepy, doporučuji Vám, abyste před kliknutím "odeslat příspěvek" si to po sobě přečetl, jinak je Váš příspěvek tímto vyjadřováním devalvován !
AeroKarel 6.4.2006 11:10

Ke cti taktiky ODS

budiž řečeno, že se na ČSSD nevrhla, nýbrž ji zcela správně dusila ve vlastní štávě. Na ČSSD  a Grosse se zcela blbě a k vlastní škodě vrhl jistý Kalousek. A posral co mohl.
Díky tomu si můžeme vybírat mezi Scyllou KSČSSD v tiché neb hlasité většinové koalici a Charybdou koalice ODS-lidovci-melouni.
Holt pověsit nebo zastřelit.
Osobně proti tomu udělám co jen lze. Dva dříve nevoliče už jsem přesvědčil k volbě ODS.
Mákněte také tak!
Pavla B. 6.4.2006 11:33

Re: Ke cti taktiky ODS

Jen aby si to stařičká prababička a právě osmnáctiletá neteřinka ještě nerozmyslely:-)
Mně se koalice ODS-KDUČSL-SZ nezdá býti Charybdou. Mohli by si vzájemně zabraňovat v nejhorších zvěrstvech, což u Scylly nelze čekat.
AeroKarel 6.4.2006 11:37

Re: Re: Ke cti taktiky ODS

Jiná, taktéž reálná verze je že si budou bránit v užitečnostech a shodnou se jen na zvěrstvech.
S lidovci už je v tom oboru dlouhodobá zkušenost a melouni jsou velmi nadějní. V programu mají těch zvěrstev požehnaně a v hlavách ještě více.
Ale pravda, tato varianta mi připadá o malinko méně průserová.
whocares 6.4.2006 11:45

Re: Re: Re: Ke cti taktiky ODS

ad - shodnou se jen na zvěrstvech -    I mě zkušenost praví, že to je bohužel ta pravděpodobnější varianta !!    
whocares 6.4.2006 11:47

A ještě

straničtí lídři SZ - Kuchtová a Uhl spolupráci s KSČ nevyloučili !!! Takže bacha na experimenty , vážení !!!
Štěpán 6.4.2006 11:48

Re: Ke cti taktiky ODS

Ahoj AeroKarle, ty dva nevoliče myslíš mě a Janu? :))) Štěpán
AeroKarel 6.4.2006 12:20

Nikolivěk, Vy jste zatvrzelci.

Ale pokud se k tomu hlásíte, hrůzy současnosti vidouc, pak tedy čtyři.
AeroKarel 6.4.2006 12:22

Re: Nikolivěk, Vy jste zatvrzelci.

Sakra, vidouce. A ostatně, mluvil jsem o "dříve nevoličích".
Petr 6.4.2006 12:17

Re: Ke cti taktiky ODS

Ta kampaň ODS proti Grossově straně byla na zblití a není na ní co chválit. Kecy o grosstapu nebudu dobrovolně poslouchat, to není politika, ale nehoráznost. Kalousek byl aspoň slušný, i když měl sám máslo na hlavě.
eTony 6.4.2006 12:45

Re: Re: Ke cti taktiky ODS

račte se nepokakati, jemnostpane. Víte co je to Mlýn, takto vytvořený policejní orgán ještě Grossem ?
PetrK 6.4.2006 13:17

Re: Re: Re: Ke cti taktiky ODS

ČSSD s Grossem v čele byla pro spoustu jejich voličů nevolitelná. Také díky kampani ODS se do čela dostal Paroubek a karta se obrátila.
cca2 6.4.2006 14:56

Re: Ke cti taktiky ODS

Dva dříve nevoliče už jsem přesvědčil k volbě ODS -  kde jinde bych tak dobře zasmál
Kulter 6.4.2006 11:00

Ještě že Vás máme

Ještě že máme Vás ,pane  Doležale, že vyvažujete zhoubný vliv pana Peheho. Krize naší společnosti byla založena daleko dříve, než před r. 1996. A  k té krizi přispíváte také Vy osobně svým psaním. Plně Vás chápu, že Peheho nemůžete ani cítit. Podívejte se, jak zjednodušeně a černobíle se vše u nás hodnotí, naše minulost a přítomnost. Kdo čte některé Vaše úvahy o naší minulosti a zažil ji na vlastním těle, nepořestává se tomu divit, co všechno je možné napsat.