29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Migrační krize a naše společenství (2)

Jak se uprchlická krize promítá do situace na české politické scéně? Nejviditelnější a taky nejhlasitější současné nebezpečí u nás je podbízivý populismus politiků od Zemana a Babiše přes Klause až po Okamuru a Konvičku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.12.2015 18:16

EU není řešením!

V jinak velmi kvalitním článku pan Doležal přehlíží skutečnost, že "zelená" EU-říše žádnou svobodu podřízeným národům mimo své stále se zužující "jádro" umožnit nemůže (pokusí se je pohltit a nemůže dát proto prostor ani svým kritikům (tedy být demokratická)!

Možná, že ji přehlíží proto, že nevidí žádnou šanci z ní uniknout. Což je ale není pravda!

M. Prokop 14.12.2015 21:56

Re: S článkem lze souhlasit

pan Mertl je bruselně věřící, to trochu mírní bystrost.

M. Prokop 14.12.2015 21:44

Re: Opět bláboly Doležale, samé bláboly !

Na Američany to nevypadá.

I. Mertl 14.12.2015 20:58

Re: S článkem lze souhlasit

Pane, máte pravdu, každý nemůže být tak brilantní, jako Vy. Sleduji Vás již dlouho s obdivem. Blahopřeji!

J. Kanioková 14.12.2015 20:05

.....

Merkelová chce použít uprchlickou krizi pro zrušení národních hranic - http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/12/merkel-will-fluechtlings-krise-zur-abschaffung-der-staatsgrenzen-nutzen/

J. Kanioková 14.12.2015 20:01

1***

J. Kanioková 14.12.2015 19:59

Tentokrát velmi solidní článek, s jediným podstatným nesouhl

"jediným účinným a smysluplným řešením nynější krize EU není její rozvolnění, ale naopak její další integrace."

NE, NE, NE !

J. Kyselková 14.12.2015 19:59

Co se snažíte

okecat, pane Doležele ? To, co dnes přednesla (bohudík stručně) paní Merkelová svým ovcím a beranům. Vysvětlila - "My to zvládneme !" Bože, proč jedna ženská má v rukou tak obrovskou moc, aby jiným lidem zásadně ovlivnila život, mnohdy tragicky !

J. Jurax 14.12.2015 18:43

Re: Kdo je to MY?

No, podíval jste se poslední čtvrtstoletí na mapu? Rusko je do nás celkem daleko. Imperiální je sice furt, ale komunistické už ne ... dobře činíte, že svůj názor nikomu nevnucujete, jest vskutku blbý ...

J. Jurax 14.12.2015 18:40

Re: No tak jste si zahodnotil,

U nás arciť takové politiky nevidět - snad s výjimkou Klause jsou to buď eurohujeři, korytáři nebo připosránci, co odkývají každou hovadinu z brusele prýštící - a že poslední dobou odtud prýští jenom hovadiny ...

J. Jurax 14.12.2015 18:36

Re: Výzvy v posledním odstavci

Souhlas.

Ale je možné, že velké průsery na obzoru se rýsující možná k nějakým reformám povedou - nebo se celý ten vlastní obrany neschopný, politicky impotentní rudozelený byrokratický moloch vedený hlupci rozpadne.

J. Jurax 14.12.2015 18:33

Re: Krásný rozbor a popletený závěr..

Tady nesouhlas ...

J. Jurax 14.12.2015 18:31

Re: Krásný rozbor a popletený závěr..

Souhlas.

J. Jurax 14.12.2015 18:31

Re: S článkem lze souhlasit

No, vzhledem k předchozím textu Vy už tak ne ... :-)

L. David 14.12.2015 18:28

Opět bláboly Doležale, samé bláboly !

Že prý je naší jedinou záchranou EU. To určitě s tou totálně neschopnou Bruselí a pomatenou, nejspíše Američanům zaprodanou Angelou.

A protože nás prozatím migrační vlna minula, tak už je to tutové, že nám muslimští barbaři nikdy neuškodí. A tak se není třeba před zločinným islámem varovat, nemusíme na žádné nebezpečí připravovat.

J. Křivánek 14.12.2015 17:14

Krásný rozbor a popletený závěr..

Ne, ne, ne, pane Doležale. Závěr, který jste udělal z toho krásného a rozumného rozboru, je zcela mimo. Popletl jste si Evropu (evropské národy) s Evropskou unií. To jsou v poslední době v podstatě nepřátelé. Evropská unii je reprezentována tlupou oportunistických, bezpáteřních, necharizmatických, impotentních zm...., kteří si leští svoje ego, mastí svoje peněženky, korumpují prostřednictvím dotací, otravují život absurdními regulacemi a vytváří nepřátelské prostředí mezi evropskými národy. A jak se ukazuje přes neuvěřitelné prostředky, kterými EU disponuje, není tanto banda línejch bl... schopna ani prosadit řádné označení hranice EU a registraci procházejících "pocestných", že.

Ano, ano, ano. Je potřeba více spolupráce mezi evropskými národy, které jsou si velmi blízké a poslední dobou dost rozeštvánavané Evropskou unií. Pokud si tady budeme dále (vy i já) leštit svoje myšlénky, vy a vám podobní "slušní a cnostní" lidé vymezovat se proti "těm buranům populistickejm" co hlásaj poněkud jednoduché hesla hlupému plebsu, tak akorát pomůžeme "ukončit" tuto Evropu.

J. Křivánek 14.12.2015 17:12

Krásný rozbor a popletený závěr..

Ano, ano, ano, pane Doležale. Krásný a velmi rozumný rozbor. Jen by jste se vy jako cnostný, morální, inteligentní a nepopulistický člověk nemusel tak povyšovat na vobyčejnej hloupoučkej plebs, který potřebuje věci říkat poněkud jednodušeji než se vyjadřujete vy, plebs, který není schopen chápat tak dokonalé myšlenky a navíc nemá na to ani čas, chodí do práce, dělá nudnou nežáživnou činnost, žere levné párky z Lídlu či Kauflandu a umožňuje nám cheetrejm (vám i mě), aby jsem si tu mohli v klidu filozofovat.

J. Křivánek 14.12.2015 17:05

Krásný rozbor a popletený závěr...

.

J. Ráž 14.12.2015 14:27

Re: Kdo je to MY?

Proboha, proč by to Rusko dělalo. Zamrzl jste ve svých úvahách v minulém století. Pro Rusko je výhodnější s námi obchodovat a tak si udržovat svůj vliv, než s námi válčit.

Důkaz: Kdyby Rusové chtěli, tak už jsou dávno v Oděse i Donbasu a nikdo by jim v tom nezabránil. Krym potřebovali, kvůli tomu, aby tam místo jejich flotily nekotvila americká. Američané chvíli dělali bubu, ale respektují to a jak můžete pozorovat, o Krymu už z Bílého domu nepadne ani slůvko. A východní Ukrajina je dnes víc problém Kyjeva, než Moskvy.

J. Ráž 14.12.2015 14:12

Výzvy v posledním odstavci

vyjadřují zcela jasně, že se pan Doležal nepoučil z omylů vyznavačů pravdy a lásky, a nakonec i všech socialistů světa. "Jakmile se přání míjí s realitou, mění se v utopii".

EU má ve svých fundamentech zcela záměrně zabudovány mechanismy, které neumožňují demokratickými metodami docílit jakékoliv zásadní změny v jejím fungování. Každý, kdo se trochu více zajímá jak EU funguje, musí dojít k závěru, že Lisabonskou smlouvou se stala EU nereformovatelnou, bez výslovného souhlasu Německa a Francie. A tyto státy by souhlasem k zásadní reformě, čili návratu k demokracii v systému fungování, oslabily svoji pozici. Na EU nejvíce ekonomický i politický vydělalo Německo a Francie jen naprostou věrností Německu se může i s tak obrovskou zadlužeností udržovat nad vodou. Tak proč by nějaké reformy dělaly?

L. Šarina 14.12.2015 13:42

Re: Kdo je to MY?

No jo, to jsme taky chtěli v 38roce,Pan Doležal řekl asi toto:. Buď to EU jako celek, nebo se rozpadne a bude roztrhán na kusy, které potom spolkne ten kdo to má v Evropě neblíže a to Rusko, My jsme s naší Ruskou 5.kolonou t.j. Komunisty a socialisty nasnadě, je to jasné, a možná mimo Polska(to se na rozdíl od nás bude bránit)spolkne bývalé satelity(o to mu vždy šlo a jde)a nikdo a už vůbec ne USA s Obamou v čele tomu nezabrání. Než se aktivuje článek 5.NATO, budou Rusové v Praze i se zvacím dopisem sestavovat novou revoluční vládu. A o tom to je ! Je to možná blbý názor, ale nikomu jej nevnucuji :-))

I. Mertl 14.12.2015 12:23

Re: S článkem lze souhlasit

Ó, jak jste bystrá, paní!

Ś. Svobodová 14.12.2015 12:06

Re: No tak jste si zahodnotil,

Poslední větu tesat do kamene. Jen jde o to, vybrat ve volbách politiky schopné vzdorovat unijnímu nátlaku na další oslabování jednotlivých států, na politiky kteří se nebudou bát odmítnout KAŽDÝ návrh EU, byť se bude zdát neškodným, který nebude v souladu s potřebami občanů, které zastupují. POZOR NA JEZINKY!

J. Fialová 14.12.2015 11:40

Re: S článkem lze souhlasit

Rusko??? Ve spolku s Poláky? To snad nemyslíte vážně.

Z. Švrček 14.12.2015 10:10

No tak jste si zahodnotil,

onálepkoval, oznámkoval a vylezlo vám z toho, že jedinou nadějí je pro nás pokračování a utužení impotentního

Evropského společenství. Tedy držet hubu a krok, nebouřit se. Je třeba, ono se musí...

Kdo, pane Doležale, jak? Ti dnešní šášulové, kteří nám říkají co máme dělat, co si myslet aže máme věřit, že oni to zvládnou?  A hlavně, že se nemáme bouřit proti další integraci EU, proti dalšímu prohlubování tohoto bordelu, bezmocnosti a být pro další centralizaci, byrokratizaci, přerozdělování peněz, tvorby mocenských struktur a jejich podpůrných restriktivních složek jako evropské policie a evropské armády? Bohužel, Bohuslave. Nevidám tady relevantní politickou sílu, která by dokázala zvrátit tento dnešní socializující a sebevražedný trend a zaručila by reformu EU. Možná, že pod tlakem nebezpečí islamizace Evropy vznikne, ale nebude pozdě? Nakonec nám zřejmě nezbude nic jiného, než spoleh na existující i když oslabené národní státy a jejich ověřenou schopnost spolupracovat.

I. Mertl 14.12.2015 9:49

Re: S článkem lze souhlasit

Rusko bychom přizvali jaksi mimochodem. Abychom měli oporu proti kapitalismu a humanrigthismu. Vot kak prekrasno polučajetsja!

J. Fialová 14.12.2015 9:30

Re: S článkem lze souhlasit

Tak. Nebo aspoň svazek V4 + Pobaltí, pro začátek... J. Fialová

A. Alda 14.12.2015 8:31

Tak jest.

Naše bezpečnost nemůže záležet v tom, že se necháme sežrat někým velkým - on by nás totiž mohl i strávit.

Naše bezpečí může spočívat použe v dokonalém lavírování mezi těmi velkými, v neustálém vyvažování jejich vlivu a schopnosti okamžitě změnit orientaci třeba i několikrát ročně.

B. Rudolf 14.12.2015 5:51

Kdo je to MY?

Pan Doležal kritizuje používání slova MY. Sám ho používám a v tomto kontextu znamená zhruba toto: MY jsme obyvatelé Evropy, kteří chceme žít v rozumném a snesitelném světě tak, abychom se nemuseli stydět.

MY nesjme ani modří ptáci, ani oranžové šály, ani rozdávané koblihy. Jsme lidé, kterým není jedno, v čem budeme žít.

P. Boublíková 14.12.2015 5:41

Re: S článkem lze souhlasit

Asi tak jsem to chtěla napsat...