26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
portwyn 22.6.2009 15:54

Náhodou tohle je pravda:

"To, že každý politický spor (...) se převádí na střetnutí Havel – Klaus, je smrtící... Dnešní velké nebezpečí se jmenuje Paroubek."

ordoš 23.6.2009 23:02

Re: Náhodou tohle je pravda:

S panem  Doležalem lze souhlasit jen částečně.To co hodnotí směrem k Havlovi je minulostí podstatný rozdíl je ,že Havel je v důchodu a Klaus rozhoduje na hradu.Tudíž Havel se vyjadřuje ,jako občan to snad lze.Také nechápu co máte proti morálce.Jen ,tak namátkou ,když současný prezident byl předsedou sněmovny a přijal tehdy ve sněmovně pana Železného atd. atd. v tom vidím zásadní rozdíly mezi Havlem a Klausem,těch příkladů je samozřejmě daleko více,stačí se jen rozpomenout.Rozpomenout se ina to ,že Havel má tu schopnost přiznat chybu-chyby narozdíl od současného prezidenta. Ano s pana Paroubka mě naskakuje husí kůže ,poněvadž jsem starší člověk prožil jsem celý komunismus a podobnost s panem Paroubkem není náhodná. Prosím pane Doležale dejte mě tip koho volit  v předčasných volbách jsem z toho vola ,jako zmetený.

i.h. 22.6.2009 13:41

Havel je vychcany svatousek,

zlodej, lhar, podvodnik a pokrytec. Viz Lucerna, Sladek, reklamy pro Mercedes, "budu presidentem jenom do voleb", tlusta cerna cara a Nejsme jako oni a dalsi. Samozrejme ma potrebu nas v cizine pomlouvat, aby se mohl presentovat jako svaty. Proste levicacka intelektualska swine se vsim vsudy.

Štváč 22.6.2009 7:42

Ale

Klaus vždy vyjde jako poražený. A to proto, že nemá charakter a lže.

clay 22.6.2009 0:01

ano

R^

Gaston 21.6.2009 22:57

Takový zbytečný článek

Těm kdo mají jasno ( téměř všem) je to šumafuk. Vy se pane Doležale s Havlem v názorech vlastně nerozcházíte, jen Vás štve, že je říká Havel. Vždyt on má pravdu a Vy jakoby jste nevěděl, že těžko mohl s prezidentské pozice  s polistopadovým vývojem  něco udělat,jej házíte nespravedlivě do jednoho koše s Klausem a spol. Je potřeba stále a neustále říkat to co je pravda - dnešní katastrofální stav v oblasti podnikání, korupce, a nakonec politiky mohl pozitivně ovlivnit jeden velmi významný člověk - V. Klaus. Ten však tak neučinil a my všichni neseme toho následky. Tento nepodařený člověk dnes trůní na hradě, díky dalším stejně nepodařeným poslancům. To je výsledek. Kdybyste na tohle téma upřel své síly, bylo by to prospěšnější.

Bizon 21.6.2009 22:04

Dvě ejvětší faux paux pana Havla, a že těch malých bylo nepočítaně, byla nezajištěná omluva sudetským Němcím z prosince 1989 a pak ten o "humanitárním bombardování" ..

František 21.6.2009 16:54

Doležale, Doležale, mnohému nerozumíte

Václav Havel politiku neovládá, ale slušnost rozhodně ano. A jeho názory většinou nejsou zase tak nesprávné, má své zkušenosti.

Kdo je dnes nadšen z naší svobody? Pouze pár grázlů, kteří utekli za kopečky. Skromný a slušný člověk je skutečně rozčarován. Nikdo radost z nezaměstnanosti nemá, to mi věřte. A co dělají podnikatelé? Práci nenabídnou, ihned si udělají z nezaměstnaných šikovné své brigádníky atd.  Český člověk je vyčuránek až na půdu. Ještě Vám vůbec nedošlo, jak krásně naše společnost vycvičila například s Jiřím Č., na kterého Vy jste obrovsky vysazený. Inu, i ten chytrý Doležal někdy všechno nepochopí.

Libor.w 21.6.2009 21:56

Re: Doležale, Doležale, mnohému nerozumíte

MŮJ TY SMUTKU.Vy ale musíte být hodně zkamaný člověk,mnoho lidí vidí naši dnešní realitu mnohem lépe než vy.

Rivka 21.6.2009 15:07

Haha

tak ten kotrmelec na konci článku je opravdu kouzelný. Silně připomíná doby, kdy každý, i odborný článek, musel povinně aspoň jednou větou zmínit nebezpečí imperialismu. I když to zcela vypadávalo z kontextu.

jeff 21.6.2009 12:09

Havel

kdysi přemýšlel a potom mluvil. Dnes už jenom mluví.

Ryba 21.6.2009 11:05

Rozumné vývody

S našimi prezidenty to je jako s Vaškem v Prodané nevěstě: " Všichni ho milovali a všichni ho chtěli zabít." Oba naši prezidenti totiž občas řeknou něco, co schvaluje téměř celý národ a naopak, občas řeknou něco s čím skoro nikdo nesouhlasí. Takže si vyberme!

A pokud jde o ateismus, pak církve mají tu smůlu, že se s problémy lidí zabývají jen formálně a soustřeďují se na svátosti, zázraky, víru a transcendentno. Kdyby na všech mších citovali Desatero a dávali ho do reálných souvislostí se životem lidí, možná by se lidé do kostelů zase začali vracet.

Nový 21.6.2009 9:50

výstižné

Pokud  jde  o  zbožňování konzumu, tak by mě  docela zajímal "nákupní koš" rodinky Václava  Havla.  Jsem přesvědčen, že  by  vůbec nevypovídal o poustevnickém životním stylu.

Já mu to přeju, ale  ať  si laskavě nechá to moralizování.

Stanley 21.6.2009 8:46

Trojnasobna VLASTIZRADA

 1."Zelena" pro Velkou privatizaci - rozkradeni narodniho majetku,jedineho zdroje financi pro CSR ! Velke vyrobni zavody,Banky,Dopravni podniky mel vlastnit stat a tim by byly zajisteny vydavky na kryti nemocnic,skol ,mistni dopravy penziste mohli mit az dvojnasobne penzijni davky.Pripadne by mohlo dojit i ke snizeni dani. 2.Zavadeni KOALIC likviduje demokracii a zavadi diktaturu teto slepeniny politickych stran ! Pripadny silny jedinec prebira vedeni ! To je zlocin vuci demokracii ! form; viz kniha Jana Kozaka : Zneuziti parlamentu k zniceni demokracie ] . 3. Rozpad CSR ! V odkazu prez.dr.Edvarda BENESE je uvedeno : Mohou se najit vlastizradci, kteri budou opet usilovat i o odtrzeni Slovenska od Ceske republiky.Bylo by to poslapani odkazu naseho prvniho prezidenta Ceskoslovenske republiky  T.G.Masaryka a jeho spoluzakladatele M.R.Stefanika.Vedlo by to k zaniku obou narodu.Nezapomente,ze me dekrety se tykaly i potrestani        vlastizradcu,ze maji trvalou platnost a potrestejte vsechny pripadne vlastizradce at je to kdokoliv,a v kterekoliv dobe.     form;Praha,kveten 1947]      Vas       Dr. Edvard BENES .  V teto zemi doposud nebyl nikdo potrestan !                                                                                                                                                                                                                

Pišta 21.6.2009 16:40

Re: Trojnasobna VLASTIZRADA

Ale banky přece po roce 1989 vlastnil stát. A to dost dlouho. Výsledkem bylo , že majitel "stát "byl v nedohlednu a půjčování peněz bez řádného krytí jelo jak po másle. Byly to peníze státní, čili nás všech, tedy ničí. A cizí peníze se půjčují nejsnáze, když vám nevadí, že už je nikdy neuvidíte. A ještě dostanete všimné cca 10% z půjčované částky. Soukromý majitel by takhle určitě nepůjčoval. Z "Beneše" by bylo potřebnné také citovat jeho lásku k SSSR a " našim Moskevským" , jak nazýval Gottwalda a jeho smečku zločinců , kteří mu potom ukázali kdo je tady pánem.

Mgr. Milda 21.6.2009 7:52

Klasická politika- kázat vodu, sám však popíjí víno.

Ani V. Havel se neoddal chudobě, restituoval dost energicky a ve sporu s příbuzenstvem značný majetek, ze třech presidentských období nahromadil slušné jmění. Nebydlí zrovna v paneláku, jako pan premiér Fischer, nechal si ve Střešovicích postavit docela ucházející chatrč. Není také pochyb, že se neživí pouze 10 rohlíky a litrem mléka denně, jako mnohé důchodkyně v jeho věku.

Konsumní temply stojí v západním směru od nás, pro většinu Čechů musí stačit Penny nebo Lidl. Že by to byla naše rozmařilost? Pravda, občas vidíme i na českých silnicích Hummer nebo čtyřkolovou dodávku, to jsou však zpravidla firemní auta na dluh. Mercedes pana Havla bude však dávno zaplacenou soukromou libůstkou. Takže prosím, více pokory, však na tom stavu máte také svůj podíl, pane expresidente!

ordoš 23.6.2009 23:25

Re: Klasická politika- kázat vodu, sám však popíjí víno.

Vážený pane lomcuje s Vámi závistivost většina majetku  byla Havlovi vrácena v restitucích.Dnes na nvinkách pan Řebíček utrácí 150mll za domy vedle něho Schwancenberg přizná ze svého majetku 8mil.Víte v čem je rozdíl  jeden z nich ten mladý to vydělal nyní? Toho druhého to je majetek,který mu vydělává.Závistivost a rovnořstáství je nejjednodušší ideologie ta platí na masy.Celý život jsem byl dělníkem.Přeji dobrou noc.

Monte Christo 21.6.2009 2:35

Pane myslite?

Nu tak jestli si to myslite tak ok sejdu se s prezidentem CR ale nejdrive s byvalym prezidentem CR Vaclavem Havlem...Pak se teprve uvidi jestly CR dopadne dobre nebo ne pane...Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

para 20.6.2009 22:53

Extenzivně či intenzivně?

Autor píše "... Konzumovat není zločin, jinak bychom chcípli hladem a žízní ... ". Ale už neuvádí, že běžný Čínan spotřebovává čtvrtinu co Evropan a Američan ještě zhruba 2x víc jak  průměr Evropy. A to neplatí jen o jídle ale i o energiích a surovinách kterých obecně není nazbyt. Tento pohled není o "chcípání..." ale o míře nenažranosti predátora homo sapiens která vede k tomu, že polovina čechů je otylích a američanů ještě víc a tito dotyční hovoří o nebezpečí "chcípnutí hladem".... Toto a další civilizační projevy komzumního života jako nakonec i odchod většiny z nás s tohoto světa na kardiovaskulární nemoci... - v protikladu k infekčním v málo rozvinutých zemích má vazbu na ideje života. Spotřeba energgií a surovin těch kterým už nám nestačí automobil na dopravu nezbytnou ale mnohdy musí mít několikanásobně mohutnější pojízdné "brnění" typu of road pro městský provoz... To není obecně naší dobrou vizitkou ve světě kde prakticky 1/5 lidstva hladoví a my  často tvrdíme, že nemáme na nic čas a už vůbec né na to abychom se problémy těch tzv nerozvinutých zabývali... Zamyslení nad smyslem svého života a nadějí pro naše potomky přichází pak často nějak pozdě... .Tyto a další aspety dnešního světa které nechce vidět pan Doležal popsal a dokumentoval Bedřich Moldán v právě vyšlé knize "Podmaněná Planeta". Nejde přece o překonaný spor dvou osobností Havel - Klaus jde o rozpory uvnitř nás samých i vzhledem k realitě okolního světa kterou nechceme vidět a přijmout za ni odpovědnost ač ten svět tvoříme. Je to v neposlední řadě i o tom kam nás extenzivní či intenzivní pojímání rozvoje to může zavést a je škoda to takto jak předvedl autor bagatelizovat.

wiki 21.6.2009 0:18

Re: Extenzivně či intenzivně?

Proč mám vždycky pocit, že podobné řeči mají většinou lenoši a kavárenští povaleči, kteří se snaží tuto svoji "(ne)činnost" okecat nějakou pseudomoralitou. Já se odmítám cítit provinile za to, že tvrdě pracuju a snažím se obnovit hmotný statut rodiny, který měla před tím, než ji o něj podobní levičáci připravili. Pan Havel taky na sebe nezapomněl, a proto podobné "kecy" od něj beru jako megapokrytectví. Vy taky zajisté nepíšete z poustevnické jeskyně, či prosté venkovské pastoušky.

jarda 21.6.2009 7:21

Re: Extenzivně či intenzivně?

ale vy to vidite cernobile.Ono neni nic mezi jeskyni a ultrakonzumnim zpusobem zivota ? Moje rodina napriklad pochopila ze hmotne statky nejsou zdaleka vsechno , a rodinne vztahy a vubec vztahy celkove , vztah k prirode pri zachovani nejakeho zivotniho standardu aby deti meli v zivote moznost volby mi prijde daleko lepsi nez makat od rana do vecera abych mohl potom machrovat hummrem mobilem a barakem vystrizenym z podnikatelskeho baroka nekde na okraji prahy.... bohuzel vetsina lidi se obaluje auty, domy a kdo vi cim protoze uvnitr jsou prazdni tak je to takova obezlicka ktera zacpe jejich rozumu "hubu" . Vy asi patrite mezi ne.

wiki 21.6.2009 11:37

Re: Extenzivně či intenzivně?

Kecáte, pane. Svou závist zabalujete do pokryteckých moralit, že je někdo uvnitř prázdný. Asi bude rozdíl ve vnitřním uspořádání zbohatlíka majitele bordelu, například jednoho socanského severočeského bosse, a majitele prosperující softwarové firmy, který zakládá soukromou školu. Generalizující výpady proti bohatým lidem jsou k ničemu. Já tvrdím, že jste závistivý socan.

jirkac 21.6.2009 22:00

Re: Extenzivně či intenzivně?

Dobra rec, pane Para.. diky moc.

runner 20.6.2009 22:44

Ano, souhlasím,

Paroubek je ďábel a ztělesněné zlo, zatímco Topolánek, Langer a Dalík jsou svatí rytíři kulatého stolu.;-) Myslím, že pan Doležal, by vzal na milost klidně i Adolfa Hitlera, on by byl přece také proti Paroubkovi.

zajda 21.6.2009 7:24

Prosba

Mohl byste, prosím, svému bratorvi z Lidového domu, který Vás pověřil úkolem nebát se internetu a aktivně se zapojovat, předat následující vzkaz. "Přidejte do metodiky odstavec, že příspěvek by měl mít alespoň něco společného s obsahem článku. Ty, na diskuzích stále se opakující výkřiky se stejnými obraty, už nemají tu údernost. Pokud si během dne ve 4 diskuzích na různých serverech 15x přečtu o svatých rytířích kulatého stolu od různých nicků, tak už se mi nechce ani se usmát."

wiki 21.6.2009 11:36

Re: Prosba

Kecáte, pane. Svou závist zabalujete do pokryteckých moralit, že je někdo uvnitř prázdný. Asi bude rozdíl ve vnitřním uspořádání zbohatlíka majitele bordelu, například jednoho socanského severočeského bosse, a majitele prosperující softwarové firmy, který zakládá soukromou školu. Generalizující výpady proti bohatým lidem jsou k ničemu. Já tvrdím, že jste závistivý socan.

wiki 21.6.2009 11:37

Re: Prosba

Sry, to mělo být výše.

Jerome 20.6.2009 20:28

Vzácně,

Vzácně, s malou výhradou, pane Doležale, souhlasím. Václav 1. začínal od nulového data, Václav 2.  už naskakoval do rozjetého vlaku, který opustil vedlejší kolej....Podstatný rozdíl ve výchozích podmínkách je nezanedbatelný. Havlův letitý vzdor a Klausovo závětří dělí propast. Ale na chod země a její budoucnost oba zadělali svým vlastním způsobem neblaze....jako státníci a my jako voliči.....

Pišta 21.6.2009 17:04

Re: Vzácně,

Václavovi II do "rozjetého vlaku " pomohli naskočit komouši a to dost vydatně. A než do toho vlaku naskočil ,rozjel tady kuponovou privatizaci se všemi jejími důsledky. Václav I měl pravomoci ,leda tak pokládat věnce a žvanit na Nový rok. Čili nulové. I ty jeho "milosti" mu chtěl Václav II zatrhnout. Václav II, začal jako poslanec a ministr FINANCÍ !!!! pak se vypracoval na premiéra. Zákony v této zemi vydává vláda a schvaluje senát a parlament, ne prezident. Ten je jenom podepisuje. Václav II tedy nese jako aktivní politik na nejdůležitějších postech odpovědnost za vše co se v této zemi odehrálo v době, kdy o tom rozhodoval. Jako prezident může  leda tak prskat jedovaté sliny. A v tom mu nemůže nikdo zabránit. Totéž může pochopitelně i exprezident. Václav II skončil coby premiér vyhlašováním úsporných balíčků a Sarajevem ,skrzevá pochybnosti o financování ODS. JEHO ODS.!!! A koho obvinil ze "Sarajeva?" Čermáka s Mackem a smečku mafiánů kolem sebe? Ani náhodou .Největším "padouchem" byl přece jeho úhlavní nepřítel Václav I !  A od těch časů jeho klaka, unisono s komouši,  dští oheň a síru kdykoliv někdo jen zmíní Václava I. A tak to patrně bude až do skonání světa. Protože jestli něco Václav II umí dokonale, tak je to nenávidět a nezapomínat. Každého , kdo zpochybňuje jeho genialitu. Proto mu komouši nikdy nevadili a bohdá vadit nebudou, pokud ho ovšem nezačnou kritizovat. Protože kritika je právě to co současný Hradní pán nikdy neodpouští. A nezapomíná.

Hašek 20.6.2009 19:56

Vážený pane Havle!