21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Máme se kvůli Ukrajině stydět?

Ukrajinská tragédie, kterou ruská anexe Krymu pouze otevřela, hýbe západním světem i českou společností, z důvodů pochopitelných: jednak je ruská agrese z morálního hlediska zavrženíhodná, a jednak zatím spíš povědomě cítíme, že ohrožuje i nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 15.4.2014 9:36

Nemusíme se stydět , musíme jednat.

Situace na Ukrajině silně připomíná testování Evropy Hitlerem. Ono "nemám již dalších územních požadavků" jsme již jednou slyšeli. Vláda by měla přehodnotit priority , úředníci , učitelé, zemědělci , či lékaři počkají . Chce to posílit "Obranu národa" při ohrožení státu. Zvýšit množství peněz na přezbrojení , misto Gripenů bez střel a tankování připravit obyvatelstvo na partizánskou válku , dle švýcarského modelu školit a povolávat brance , méně generálů a plukovníků více výcviku základních dovedností.

J. Klepal 15.4.2014 9:18

za co se máme stydět

Je nepochybné, že původní příčinou současných ukrajinských problémů jsou ekonomické potíže a z nich plynoucí obavy lidí o holou existenci, jak dokazují nesčetná svědectví. Odtud také plyne porozumění těm lidem, kteří jako východisko ze své špatné situace vidí příklon k někomu, kdo jim může po ekonomické stránce pomoci, přitom taková pomoc nemůže být založena pouze na zvyšování zadlužení země, která povede jen k dalšímu prohloubení chudoby a odložení současných problémů. Je toho ovšem více, za co bychom se měli stydět, než uvádí pan Doležal. Především bychom se měli stydět za to, že jsme jako EU poskytli podporu pučistům, kteří zneužili oprávněné nespokojenosti lidí k rozdmýchání nacionalismu a nenávisti, a tím přinutili tu část Ukrajinců, která s takovými metodami nesouhlasila, aby se obrátila o účinnou pomoc jinam. Je obtížné se dovolávat platnosti zákonů a ústavy těmi, kdo je porušili a zneužili. Proto bychom se měli stydět za to, že při hodnocení činů používáme dvojí metr a zneužívání moci jedněch schvalujeme, zatímco u jiných odsuzujeme, vše podle hesla "účel světí prostředky", obvykle vedoucího do pekla násilí, ztrát na životech a majetku. A co nejdůležitější, měli bychom se stydět za to, že jsme ukrajinským lidem nenabídli pomocnou ruku s dostatečným předstihem tak, aby bída spojená s arogancí moci měla co nejmenší prostor.

J. Gogo 15.4.2014 8:36

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

A ze které řitě jste vykoukla vy? Nejste k tomu ještě i blondýna?

J. Boleslav 15.4.2014 8:27

Účinnou obranou Ukrajiny

bráníme sebe nejlíp. Swiním jako kremelský KGBák roste s jídlem chuť a je proto třeba je zastavit co nejdřív. To je přece z historie notoricky známý fakt.

V. Hajková 15.4.2014 8:14

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

http://www.klaus.cz/clanky/3524

V. Hajková 15.4.2014 8:14

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

http://www.klaus.cz/clanky/3524     NAPIŠTE  - vy  krávo  nebeská  -  jediné  slovo   v  článku  ve  kterém  leze  p.  prezident  Klaus   Putinovi   do   řitě??   Jste  hloupá  nevzdělaná  pipina-  která  se  tu   prezentuje-  jen  urážkami   V. Klause-    vlastní  myšlenky  nemaje!

Z. Sohorova 15.4.2014 7:46

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

Proc se Klaus nevyhodil sam sebe kdyz komunikoval a lezl do rite Putinovi?

J. Gogo 15.4.2014 7:42

Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

se nemá zač stydět. Jiné je to ovšem s autorem, který jako Klausův poradce komunikoval s představiteli sudeťáků na hlavičkovém papíře úřadu vlády, zač ho Klaus posléze vyhodil. Ale autor se zcela jistě nestydí a v minulých článcích do dal mnohokráte najevo.

V. Kun 15.4.2014 2:16

Proč?

Pane Doležale, když píšete o Ukrajině (docela rozumně), proč  musíte potom konec namzat

ČESKÝM HOVNEM??