18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Mrazík přichází ze Strakovky

Karolína Peake má v jistém slova smyslu opravdu smůlu: není ani nápadně krásná, ale ovšem ani ošklivá, a na první pohled vzbuzuje dojem sympatické, krajně důvěryhodné a seriozní političky. Jakýsi John F. Kennedy v sukních.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petrová 21.4.2012 11:47

A co bude pan Nečas dělat

když mu strana VV zítra předloží svůj klub s tím, že už v něm pan Bárta není, mají dostatečný počet hlasů, souhlasí, aby  Peak, Dobeš a Jankovský zůstali ve svých funkcích ve vládě a ministerstvo kultury obsadí v nejbližších dnech. To i pak bude pan premiér trvat na ukončení koalice ? Oč mu vlastně jde ?

P. Maleček 21.4.2012 7:55

K. Peake -panna Orleánská

Karolina Peake po několikaletém pobytu v loupežnickém hnízdě určitě pannou není (díky autore za půvabné přirovnání). Ale na druhou stranu z tohoto hnízda utekla s holou zadnicí(nemusel by to být vůbec špatný pohled) bez kabátu s kapsami vyfutrovanými ze státního. Což o těch, ke kterým utekla zcela jistě neplatí. Při všech sympatiích k tomu jak tím, že utekla kopla Bártu do rozkroku (proto jí teď Klasnová tak nenávidí)je nutné konstatovat, že prchla od loupežníků amatérů, kteří zatím kradou jen ze svého k loupežníkům profesionálům, kteří už stihli ze státního ukrást něco přes dva bilióny.

A v tom je ten problém. Jestli ta bezesporu sympatická dáma s aureolou panny Orleánské neprchla tam, odkud lákavě voněla jistota zachování její více premiérské funkce. Při její bezesporné inteligenci však musí moc dobře vědět, že boj proti korupci, kvůli kterému je ve vládě, ODS kmotři vodící Nečase a Kalousek s jeho Spejblem a Hurvajzem (kníže Karel a valašský ňouma) nikdy , ale nikdy dobrovolně nepřipustí.

Karolina Peake i se svými věrnými propásla jedinečnou šanci odejít do opozice a nadiktovat drsné podmínky své podpory vládě. Odchod Kalouska a Drábka z ministerských funkcí, to samé s profláklými ministry ODS. Investiční část rozpočtu ponížit o 30% se zachováním objemu naplánovaných investic, čímž by spolehlivě odřízla většinu korupce. Pak by bylo možné ubrat plyn z plánovaného oškubání řadových občanů. ODS, TOP-09 a Bártovy veverky by týden nepříčetně ječeli a pak by to udělali. Včetně vrácení Peake do funkce místopředsedy vlády.

Mnozí si teď klepou na čelo. Ale věřte ono by to zabralo. ODS kmotři a Kalousek moc dobře ví, že vítězná zdivočelá ČSSD vydíraná komunisty by s nimi zatočila jak s ruští agenti v čele Ukrajiny s Timošenkovou. To už raději ten boj s korupcí. Taky by dostali pár facek, ale klepeta a kriminál by nehrozily.

Karolino Peake, naše panno Orleánská vsedni v protikorupčním brnění na oře a místo k Neumětelům vzhůru na Strakovku!

J. Rey 21.4.2012 16:56

Re: K. Peake -panna Orleánská

Myslím,že trochu přeceňujete možnosti paní Peake a VV v současné politice a zároveň podceňujete Nečase a jeho guru pana prezidenta.Na toho se ve všeobecném"nadšení" celkem zapomíná.Mám za to,že tento politický dinosaurus,teď na Hradě přemýšlí,až je to slyšet v podhradí.Všíměte si,že se dlouho k situaci nevyjádřuje a čeká jak to dopadne.Potom určitě s nějakou levárnou vyrukuje.

B. Rybák 23.4.2012 15:22

Re: K. Peake -panna Orleánská

Zločinem K. Peek je i v nejlepším případě politická naivita (hloupost), což je vzhledem k neschopnosti odlišit (výhledově) dobrou a špatnou politiku, politický zločin téměř tak velký, jako vlastizrada ze ziskuchtivosti či zbabělosti. Ta je politickým zločinem největším, protože udělá otroky (slouhy) z řady pokolení.

Boj s korupcí je úkol trvalý, je to boj s relativizmem morálním, s paternalismem a s politickou korupcí zahraniční. Tedy je to především boj s levicí a u nás s EU-Hujery, protože to jsou ty síly, které u nás aktivně vytvářejí korupční prostředí, kterému pak podlehnou i jiní.