26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 17.6.2010 19:40

Ať si toho předsedu klidně nechají !

Divím se, že pan Doležal, letitý specialista přímo na Paroubka, všechny ty televizní debaty s ním přečkal bez toho infarktu. Socialisti na předsedu nárok nemají, jelikož po halasném zrušení jednoho ministerstva bude scházet jeden dobře placený flek. Koaličníků je mnoho, fleků se dostávat nebude. Navíc parlamentní nováčci bývají po funkcích zvlášť hladoví. No a Kalousek jim Zaorálka stejně nezvolí, protože ten si dovolil vyhrát soudní při s Bakalou. A Bakala by se mohl na zaměstnance své podnikatelské parlamentní akciovky zlobit. Takže Kalousek si klidně může zvolit i nějakého pitomce, protože na to mají hlasy. A za čtyři roky, možná i dřív, pravice projede volby a rovněž utře nos. A pan Doležal, bude-li ještě v té době plodný, bude mít námět na tklivé balady o přímo odpudivém  socialistickém ničení politické kultury. Nebo možná socialisti v dobrém rozmaru velkoryse pravičákům určí, kterého neškodného blbce ze svých řad si mají na předsedu navrhnout !

V. Novák 17.6.2010 15:36

Samozřejmě, že nemá.

ODSTOP09 (veverky příště nejspíš neprojdou) by si ale mohla uvědomit, že i ona jednou bude v opozici.

Ale nepochybně se POTOM od pánů dovíme, že to je úplně jiná situace...

F. Nerad 17.6.2010 12:23

Koho socani mohou nabídnout?

Myslím, že současná garnitura ČSSD nemá kandidáta, který by neměl máslo na hlavě a byl pro trojkoalici přijatelný. Dnes ráno na ČT mluvil předseda OVV ČSSD Frýdek-Místek a měl jistě zajímavý názor, že si socani musí mezi sebou udělat pořádek a zbavit se funkcionářů, kteří dovedli partaj tam, kde nyní je. Bylo to od něj hodně tvrdé, škoda jen, že tak srdnatě nevystupoval před volbami.

J. Kombercová 17.6.2010 15:15

Re: Koho socani mohou nabídnout?

Možná že vystupoval, ale ČT nás neinformovala.

V. Liehne 17.6.2010 11:23

nový styl

Právě místo předsedy parlamentu by mělo ukázat jak moc je pravdou kázání trojkoaly o novém stylu politiky. Nebo už se nedostávají pašalíky pro všechny a vyřčený slib už neplatí. Nikdo přeci trojkoalu nenutil k vyjádření ve smyslu předsedu dáme socanům.

Z. Bureš 17.6.2010 9:19

Jenom jestli by tu "vládní vstřícnost" . . . . .

. . . nechápala KSČSSD . . . . . . jako vládní hloupost, či slabost !!!!! Od takového "materiálu", jakým disponuje vedení této odnože KSČ . . . . . by se takové myšlení dalo s úspěchem předpokládat !!!!!

A vůbec nejhorší na tom všem je, že Dluhoslav (tak, jako dvou-letý, rozmazlený  fracek trvá na své hračce) . . . tak zrovna tak trvá na zcela nepřijatelném marxistovi, který ze srdce miluje kremelské politiky (zejména generály Rudé armády)  . . . a který odmítá spojenecké závazky vůči NATO a který má husí kůži a rudo před očima . . . už jen ze slova USA !!!

Ano - mohla by vláda . . . (z furiantství) . . . nabídnout křeslo předsedy parlamentu opozici- ale pouze za stavu, že to nebude KSČSSD - ale ČSSD "západního střihu" !!! A tuto ČSSD nelze budovat se Sobotkou, Haškem, Zaorálkem, Rathem, Urbanem, Škromachem, Palasem, Schlingem . . . . . .  .zrovna tak, jako nelze budovat důvěryhodnou ODS s lidmi jako např. je Langer, Jančík, Bém, Řebíček . . . . .

Co se ale mne - osobně týče - já bych jim prostě nikoho nezvolil !!! Za stavu 118 : 82 - by se mi to jevilo (v kontextu jejich špinavé volební kampaně) . . . . . jako kreténství !!!

S. Maršálek 17.6.2010 13:33

Re: Jenom jestli by tu "vládní vstřícnost" . . . . .

ČSSD by neměla usilovat o žádné funkce v PS. Ať si to nadržená pravice nechá pro své funkcionáře. ČSSD musí sehrát úlohu velmi tvrdé opozice s nulovou tolerancí k pravici. Rovněž by měli po celé volební období využívat možností tvrdé obstrukce, kterou ostatně ODS již předvedla. Veškerou odpovědnost za reformy musí převzít pravice.

R. Langer 17.6.2010 13:34

Re: Jenom jestli by tu "vládní vstřícnost" . . . . .

... k jaké pravici? 8-o

K. Janyška 17.6.2010 7:55

Kajan

ČSSD nemá žádné právo na předsedu sněmovny ! Voliči si to nepřejí, rozdíl mezi levicí a pravicí je totiž propastný ! Dzp.

P. Čech 17.6.2010 8:29

Re: Kajan

Na předsedu PS nemá právo žádná politická strana (viz níže). Je to o té tolik proklamované politické kultuře. Ten kdo o ní nejvíce křičí je obvykle nejvíce nekulturním. Na kulturu se stále pouze odvoláváme a přitom se chováme jako barbaři.

V. Liehne 17.6.2010 11:02

Re: Kajan

Pane Janyška sečtěte si hlasy všech stran (i těch co neprošly) a vyjde vám vítězství levice. Prosím argumentovat fakty ne přáním.

R. Langer 17.6.2010 13:35

Re: Kajan

Vždyť zvítězila levice, nevyhráli pouze levicoví extremisté na úrovni muslimských teroristů... :-P

S. Maršálek 17.6.2010 13:57

Re: Kajan

Langer, voni nejsou dnes nějak ve formě!

P. Čech 17.6.2010 7:42

Kdy už konečně

začne být brán vážně základní právní dokument demokratického státu - ústava ? A to zejména politiky a představiteli politických stran, potažmo novináři? Kdy začne konat Ústavní soud, který má dodržování ústavy hlídat? Kdo volí předsedu PS říká ústava jasně v čl. 29. Není zde nic o tom, že jej volí politické strany ať koalice či opozice. Nechť se politické strany přestanou míchat do věcí, které jim nepřísluší. Přísluší to pouze poslancům, kteří, jak opět praví ústava a jejich ústavní poslanecký slib, mají zastupovat všechny občany a ne pouze jejich politické strany. O to jde, pokud toto nepochopíme, nikdy se zpod knuty politických stran nevymaníme. Politické strany nemají žádný mandát od občanů ke stanovování kdo má či nemá být předsedou sněmovny.

K. Janyška 17.6.2010 7:56

Re: Kdy už konečně

No, to jste jim to dal. Vypadá to, že jste spadl z měsíce ! Dzp.

P. Čech 17.6.2010 8:17

Re: Kdy už konečně

Asi jsem spadl z měsíce, když požaduji dodržování práva ve státě, který si drze říká "právní". Jak mohou chtít vedoucí představitelé státu po občanech dodržování zákonů, když se sami chovají, jak se jim to zrovna hodí a většinou protiprávně a protiústavně. Ono ne nadarmo se říká že "ryba smrdí od hlavy". Bohužel ta ryba u nás páchne od politických stran.

J. Skotnica 17.6.2010 11:04

Re: Kdy už konečně

I Vy, pane Janyško? Pan Čech hovoří o jediném legitimním, i když v našich časech absurdním řešení a dostane šaškovskou čepici. Docela dobře si dovedu představit, že skupiny (politické strany) v parlamentu navrhnou své kandidáty a po dvou kolech v jednom dni máme předsedu a Dluhoslav by se mohl přetrhnout a nemohl by  říct ani ň. Ale protože politika je obchod, je lepší nahodit vějičky - my vám předsedu, vy nám něco jiného, co stejně nesplníte (i když to tak dnes nevypadá, ale ještě může). Ale my si raději vyztužujeme  náš Absurdistán.