20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

Vládní koalice bude mít zjevně v PS problém s prosazením novely Ústavy (potřebuje 3/5 většinu). Ministr Dienstbier navrhl přidat větu „Vláda určuje vnitřní a zahraniční politiku státu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 8.6.2015 0:44

A co sebeobelhávání,

pane Doležale? Nalhávat si, že ta chobotnice korupčních vazeb je pouze vymyšlená, to je dost výkon!

P. Čech 7.6.2015 22:34

Demokratická opozice?

Tedy ODS a TOP 09, jak píše pan Doležal? Je vidět, že se krutě mýlí. Pokud existuje v poslanecké sněmovně nějaká demokratická opozice (pochybuji o tom), potom ji vytváří pouze a jedině Úsvit přímé demokracie, který však již neexistuje. ODS a TOP 09 podle mezinárodních měřítek představují levicové spektrum, vyznačujíc se mimo jiné zvyšováním daní a jiných plateb obyvatel. Jsou též zastánci moci a vlády politických stran (obrovská menšina vzhledem k ostatním občanům), občanům, tedy nikoliv vlády občanů - demos kratos - demokracie. Jsou zastánci vlády menšiny nad obrovskou většinou ostatních. Již pojmenování "občanská" v názvu ODS je do nebe volající drzost. Sám tvůrce a zakladatel této strany (vlastizrádce Václav Klaus) se občanů bojí jako čert kříže, ostatně stejně jako všichni politici ODS. Po celou dobu své existence brání vytvoření a schválení zákona o obecném referendu, jediného to opravdu demokratického institutu - nástroje moci občanů. A o tom to všechno je, nikoliv o tom, co zde píše patolízal ODS, pan Doležal.

V. Kún 7.6.2015 9:30

Omyl, pane Doležale. Až za Poláky jsme právem.

Pane Doležale, na žebříčku korupce a porušování morálky jsme až kdesi na dně právem. Zamlčujete například, že v kauze tří osvobozených poslanců, kšeftujících se svými mandáty, soud nikdy neřekl, že nebyl spáchán trestný čin. Osvobodil je proto, že podle jeho názoru byl spáchán na půdě parlamentu, a proto se jeho trestnost kvůli poslanecké "imunitě"  na tyto tři pachatele nevztahuje. Něco takého, tj. tak široce pojatí imunita, kryjící korupci atd.,  je v civilizovaném světě nemyslitelné. Takže civilizovaná svět vidí, jak v ČR k právu a morálce přistupuje, a má nás proto za nemorální korupčníky. A na žebříčcích hanby nás právem umisťuje dokonce za Poláky.

V. Horák 7.6.2015 12:51

Re: Omyl, pane Doležale. Až za Poláky jsme právem.

V civilizovaném světě by agent STB,korupčník a tunelář Bureš seděl v žaláři,u nás vede "boj s korupcí",takže na žebříčcích hanby patříme opravdu až za Poláky.

P. Čech 7.6.2015 22:38

Re: Omyl, pane Doležale. Až za Poláky jsme právem.

Pane Horáku, nemám rád pana Babiše, protože to je "bývalý" komunista, což on sám nepopírá. Pokud máte důkazy o tom, jak pana Babiše nazýváte (korupčník, tunelář), potom na něj podejte trestní oznámení. Nemáte-li tyto důkazy, prosím, mlčte. Jste trapný.

V. Kusý 6.6.2015 9:50

Panu Doležalovi evidentně vadí víc ti, kdo na korupci

ukáží než ti, kdo ji opravdu provozují.A ještě do toho montuje ptavdolásku.No, nevím, ale pokud jemu to, co se v Česku děje konvenuje, tak mně ne.Ale to je věc osobního vkusu a preferencí, já jsem spíš pro poctivost a morálku.A k Babišovi? To je jednoduché, standardní politické strany vzbudily svojí ať činností, tak nečinností touhu voličů po změně.Já bych Babišovi svůj hlas nedal, ale spousta lidí mu věřila a teď se diví.Doba si prostě Babiše stvořila tak, jako svého času nějakého Adolfa, no a teď je otázka jak se k němu postavit.Všichni jsou chytří, ale recept jak na to nemá nikdo.A právě ta korupce je jednou z příčin volání voličů po změně.Nějak se nám ten kruh uzavírá, není lž pravda?

P. Lenc 6.6.2015 10:22

Re: Panu Doležalovi evidentně vadí víc ti, kdo na korupci

I vy jste jeden z těch, kteří vidí díky politické, ale především mediální masáži korupci, která je přece v Česku   na každém rohu.Ale když se zeptám těch největších kritiků korupce ve svém okolí na nějaký příklad korupce, tak neví, četli o tom v novinách nebo internetu.Ano, korupce existuje a bohužel bude existovat i nadále.Ale dovolím si tvrdit, že není větší než v jiných zemích, včetně těch sousedních.To, že se vytvořil  naprosto profesionální mýtus "neuvěřitelné korupce", svědčí pouze o jednom.Loutkář byl opravdu dobře vyškolen, loutky vodí naprosto profesionálně.

M. Vondráček 6.6.2015 11:08

Re: Panu Doležalovi evidentně vadí víc ti, kdo na korupci

Nezbývá než souhlasit s panem Lencem. Vy jste se s korupcí osobně setkal kolikrát ??

P. Čech 7.6.2015 22:46

Re: Panu Doležalovi evidentně vadí víc ti, kdo na korupci

Dovolíte-li, odpovím za pana Kusého. Osobně jsem se setkal s korupcí nejméně ve  čtyřech případech. Mezi čtyřma očima byl po mně požadován úplatek jako protislužba za uzavření obchodu. Jinak se všichni můžeme setkávat vždy před volbami s politickou korupcí, která ničí morálku lidí a je tedy mnohem horší než korupce finanční. Politické strany a hnutí podplácejí voliče za zisk jejich hlasů pivem a gulášem zdarma, rozdáváním koblížků a slibováním nesplnitelného.To je ta nejhorší korupce, která však existuje téměř všude na světě. Od toho se odvíjí všechno špatné ostatní. Kdo toto nevidí je slepý a nebo to vidět nechce a je tak do této politické korupce přímo zapojen.

K. Janyška 6.6.2015 9:39

Ano, ti bobligové nám udělali tolik ostudy, že to vypadá

na záměr. A kdo by ho tak mohl vyvolat ? Že by fakt vítr foukal až z Bilderbergu ?  Mám dojem, až ano. Rozbít malé státy je přece v zájmu těch, kteří se slízají proto, aby získali kontrolu nad všemi... Dzp.

V. Kusý 6.6.2015 15:29

Re: Ano, ti bobligové nám udělali tolik ostudy, že to vypadá

A co takhle vrazi z Volstrýtu, to jsou taky pěkní syčáci.však i Voloďa Putin, kámoš pana profesora do nich vidí jak do hubený kozy.Ale hledat spiknutí tam, kde jde o pitomost a hormony, to už vyžaduje značnou míru fantazie.

K. Janyška 6.6.2015 20:51

Re: Ano, ti bobligové nám udělali tolik ostudy, že to vypadá

To jsou vaši kámoši ?  Řeč je o úplně něčem jiném. O snaze nejbohatších světa udělat z lidského světa jeden obří socialistický stát. Oni v socialismu už žijí a chtějí tam všechny. Ale to nejde a ani prachy nepomohou. Sebepořádací síly spontánního řádu lidského světa fungují podle jiných principů a nezměnitelných... Dzp.

I. Mertl 6.6.2015 8:41

Beze zbytku

výborně, tentokrat nanacházím prostor pro nesouhlas.

P. Maleček 6.6.2015 5:40

Korupčníky zkorumpovaný Doležal

Pan Doležal je evidentně toho názoru, že se u nás mělo dál přímo přes vládu a politiky dál ve velkém krást z veřejného. Pak by se podle něj o nás investoři přímo prali a Česko by bylo za závistivého polykání zbytku euro-ameriky na špičce hospodářského a kulturního rozvoje.

Je čím dál zřejmější, že Nagyové pipinou byl fascinován nejen Nečas, ale i Doležal.

V. Halašta 6.6.2015 7:13

Re: Korupčníky zkorumpovaný Doležal

Používat slovo "investor" je pro každého komunistu nebezpečné, protože si nejspíše naběhne na vidle. Investor spíše než plátky s.Babiše (které řeší korupci jako zásadní problém tohoto státu) se zajímá o index Doing business (který řeší korupci minimálně). V něm se pak dozví jak je v které zemi jednoduché nastartovat podnikání (ČR 110 na světě), získat stavební povolení (139) nebo jak jednoduché tu je vypočítat daně (119)!!!!

To jsou věci, které zajímají investora. Současnou politickou reprezentaci ovšem zajímají jen dvě věci. Korupce - vždyť je taky dostala do křesel. Ovšem jen ta minulá. Od roku 2013 jakoby všichni ze dne na den přestali krást. A jak vybra více daní. Tedy ne je zjednodušit ale naopak.

Pan Doležal asi taky zná index Doing business a na rozdíl od pana Malečka, dokáže rozeznat podstané od nepodstatného.

M. Moravcová 6.6.2015 8:56

Re: Korupčníky zkorumpovaný Doležal

Tajemství staré bambitky - včerejší večerní pohádka nám v rolích Jiřího Lábuse a Miroslava Vladyky předvedla praxi dnešního ministra financí Babiše - Bureše. Vláda by se na pohádku měla dívat povinně.

V. Kusý 6.6.2015 9:51

Re: Korupčníky zkorumpovaný Doležal

Budete - li sbíraat podpisy pod to, co jste napsal, můj máte jistý. :-)))