27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Kdo to byl?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 10.7.2006 9:28

ano, Jirko m.

a pak ještě existuje tajná volba, kdy se aklamačně ví, že pro Němcovou nehlasoval ministr Svoboda. A proto šel Svoboda při druhém hlasování aklamačně ukázat svůj tajný lístek se zakroužkovanou Němcovou Kalouskovi.

Mirek Šejna 10.7.2006 9:24

milé DVD,

přečtěte si, co Paroubek řekl ve svém ujetém povolebním projevu. On mluvil o tom, že "levice má" nyní 101 hlasů a nikoli "my mamé". To jen vy napravo neumíte poslouchat mluvené slovo a číst psaný text. Navíc neumíte rozlišovat mezi levicí socialistickou a komunistickou. Není divu, vy totiž neumíte rozlišovat ani na pravici, když za pravci považujete například i zelené.

Psí vrah Čumil 10.7.2006 9:23

Hehehe, tyhle doležalovské pia desideria

a jezuitské lekce z morálky dle principu účel světí prostředky. Když svého času kvílel jistý Tomáš Halík, aby se pánové zleva zamysleli a jeden z nich kýženou většinu prvice podpořil, že mu to nebude na nebesích zapomenuto, našel se jeden: Jmenoval se Teplík. Nevzpomínám, že by pan autor tehdy vytáhl do boje proti poplivané morálce. Byl štěstím bez sebe zticha. Paroubek má pravdu v jednom: Pánové napravo ještě vůbec nepochopili, co jejich volební výsledek znamená...;-D

Malík 10.7.2006 9:17

Re: Ale Mírečku

:-DR^

jirka m. 10.7.2006 9:15

Re: Re: Co je "neplatný hlas"?

A pak je tzv. aklamační tajná volba. Ta spočívá v tom, že si vyzvednu svůj hlasovací lístek a odevzdám ho Paroubkovi. :-D

dvd 10.7.2006 9:10

Ale Mírečku

Velký Vůdce Paroubek o žádné tiché podpoře o KSČM nemluvil. On má přecei 100 mandátů.

Mirek Šejna 10.7.2006 8:39

Rolene,

ono se dokonce tajně doufalo, že "trojkoalici" budou tolerovat komunisté. Tahle tichá podpora od bolševiků byla označována za státotvornost. Když ale socani počítali s tím samým (tj. tichou podporou od komunistů), bylo to označeno za přípravu levicového puče.

Mirek Šejna 10.7.2006 8:33

Re: Co je "neplatný hlas"?

Borku, volba je buď  tajná, nebo aklamační. Při tajné volbě dáváte svůj hlas pomocí volebního lístku. No a ten lístek můžete velice snadno vyplnit blbě. Například tak, že nezakroužkujete nikoho.

Rolen 10.7.2006 8:31

Asymetrické myšlení

Po vzniku patu, se jaksi s nadějí čekalo, že koalice (hlavně ODS) "přetáhne" na svou stranu někoho z ČSSD. Tento akt byl buď nazýván přetažením/přesvědčením nebo morálně ospravedlnitelným úplatkem. Jestliže se ale toto přetažení objevuje z druhé strany, jde o křivárnu. Tento způsob hodnocení situace ale pouze ukazuje, jak politici a jejich sympatizanti ztratili soudnost. Ve skutečnosti jakýkoliv stranický přestup poškozuje (kompromituje !) politiku, politiky a snad i politology.

Zdeněk 10.7.2006 8:29

Re: Co je "neplatný hlas"?

Co já vím, tak neplatný hlas je, když někdo vhodí do hlasovací urny lístek, ale nikoho na lístku nezakroužkuje. Fór je v tom, že ač je na kandidátce pouze jeden kandidát, tak i v tomto případě musí být označen kroužkem, jinak se nejedná o hlasování pro kandidáta, ale jedná se o neplatný hlas.

Takto by totiž mohli provést tajnou volbu socani, totiž vhodit neplatný hlas, ale pak by nebyli pok takovým dohledem báťušky Paroubka, takže oni musí svému vedení odevzdávat hlasovací lístky, aby bylo jasné, že nehlasovali. To je sice možné udělat, ale kde je pak tajnost volby!!!!!! Vždyť takhle bychom nepotřebovali žádnou poslaneckou sněmovnu, na všechno by stačil sám velký Paroub, protože on sám nejlíp ví, co je pro každýho člověka to nejlepší.;-(

PROROK ELIÁŠ 10.7.2006 7:43

TOPOLÁNKOVA PARTA KEJKLÍŘŮ

 I při vědomí své nemohoucnosti hraje, zřejmě na popud jeho šéfa z Hradu opět psychologickou hru s míněním občanů....KDO JE VINEN se ta hra jmenuje....Pokud Paroubkova parta tvrdí, že postaví svého kandidáta až po dohodě, pak to svědčí o tom, že smysl téhle hry pochopil....

Borek@Exil 10.7.2006 6:38

Co je "neplatný hlas"?

Je to nějaká zvláštnost kocourkovského systému?

RedFuture 10.7.2006 4:27

Soudruh Klement Paroubek už se těší na to co nám řekne až se vrátí

z Hradu.

;-€>-;-€

Borek@Exil 10.7.2006 3:35

Co je "neplatný hlas"?

Mohl by to někdo (autor) blíže vysvětlit?

Doktor 10.7.2006 1:30

Špionomanie

Hledání zrádců ve vlastních řadách - výborná zábava, provozovaná již tisíciletí, k dokonalosti rozvedená ve 20 století. A zdá se, že bude populární i jednadvacátém.

mil 10.7.2006 0:30

Za peníze v Praze dům.