1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Jako by se nechumelilo

Naše společnost prochází zásadní změnou: potichu a skoro nepozorovaně se zhroutil starý režim ("Staré pořádky", jak říká oligarcha Babiš). Na jeho troskách vznikají stejně potichu a nenápadně pořádky nové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jaromír 18.11.2013 4:15

Re: Dnešní režim není jistě stoprocentně ideální, nicméně je

Aspoňže ženy mají v současné politické situaci jasno....

Z. Velínský 18.11.2013 1:42

Re: Zhroutil se režim, nebo jen ODS ?!

Chtěl jsem napsat, že růžové brýle jsou záviděníhodná věc. Ale není co závidět. O tu frustraci, až si je sundáte - vlastně až Vám samy spadnou - tak o tu bych opravdu nestál.

M. Šurgot 18.11.2013 1:26

Zhroutil se režim, nebo jen ODS ?!

Žádný zhroucený režim tady zatím nevidím a ani vznikající nový režim zatím pro mne není na obzoru.

Jediné, co se zhroutilo jako černá díra ve vesmíru, byla ODS... A jako vtahuje černá díra do sebe okolní vesmír, stejně tak do sebe ODS vtahovala lidi, peníze a moc... Vzhledem k tomu, že bylo o ODS napsáno mnoho lepších článků, než jsem schopen napsat já, úplně stačí jen připomenout, že se ODS sama svou politickou prací natolik znemožnila, že je zázrak, že je v Parlamentu. Z Klause se stala obskurní postava, někdy mám pocit, že už ani sám nerozumí tomu, co říká... Nazvat Bobošíkovou jedinou zástupkyní pravice byl nonsens na entou..

V přeneseném slova smyslu se dá říct, že hnutí Babiše a Okamury jsou nechtěná dítka ODS, byla to ODS, kdo vytvořil atmosféru, která je zrodila.

Jinak, když pominu ODS, zůstalo vše při starém. V parlamentu je zpátky "klidná síla" bývalého hada na tři Luxe, pak Svobody a dříve i Kalouska, za lidovce vyjednává vládu Jan Kasal, zůstala TOp 09, ČSSD. zůstali komančové KSČM a přibyli nováčci Babiš a Okamura. Kdyby klíčové strany hovořily a jednaly aspoň zčásti jako Babiš, problémy by nevznikly na takové úrovni..

A pak tu je podstatná věc. Podle většiny prognóz a logiky politiky měla drtivě vyhrát kompletní nabídka levice, ČSSD, SPOZ a KSČM. Není to tak dávno, co se už rozdělovaly funkce a mluvilo se o možném dosažení ústavní většiny. Není nakonec příznačné, že levice dostala na frak, utržila bídných 83 křesel a skončila na lopatě nováčka? A zatímco se před volbami vysmívali Babišovi, že se hned po vstupu rozhádají jako veverky, SPOZ to stihla v přímém přenosu před volbami - její horní špica se porvala o koryta, ČSSD, aby nebyla nuda, to provedla okamžitě po uzavření voleb a vyhlášení výsledků. ODS zřejmě už taky čeká nějaká rozmíška ohledně funkcí, na předsedu chtějí kandidovat najednou tři lidé, když do voleb strčila hlavu na špalek jen Němcová... Pokud vůbec existuje nějaká změna, způsobili ji přestárlí vlci, jako v roce 1989...

H. Lukešová 18.11.2013 0:33

Dnešní režim není jistě stoprocentně ideální, nicméně je

o 100% lepší, než-li krutě nelidské, zločinecké režimy nacistické a komunistické. Kdo tvrdí opak je buď nevzdělanec a nebo zločinec (který nacistické a komunistické zločiny schvaluje, či omlouvá).