7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Hrozí nám policejní stát

Městský soud v Praze začal projednávat obžalobu deseti bývalých pražských radních včetně tehdejšího úřadujícího primátora za to, že svým hlasováním v radě 3. dubna 2012 neoprávněně zvýhodnili firmu Haguess ve výběrovém řízení na správu projektu Opencard.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 7.9.2015 21:51

S tím souhlasím.

Otázkou je, kdo za demontáží národních států. i prostřednictvím honů na jakési korupční čarodějnice, stojí. Myslím, že ti, kdo zinscenovali pro mne zločin socialistické Evropské unie... Dzp.

B. Rybák 8.9.2015 20:32

Re: S tím souhlasím.

Přesně tak!

V. Kusý 7.9.2015 19:42

Možná by nebylo zcela od věci si

připomenout fyziku pro (teď opravdu nevím kolikátý ročník) základní školu.Každá reakce následuje po akci.Tou akcí bylo to, že do politiky, ať už obecní, či celostátní, nalezli šmejdi, případně šupáci, kteří si z ní udělali pašalík.Takže následovala reakce a ta může být a proto také je nevyzpytatelná.Pokud panu autorovi zlodějna, otevřená či skrytá nevadí, mně ano.Pravdou ovšem je, že ti, kdož za Opencard stojí před soudem jsou ti nejmíň vinní.Mohl by to byl námět k vyjádření se pro pana exprezidenta, který tak nesnáší, ale opravdu nesnáší nespravedlnost :-)))

P. Kozelský 7.9.2015 17:31

Ale to je snadné !

Jde -li o investice a zakázky velkého rozsahu je přece demokratický mechanismus kdy je možno vypsat místní referendum a na základě něj pak mohou demokraticky svobodně a nenapadnutelně přijmout rozhodnutí.

Otázkou pak zůstavá zda je pak potřeba volených zástupců.

J. Urban 7.9.2015 16:47

Policejní stát asi není zcela přesné. Je-li

policie a další orgány činné v trestním řízení řízeny mafií, jedná se o mafiánský stát.

B. Holubec 7.9.2015 14:53

Opět novinářská hysterie proti souzení korupčníků v Opencard

Jak vidno, totální neznalost kauzy není pro autora ani trochu překážkou, dělat závěry o ohrožení demokracie:

"Obžalovaní se brání, že nemohli rozhodnout jinak ....." Obžalovaní se brání vždycky, mohou k tomu i, na rozdíl policie a státního zastupitelství, lhát. Jaká je podstata této kauzy. Nejedná se ani náhodou o "kriminalizaci politického rozhodování" ale o to, že radní hlasovali v rozporu se zákonem a stanoviskem ÚHOS, o zadání, navíc předražené zakázky, přímo firmě Haguess, ačkoliv měli vypsat veřejnou soutěž. Snad se v průběhu soudu dozvíme, co vedlo tuto obviněnou radu, která se dostala k moci po volbách 2010, zrušit za Bémova vedení Magistrátu vypsané veřejné výběrové řízení a zadat v rozporu se zákonem tuto zakázku společnosti Haguess a to navíc o 25 mil. Kč Předraženou. Nejsou tedy stíháni za to "jak hlasovali", jak se nám snaží namluvit autor, ale že hlasovali v rozporu se zákonem, který, jak všichni víme, ani Policie, ani Státní zastupitelství netvoří. Jsou to zákony schválené Parlamentem ČR a prezidentem.

Je pozoruhodné, že pánové, jako autor tohoto příspěvku, nebo novinář Urban a spol. - poslanci Korte a Gabal, vědí, kdo je v tomto případě vinen (Bém) a kdo nevinen (Rada hl. m. Prahy včetně exprimátorů Svobody a Hudečka - Opencard II). Je neobyčejně pozoruhodné, jak boj proti korupci končí u některých skupin občanů a politiků u bran Opencardu. Tito právní bolševici vidí situaci tak, že není možné stíhat politiky za jejich rozhodování (ovšem jenom některé, jimi vybrané, protože Bém a spol. by stíháni, dle jejich "názoru" být měli), a že ani úředníci, ani politici vlastně nic nezpůsobili, a to přestože v odsouzené Opencard I bylo prokázáno předražení téměř 70 milionů Kč, v nyní souzené Opencard II je pak škoda vyčíslena na cca 25 mil. Kč.

A ještě k podjatosti JUDr. Sotoláře, ke které autor došel v závěru svého článku. To je novinářský veletoč, vrchol demagogie a novinářského politructví. Pan Doležal se skutečně odkryl jako velký právní laik.

Ś. Svobodová 7.9.2015 17:08

Re: Opět novinářská hysterie proti souzení korupčníků v Opencard

Z pohledu blízkého účastníka kauzy OC si dovoluji tvrdit, že celá zakázka Opencard - původně Karta Pražana byl skutečně tunel pana Béma, Janouška a Turečka. Výběrové řízení s přesně nastavenými parametry, aby se do nich vešla jediná soutěžící firma, následné nevypověditelné licenční smlouvy na software, celé řetězy různě propojených smluv atd...Celou kauzu navíc zkomplikovalo rozhodnutí státní zástupkyně nerozplétat kauzu jako celek a její výslovný nesouhlas se stíháním Béma.

B. Holubec 7.9.2015 18:59

Re: Opět novinářská hysterie proti souzení korupčníků v Opencard

Do určité míry můžete mít pravdu, ale:

- proč potom nová Rada v čele se Svobodou a Hudečkem pokračovala za svitu televizních kamer v "neosvědčených" (odhalených) metodách tunelování (předražování), za které již bylo souzeno a odsouzeno tzv. "5 úředníků";

- na Béma, Janouška a Turečka se vazby s tunelováním bohužel nepodařilo prokázat - nikdo z výše souzených a odsouzených, bez nichž by se nevýhodné smlouvy nemohly uzavřít, na nikoho z nich neukázal, že konali, či museli konat na základě jejich pokynů;

- teze o rozhodnutí státní zástupkyně - "nerozplétat kauzu jako celek" je největší blamáž, která se opakuje v řadě stanovisek, včetně ctihodných členů Parlamentní vyšetřovací komise a svědčí o naprosté idiocii v posuzování kriminálního vyšetřování; větší blbost snad už ani není možné s vyšetřováním vymyslet;

- výslovný nesouhlas státní zástupkyně se stíháním Béma, je naprosto neskutečný blábol; nedovedu si představit, při kontrolních mechanismech ve státním zastupitelství, že takový, vámi uváděny krok by ji mohl projít, neřkuli, že by se o něho ani nepokusila (máte jistě na mysli zatajení nějakých důkazů jeho osobní účasti na tunelování). V takto mediálně sledované kauze.

M. Prokop 7.9.2015 10:16

Připomněl bych i toho blba Kesudise.

Neopřel bych si o něj kolo, ale trest za (byť blbé) výroky - kde je nějaké "Je suis Charlie"?

K. Janyška 7.9.2015 9:09

S tím souhlasím.

Otázkou je, kdo za demontáží národních států i prostřednictvím honů na jakési korupční čarodějnice stojí. Myslím, že ti, kdo zinscenovali pro mne zločin Evropské unie... Dzp.

P. Kmoníček 7.9.2015 16:24

Re: S tím souhlasím.

Janyško,prosím Vás,napište už konečně fundovanou studii o tom, co a hlavně jak bychom to dělali mimo EU.Děkuji.

P. Lenc 7.9.2015 8:01

To,

že se stáváme policejním státem jsem psal již před rokem.

J. Laták 7.9.2015 9:02

Re: To,

To víte, lidem se asi stýská po ostnatých drátek. Jinak by přece nevolali po vojenské ostraze hranic kvůli 60 uprchlíkům, kteří u nás požádali o azyl. Co čekat od národa, který nade vše miluje paniku, mastné brady a dobré pivo.

P. Maleček 7.9.2015 6:56

Doležal se odkopal

Citace autora: To, že pak v samosprávách nechce nikdo sedět a hlavně se tam každý bojí cokoliv odpovědného rozhodnout, je jen důsledek této podivné situace. Volení představitelé jsou vydáni na pospas práskačům a policii, každé své trochu zásadnější rozhodnutí si budou muset obhájit před soudem.

Další důkaz, že pomatení z nenávisti k protikorupčním aktivistům, již u Doležala dosáhlo chorobných rozměrů. Už si ani není schopen zjistit, že o místa v samosprávách a pak rozhodování o obecních financích a majetku se vede zuřivá bitva. A to ze strany komunálních mafií, v jejíchž řadách jsou i uplacení policisté, státozástupci i soudci, krytí nejvyššími politiky, dnes z ANO a ČSSD.

A těchto řadách je evidentně i Doležal, jinak nelze jeho bláboly vysvětlit.

Z. Rychlý 7.9.2015 10:06

Re: Doležal se odkopal

My normální víme, že o místa v zastupitelstvech je především zájem od lidí, kteří hledají dobrou funkci, jako finanční příspěvek do rodinného rozpočtu. Lidé, kteří by byli pro samosprávu přínosem, se do těchto funkcí opravdu necpou kvůli takovým, jako jste vy.

Máte z Doležala osypky a tik.

M. Prokop 7.9.2015 10:18

Re: Doležal se odkopal

Ano, budeme mít v samosprávách samé mafie a zájmové skupiny, ne zástupce občanů.

Pan Doležal má pravdu.