1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Likvidace demokratické politiky

Ekonomický expert ODS Skopeček si stěžuje, že Babišův aparát není dostatečně apolitický: ministerstvo financí totiž dalo na svém webu k dispozici seznam protiargumentů k tezím ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 17.8.2015 11:43

Víte jaký je to blbý pocit

stydět se za svoji republiku? Minulý týden jsem seděl v jedné restauraci na duhém konci světa, v městě státu který byl všeobecně považván u nás za rozvojový. Řeč přišla na potíže které cloumají u nás s politikou a hospodářstvím. Zmínil jsem se o EET, po vysvětlení mi bylo dáno praktické poučení, že jsme v pozici hlemýždě uhánějícího za rychlíkem.

Názorná ukázka byla jednoduchá, restaurace po přinesení souhrnu konzumace na známém paragonu přijala  kartu kolegy a pak mi ukázal jak to u nich funguje. Než se vrátila servírka s potvrzeným účtem a kartou, naběhla mu účtenka do mobilu jako potvrzení, že útrata byla registrována a zaplacena. Stejně po jízdě s taxíkem a prý u všech inkasních místech.

A pozor, na všech dokumentech a zprávách je přesný popis poskytnuté a zkonzumované služby. Včetně pojmenování jednotlivých položek, ev. cesty od kam.

M. Prokop 17.8.2015 14:08

Re: Víte jaký je to blbý pocit

No a co je na tom tak krásného?

Ten "velký bratr"? Pokud chci účet s podrobnostmi, řeknu si o něj. Většinou nechci.

K. Janyška 17.8.2015 9:47

Likvidaci tzv. demokratické politiky doslova zajišťuje sama

demokracie. Její používaný model stojí na většinové vůli a lidský svět ve skutečmoti na soukromém právu. Tato diskrepance je důvodem toho, že civilizace táhne lidský svět jinam, než lidé. Oni s ní vždy prohrají, ale to jim nevadí. Jsou hloupí a nevědí to. Demokracii musí vládnout soukromé právo , takto jediné právo pravé a každé rozhodování většin musí být podrobeno testu právě soukromým právem. Jinak bude vše při starém, tedy na hovno, jak vidno... Dzp.

P. Vaňura 17.8.2015 10:55

Teď mi ještě odpovězte na mou opakovanou otázku,

kdo půjde za Vaše "soukromé právo" umírat do zákopů. Pravda totiž leží na stole generála vítězné armády (Japonské přísloví)!

K. Janyška 17.8.2015 11:52

Re: Teď mi ještě odpovězte na mou opakovanou otázku,

Soukromé právo není moje. Je to produkt civilizace a spontánního řádu lidské interakce. Ono je a každý  z nás je jím řízen 24 hodin denně. Musíme bojovat za jeho prosazení, lépe řečeno, nejprve  za vzdělání, které to umožní... Dzp.

P. Vaňura 17.8.2015 12:41

Byli Hitler a Stalin také produktem spontánního řádu?

K. Janyška 17.8.2015 14:24

Re: Byli Hitler a Stalin také produktem spontánního řádu?

Ne, jsou produktem socialismu, tedy umělé představy, že můžeme řídit lidský svět... Dzp.

Z. Švrček 17.8.2015 7:58

blbá situace, což?

„…likviduje demokratickou politiku v ČR, protože bere politickou moc z rukou politiků, kteří pětadvacet let nemakali a kradli, a svěřuje ji nezávislé státní byrokracii.“ Která ovšem kradla a krade taky, nyní však tak nějak „nezávisle“. Jinak souhlas s tím, že zákon o státní službě je zvěrstvo, které naopak dnešní garnituře umožnilo nasadit si do úřadů své příznivce (naní již jedou jen „dokončovací práce“) a omezit šance, jak jejich vliv zrušit.

 

„...jde po panu Chovancovi (shodou okolností taky zveřejňováním odposlechů) i pan Babiš v MfD.“ Jsem zvědav, jak tohle dopadne. Když úředník MŽP se oháněl jménem ministra Drobila, Drobil po pár dnech sám odstoupil a bylo to tak správné. Jakpak se asi zachová chovanec socdem Chovanec??? Že by výmluvy, že bylo boží jméno vzato nadarmo?

 

„… Zdeněk Bakala měl jedinou možnost, jak si zachovat zbytek důstojnosti…“ Bakala je ovšem jen zástupný problém, hozený do mediálního prostoru, aby se pitoma volič díval jinam, potažmo se později dalo říci „vždyť tady jsou i jiní a horší“. Bakala se ovšem jen pokouší, ale Babiš přímo působí. A má úspěch a je efektivní. Za chvíli po Bakalovi neštěkne ani pes.

P. Maleček 17.8.2015 7:43

Chovanec se po "Frojdovsku" odkopal

Za funkci ministra vnitra zrádce zrádců Chovanec se žádostí o svolání bezpečnostní rady státu po "Frojdovsku" odkopal. Samozřejmě mu nejde o stát, ale o sebe. Kdyby ta rada byla skutečně pro bezpečnost státu a ne jen pro udržení Chovance a tím Sobotky a ČSSD v čelných státních funkcích, musí neprodleně doporučit Chovancovo odvolání.

Už jen proto, že ten kdo už tuplovaně zradí, zradí zas. Tentokrát ne jen nejdřív Sobotku a pak Haška, ale stát jako takový. S důsledky na zhoršení ekonomické i bezpečností jistoty jeho 10 milionů obyvatel.

To však Doležala nezajímá. Hlavní je poplivat protikorupční aktivisty, kteří zbořili jím milovanou Klaouso-zemanovou, dík jejich oposmlouvě korupce prostou demokracii.

F. Žůrek 17.8.2015 6:07

Pane Doležale, vy chcete mravnost v podnikání?

Cha, cha, cha! Zeptejte se profesora Václava Klause. Ten rozumí všemu.

Ministr vnitra Chovanec je v koncích. Taková je česká politika. Má dokonce strach před justicí i policií. Když padne Strakova akademie, tak proč by nemohli Milana Chovance také odvést v poutech, že ano.

Vracíme se někam do středověku, mám takový dojem.