26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 13.2.2009 15:36

Re: Pozor na Rusko a na Putina

Hm, jestli vám i tenhle příspěvek, jako obvykle, poradily kozy, tak snad musely být silikonový.;-P

Pasáček koz ve Vermontu 13.2.2009 16:10

Re: Pozor na Rusko a na Putina

Ano, pane PetřeH, máte pravdu. Tento příspěvek byl napsán Julii a Maureen, mými nejchytřejšími kozami. Ale i já jsem hlava odbedněná.

libero 13.2.2009 16:34

Re: Pozor na Rusko a na Putina

Dejte se do socdem, tam je takových víc!

libero 13.2.2009 16:32

Re: Pozor na Rusko a na Putina

Co kozy, dojej?

Neblábolíte z hladu?

jj 13.2.2009 16:44

Re: Pozor na Rusko a na Putina

Jdi pást kozy na Sibiř, idiote, a potom nám vyprávěj jaké to je žít pod ruským carem eee generálním tajemníkem eee prezidentem, my už jsme to zažili. Myslím, že by Ti rychle vysvětlili, kde je Tvoje místo, užitečné idioty mají rádi jen když slouží. Tyhle krasoduchy, kteří si užívají svobody demokracie a přitom kálí do vlastního hnízda mám nejraději!

Vydra 13.2.2009 15:29

výsledky české zahraniční politiky budou dopovídat nečemu jinému,

pane Doležale. Budou přesně tak, jak to Vy sám charakterizujete odpovídat výsledkům zahraniční  (i vnitřní) politiky Evropské unie. Je patrně kouzle mechtěného, že výsledky, kterými charakterizujete naši "neschopnost" ilustrujete na neutěšených výsledcích politiky Evropské unie. Naprosto neoekávám, že byste snad mohl za viníka tohoto stavu opomenout pana presidenta. Ale přesto, snad i Vy uznáte, že Vaše nynější vyjádření k různým aspektům evropské vnitřní a zahraniční "politiky" se podstatně liší od Vaši vyjádření dřívějších. Že by za to mohl ten klaus ?

libero 13.2.2009 16:35

Re: výsledky české zahraniční politiky budou dopovídat nečemu jinému,

Zahraniční politika EU je chiméra. A bude, i s LS.

westík 13.2.2009 14:42

Doležal IMHO blouzní !

Pokud jde o hodnocení činnosti vlády v oblasti zahraniční politiky: lze říci jen tolik, že jednající jsou omezováni historickou, společenskou situací,jednají v rámci daných možností. ČR  znamená ve střední Evropě sotva více než strategicky výhodný prostor,který je současně moenským vakuem.Velmoci o něj projevují zájem jen tehdy, když ho potřebují ze strategických důvodů.Jako samostatný mocenský činitel či alespoň partner a spojenec ČR může hrát roli jen tehdY,když ji velmoci potřebují.Výsledek činnosti vlády je tedy ne takový,jaký by měl být,ale takový, jaký se za daných okolností uzavřít dal. Pokud jde o vztah k EU, tak Německo v něm se cítí být věčné a nepřemožitelné, a státy střední Evropy se mu zdají být po všech stránkách nezralé, ostatně k jeho tradičním postupům východní politiky patří, že se snaží přenést případnou tíhu potíží na cizí ramena.Pokud jde o Francouze ,ti byli odjakživa politickým národem,jejichž touha po uplatnění a světle ramp  byla větší než jejich síla.Ostatně uvidíme po skončení krize,zda se celá Evropa nestane světovým  politickým trpaslíkem, neboť kdo zůstane ekonomicky zesláblý,zcela určitě bude patřit  v mocenskopolitických záležitostech k nižším váhovým kategoriím. Ostatně přes halasné proklamace v dobách nouze platí i v EU přísloví"bližší košile než kabát".:-/Vyčítat v této situaci něco naší vládě je nesmysl- žádný z evropských "velikánů" nedorostl svému údělu,o čemž nás dnes a denně přesvědčují. A náš vztah k USA je v současné době "velká neznámá"-vzhledem k možné  změně orientace americké zahraniční politiky.:-(

whocares 13.2.2009 16:35

Re: Doležal IMHO blouzní !

A znovu palec ! R^

Ivan 13.2.2009 14:22

Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Je velmi dobře, že radar v ČR nebude.  Velice to zlepší bezpečnost České republiky. Nebude už možné, aby USA tak snadno mohly zatáhnout ČR do nějakého svého vojenského dobrodružství. Čeští občané nechtějí svými životy ručit nebo platit za kšefty USA zbrojařských koncernů.

Doležal by se měl spíše zabývat jinými zajímavými zprávami. Třeba tím, jak USA vyzbrojují Talibán. Auditoři Government Accountability Office (GAO)  zjistili, že není možno dohledat zhruba 87 000 kusů výzbroje a vybavení, které USA dodaly afghánské vládě v období mezi prosincem 2004 a červnem 2008. To představuje celou třetinu všech evidovaných položek dodaných v uvedeném období - přičemž materiál mohl skončit v rukou protivládních ozbrojených skupin. Chybí také zprávy o 135 000 kusech vybavení dodaných z dalších zemí NATO, informovala agentura AFP.

V Iráku není situace o nic lepší.  Válka je prostě pro USA žoldáky hlavně kšeft.  Podobná zpráva GAO ze srpna 2007 ukázala, že Pentagon ztratil kontrolu nad téměř 200 000 kusů výzbroje darovanými iráckým bezpečnostním složkám.

Malý Aston 13.2.2009 14:27

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Máte pravdu i v naší buňce KSČM nám o tom přednášel soudruh Zaorálek a ten má vždy pravdu.:-D

Prozřel 13.2.2009 14:36

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

I bez buňky KSČM každý soudný člověk ví, že nedávný Bush a jeho parta byli militarističtí šílenci. Jestli ta parta dovolí Obamovi něco rozumnějšího, toť otázka. Také je snad známo, že ti, kteří zatřásli Amerikou 11. září, byli Američany vychováni. Sice k něčemu jinému, ale s čím kdo zachází, s tím také schází. Nenechte si věšet bulíky na nos. To nám dělali 40 let  bratři z Východu a dnes by to zase chtěli dělat bratři ze Západu. Nevěřte, že nějaká mocnost udělá něco v náš prospěch jen pro naše modré oči.

Vydra 13.2.2009 15:31

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Škoda, nejsem "každý soudný člověk", hochu...

Blue Lžidimitrij 13.2.2009 14:50

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

;-€Malý Astone, už začínáš taky blbnout. To je všechno co k tomu můžeš vyplodit ? Na nějaký argument by bylo dobré vyplodit aspoň nějaký, byť primitivní, protiargument, když už se ti nechce myslet. Víc po tobě nemůžeme stejně žádat. Jinak já se přikláním k tomu, a ukazuje to i posledních deset let, že daleko víc se musí svět bát USA než Ruska. Zvlášť když to tam kočíruje takové individum řízené Pánem Bohem a ještě obklopené neokonzervativníma jestřábama, jako byl George. A nic na tom nemění ani úpění našich investigativních publicistů, kteří s hrůzou v očích barvitě popisují lidu, jak chce celý svět zachvátit ruský imperialistický medvět, a pomalu už není úniku. Ale ten radar byla stejně legrační ukázka pevného charakteru a neústupnosti naší vlády. Nejdřív to byla hrozba z Koreje a Íránu, pak od ruského impéria a s ním prý zkrátka rozhodně nikdy nic, teď už by se zase mohl Vladimir Vladimirovič přidat, když si s Mirkem potykali. Dějí se to věci na tom světě. No není to nakonec přeci jenom sranda ? :-)

westík 13.2.2009 15:12

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Modrý Lžidimitriji,  mně zase Vaše a Ivanovy pajány na  Rusko připadají a) buď jako vaše zpozdilé názory. b) propagantistické kecy, které jste se naučili v učebnách GRU v Ljublance . :-/  Ostatně jsem si nevšimla, že zrovna Vy byste nějakými argumenty k debatě přispěl. Stačí stručně napsat: jsem pro  co nejužší svazky s Ruskem , a nemusíte to dál rozvádět.  Já např.stejně jako M.Aston mám názor, že USA nás územně neohrožuje (ropu zde nemáme) na rozdíl od Ruska ,které nejméně od Petra I. má sklony - imperialistické ,zejména pokud jde o východní a střední Evropu Rv

whocares 13.2.2009 16:33

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Přesně ! Já a moje rodina máme ten názor taky !  R^

Mirek F. 13.2.2009 16:39

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

V době Petra Velikého i později měly imperialistické sklony snad všechny trochu větší státy, na což navázal ve dvacátém století internacionální komunismus, ovládnutí světa bylo cílem každého komunisty, ať už v Rusku nebo Patagonii. 

jirka.s. 13.2.2009 20:32

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Chceš protiargumenty, lampeduso, máš je mít :      "Od června 1999 vytvořil Putin uvnitř speciálních služeb sekce pověřené dohledem nad tiskem. Ty mají zakládat materiály na novináře, identifikovat jejich zdroje, odhalovat jejich pseudonymy, nacházet jejich zdroje příjmů. Zvláštní pozornosti se těší internet: ministerstvo vnitra neváhalo zorganizovat policejní šťáru u majitele údajného rebelantského hnízda. Zjevně se jelcinovská glasnosť stane pouhou vzpomínkou: 17. ledna podepsal Putin dekret, který opravňuje 40 ministrů a aparátčíků klasifikovat informace podle vlastního uvážení. Funkcionáři odpovědní za úniky informací budou postihováni."  http://www.obcinst.cz/cs/MAME-SE-BAT-PUTINA-c627/  ;-O

BTW: http://vpravo.blog.cz/0612/211-mrtvych-novinaru-na-puskinove-namesti 

westík 13.2.2009 14:48

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

blábolíte, IVane Rv Ostatně jako vždycky :-(

robil 13.2.2009 16:33

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Použité výrazy-.......zatáhnout ČR do nějakého vojenského dobrodružství, ....kšefty USA zbrojařských koncernů, válka je pro USA žoldáky hlavně kšeft - jako vystřižené z Rudého práva  z neblahých let ! Chybí mi pozdrav čest práci.

jirka.s. 13.2.2009 20:40

Re: Bezpečnost ČR = co nejdál od USA.

Jo, a vpravo dole na titulní stránce dopis rozhořčených dělníků z ČKD!!! ;-)

brána 13.2.2009 14:09

Škoda pane Doležale,

že vaše úsilí o blaho českého občana  je korunováno takovouto blamáží.

portwyn 13.2.2009 14:07

Neplete se pan autor?

...sociálně demokratická opozice je soustředěna na jediný cíl, zničení a svržení vlády, jemuž podřizuje všechny ostatní ohledy. Veřejnost to příliš nezajímá, slyší jen na slogany jako je „suverenita“.

ČSSD touží po zachování suverenity? Já myslel, že socdemáci chtějí ČR co nejrychleji podřídit Bruselu...

"Zachování suverenity" je spíš z arsenálu ODS nebo Václava Klause...a znamená (logicky) příklon k USA, které nemají ve střední Evropě tak bezprostřední mocenské zájmy jako Ruskou nebo Německo.

janoryna 13.2.2009 14:16

Re: Neplete se pan autor? ne plete se portwyn

pan doležal nikde nepsal, že čssd nechce těsnější spolupráci  v EU a že zachování suverenity není z arzenálu ods. holt, porozumět napsanému...

portwyn 13.2.2009 15:30

Re: Neplete se pan autor? ne plete se portwyn

Ne, nenapsal to výslovně, ale z řazení vět by to vyplývalo. Pokud dáte hned za sebe věty tak, jak tam jsou, logicky by čtenář očekával, že se týkají téhož.

Já vím, netýkají, autor potřeboval nějak zařídit povinné kopnutí do české suverenity...ale pojal to stylem "Karel má nový boty a Honza je taky plešatej."

hank bukowsky 13.2.2009 13:20

Doležale, stejně mne ten plač nedojme.

Chápu ho jako smutek, že se starému nenávistnému harcovníkovi nepovedl jeden z jeho kousků odplaty lidkům kotlinky. Ale nenávist jak je známo, vlévá do žil energii a na nenávistném psu lepší než redbul naředěný vodkou, ovšem stolichnoumusí to být stylově stolichnaya

vita 13.2.2009 13:01

Tolik keců k tak jasné věci...

Biden odedávna odmítal věřit, že "tentokrát se už konečně trefíme" (v realistických podmínkách) a zdá se, že jeho fakty podloženou nevíru sdílí čím dál tím víc Američanů i jejich volených zástupců. Bush se pokusil pod tlakem Raytheonu a Boeingu, pro něž je tahle zakázka zlatý důl, vyhodit rozpočtovou kotvu - a ukázalo se, že to nestihl. Tak půl roku tam chybělo.

Takže teď budou muset vývojáři vyjít s pravdou ven a ukázat, co za ty desítky miliard vyvinuli - a pokud vyvinuli čvtrtovar, asi dojde k přehodnocení toho, kolik bylo investováno a kolik státních peněz ještě investovat. To už tak bývá, na začátku vlády demokratických presidentů, že se ruší republikánské tunely. Viz Clinton a Reaganova Freedom/Alfa/ISS, která se za REPů akorát rok co rok o rok odkládala a zdražovala jak Temelín. Těžko mohou očekávat, že se jim podaří americké kontrolory opít rohlíkem jako Brdskou Pěnici "wadawe welcom".

Protože jsou výsledky jaké jsou - tedy spíše nejsou - asi se ten čtvrttovar stavět nebude. Ne kvůli Rusům a jejich očekávatelné reakci - ta byla Amíkům úplně ukradená. Kvůli tomu, že to je předražená a nefunkční hračka. Nějaké collateral damages v případě konfliktu a ruského zásahu proti americké základně nezajímaly ani Američany ani Rusy. Nakonec, proč by je měly zajímat - vždyť to jsou jenom nějací Češi. A podle radarčíků stejně odpůrci radaru, takže komunisti, islamofašisti, socky a vůbec...

libero 13.2.2009 12:21

Klaus tak nebezpečný není,

zato s Paroubka & co kouká průser na všechny strany.

brána 13.2.2009 14:06

Re: Klaus tak nebezpečný není,

Co nebezpečný pane libero.  Budeme ještě vzpomínat na dnešní doby, až se socani za pár měsíců pustí do destrukce prosperity dosažené naší pravicí.

L'ego 13.2.2009 11:48

Pane Dolležale,

jindy Vám to opravdu pálí, ale tvrdit, že Černého plastika nebo dvojznačné motto předsednictví přispěly ke zhoršení zahraničně-politické situace nebo dokonece bezpečnosti státu, to je prosím do nebe volající pitomost. Můžu Vám říci, že na západ od českých hranic nikdo neví, kdo Černý je, a málokdo ví, že ČR předsedá EU :-). Navíc jsou to věci úplně nepodstatné: podobně nepodstatné je, že máme extremistického prezidenta (toho někteří, byť nemnozí, na západě i znají), který se bratříčkuje s Putinem, že byly tahanice kolem misí do Afghanistánu. Co je důležité, a velmi špatné, je způsob, jak se u nás dělá politika - prostřednictvím korupce. A korupce zasahuje do nejvyšších pater státu - nevíme, kdo řídí kroky našich politiků, kteří jsou schopni den ze dne otočit (Melčák a Pohanka), obklopují se podivnými existencemi (Dálík), nebo rovnou vzešli z bývalých komunistických ( komunisti) či KGBckých struktur (lidé z okolí Klause).