21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Máme se kvůli Ukrajině stydět?

Ukrajinská tragédie, kterou ruská anexe Krymu pouze otevřela, hýbe západním světem i českou společností, z důvodů pochopitelných: jednak je ruská agrese z morálního hlediska zavrženíhodná, a jednak zatím spíš povědomě cítíme, že ohrožuje i nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 15.4.2014 15:51

Dnes a denne si pan Donat prosi o jeho hodnoceni

Proc pane Donate???   Tak jak se vy dohadujete s odpurci Klause Tak ja se dohaduji  s ritolezci Klause  Jestli ja jsem u Vas krava mohu to spolknout protoze me to napsal vul  A do te prd....me posilaji jenom Klausovi patolizalove a Vy jste jeden z nich

Z. Sohorova 15.4.2014 15:46

Re: Macek

Jasne  pane Klausi  v masce apani J.Kaniokove   Presne slova Vaseho mudrce sveta

M. Krátký 15.4.2014 15:08

Kde by Ukrajina měla vzít peníze na ruský plyn a naftu

Rusové platili Ukrajině nájem svých vojenských základen na Krymu. Tak bych plochu celého Krymu podělil plochou těch základen a tímto číslem vynásobit nájemné za ně - AJETO. Ještě by na tom Ukrajina vydělala - hezký den.

P. Zeman 15.4.2014 14:49

Re: Macek

Ono takové poctivé referendum by mohlo dopadnout všelijak. Výsledek by se Putinovi taky nemusel líbit, takže asi reději ne ;-)

R. Brzák 15.4.2014 14:37

Re: Slovo stud bych nepoužil.

V principu souhlasím. Jenže pro nás, posedlé megalomanským komplexem, není nic, co bychom nemohli udělat - a tudíž nejsme nikdy bez viny...(sem patří znak úsměvu).

K. Luboš 15.4.2014 14:33

Slovo stud bych nepoužil.

Já se třeba stydím jenom za to, co jsem sám vykonal. A jestli někdo jiný něco nevhodného vykonal, tak to ať se zase stydí on sám. Takže je se nestydím za EU, NATO anebo CZ, já se pouze někdy nad jejich skutky „podivuji“. Na druhou stranu chápu, že žádný systém není a nebude dokonalý.

K. Luboš 15.4.2014 14:27

Ať si každej miluje,...

... koho chce, do toho bych lidem nemluvil. A Čechů si obrovsky vážím, protože se nikdy nenechali strhnout k nějaké krvavé odvetě.  (Snažili se to třeba zavést Mašínové, ale moc velký ohlas to nemělo!) Třeba ve Španělsku se do roku 1938 vzájemně povraždilo půl miliónů lidí. A vy si myslíte, že to je pro ně už překonananá záležitost. To ale vůbec ne! Anebo kdy se usmíří Chorvaté, Srbové, Albánci a Bosňáci. No samozřejmě že nikdy. Třeba za dvě stě let stačí malá jiskřička a sud prachu exploduje. Jak říkám, zlatí Češi!

J. Kanioková 15.4.2014 14:23

Macek

"Putin - Dává mu to totiž velký prostor pro nátlak na EU a USA, aby byly na Ukrajinu vyslány mezinárodní jednotky a pod jejich patronací uspořádáno referendum o vnitřním uspořádání Ukrajiny." A s tím se dá jedině souhlasit.. Referendum by bylo opravdu nejférovější řešení..

http://jdem.cz/bappx7

R. Brzák 15.4.2014 13:49

Re: Můj stud

Stydím se za celou EU, že hraje s Putinem jeho hru. Je to hra na mnoho gest a žádné činy, které by mohly ohrozit náš obchodní zájem - je to hra, ve které se lže vlastnímu obyvatelstvu, ve které má KGB proškolený šéf Ruska před námi obrovskou výhodu. Oboustranná propaganda, které se přitom spolu s ním dopouštíme, jde spíše proti našemu zájmu - jímž je pochopení obyčejného růskovo čelovjéka, že na západě, na rozdíl od tvrzení jeho vládce Putina, není nikdo se zájmem Rusko pokořit, obrat, či ohrozit. Hra, kterou hrajeme teď, jen pomáhá Putinovi v jeho manipulaci s vlastním obyvatelstvem.

Stydím se za celou naši západní civilizaci, že pro jednání mezi zeměmi stále používáme prolhanou diplomacii namísto uplatňování toho jediného, co nás skutečně jako civilizaci úspěšnou formovalo, co nás také jako jediné skutečně spojuje a to i s našimi východoevropskými oponenty - tedy křesťanský étos lásky a k němu patřících spojitých nádob svobody a odpovědnosti (který by se uplatňoval zhruba v podobě výroku - "miluji Tě, bližní můj, jako sebe sama, a proto jako sám sobě nedovolím jít proti lásce a životu ve svobodě a odpovědnosti, nedovolím to ani Tobě a to za žádnou cenu").

Stydím se za sebe, že jsem v době referenda o vstupu do EU neměl jasno a nezúčastnil se na straně odpůrců vstupu. EU svou sebedestruktivní regulační politikou ničí ekonomické možnosti států a jednotlivců, čímž podvazuje schopnost investovat přebytky do obranných složek rozpočtů, svou politkorektní rétorikou a sociální politikou rozvrací základy stability své společnosti i samotných rodin - a tím odcizuje svou populaci státům, v nichž žije. Toto vše jde našim oponentům na ruku v jejich cílech - tím vším i na Ukrajině napomáháme tamním Rusům tendovat k velké Rusi.

Pane Doležale, důvodů ke studu se najde vždy dost - ale stud je zbytečný, pokud na jeho základě neučiním změnu.

R. Brzák 15.4.2014 13:48

Můj stud

Stydím se za nás, to je za EU, neboť svou ochranitelskou regulační politikou se spolupodílíme na udržování zemí, jako je Ukrajina, v ekonomicky nevýhodném postavení - využíváme svou moc (stejně jako Rusko) k tomu, abychom si udrželi privilegované postavení ve vzájemném obchodu.

Stydím se za nás (EU), že když vstupujeme do jednání s Ukrajinou o příklonu k nám (a tím nutně provokujeme medvěda s jeho záměrem na Celní unii), nenabízíme reálné výhody a pokračujeme v udržování svého výhodnějšího postavení vůči Ukrajině i do budoucnosti, čímž ponecháváme medvědovi iniciativu s jeho ekonomicky zajímavější nabídkou.

Stydím se z naše EU politiky, že vystupují (zjevně v zájmu vlastní propagace) s mnoha slovy na protivládních demonstracích na Ukrajině, bez odsouzení násilí na obou stranách, bez ochoty pomoci otevřeně vyjednávat (zato v zákulisí dohadovat, kdo že podle našich zájmů bude nejlepší vládce Ukrajiny), případně garantovat výsledky otevřeného jednání. Stydím se za ně zároveň, protože když už "kují pikle", činí tak hloupě, přes sledovatelnou telekomunikaci a dávají tak svým protivníkům do ruky argumenty pro ovlivnění veřejného mínění.

Stydím se za nás, země sdružené v NATO, že v okamžiku zjevného porušování mezinárodních pravidel na Krymu nebyla vyhlášena mobilizace s přesunem armád k východním hranicím členských zemí (to znamená například naše cca 1 divize na Slovenské hranice s Ukrajinou atd.)

Stydím se za nás, Českou republiku, že nemáme zaveden například Švýcarský model obranných jednotek, které by už teď měly mobilizovat (a dávat tak najevo připravenost občanů této země hájit naše spojence například v Pobaltí), stydím se za to, že zjevně naše široká CZ generalita nemá vůbec vypracovány plány pro případ ohrožení Slovenska konfliktem či přímým útokem na východě.

O. Mayer 15.4.2014 12:42

Koho bránit?

... no přinejmenším třeba svůj kejhák. Kolaboranti a patá kolona se obvykle likvidovali v dějinách jako první.

O. Mayer 15.4.2014 12:38

Re: máte pravdu, pane Luboši

problém je v tom, že Bandera je bezpečně mrtvej a skuteční banderovci povětšinou taky. On takový nájezd hejtmana Jana Čapka ze Sán směrem k Baltu byla taky pěkné řežba a přitom sochu zakladatele tohoto vojenského tělesa máme do dneška nad hlavním městem (a jeho symboly máme na korouhvích, které se nosí na Hradě o 28. říjnu)  Jsem kvůli tomu taky automaticky hrdlořez? Pokud bereme  v úvahu skutečnost a ne propagandistickou "realitu" , jsou sice Rusko i Ukrajina stejné zkorumpované orientální oligarchie, ale státní ideologie Ruska je k tomu více než cokoliv jiného fašismus.

M. Bilkova 15.4.2014 12:28

Re: No, nechtěl bych být příliš osobní, ale...

Pane Luboši,zapomněl jste ve svém výčtu na Čechy.To je také chamtaď,která miluje Rusy(alespoň mnoho z nich).

M. Urban 15.4.2014 12:23

Stydět?

Problém s ruskými teroristy si musí vyřešit Ukrajina sama! Zajímavé, že se nedozvíme o místních policistech a jejich činech při obraně úřadů.

S. Donát 15.4.2014 12:13

Dnes a denně si paní Sohorová může přečíst

co si o ní myslí většina zdejších diskutérů a ona si dnes a denně znovu a znovu nabíhá na vidle :-). Je to jen hloupost, nebo i nějaká forma masochismu? Vy nutně potřebujete k životu, aby Vás denně někdo poslal do (_!_), nebo označil za krávu? Nebo proč to děláte?

Z. Sohorova 15.4.2014 11:37

Re: V. Hajková

Tak sup at to mate v sobe a hura do klece  vořechu :)

Z. Sohorova 15.4.2014 11:35

Donat & GoGo

Dva ritolezci do Klausove   (..)   rite

R. Gramblička 15.4.2014 11:34

Re: V. Hajková

sestrooo, prášky a honeeeem, tady pacientka nám dostala záchvat

Z. Sohorova 15.4.2014 11:33

V. Hajková

To se mate cem chlubit propagovat zde clanek ktery stvoril Klaus s Waiglem  Klausovim ritozecem  Takovou slataninu nazoru jak maji ti dva je kazdemu jasne ze Klaus by nas prodal  za pirozku Putinovi  vy hloupa kravo co by se rada dostala do prolhaneho nic nedelajiciho Klausova institutu co exituje z nakradenych penez

S. Donát 15.4.2014 11:30

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

Těžko může mít nějakou myšlenku. V tom dutém prostoru mezi jejím levým a pravým uchem se nemá kde uchytit. Poletuje tam jen jediný neuron, ve kterém má vypáleno "Nenávidím Klause"

Z. Sohorova 15.4.2014 11:25

Re: No, nechtěl bych být příliš osobní, ale...

Prosim Vas reknete v ktera zeme nemela kolaboranty s nemcama  a v ni lide kteri delali skarede veci...

Z. Sohorova 15.4.2014 11:17

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

S jakema urazkama KLAUS JE ZLODEJ A PODRAZNIK   a ve svete je nazyvn svetovej ceskej sasek

Z. Sohorova 15.4.2014 11:15

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

Hajku za to vy jste mentalne nemocnej patolizal a vlezdoritec klausovi ...netova trubko burane

Z. Sohorova 15.4.2014 11:13

Re: Tak nevím, ale myslím si, že většina občanů této země

Blondyna nejsem,ale vy za to jste netovej trotl se vsim vsudy bolsevicka chudinko

M. Šejna 15.4.2014 10:51

máte pravdu, pane Luboši

včera dávali na ČT2 velice poučný dokument o Banderovcích. Ten dokument byl úžasný hlavně díky tomu, že nebyl moderován, ale byl to pouze sestřih z vyprávění bývalých Banderovců, bývalých československých vojáků, volyňských Čechů a haličských Poláků a ukrajinských Židů. Možná to bylo kouzlo nechtěného, ale dokument byl opravdu poučný.

Své zážitky se slzami v očích vyprávěla ukrajinská stařenka, která byla za války členkou Banderovců. Plakala při vzpomínce, jak musela pohřbívat své kamarády, které zastřelili vojáci Rudé armády. Do toho byl střih na českou stařenku z Volyně, jak s pláčem vyprávěla o zabitých Češích, Polácích a Židech, které měli na svědomí Banderovci. Do toho byl střih na současné ukrajinské ulice ve velkých městech, které nesou jméno Štefana Bandery a pak zas střih na polské pamětníky, pro které je Bandera válečným zločincem.

K. Luboš 15.4.2014 10:40

Nevíte náhodou,...

... na co pan autor naráží, když mluví o tom „vyvraždění Burgundů“. Že by myslel tu prohranou bitvu Burgundů s Attilou?

K. Luboš 15.4.2014 10:37

Tady alespoň vidíte, jak...

... je dobré mít nepřítele. No a když nepřítel není, tak si ho musíme vymyslet! Přece po nás nikdo nemůže chtít řešit nějaké problémy, když máme Putina na hranici!

A dokázal byste mně vysvětlit, co anebo koho bych vlastně měl bránit? Podle pravicové mantry je stát zlo, takže ten asi ne! A nemá se náhodou podle pravičáků každý postarat sám o sebe? To mám jako vzít pušku a bránit Nečase, Bartáka, Janouška anebo Rittiga?

K. Luboš 15.4.2014 10:21

No, nechtěl bych být příliš osobní, ale...

...kdo např. vodil za WW2 Židy do plynových komor? No většinou ukrajinští dozorci. A kdo pro Hitlera čistil prostor na východě a dělal tu nejšpinavější práci? No zase ukrajinští členové Waffen SS. Takže pokud vás třeba „ukrajinští nacionalisté“ vyhodnotili jako nepřítele, tak jste dopadli zhruba stejně jako by vás dopadla stalinská KGB. Takže s Vámi, pane Šejno, celkem souhlasím: Rusové, Ukrajinci, Poláci, Litevci atd. jsou všechno stejná ... . No ale vezmete si třeba i takové Chorvaty, Srby nebo Albánce...

M. Šejna 15.4.2014 9:55

kvůli Ukrajině se stydět musíme

ale pro úplně něco jiného, než popisuje pan Doležal.

Česká vláda společně s EU podpořila "majdanský" způsob likvidace legální vlády v Kyjevě, a teď se nestydí kritizovat Rusko, že ono zas podporuje "majdanský" způsob likvidace státní moci na východě Ukrajiny.

Česká vláda vydala desítky milionů na léčení "majdanských" bojovníků, ale nehodlala vydat ani korunu na pomoc volyňským Čechům. Tohle považuji za největší ostudu premiéra Sobotky a jeho poskoka jménem Zaorálek, co teď řídí miniserstvo zahraničních věcí. A za toto se za českou vládu stydím.

Osobně mě je spor mězi Ukrajinou a Ruskem úplně ukradený. A vůbec nemám potřebu Ukrajince podpořit proti Rusákům. Je to totiž stejná pakáž. V roce 1968 nás neokupovali jen Rusáci, ale všichni Sověti, tedy i Ukrajinci, Bělorusové atd... Pro mě je Ukrajinec stejný okupant, jako Rusák. Navíc nám sem v roce 1968 poslal "bratrskou pomoc" soudruh Brežněv, který byl Ukrajinec. Ruský Krym daroval Ukrajině další Ukrajinec jméněm Chruščev.

Ať mě tedy nikdo nepřesvědčuje o chudáčcích Ukrajincích, když v paměti mám činy takových ukrajinských lotrů, jakými byli Bandera, Chruščev a Brežněv.

J. Novak 15.4.2014 9:50

Re: Nemusíme se stydět , musíme jednat.

No, ony ty Gripeny umí i tankovat za letu i střílet a dokonce i přistávat na letadlových lodích. Jenom jaksi není jasné, k čemu jim to nad územím maličkosti jako Česká republika bude, pokud nebudou nasazeny zrovna proti Talibanu v Afghánistánu apod. Jinak, pro ty brance stejně nemáve ve skladech žádné zbraně ani výstroj a těch pár zbylých tanků to také zrovna nevytrhne. Nedotknutelné zásoby se jaksi za vlády minulých ministrů NO, hodně za vlády astrologa na MNO, "vypařily", to znamená že byly silně "pod cenou" zprivatizovány cestou příbuzných a kamarádů a samozřejmě dnes chybí.