2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 1.3.2006 8:57

Re: Nevedeme válku s Irákem, ale islámem jako takovým

Myslím, že by stačilo vyznávat tato dvě kriteria:
1. Náboženské smýšlená je ryze individuální věc každého člověka.
2. Zákony země jsou nadřazeny libovolným individuelním názorům včetně názorům náboženským (přesněji řečeno akcím vycházejícím z těchto názorů).
MK 1.3.2006 8:52

Re: Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

"Takzvaná okupace"? Že by promluvil nějaký český Quisling nebo Biľak ? A vlastně máte pravdu, za Husáka byla plná svoboda slova, shromažďování, vyznání etc.,vždyť to deklarovala ústava.
kapitán 1.3.2006 8:52

Re: Hamas

Navíc EU chce Palestincům nasypat další eura, snad aby udržely Hamas u moci.
Jaroslav 1.3.2006 8:31

Proboha, to je ale nesmysl

Právě zapojení Ruska do evropské spolupráce může zamezit potencionálním snahám Ruska o "expanzivní" politiku. Rusko se však nikdy nijak neodlišovalo od ostatních velmocí svou "expanzivní" politikou. Rozhodně nebylo horší než Anglie, Francie aj. Navíc všechny další evropské velmoci čas od času Rusko potřebovaly k vytváření různých koalic v dobách celoevropských válečných konfliktů. Proč nás tedy někdo dnes otravuje s tak nesmyslnou paranoiou?
Pokud se střet civilizací Islám-Západ skutečně zvrtne do nějakého většího konfliktu, bude Rusko vítaným spojencem. A co se týče zvláštních námluv Putina s Hamasem, kdo se mu může divit, poté, co USA s EU podporuje muslimské fundamentalisty a separatisty v Čečensku, Bosně, Kosovu a navíc všechny tyto konflikty jsou popisovány naprosto jednostranně?
Aleš P. 1.3.2006 8:23

K článku

Náš malý státeček počtem lidí  je Moskva nebo New York se vždy bude muset o někoho opírat a s někým spolupracovat.
Jsou dvě země které byly schopny zastavit Hitlera a to Rusko a USA. Zato Evropa kromě VB neudělala vůbec nic a pochybuju že něco bude schopna udělat i v budoucnu.
Takže jde ted jen o to do kterého vlivu velkého státu se dostaneme.
walter 1.3.2006 8:14

autor píše:

To neznamená, že by se pak s Ruskem nedalo případ od případu spolupracovat: na místě je však velká opatrnost.
Totéž si já myslím o spolupráci s USA. Jsou to jen o trochu lépe oblečení rusáci.
 
A.S. Pergill 1.3.2006 8:11

Nevedeme válku s Irákem, ale islámem jako takovým

A na našem území už působí invazní jednotky v počtu cca 20 mil jedinců. Kladou požadavky na zavedení nerovnosti podle pohlaví a vyznávaného náboženství v oblasti práva občanského, trestního i ekonomicko právních norem. To jsou požadavky jednoznačně politické, takže na ně musíme pohlížet jako na politické hnutí / stranu, která tohle prosazuje. Nejdůležitější je zbavit se představy, že islám je náboženství, a že by ho měly chránit garance náboženských svobod plynoucí z hodnotového systému naší civilizace.
L 1.3.2006 7:50

Spíš bych se obával názorů autora,

Ono je trreba si uvedomit dve nejzakladnejsi skutecnosti:
1) USA a evropske zemei vedou valku v Iraku a maji vojska v islamskych zemich
2) Irak nevalci v USA a islamske zeme nemaji vojska v USA a v Evrope
 
Jenze propagandou zblbli pitomci tvrdi, ze je to naopak.
Netřeba 1.3.2006 7:21

Re: Spíą bych se obával názorů autora,

Získat prostor nebudou mít lehké. Jak se zdá, tak pevnou hráz jim postaví chrabří obchodníci z Vietnamu a majitelé automobilek  z Koreje.
Dušan Polanský 1.3.2006 7:13

Spíš bych se obával názorů autora,

opravdu mě děsí. Jinak v jednom má ale pravdu o muslimech ... zatím militantní .... Jistě přestanou takoví být, když získají náš křesťanský prostor.
I-Worm 1.3.2006 6:47

Re: Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

Jen aby nepomohli jak v devětatřicátém Polsku.
Netřeba 1.3.2006 6:38

Podle autora je chyba koketovat s Putinem.

Zcela určitě by bylo ideální koketovat s presidentem iránským.
A válka Rusa s Němcem je pryč. Definitivně. Válka s imámy nás teprve čeká. Jak se zdá, neodvratně. Pro začátek přestaneme jíst jitrnice.
Mejla 1.3.2006 4:06

Autor má pravdu. Ruský nacismus nepřinesl nikdy nic dobrého, a ve spojení

s bolševismem a německým nacismem zavinil nejhorší válku v lidské historii, jejíž následky se táhnou dodnes. Nezapomeňme také na neustálé ruské vyhrožování, např. při našem vstupu do NATO nebo při podpisu smlouvy o dodávkách zemního plynu s Norskem.
Vodník 1.3.2006 3:47

Ach jo, tahleta antiruská paranoia

tím netrpí jen Doležal, to je "in" u celé řady českých intelektuálů. Položit rovnítko mezi "ruský" a "sovětský" najde vždy ohlas u českého plebsu se zkušeností okupace, neschopného rozlišovat.
Ono se taky Rusko za Putina začíná nebezpečně emancipovat; není to ovšem Jugoslávie, kterou bychom mohli vydírat v Rambouilletu a pak bombardovat. Tak aspoň diskreditujeme: v Rusku seděl vždy na trůně nějaký ten Stalin, byl tam vždy nějaký "bolševismus", lid se tam vždy třásl před nějakým Berijou a Rusko tohle vždy chtělo vnutit jiným zemím (celé Evropě, celému světu, možná celému vesmíru).
Mrchožrout 1.3.2006 2:45

Zapšklý mužíku Doležale, tak Tě Zeman nazval, ne?

Tobě se takzvaná okupace sovětskými vojsky nelíbila, že si tak frkáš?Přežil jsi ji v pohodě, nikdo Tě nenutil recitovat verše z Koránu a i na tu bolševickou telku ses mohl dívat.Abys nebyl první, kterej bude křičet, že mohamedání jsou u Vídně a bratři ať pomohou!
?? 1.3.2006 1:27

Většinou mívám k článkům BD výhrady; tentokrát ale musím souhlasit.

rusko představuje  pro nás nebezpečí. A třebaže Zeman je pro značnou část obyvatelstva "odkecán"; pro tvrdé jádro socanů je to Bůh. A proto si ho také Paroubek vybral za volebního pomocníka.