5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

Ukrajinskému pracujícímu lidu se nechce bojovat za mrzké zájmy ukrajinské fašistické junty. Pěkně to dokládá zpravodajství Práva: ukrajinští muži v Praze nepřebírají doporučenou poštu, protože by museli narukovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Hroza 23.9.2014 15:57

BD germanofil 2

ex. (bd)

"...restitučních nároků dcer „šlechtice“ (rozuměj knížete) Mikuláše Salma. Dcery tvrdí, že jejich otec podepsal v roce 1939 dotazník, jímž se přihlásil k německému občanství, pod nátlakem"

Je s podivem jak bývalí "íbrmenši" před a za války tajně soucítili ba přímo milovali ubohou ČS republiku a jak všichni pod nátlakem podepisovali německé statní občanství. Zdá se že onen "nátlak" se zrodil současně s restistučním zákonem, což komentátorovi buď uniká anebo nekonvenuje. Konec konců by si možná zasloužil další vyznamenání. za práva ubohých německých spoluobčanů.

O. Prochazka 23.9.2014 14:46

Vy jste se

taky dostatečně zasloužil o nástup populistů. pro dřívko v oku ODS jste neviděl trámy. Takže se uklidněte pane Doležale.

J. Plzák 23.9.2014 12:32

Zeman - Kmoníček s lahví samohonky

A nedaj napít, pacholci, nedaj.

L. Kubeš 23.9.2014 12:20

Perfektní článek

Díky za něj pane Doležale, i když ta popisovaná realita je tak trpká.

B. Hamáček 23.9.2014 14:44

Re: Perfektní článek

Ale co s tím udělat ??? Asi to nechce pasivitu. Ovšem těch levičáků v různém provedení .Hrůza !

B. Rybák 23.9.2014 11:44

S obsahem článku souhlasím, ale..

Obávám se, že spíše než převlečený Putin, nám na dveře zaklepe "Mohamed" převlečený za prezidenta EU!

K. Vyšata 23.9.2014 11:25

Sleduji pana Doležala a jeho

mediální příspěvky už drahnou dobu. I když většinou s jeho názory nesouhlasím, začíná mi ho být líto. Pravicový publicista to má v dnešní době opravdu těžké, nejsilnější pravicová strana, tedy hnutí pana Babiše tancuje zábavný tanec s levicovou ČSSD a pohodlně brzdí její levicovou chuť zdevastovat stát. Z opravdové pravice v podání pana Doležala, ODS, se stala úzká skupinka zadlužených bývalých mocipánů, která se složila na neklidném poklopci jejího bývalého předsedy. V současnosti se neustále zesměšnuje v podání otitulovaného nového předsedy pohádkami o zářném zítřku (který nastane až se zase dostane ODS k moci a svoje příkladné hospodaření vztáhne na celý stát). A TOP ka, ta si ještě nevybrala za který konec provazu bude v budoucnosti tahat, lidovecké nevyléčitelné postižení, být vždy při tom, je v celé straně vzešlé z trucujících lidovců tak silné, že se dá čekat zase nějaká pragmatická kalouskovina typu jeho nedávného nadšení pro spolupráci s komunisty. Odhaduji, že budou námluvy s Babišem. Má to pan Doležal těžké, ale těším se na další jeho trefné poznámky s kterými samozřejmě nebudu souhlasit.

B. Rybák 23.9.2014 11:50

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

Pokud věříte tomu, že stoupenci neolevicového sociálně inženýrského parazitismu, kterým u nás říkáme "EU-hujeři" (např. "ANO", TOP09, "lidovci") jsou naší pravicí, čeká Vás mnoho překvapení!

K. Vyšata 23.9.2014 12:07

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

Ale ne, nevěřím ani náhodou, že TOP09 a lidovci jsou pravice, je to prakticky jedna strana rozdělená účelově na tzv. široké rozkročení po politické scéně. Od Kalouska nakaženého dlouholetou spoluprací s komunisty v Národní frontě (a jeho pragmatické lavírování připouštějící spolupráci s KSČM) k Bělohrádkovo amerikohujerství vyplývající asi z vyškolení v USA. ANO, to je jiná káva, ta už v obsahu svého programu nápravy poměrů má namíchanou směs pravicového pohledu na hospodaření a levicových pohledů na uspokojení potřeb nízkopříjmových skupin obyvatelstva. Takže se může, a dělá to úspěšně, pohybovat pragmaticky po politické scéně a prosazovat svůj program. Tím neříkám, že jsem této nové politické kultuře nějak příliš nakloněn, ale podě..ly si to politické strany sami a musí nést následky.

P. Čech 23.9.2014 12:44

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

No vidíte. A přesně proto v západním světě sílí hlasy těch, kteří nechtějí být v zastupitelské demokracii (která žádnou demokracií není) zastupováni zprostředkovaně politickými stranami. Právě proto se stírá rozdíl mezi pravicí a levicí, jejichž obsah se již v minulém století naplnil a dnes již nemají občanům co nabídnout. Nedávno o tom hovořil v televizi prof Bělobrádek. Je chybou, že jako obvykle Evropa zde zaostává za zámořskými státy. Ale není všem dnům konec!

J. Jurax 23.9.2014 21:10

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

ANO je teď nejsilnější strana, tedy hnutí, ovšem pravicová ani omylem. Je akorát populistické a vlastně beztvaré ...

K. Vyšata 23.9.2014 23:47

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

Pane Jurax, dělení na pravici nebo levici je už dávno překonané. Už nejméně přes jednu dekádu je v podání politických stran místo určité politické ideologie jenom nechutný guláš účelových kroků. ANO je možná populistické hnutí, ale podle reakce voličů je to spíše jeho přednost, konečně formace která i přes potíže své sliby plní. Nepopulostické Smlouvy s občany, politika rozpočtové odpovědnosti a jiné podobné zhovadilosti v podání klasických politických stran už přestaly voliče bavit. Zdá se, že se mění politický slovník a nic na tom nezmění plky Fialů, Kalousků, Schwarzenbergů, Diensbierů, Zaorálků a i Sobotků. Konečně reforma která má smysl, místo politického pokrytectví, solidní populismus ANO.

J. Jurax 24.9.2014 0:42

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

Sancta simplicitas ...

K. Vyšata 24.9.2014 13:08

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

Takhle nějaký relevantní argumentík by nebyl? Jinak zbývá jen konstatovat, nejhorší srážka je s.......

J. Jurax 29.9.2014 0:05

Re: Sleduji pana Doležala a jeho

Jediným relevantním argumentem na ty aktivistické žvásty je to, co jsem napsal. Nicméně ohledně srážky s blbcem s Vámi naprosto souhlasím.

Ť. Mráček 23.9.2014 10:36

Pane Kalousku, máte pravdu.

Nevzpomínám si, že by se za bestiality českých komunistů páchaných na vlastním národě někdo z nich, ale i současných omluvil.

P. Čech 23.9.2014 11:05

Re: Pane Kalousku, máte pravdu.

Oni totiž povětšinou tvrdí, že nikomu neublížili, že byli pouhými členy. Jednoho takového jsem se zeptal, zda byl proti, když se schvalovala usnesení jeho stranické organizace. A byl v koncích. Odpověděl, že to přece nemohl.Když jsem mu na to řekl "a tím jste mi m.j. zničil život" zmlkl nadobro. Takoto se na ně musí. A ne je zvát do televizních debat. Nechápu, jak může televize zvát do debat opovrženíhodné zločince podle zákona č.198/1993 sb.

B. Hamáček 23.9.2014 14:48

Re: Pane Kalousku, máte pravdu.

Taky to nechápu .

B. Mráz 23.9.2014 9:09

Je mi líto,

že jinak skvělý glosátor našeho odklonu od demokracie v současném Babišově,při zmínce o Rusku a Ukrajině jakoby se vracel do 70. let.Já si myslím , že jeho ukrajinský exces je stejně způsoben klausofobií.Patrně nedokáže zapomenout, že ho Klaus v 90. letech odstavil od poradcování.

T. Kočí 23.9.2014 9:06

Drobné poznámky

Kalousek je skvělý, jeho komentáře jsou trefné.Ovšem těch 30 Kč......

Ť. Mráček 23.9.2014 10:37

Re: Drobné poznámky

Souhlas, volím TOP 09.

P. Čech 23.9.2014 11:08

Re: Drobné poznámky

Považuji se podle současných politických měřítek za spíše pravicově zaměřeného. A právě proto nemohu volit ryze levicové politické strany jako ODS a TOP 09.

O. Prochazka 23.9.2014 14:49

Re: Drobné poznámky

Tak jsme se dozvěděli, co nevolíte (pěkně blbé důvody-ta levicovost spočívá v čem?) a te'd nám prozraďte, koho volíte.

J. Fleiszner 23.9.2014 7:50

Kalousek je hovado

Kalousek je hovado a zločinec, ale znovu se najde dost slepejch, hluchejch a bez paměti, kteří ho budou volit.

R. Langer 23.9.2014 8:05

Re: Kalousek je hovado

Kalouska nesnáším, jak to jenom jde, ale komunistickej fízl zůstane navždycky komunistickým fízlem, ať už se mu to líbí, nebo ne. Nemluvě o tom, že když měl pendrek v ruce, tak se mu to líbilo zatraceně. Měl by dnes dostat tím pendrekem přes držku, aby si vzpomněl na staré časy, ale trochu z té druhé strany, parchant jeden!

P. Čech 23.9.2014 8:52

Re: Kalousek je hovado

Naprosto s Vámi souhlasím a to ve všem, co jste zde uvedl.O co jde? Zejména o to, že v ČR existuje platný zákon o protiprávnosti komunistického režimu a odporu proti němu (zákon č.198/1993 sb.). Tento komunistický režim byl podle tohoto zákona zločinný, zavrženíhodný atd. Ptám se tedy. Kdo konkrétně tento režim tvořil, zaváděl a různým způsobem vnucoval 9/10 obyvatel? Přece členové a funkcionáři KSČ. Nikdo jiný! Tedy, logicky vzato je každý člen KSČ (i bývalý komunista) zavrženíhodným zhločincem (používám terminologii § 2 zmíněného zákona). Slovní spjení "komunistický fízl" je pouze velice mírným vyjádřením skutečnosti a žádná politická korektnost zde není na místě.

J. Slanina 23.9.2014 8:51

Re: Kalousek je hovado

Tož podle vás je Kalousek hovado a zločinec, zatímco soudruh ondráček je hodná babička kořenářka z pohádky, že? Na vaši případnou repliku, že jsem zřejmě jeden z těch co bude Kalouska znovu a znovu volit, vás musím ubezpečit, že ho volit rozhodně volit nebudu, jenom holt mám rád když se věci i osoby nazývají přiléhavými jmény, tudíž soudruh ondráček JE komunistický fízl.

P. Čech 23.9.2014 9:03

Re: Kalousek je hovado

A zde je nutno se ptát, jak je možné ve státě, který si říká "demokratický" připustit, aby takový člověk byl poslancem. Jak je vidět, v ČR je možné všechno. Proč? Základní a zásadní příčinou toho, že soudruh Ondráček je poslancem je zavedený volební systém podle zásad poměrného zastoupení. Troufám si tvrdit, že pokud by volební systém do Poslanecké sněmovny (ale i jinam) byl většinový a dvoukolový, , sodruh Ondráček by poslancem nebyl. A navíc, pochybuji, že by v PS zasedalo více než 2-3 komunisté. A o tom to celé je.

J. Jílek 23.9.2014 8:51

Re: Kalousek je hovado

chápu, že vás Kalousek sere, a to je moc dobře...

P. Čech 23.9.2014 8:56

Re: Kalousek je hovado

V tom s Vámi také souhlasím, pouze bych podotkl, že pan kalousek není tím, co jste uvedl proto, že nazval komunistického fízla komunistickým fízlem. Je tím z jiných důvodů.