20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlastimil 5.3.2007 7:53

Souhlasím s autorem

Představa, že Václav Klaus bude prezidentem i druhé volební období u mne vyvolává smíšené pocity. Na jedné straně oceňuji, že Václav Klaus dal jasně a s dostatečným předstihem najevo, že usiluje o prezidentský úřad znovu. (Tím se liší od jistého důchodce z Vysočiny, který napřed prohlašoval, že prezidentem být nechce, potom zas že nastoupí až do druhé či třetí volby a nakonec po svém velkém fiasku obvinil vlastní spolustraníky ze zrady a neschopnosti.) Oceňuji i to, že Václav Klaus odmítl podepsat řadu nesmyslných zákonů (např ten o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví). Na domácí politické scéně si tedy Klaus počíná velice obratně, byť se často pokouší přisvojit si kompetence, které mu nepříslušejí.

Za nešťastné však považuji jeho zahraničně politické aktivity, zejména ve vztahu k EU, ale i k USA. Tady se Klaus často stává tragikomickou figurkou. Pro zahraničí tak může být občas nejasné, kdo vlastně určuje a reprezentuje českou zahraniční politiku.

Uvítal bych proto, kdyby se politickým stranám podařilo navrhnout lepšího kandidáta než je Václav Klaus, což se jim před čtyřmi roky nepovedlo. Byť se to možná mnohým bude zdát překvapivé, já osobně bych za vhodného kandidáta považoval Karla Schwarzenberga.

šakal 5.3.2007 7:56

...To není překvapivé ani trochu,...

...na tomhle kandidátovi už P.R. agentury pozvolna makají - dočkáte se! ;-P

AeroKarel 5.3.2007 11:17

Re: ...To není překvapivé ani trochu,...

Mně by nevadil, jen mne víc baví Klausův vztah k EU.

šakal 5.3.2007 13:05

...No ba právě!...

;-)

Pavel MB 5.3.2007 14:05

Re: Souhlasím s autorem

NAPROSTO SOUHLASÍM

Mirco 5.3.2007 7:42

No ale hlavně...

... není Klaus příznivcem omluv a odškodňování sudetských Němců, o což jde v páně Doležalových komentářích vždy až jako o první věc. Dneska to takticky přímo nezmínil, ale jinak se tahle červená nit táhne každým jeho příspěvkem.

Já jsem z Klausovy volby byl celkem nešťastný, ale objektivně přiznám, že až na pár blbostí v prvním roce svého prezidentství v mých očích obstál, a proto bych v přímé volbě dal hlas jemu.

honzak 5.3.2007 7:26

opravdu by nestačil

nějaký smajlík s významem "NEMÁM RÁD KLAUSE"? Bylo by to kratší....

Otakar 5.3.2007 7:08

Jak jinak.

Od pana Doležala bych ani nic jiného nečekal. Je to od něl ale nefér, má rovnou napsat nemám Klause rád. Může se vzít za ruce s Bursíkem, ten také říká, že Klause ne. A koho tedy , obávám se, že když by to Doležal, nebo Bursík řekli museli by chodit kanálama na rozdíl od těch, kteří říkají ,že Klause ano.

Petr Kohout 5.3.2007 7:01

ba dokonce ani předsedu třetí nejúspěšnější strany, soudruha Grebeníčka.

Je samozřejmé, že i Beneš se dopustil nedemokratického chování, když sestavováním vlády nepověřil soukmenovce (soudruha) Henlaina, ale to už je dávno.

Dále bych vypíchl známého vítěze demokratických voleb (pozor, tohle je opravdu pravda) Adolfa Hitlera.

Adolf 5.3.2007 8:10

Re: ba dokonce ani předsedu třetí nejúspěšnější strany, soudruha Grebeníčka.

...pana Hitlera uz opravdu volit nejde...

ll 5.3.2007 6:53

"netaktními výroky v době invaze od Iráku",

ale pravdivými. A zhrzený Doležal je ten pravý pro hodnocení taktnosti.

milkom 5.3.2007 10:59

Re: "netaktními výroky v době invaze od Iráku",

Je mrzuté, že se nenašlo více podobně netaktních evropských politiků, ono říkat američanům slova která  v té době nechtěli vůbec slyšet vyžadovalo trochu odvahy a ducha. Cesta boje proti totalitnímu režimu pomocí zpravodajských služeb, hospodářských sankcí a podpory opozičních sil sice trvá bohužel nepříjemně dlouho ale je přirozeně demokratičtější.

Vašek 5.3.2007 6:42

Tak jako pehehe

Co věta, to perla : ".... je paradoxní, že se tomu nakonec stejně neubránil" - a co ústava? Vám nejvíc leží v žaludku: "....velká veřejná podpora současného prezidenta" byť se ho všemožně snažíte neustále napadat a očerňovat.

Martin 5.3.2007 8:28

Re: Tak jako pehehe

Jestli v Č.R. není 5-10 lidí schopnějších a vhodnějších pro funkci prezidenta než je Klaus, tak to jsme na tom opravdu dost špatně. Tohoto průměrného ekonoma a pomalu senilního starce snad překonává celá řada lidí.

lada 5.3.2007 16:45

Re: Re: Tak jako pehehe

Naštěstí to opravdu, ale opravdu nejste Vy. To bych pokládál za katastrofu. :-)))). 

Stanley 5.3.2007 18:58

Re: Re: Tak jako pehehe

  Určitě je nejlépe nacpat všude mladý cucáky a oni pak dopadnou třeba jako Standa  !

Derik 5.3.2007 3:42

Slaby clanek

Vypada to, ze kdyz chybi fakta, analyzy, a argumenty, tak si autor klidne vypomuze predsudky a svou zaujatosti. Uz rozvedeni otazky :"Klaus for president?" je podivne. Autor se pta zda je "to" pravdepobne. To snad zalezi na Klausovi; pokud se rozhodne uchazet, tak to plati a s pravdepodobnosti to nijak nesouvisi (kazdy se muze uchazet "for president" pokud splni podminky).. Autor se dale pta zda je to zadouci. To snad nemysli vazne? Namisto porovnavani ruznych kandidatu a jejich  vhodnosti chce urcovat kdo se muze a kdo se nemuze uchazet?

68 5.3.2007 3:14

At už je to jak chce, aspon nějakého prezidenta bychom mít měli.

NM 5.3.2007 2:56

Jistě, pane ministře

Poslední dva příspěvky mi připomněly scénu z tohoto vynikajícího seriálu: "Začaly kolovat neuvěřitelné zvěsti. Pravice tvrdí, že je tajným agentem KGB, levice zase, že agentem CIA." Tihle zarytí Klausovi fanoušci i odpůrci jsou dost směšní a nesoudní.

Stanley 5.3.2007 14:42

Re: Jistě, pane ministře

  A někdy také nestoudní  !!!!

viktor 5.3.2007 2:39

volba Klause prezidentem?

že by zase požádal o podporu komunisty? Bohužel, velká část národa naletěla na jeho chytré podbízení, neb ví, jak nalákat voliče. Je-li ovšem žádoucí, aby byl znovu prezidentem? Ovšemže nikoli, jeho jednostranný ekonomismus, zpackaná privatizace, umožnění tunelování, bankovní socialismus a naprosto nežádoucí působení za hranicemi, kde ho už s jeho zastydlým nacionalismem málokdo bere vážně! Potřebuje už odpočinek, neboŤ JEHO SOUDNOST UŽ DÁVNOI ZATLAČIL MOCICHTIVÝ NARCISMUS. V dobách normalizace , kdy se jiní vzpěčovali, riskovali a šli za to sedět, byl pěkně zticha, což se mu vyplatilo, mohl v r.1967 vyjet na západ, mohl, ač nečlen KSČ, dělat kandidaturu - a po roce 1989 vytartovat za mocí jako raketa. Kdo má paměť a úsudek, ví to sám...

Fafa 5.3.2007 3:18

Viktore,

muzete nam aspon zhruba objasnit, jak mohl nekdo v roce 1967 vyjet na Zapad jako odmenu za chovani v dobe normalisace?

AndyO 5.3.2007 5:54

Re: Viktore,

;-D preventivně.

Tak byl ten Klaus mazanej, abyste věděl.

ibu 5.3.2007 6:14

Re: volba Klause prezidentem?

Asi jsem pro Klause, neboť proti němu jsou trdla.

Jiří 5.3.2007 7:46

Re: volba Klause prezidentem?

Myslím, že Klaus je za současné doby právě pro výše uvedené ten nejvhodnější kandidát, ztělesňuje a reprezentuje české maloměšťáctví a kolaboraci s komunistickým režimem. Nerýpe do minulosti, ale do vnějších "nepřátel". Pro převážnou většinu české populace s máslem na hlavě naprosto ideální kandidát, neb jim nepřipomína jejich předlistopadovu minulost. Další lobby je od lidí, kteří si v době privatizace dokázali dostatečně naprivatizovat. Prostě maloměšťák pro maloměšťáky.

Stanley 5.3.2007 14:58

Re: Re: volba Klause prezidentem?

  Ve skryté anonymitě NETu, každý jen horlí a horlí! Téměř všichni jsou pro Tebe mloměšťáci s máslem na hlavě a kolaboranti a zloději , kteří si málo nakradli. A co Ty , jediný spravedlivý ?   Jestlipak znáš přísloví - "Kdo jsi bez viny, hoď po mně kamenem !!

Platypus 5.3.2007 9:02

Re: volba Klause prezidentem?

Tu jeho kandidátskou práci bych si rad přecetl. Rád bych se poučil o budování socialismu. 

P.J. 5.3.2007 10:58

Re: volba Klause prezidentem?

- v roce 67 mohl na Západ vyjet kdekdo ...

- kandidaturu mohl dělat i nestraník (samozřejmě člen KSČ to měl jednodušší a rychlejší) ...

milkom 5.3.2007 2:28

Lovu zdar

Pane Doležal, díky za angažovaný článek. Bohužel když si sečtu jednotlivé argumenty, které jste v něm pěkně shromáždil připadám si jako na nákupu v sekáči: laciné, laciné a ještě lacinější. Netuším jak je možné, že jste nezmínil třeba tu vilu ve švýcarech, kterou nepochybně tomu démonovi věnovali nějaké lživé a nenávistné temné síly. Myslím, že jste se tentokrát pěkně flákal, (jestli si třeba nešetříte střelivo na příště). Jestli si takhle představujete pořádný zabublání z žumpy, tak teda já si myslím že zatím jde jen slabý zápach...

P.S. (Pro honorář si musíte přijít do Liďáku dřív než sem vlítne Altner, to je vám snad jasný.)

JW 5.3.2007 0:42

Opět jsem vyhrál!

Doležal už začíná být čitelný jako Pehe blahé paměti. Vsadil jsem se se synem o flašku, že Doležäl dojde k názoru, že Klause je dobré nevolit ještě před tím, než jsem začal číst. A vyhrál jsem. Neberu mu jeho názor, ale v poslední době se začíná tak trochu opakovat. A v každém druhém článku nezapomene Klausovi namydlit schody! Když o tom teď uvažuji, musím tu sázku zrušit. Byla vyhraná předem.