16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Na okraj jednoho mediálního lynče

Už zničující pohledy, jimiž paní Drtinová a pan Veselovský deptají své oběti i diváky (každý z obou by měl mít v úvodních vteřinách pořadu u ústa comicsovou bublinu s nápisem Respekt!!!!!) ve mně vyvolávají vzpomínky na inkvizici, tentokrát naštěstí jen virtuální, ve jménu „vyššího principu mravního“ a Pravdy a Lásky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Vašátko 4.5.2016 6:33

K tomu se dá pouze dodat,

že mě pan Veselovský totálně zklamal. Já naopak Kalouskovi držím palce a považuji ho za jednoho z mála skutečných státníků u nás. Jeho pragmatismus mu nevyčítám, protože musí čelit obrovskému tlaku neustálých pomluv a "mediálního lynče", jak správně říká autor a slabší povahy by to patrně příliš dlouho nevydržely. Ale dělá to dobře.

F. Žůrek 4.5.2016 8:13

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Pane Vašátko, nemáte správný odhad. Ing. Miroslav Kalousek je podvodník. Provádí velmi často destrukci. Jinak máte pravdu, že má velkou u nás reklamu. Nevím, proč jsou neustále na jeho straně média. Denně ho zahlédnu na obrazovce České televize a mne to, upřímně řečeno, zlobí.

M. Kalousek začal svou neobvyklou kariéru ihned po vysoké škole v roce 1984. Dostal funkci vedoucího investičního útvaru ve větší firmě v Praze. To je přece neobvyklé, aby člověk po studiu na vysoké škole byl již vedoucím významného útvaru. Zřejmě se jednalo o kádrovou rezervu. To je můj názor.

Avšak nevstupuje do vlivné politické strany KSČ, ale teď se podržte, vstupuje do ČSL! Proč asi? Patrně má své "stranické" úkoly, aby byly věci zde nějak pod kontrolou.

Jinak máte pravdu. Od roku 1984 M. Kalousek v politice vyrostl! Vyrostl ve velmi vychytralého člověka. kterému situace v Praze velmi vyhovuje. Dokázal si vybudovat mnoho vlivných známostí a má značnou řadu zkušeností. Dokáže toho všeho brilantně využívat. Např. K. Schwarzenberga si doslova omotal kolem svého prstu. Svou "skryrou", ale přitom velice účinnou politiku provádí opravdu velice dobře, dokáže třeba být na pozadí, ale řídí si situaci na popředí.

Nyní je konečně v čele své politické strany TOP 09. Je to významná opozice vůči A. Babišovi i jeho hnutí ANO 2011. Nakonec uvidíme, kdo bude lepší. Devítka anebo jedenástka?

E. Vašátko 4.5.2016 9:08

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Ukažte mě v Česku politika, který podvodník není, jinak samozřejmě každý má právo na svůj názor. Nevím, kolik je vám let, ale přihlásit se za komunistů k lidovcům bylo dost odvážné, takže to bych naopak hodnotil kladně. Jinak ten podnik v Praze se jmenoval Mitas a dělat v té době investičáka kdekoliv bylo dost náročné a člověk musel něco umět, tohle znám dost podrobně. Jinými slovy - nevidím nic, co by pana Kalouska dehonestovalo.

J. Sova 4.5.2016 13:52

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Přihlásit se za komunistů k lidovcům bylo dost odvážné?

Československá strana lidová byla v Národní frontě. Tady je seznam složek Národní fronty. K těm bylo odvážné se přihlásit?

https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C3%AD_fronta_%C4%8Cech%C5%AF_a_Slov%C3%A1k%C5%AF

E. Vašátko 4.5.2016 13:59

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Věřte nebo nevěřte odvážné to bylo. Že byli lidovci členy Národní fronty, je sice pravda, ale tam byli i jiní a nejenom politické strany. A být lidovcem, zvlášť v 70.letech nebylo žádné terno, ti byli jenom do počtu, aby se nemohlo tvrdit, že vládne jenom jedna strana a v podnicích to bylo mínus. Zeptejte se starších, kteří to zažili.

J. Sova 4.5.2016 15:47

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Já se nemusím ptát. Lidovci a jim podobní kolaborovali s KSČ a podíleli se na její politice.

B. Brousková 4.5.2016 19:57

Re: K tomu se dá pouze dodat,

V Národní frontě byl i Svaz zahrádkářů .To byli také kolaboranti ? A co cvičitelé psů nebo včelaři? Na politice KSČ se "podílel" každý, kdo chodil k volbám. Těch, kdo to nedělali, bylo asi půl procenta. Mimochodem kolik je vám let ? Také jste ignoroval komoušské volby pokud už jste měl tehdy volební právo? A což členství v ROH ? Také nic? Lidovci za komoušů měli nařízen maximální počet členů, který nesměli překročit. Proč, když to byli podle vás kolaboranti?

Š. Hašek 4.5.2016 9:55

Re: K tomu se dá pouze dodat,

Kalousek sleduje pouze svůj osobní prospěch (což samozřejmě děláme každý, o tom nic), není zde snad politika (tak relativně úspěšného), který se spojil/spojí s kýmkoliv. Univerzální středař!!!! Tedy nic. Nepřeji tímto voličům středařů nic zlého, jen ať potom nefňukají. Trik s maskotem Swarzenbergem, zde musím uznat, byl přímo geniální, ovšem zas jen "po Kalouskovsku" - tedy na tři roky. Pro mě málo. Volební program není reklama.

A až se Kalous "rozkouká", tak koaličnímu partnerovi vrazí nůž do zad. Protože se rýsuje "proviant" na dalších několik let života. Církevní restituce bylo málo. Asi.

Teď jsem na něho zvědav!

F. Žůrek 4.5.2016 6:08

TOP 09 vznikla jako odpor ke křesťanské politice

Vážený politologu, expert M. Kalousek zakládá politickou stranu TOP 09 po pádu předsedy KDU-ČSL senátora Jiřího Čunka na sjezdu KDU-ČSL ve Vsetíně. (30. květen 2009). To byl pro něj imlulz - zbavit se lidovců a vytřít jim zrak, když předchozí mediální štvanice úspěšně zlikvidovala vsetínského senátora pana Jiřího Čunka a v důsledku tomo také poničila pozici KDU-ČSL na české politické scéně.

TOP 09 vzniká jako "trucpodnik", který má ve své dokonalosti nahradit špatnou křesťanskou politiku. Významnou úlohu zde sehrál K. Schwarzenberg, který mne dosti zklamal.

Lidovci měli v roce 2010 na kahánku, jak se lidově říká. Ale dnes jsou opět na politické scéně, což je dobře.

T. Kohout 4.5.2016 8:31

Re: TOP 09 vznikla jako odpor ke křesťanské politice

Lidovci bez Kalouska začli zas vzkvétat. To je očividné. Určitě je lepší vzkvétat bez Kalouska než s ním.