16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Mnichovanství a ostrůvky pozitivní deviace

Všechno je relativní. Uplynulých třiadvaceti letech to tu nebylo tak pěkné jako ve staré dobré Anglii, napříště to zase nebude tak zlé jako za totáče. Což je jen relativně malý důvod ke spokojenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jaromír 17.10.2013 4:01

Re: Média, aspoň ta mainstreamová

Ano, jen pak jsi hoden svobody a žití, kdo rveš rveš se o ně den co den.

Demokrati raděj místo vyhlášení války "podstatné části tisku" sledují, jak si to svobodný tisk rozdává mezi sebou.

Novinářský póvl - to je tak snadné to takhle říci?

J. Kanioková 16.10.2013 20:43

Jak si dovolujete někoho obviňovat, že mu slovo morálka nic neříká ?

A ta morálka chybí všude, politici jsou jen a jen odrazem celé společnosti !

J. Kanioková 16.10.2013 20:41

Nebo jsem Váš příspěvek špatně pochopila :))))))

Zdravím

J. Kanioková 16.10.2013 20:40

Taky tentokrát s Vámi nesouhlasím,

ÚSTR je vyloženě "práce" P&L, 2. Jestli chce Zeměn nějak tisk omezovat, to tedy zatím nevím a s jeho názorem na média až dost souhlasím.  3. Ta to mě nepřekvapuje, protože Reflex začíná být už delší dobu docela dobře čitelný, píšou tam někteří Novináři s velkým N. a s mou úctou. Takže s Šafrem tam viditelně zavál svěží vítr. Jestli ho Babiš smete, budu jím pohrdat ještě víc, než zatím. On si ten satrapa myslí, že si všechny koupí !

Žádnou putinizaci tam nevidím... to si stačíme sami sobě !

R. Hanzl 16.10.2013 17:41

fakt mi to Klausi nevadí

Je mi úplně jedno jaká organizace dá Klausovi medaily. Je to jejich svobodné rozhodnutí za jejich peníze. I kdyby mu ji dali "pravdoláskaři" za podpis LS nebo třeba svaz letušek za nejvkusnější spodní prádlo. V mých očích mu stejně nic nemůže pomoci.

K. Luboš 16.10.2013 17:35

Re: Tak prý paní Müllerová...

Pro tři pětky na chodníku se ani neshýbnu. A proč mě rvete ausgerechnet zrovna do Jugošky? (Minulý rok jsme byli v Provence  a tenhle ten rok čtrnáct dní v Bretani. Já vím, nic moc, ale je ta krize.) To Vy ale raději nikam nejezděte, protože kdo by, proboha, po tu dobu tady bojoval proti komunismu. Takže bajonety nasadit a hrr na ně....

K. Luboš 16.10.2013 17:23

Re: :))))))))))))) Obávám se, že to je malina proti tomu

Váš text mi nedává smysl. Zkuste svoji případnou  myšlenku formulovat jinak a pokud možno lépe.

K. Luboš 16.10.2013 17:18

Re: Tak prý paní Müllerová...

No tak to jste mě fakt vylekal. Uznávám, že Vás scénář je sice teoreticky možný, ale asi tak pravděpodobný, jako že přijde vlk z Červené Karkulky a sežere Vás. Ale jestli si chcete kvůli  tomu koupit rovnou kulovnici, tak to je Vaše svobodné rozhodnutí. Zapamatujte si základní poučení z dějin: nic se nikdy neděje dvakrát.

Š. Hašek 16.10.2013 16:37

Re: Svobodný prostor se u nás postupně omezuje

Paradoxně, řekl bych, to není Putinem.

Je to omezováním svobody občanů od "zapálených dobrařů", rozuměj "všichni se budou mít dobře, i kdyby sami nechtěli". Zaplatí tahouni a rozdělí politici.

Putin je taková východnější, jiná obdoba . Takový car. Lepší než bolševik ale v každém případě.

V Evropě je spíše problém s "právy absolutně pro každého", i kdyby to byl naprostý budižkničemu, který normálně skončí v obecní pastoušce (díky slušným spoluobčanům).

EU korupcí vytváří nesvobodu. Putin rozkazuje (dle zákona). Co je horší?

J. Boleslav 16.10.2013 16:02

Re: Média, aspoň ta mainstreamová

:-)))

J. Boleslav 16.10.2013 16:01

Svobodný prostor se u nás postupně omezuje

a spějeme k putinizaci. Je to skutečně hlavně zásluhou lidské lhostejnosti či hlouposti. Na druhou stranu, mezinárodní situace je jiná než tehdy a různí pseudodemokrati s atrofovanými mocenskými ambicemi v čela s Ovarem nemají v zádech tak silnou podporu nedemokratické východní byzantské mocnosti jako v 48..

Z. Rychlý 16.10.2013 14:24

Re: Tak prý paní Müllerová...

Za nezájmu šumafuků nejdřív obsadíme ÚSTR správnými marxisty, aby nám nikdo nezkresloval dobu budování socialismu, záhy tito vědci zjistí, jak se nám vedlo pod bolševikem dobře, pak se podíváme na zločinný svobodný trh (případně vůbec na kapitalismus), který je třeba regulovat v zájmu našich občanů, kteří si pak dobrovolně zvolí zestátnění všeho, a protože se ekonomicky přestane dařit, omezíme i tu Jugošku a Vy pojedete akorát do (-|-). 

Asi máte důležitější starosti a tohle je Vám šumafuk.

E. Heusinger 16.10.2013 14:02

Re: Hašku,

Pořadí si račte udělat sám. Dle Vaší libosti. Proč to mám dělat já?

K. Luboš 16.10.2013 14:00

Re: Tak prý paní Müllerová...

Já jenom rozlišuji věci důležité (svoboda slova, svoboda pohybu, ekonomické svobody atd.) od takových ptákovin jako je kauza ÚSTR anebo kdo o kom co řekl.

P. Kmoníček 16.10.2013 13:58

relativita

Krásný článek napsaný t.zv."po lopatě".Bohužel pro "idioty",kteří se tak  nechávají beztrestně pojmenovávat tím nejchytřejším,se asi nedá nic dělat.U lizu jsou totiž Hujeři,kterých je v Česku vždycky dost.

V. Novák 16.10.2013 13:41

Dobré zprávy byly zprávami za totality.

Třeba kolik se podařilo sklidit obilí nebo že pokračuje sklizeň brambor. Případně která dojička dostala Řád práce.

Ještě si vzpomínám, jak se po VLSR takovýmto zprávám skoro všichni vysmívali.

Bulvár dělá to, co po něm spotřebitel chce. Bez ohledu na to, jestli se jmenuje Blesk, Reflex nebo Respekt.

J. Kratochvíl 16.10.2013 11:22

Pane Doležale,

myslím, že naší společnosti by více prospělo, kdybyste bojoval více než za svobodu raději za morálku ve společnosti, jestli vám a vám podobným to slovo něco říká. Svobodu  máme a myslím, že nám neubývá, ale čeho se hlavně nedostává již skoro 24let je morálka a to hlavně na nejvyšších místech společnosti.

M. Varadinková 16.10.2013 11:07

Re: Média, aspoň ta mainstreamová

Já dobojováno rozhodně nemám. Kdo nehájí svou svobodu permanentně, ten o ni velmi rychle přijde.

Pokud jde o Váš "nejstrašnější zážitek", tak mnohem strašnější byl potlesk české politické reprezentace Havlovi za jeho rudolfinský projev.

A co se týká Zemanova hodnocení médií, v tom má Zeman stoprocentní pravdu, byť vyjadřovanou mnohdy velmi expresivními výrazy, které mohou v roli prezidenta vypadat nepatřičně. Ale jsou to výrazy výstižné a novinářský póvl si takové hodnocení plně zaslouží.

Š. Hašek 16.10.2013 10:54

Re: Hašku,

Tak ještě jednou, kde na "stupnici bulvárnosti" stojí Reflex a kde Blesk?

Nemám rád plky, ale hodnotící diskusi. Ist es schwer zu kapieren?

E. Heusinger 16.10.2013 10:44

Hašku,

Vy jste se pomátl. Píši pouze o Šafrovi a Reflexu. Kapírujete?

Š. Hašek 16.10.2013 10:41

Re: Reflex je bulvár

Nějak to házíte do jednoho pytle. Co jest potom Blesk?

Jak někdo hází do jednoho pytle občany a lidi, blbé a chytré, bulvár a občas bulvár - vždycky zbystřím pozornost. Házeči do jednoho pytle nemají rádi/nerozlišují odlišnosti/rozmanitosti.

Komu se hodí nerozlišovat jednotlivosti? K čemu diskuse, když už je vše dáno mým (všechno je to jedna banda) názorem. Typický Heusinger.

Š. Hašek 16.10.2013 10:36

Re: Tak prý paní Müllerová...

Na Vás to zřejmě sedí, vzácná sebekritika.

Někomu stačí tři pětky od hejtmana a dovolená v Jugošce, aby jeho přesvědčením o "věčné demogracii" nic nehnulo.

Jen tiše závidím.

J. Kraus 16.10.2013 10:33

Celebrity a rabiáti,

 no jo, ale kdo s nějakou přišel do styku pracovně třeba jako technik nebo montér, nesáhl by na ni ani třímetrovou tyčí. Jsou výjimky. Je rozdíl, jestli se celebrita stane celebritou vlastní poctivou prací a námahou, jestli se prodere násilím vpřed, nechávajíce za sebou hekatomby padlých a naříkajících nebo jestli prostě využije metod, které ostatní nepoužívají,¨protože to není slušné. Technik dnes poznává takřka výhradně celebrity druhého a třetího druhu. Slušný člověk, smím-li použít to slovo, se proti nim těžko může prosadit. Osobním příkladem? To snad kdysi, když evropský objevitel přišel do divošské země a vnímaví domorodci s otevřenými hubami byli konsternováni jeho zdvořilostí a vlídností a poznávali – hle, gentleman. Na ty naše dnešní zdivočelé a pohrdající by platil jen karabáč a nucené práce. Proto taky máme demokracii a humanismus, aby každý mlčel a držel krok.

Z. Rychlý 16.10.2013 10:00

Re: Tak prý paní Müllerová...

Je vás šumafuků už pomalu jak za totáče.

V. Ondys 16.10.2013 9:53

Re: :))))))))))))) Obávám se, že to je malina proti tomu

...neochvějně socialistickému přerozdělování i generování státního dluhu.

V. Ondys 16.10.2013 9:50

:))))))))))))) Obávám se, že to je malina proti tomu

když se :)))))))))))) slušný Špidla pustil do OSVČ v údajném zájmu státních zaměstnanců-odborářů, údajně přispěl k sešupu skoro šedesáti tisíc samostatnějších našinců s příslušným dopadem i na jejich rodiny a :))))))) osobně na tom vydělal miliardu z daní plátců především ze soukromého sektoru díky neochvějně socialistického přerozdělování i generování státního dluhu. :))))))) Dementi a devianti všech zemí, spojte se!

K. Luboš 16.10.2013 9:26

Tak prý paní Müllerová...

zažíváme „nějakej sešup od svobody k nesvobodě“. To zase já nic takového nepozoruji! Chodím si, kam, chci, jezdím si, kam, chci, kupuji si, co chci, žvaním si, co chci, volím si, koho chci chlastám si, kde a co chci, eura za koruny vyměním, kdy a kde chci, na vojnu nemusím, nikdo mě nebuzeruje no a o policajtech ani nevím...

A ÚSTR? Jestli jedna parta úplně zbytečných lidí, nahradila jinou partu úplně zbytečných lidí, tak to je mi šumafuk. A jestli pan prezident si nějak nesedl s médii, tak to je mě taky úplně šumafuk!  A co má Babiš s Reflexem je mi už úplně šumafuk. V republice totiž nežijí jenom novináři, pane Doležale!

V. Hajková 16.10.2013 9:17

Re: Reflex je bulvár

Pro  Vás   je  bulvár  ""vše""   co   se  nehodí   vašemu  bolševickému   mozečku  -  chudáku,  který  se   bojí   psát  pod  svým   jmenem!  

P. Čech 16.10.2013 8:52

Re: Reflex je bulvár

Když máme u nás takové profesory (profesora nejvyššího nevyjímaje), potom se není čemu divit. A týká se to všech oblastí lidského činění. Zejména je to patrné na úrovni našich "politologů". Ti také jen papouškují to, co jim vtloukali do hlav jejich profesoři.

P. Lenc 16.10.2013 8:18

Re: Reflex je bulvár

Po delší době pane Čechu naprostý souhlas.Ono je to ale těžké.Svého času jsem poslouchal rozhovor s mladou novinářkou. Na otázku, proč publikuje pouze negativní zprávy odpověděla, že jim na škole pan profesor říkal, "dobrá zpráva, žádná zpráva".Podle toho také úroveń novinářské práce vypadá.