18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Plující oblaka 26.1.2006 7:23

Re: Hřích české společnosti?

Milá Pavlo, i když Vaše příspěvky čtu obvykle se zájmem a často se souhlasem, teď jste mě vyděsila. Romy do Letů poslali Němci. To jo, ale měli k tomu podporu a spolupráci části české populace. Problém byl nejen v epidemii tyfu (hygienické návyky... v Terezíně je ke konci války už taky nikdo neměl...) ale hlavně v tom, k čemu ten tábor (shromažďovací, pracovní, koncentrační? název není tak důležitý) byl určen. To se také podle plánu stalo v roce 1943. Efekt tohoto řešení spočívá v tom, že v našem státě zůstalo několik set strašně traumatizovaných českých přeživších cikánů (Romů? nevím...) a posléze se sem přistěhovalo několik set tisíc Romů z jiných zemí, a problémy s těmito nezvládnutými imigranty přetrvávají po několik generací. I když to vypadá, že jistá naděje je s pátou a dalšími generacemi.
Fašounům není nasloucháno, fašounům naslouchají lidé, kterým je blízké zjednodušení problémů. Vy jste na mě až dosud takto nepůsobila.
MF 26.1.2006 7:09

Nutit lidi k práci je nepřípustné.

Pane Doležal, lidem nevadí když někdo nechce pracovat. Ať nepracuje. Ale vadí jim, když se titíž lidé domáhají sociálních dávek, které všichni, kteří pracujeme, musíme dotovat.
Netřeba 26.1.2006 7:04

Autor píše:

 "(je zajímavé, jak se u nás dosud neprosadilo vědomí, běžné v civilizovaných demokratických státech, že nutit někoho k práci násilím je nepřípustné). "
A kdopak ty chudáky nutí, chodit každý měsíc na úřad pro sociálku? Kdyby je někdo snad nutil, hned bychom mu ukázali, co je běžně civilně demokraticko státní!
Pavel Pávek 26.1.2006 6:40

Re: Ja bych NS tak zle nevidel

Adolf nás měl rád. Mysel to tak dobře, že nám chtěl zajistit i větší prostory ke spokojenému životu kdesi v Patagonii. Škoda, že mu v jeho tolik humánních plánech zabránilo židobolševické spiknutí.
Edmont Dante 26.1.2006 6:39

Ale pane Doležele opět matete veřejnost?

Píšete, diskriminace menšin a ihned je oheň na střeše z pohledu EU. Víte oheň je tehdy na střeše když vznikne pouhy dojem, že menšinu diskriminuje někdo slabý. Když je diskriminuje, třeba na našem letišti úředník VB, tak se nic v podstatě neděje a žádný oheň se nekoná. Ale když vznikne, opakuji pouze dojem, že by je mohl diskriminovat úředník ČR, jako v případě Matiční ulice a podobně, pak ano, oheň je na střeše. Takže více objektivního pohledu na dění v naší republice by Vám neuškodilo!
Pavla B. 26.1.2006 6:37

Hřích české společnosti?

Kolik už se toho napovídalo o nesmyslnosti kolektivní viny... Pokud vím, za nezvládnutí epidemie tyfu je zodpovědný jeden bordelář, šéf tábora v Letech, který se ani nepokusil o nějaká opatření, která by omezila šíření nákazy... Byl české národnosti, ale Romy do Letů poslali Němci. Atd.
Pak se nedivte, že jest fašounům nasloucháno.
xxx 26.1.2006 6:00

NS

Pane Doležale, je to výstižné.ODS hrála a hraje na nacionalistickou strunu.Vlajkonoše jí dělá sám čestný předseda.Případ v Letech jí byl před volbami seslán z nebe.Problém vepřína je zástupný.
Hasan 26.1.2006 5:06

Akce s památníkem nebyla nejlepší,ale

volební program NS se mi docela líbí.Tím jsem se stal extrémistou.Tady je vidět demokratické smýšlení pana Doležala.Kdo nejde s námi,jde proti nám.Asi není daleko doba kdy se bude zase zavírat do vězení za pouhé názory.
68 26.1.2006 2:47

Re: Re: Ja bych NS tak zle nevidel

A měl rád pejsky. ( Ale do válčení zasahoval hrozně fušersky, jen co je pravda.)
Jan 26.1.2006 2:29

Národní strana? Abychom se nedivili! až se provalí, že se opět jedná o agenturní provokační operaci BIS... Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatn

Národní strana? Abychom se nedivili! až se provalí, že se opět jedná o další agenturní provokační operaci BIS... Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného,  tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbách vznikne velká koalice ODS - ČSSD bez komunistů (těch otevřených)! Nikdy nezapomeňme na dvě nejdůležitější věci: Kdo proti nám stojí a jak to můžeme změnit! Viz:
1) CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ!:
2) DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
fakír 26.1.2006 1:36

Re: Ja bych NS tak zle nevidel

adolf hitler rozdával nezaměstnaným jídlo a pivo, pro nemajetné děti dělal tábory a vůbec to byl fajn chlap, takovej lidskej a rozumnej, vůbec ne takovej jak ho popisujou v novinách intelektuálové z berlínskejch kaváren nebo profesionální pacifisti nebo zlodějský židi :-))))))))))))))))))))))))))))))
che 26.1.2006 1:12

to je tezky

copak se da volebnim programum verit? NS ma urcite dobry program, vsechno tam je celkem rozumne: vystoupit z NATO, EU, posilit autoritu statu a vlastenectvi. kde je v tom jaky extremismus, pane dolezal? co to vubec extremismus je? nadavka, kdyz se mi nekdo nelibi. jenze uplne jina otazka je, co by delali az by je lidi zvolili nejspis hovadiny jako vsichni ostatni.
Vilem Mikula 26.1.2006 0:48

majitel statu

Pokud jste take zhnuseni jako ja nasimi politiky zkuste se na to podivat jinak: Vy jste majitel statu a politik je Vas spravce, ktery spravuje Vas majetek. Pokud to nedela spravne muze byt Vami potrestan. Vice na http://www.volny.cz/vilem.mikula/ PS: Odpovezte si nejprve uprimne na otazku: Slouzi obcane urednikum a politikum nebo slouzi politici a urednici obcanum?
Pavel 26.1.2006 0:44

chybějící potenciál

Něvěřte tomu, že má Národní strana potenciál uspět ve volbách. Dnes už není situace ze začátku 90. let, kdy se mohla do parlamentu dostat strana, která měla akorát dost drzosti. Dnes už potřebujete skutečnou stranu se silným lokálním zastoupením, řadu mediálně známých osobností a dost finančních prostředků. Ani jedno prostě Národní strana nemá a ty Lety nemůžou opakovat donekonečna, jinak moc bodů a osobností ke skórování nemají. 
Prispevatel 26.1.2006 0:38

Ja bych NS tak zle nevidel

Jeste vcera jsem take na NS nadaval, jeji pocin s pamatnikem me nijak netesil, dnes jsem se ale podival na jejich stranky a musim rict, ze jsem v mnohem zmenil nazor. Jiste, ta udalost s pamatnikem mi stale pripada dost hloupa, ale kdyz se podivate, co delaji ostatni strany, aby se pred volbami zvyraznili, zjistite, ze je to jen bezna politicka praxe. Dulezitejsi je volebni program, ktery neni uplne nerozumny. Doporucuji vam jejich navsivit stranky NS a udelat si pohled na vec i z druhe strany, nez ze ktere je vam predkladan novinari, pak teprv mate skutecne pravo vyjadrit svuj nazor.