25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Má být Bohuslav Sobotka chudý?

Ve věcech církevních restitucí vsadil Bohuslav Sobotka očividně na sílu. Snaží se jak církve a náboženské společnosti, tak KDU-ČSL zahnat do kouta. Je to trochu nepochopitelné – církve pro něho jako pro politika sice moc neznamenají, ale KDU-ČSL jako potenciálního koaličního partnera přece potřebuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 27.11.2013 12:35

hulváte Vaňku

argumety nemáš, jen urážet a nadávat umíš. Nastuduj si, ty hulváte nechutnej, restituční zákon. Pak zjistíš, že cirkvím se podle restitučního zákona vracet nemohlo, tak se musel připravit zákon speciální.

A pokud si, ty hulváte sprostej, myslíš, že zabavený majetek akciovek a dalších společností se vracet nemusí, tak jsi bolševik ty. Pak možná pochopíš, ty hulváte sprostej, proč se podivuji, že cirkvím se vrací, ale bývalým akcionářům a společníkům nikoli.

K. Potoček 27.11.2013 13:12

Re: hulváte Vaňku

Zákonodárci si odhlasovali po roce 1989,že církevní restituce budou řešeny samostatným zákonem a proto byl i v zákoně 229/1991Sb "blokační paragraf" na původní církevní majetek. Jinak restituovali i další organizace /Junák,Sokol/.

Z tohoto důvodu byl přijat samostatný zákon. Církvě se vzdaly třetiny svých nároků a pod. To zde zaznělo mnohokrát,ale ono - když se nechce,tak se nechce slyšet,že?

P. Kmoníček 27.11.2013 13:39

Re: církev a zahrádkáři

Pane Vaňku,máte sice naprostou pravdu,ale bez těch vulgarismů,prosím.

V. Vlach 27.11.2013 7:01

základním posláním je společné uctívání Boha. I to po techni

to může vypustit z úst jen materiálně založený, hloupý člověk, manipulátor a záškodník.

V. Vlach 27.11.2013 7:04

Re: základním posláním je společné uctívání Boha. I to po techni

celé to je: základním posláním je společné uctívání Boha. I to po technické a organizační stránce něco stojí.

Z ryze exaktně osobní záležitosti se někteří jmou z toho dělat byznys - ano - na místo osobního duchovního růstu je třeba hloupých a poslušných oveček, kteří budou přispívat do kasičky modloslužebnictví...!

J. Kulheim 27.11.2013 7:53

základním posláním je společné uctívání Boha.

Vám po tom nic není, přispívat nikdo nemusí. Církev nežádá nic co jí nepatří. Pan Sobotka nedělá nic jiného, než lidi, kteří tvrdě pracují, okrádá o peníze a zlodějinu si ošetří schválením zákonů, které takovou loupež legalizují.

J. Blažek 27.11.2013 5:50

Upozornění

Upozorňuji autora i čtenáře na to, že papež František právě nyní vydal svoji novou encykliku o poslání církve. Je to mnohem zajímavější čtení než rozvahy (spíš plácání) pana Bohumila Doležala a čeští preláti i čeští lidovci z myšlenek papeže Františka asi moc radost nemají.

J. Blažek 27.11.2013 5:54

Re: Upozornění

Doplňuji: http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=796366

J. Slanina 27.11.2013 9:42

Re: Upozornění

No to je gól. Soudruh blažek čte kromě závěrů bolševických potlachů také papežské encykliky. :-)))

V. Ondys 27.11.2013 5:06

:)))))))))))))))))) Srandovní je, že se ten lidumil

sám taky osobně nechová jako Mahátmá Gandhí a daleko víc připomíná vztahem k cizímu i společnému majetku své předchůdce, o kterých už před sto lety prostí našinci posměšně tvrdili: "Kudy chodil, tudy krad..."

J. Vintr 27.11.2013 1:31

Sobotkovi nejde o třídní boj

jeho boj proti církevním restitucím má jinou motivaci. Před volbami nasliboval jménem své strany voličům spoustu věcí, o nichž určitě ani neměl tušení, jak by se daly zařídit (podobně jako ostatní strany). Nemůže se tak úplně spolehnout na to, že si to voliči nebudou po čtyřech letech pamatovat (i když dosavadní zkušenost ukazuje, že zejména levicoví voliči mají paměť mnohem kratší) a tak musí udělat nějaké silácké gesto, že se bije za zájmy svých voličů. A církevní restituce se mu nabízejí jako převelice laciná možnost, jak udělat ramena. Stačí vypustit z huby jedinou větu, že by církve neměly být hamižné a vzdát se části náhrad a Černý Petr je v očích závistivého protinábožensky zaujatého lidu českého rázem na straně církví.

Co kdyby takhle někdo veřejně vyzval soudruha Sobotku a jeho kumpány, aby nebyli hamižní a spokojili se ve svých funkcích s platy, za které musí žít většina obyvatel této země - nota bene v situaci, kdy je stát obrovsky zadlužený a oni se chystají tu sekeru zatnout ještě o hodně hlouběji ...

J. Slanina 27.11.2013 9:45

Re: Sobotkovi nejde o třídní boj

Vyzvat ho sice někdo může, ale opravdu si myslíte, že by do svého sedmimilionového bytu pořízeného z poslaneckých náhrad nastěhoval pár bezdomovců?

J. Vintr 27.11.2013 11:30

Re: Sobotkovi nejde o třídní boj

To určitě ne, ale třeba by pak aspoň někteří jeho voliči prozřeli a pochopili, že své funkce nezastává pro blaho všeholidu (jak sliboval před volbami), ale jen kvůli tomu mrzkému mamonu ...

Z. Jaromír 27.11.2013 1:22

A to nebylo od Sobotky vše

Nakonec si zaprorokoval, že církve určitě s tím získaným majetkem nebudou umět zacházet, brzy ho prošustrují, a pak běda jim, až přijdou za vládou s prosíkem, aby jim přispěla na činnost...

Myslím, že na běda v takovém případě nedojde : bude-li to vláda socialistická, ráda církvím vyhoví, neb jí dělává dobře, když má všechno pod kontrolou, ať to stojí, co to stojí...