3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

V Poslanecké sněmovně zuří urputná bitva o poslanecké platy. Je zvláštní, že tak nedůležitá, podružná, nicotná záležitost (navíc nejde o nijak závratnou částku ze státního rozpočtu) na sebe už tradičně upoutává pozornost, kterou si vůbec nezaslouží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kombercová 6.12.2014 12:08

Re: Havel nikomu nevadí?

Z polistopadových prezidentů je pro mne Havel tím mým prezidentem... i s jeho chybami. Máte pravdu v tom, že se na něm živí jiní, škoda, dělají medvědí službu.

Ť. Mráček 6.12.2014 11:43

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Pane Janyško, ona ta vaše tvrdá a vyčerpávající práce nás přivedla k bankovnímu socialismu, k příšernému stavu justice a k opoziční smlouvě (k jánabráchysmu). Po 25 leté zkušenosti s parlamentní demokracií sedí na Hradě alkoholik, kterého uhranul Kreml s Čínou.

V. Čermák 6.12.2014 11:33

Re: Havel nikomu nevadí?

Myslím, že vadí především MODLA Havel. Modla je bezchybný nedotknutelný IDOL, uměle stvořený obraz. Havel sám svoje chyby byl schopen přiznat. Jeho pohrobci ale NE, to oni a Vy s nimi neustále kopete do živých, urážíte, to vy máte deprese ze např. Zemana, červené karty udělujete, vajíčka házíte a stále NIC. No a ta "největší duševní kreatura" se Vám taky povedla. Kopejte do Zemana a hrdě snášejte kopání do Havla. (Kopej a budeš nakopnut).

K. Janyška 6.12.2014 11:18

Re: Havel nikomu nevadí?

Havel byl po krátkém čase úplně k ničemu. Pleticha jeden neschopnbý... Dzp.

K. Janyška 6.12.2014 11:17

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

OF nebyla žádná šaškárna, byla to tvrdá a vyčerpávající práce. Převrat museli oddřít skutečně přesvědčení a nenávistníci. Byl a jsem takovým. Nenávidím socialismus všech druhů, zejména fašismus a komunismus... Dzp.

Ť. Mráček 6.12.2014 11:03

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Mě do jisté míry Havel vadil také, ale zesměšňovat ho, jak se o to pokouší Václav Klaus, bych nedokázal. Už proto, že všechny ty jeho pokusy byly dětinsky trapné a tudíž odsouzeny k nezdaru.

Nejsem držitelem žádného certifikátu OF, protože jsem se té šaškárny ze zásady neúčastnil. Jsem členem KPV a pro nás to až příliš smrdělo Havlovinou.

H. Balzám 6.12.2014 10:52

Havel nikomu nevadí?

I po smrti si o něj otírají držky naši duševní giganti, každý se nám snaží sdělit, co všechno Havel zpackal a jak, jako bychom neměli vlastní mozek. Mezi řádky pak všichni líčí, v čem jsou oni lepší než on, jak stavěli barikády nebo vyrůstali v paneláku, abych vzpoměl na největší duševní trosku, ale vlastně nikomu Václav Havel nevadí. Jenom z něj mají deprese, v noci špatně spí a ve dne vidí havloidy na každém kroku.

K. Janyška 6.12.2014 10:04

Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

A to jsem držitelem certifikátu Supermanažer Občanského fóra, který byl v trochu lehkém duchu udělován jedině první várce odvážných profesionálních manažerů OF... Dzp.

P. Dvořák 6.12.2014 3:11

Re: 2. poznámka

U nás probíhala rekatolizace přibližně tři sta let a výsledkem je sekulární stát.

V Turecku se pokoušeli o sekularizaci přibližně padesát let a výsledkem bude, resp. už téměř je, islámský stát (malé "i"). Sarkom ve struktuře NATO a už prorůstá i do zanikající EU.

J. Babička 6.12.2014 2:48

poznámka

No s tim Slovenskem  jak mírotvorcem to nebude snadné, protože ješte je s USA ve válečném stavu.

No a zkušenost říká, že jde zavés demohracii v zemi, která ji nepoznala, ale chce to nejméně 30 let tvrdé okupace. Nakonec o německu, ještě 10 let po válce novináři psali, že USA neuspěje s demokracií a je to marná snaha. No a když v Japonsku a Jižní Korei, (V J Korei to vzalo skoro 40 let) Konečně začla vyrůstat nová generace,,která byla vychovávána zákony a nařízeními okupačních ůředů, nemilosrdně vnucených, tak se dalo říci, že tu naděje je,

Takže nějaký nápad, že by se sama vytvořila demokracie v nějaké arabské zemi, je naivní. Ovšem Irák je asi právě ta země, kde by se to mohlo podařit, kdyby byl rozdělen na 3 státy a 30 let okupován dostatečně velkou armádou. Jenže to dnes nepřichází v úvahu. A každá ta zem by pak musela jako kdysi v Turecku mít silnou armádu, která by nejaké úniky k islamismu či socaialismu tvrdě trestala. Než se v Turecku podařilom zlomit moc armády a nastoupit cestu k islamisaci, tak tam určitá demokracie existovala a dostu existuje, i když kdo ví jak dlouho.