29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Na okraj jednoho mediálního lynče

Už zničující pohledy, jimiž paní Drtinová a pan Veselovský deptají své oběti i diváky (každý z obou by měl mít v úvodních vteřinách pořadu u ústa comicsovou bublinu s nápisem Respekt!!!!!) ve mně vyvolávají vzpomínky na inkvizici, tentokrát naštěstí jen virtuální, ve jménu „vyššího principu mravního“ a Pravdy a Lásky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Vašátko 4.5.2016 9:08

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Ukažte mě v Česku politika, který podvodník není, jinak samozřejmě každý má právo na svůj názor. Nevím, kolik je vám let, ale přihlásit se za komunistů k lidovcům bylo dost odvážné, takže to bych naopak hodnotil kladně. Jinak ten podnik v Praze se jmenoval Mitas a dělat v té době investičáka kdekoliv bylo dost náročné a člověk musel něco umět, tohle znám dost podrobně. Jinými slovy - nevidím nic, co by pana Kalouska dehonestovalo.

F. Houžňák 4.5.2016 8:34

Akorát mi není jasné to zakončení seznamu

signatářů, "Milan Zapletal, Jan Zima, Jan Zima student.". Myslel jsem, že se jména píšou s velkým počátečním písmenem, tedy "Jan Zima Student" ? Divné jméno.

T. Kohout 4.5.2016 8:31

Re: TOP 09 vznikla jako odpor ke křesťanské politice

Lidovci bez Kalouska začli zas vzkvétat. To je očividné. Určitě je lepší vzkvétat bez Kalouska než s ním.

A. Reček 4.5.2016 8:31

Nutno se smířit s tím, že ODS i TOP 09 nejsou teď v módě

A zavinili si to sami. Tento trend předvídal už na podzim 2009 novinář Erik Best. Varoval, že vznik TOP 09 byl krokem těch lidovců, kteří pozbyli vliv v KDU-ČSL a chtěli udržet své politické ego na výsluní. Reklamním štítem byl pak K. Schwarzenberg, čerstvě odpadlý od zelených. Že Kalousek a lidi kolem něj momentálně poškodí pohled na lidovce bylo zřejmé, ale byli to převážně ti, jimž křesťanství bylo pouhou fasádou. Kalousek si přál úzké vztahy s Topolánkovu ODS a nepochopil, že lidovci nebyli nikdy stranou velkopodnikatelů, tedy tzv. pravice a nemíní být poslušným psíkem ODS, což dříve si přál V. Klaus. Kalouskovi se dosud nepodařilo, aby TOP 09 se pořádně člensky zakořenila v obcích a menších městech a to ji neprospělo už v minulých krajských volbách a letos to bude citelnější.

F. Žůrek 4.5.2016 8:13

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Pane Vašátko, nemáte správný odhad. Ing. Miroslav Kalousek je podvodník. Provádí velmi často destrukci. Jinak máte pravdu, že má velkou u nás reklamu. Nevím, proč jsou neustále na jeho straně média. Denně ho zahlédnu na obrazovce České televize a mne to, upřímně řečeno, zlobí.

M. Kalousek začal svou neobvyklou kariéru ihned po vysoké škole v roce 1984. Dostal funkci vedoucího investičního útvaru ve větší firmě v Praze. To je přece neobvyklé, aby člověk po studiu na vysoké škole byl již vedoucím významného útvaru. Zřejmě se jednalo o kádrovou rezervu. To je můj názor.

Avšak nevstupuje do vlivné politické strany KSČ, ale teď se podržte, vstupuje do ČSL! Proč asi? Patrně má své "stranické" úkoly, aby byly věci zde nějak pod kontrolou.

Jinak máte pravdu. Od roku 1984 M. Kalousek v politice vyrostl! Vyrostl ve velmi vychytralého člověka. kterému situace v Praze velmi vyhovuje. Dokázal si vybudovat mnoho vlivných známostí a má značnou řadu zkušeností. Dokáže toho všeho brilantně využívat. Např. K. Schwarzenberga si doslova omotal kolem svého prstu. Svou "skryrou", ale přitom velice účinnou politiku provádí opravdu velice dobře, dokáže třeba být na pozadí, ale řídí si situaci na popředí.

Nyní je konečně v čele své politické strany TOP 09. Je to významná opozice vůči A. Babišovi i jeho hnutí ANO 2011. Nakonec uvidíme, kdo bude lepší. Devítka anebo jedenástka?

V. Němec 4.5.2016 8:07

Kalousek

i když je praktik a rád se napije, není Churchill.

P. Lenc 4.5.2016 8:01

Re: No výborně!

Přesné, pane Červeňáku!

M. Červeňák 4.5.2016 7:38

No výborně!

Vítám vznik Klubu na obranu demokracie! Konečně všichni možní i nemožní uálové najdou platformu, na které se mohou do krvava servat o myšlenky na lepší zítřky. Pokud si k tomu přiberou osmašedesátníky, pak mají na dlooouhé roky o zábavu postaráno. Výhodou pro ostatní bude snad to, že konečně přestanou zamořovat veřejný prostor a dají příležitost rozumu. Jen nevím, proč tomu nevěřím...

E. Vašátko 4.5.2016 6:33

K tomu se dá pouze dodat,

že mě pan Veselovský totálně zklamal. Já naopak Kalouskovi držím palce a považuji ho za jednoho z mála skutečných státníků u nás. Jeho pragmatismus mu nevyčítám, protože musí čelit obrovskému tlaku neustálých pomluv a "mediálního lynče", jak správně říká autor a slabší povahy by to patrně příliš dlouho nevydržely. Ale dělá to dobře.

F. Žůrek 4.5.2016 6:08

TOP 09 vznikla jako odpor ke křesťanské politice

Vážený politologu, expert M. Kalousek zakládá politickou stranu TOP 09 po pádu předsedy KDU-ČSL senátora Jiřího Čunka na sjezdu KDU-ČSL ve Vsetíně. (30. květen 2009). To byl pro něj imlulz - zbavit se lidovců a vytřít jim zrak, když předchozí mediální štvanice úspěšně zlikvidovala vsetínského senátora pana Jiřího Čunka a v důsledku tomo také poničila pozici KDU-ČSL na české politické scéně.

TOP 09 vzniká jako "trucpodnik", který má ve své dokonalosti nahradit špatnou křesťanskou politiku. Významnou úlohu zde sehrál K. Schwarzenberg, který mne dosti zklamal.

Lidovci měli v roce 2010 na kahánku, jak se lidově říká. Ale dnes jsou opět na politické scéně, což je dobře.