19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 14.12.2006 17:24

Poslanci Melčákovi

Tak, tak - vemi levicový poslanče Melčáku, držte se a podporujte ultrapravicovou vládu ODS, podporujte prosím velmi levicový poslanče ODS-áckou modrou šanci!

Vždyť ČSSD a i Vy, jako její kandidát, jste lákali voliče tím, že nepodpoříte darebáctví proti obyčejným lidem a ve prospěch bohatých, zvaný MODRÁ ŠANCE.

Tím, že se budete držet poslaneckého mandátu, získaného v barvách ČSSD a budete podporovat Modrou šanci a vládu ODS, zcela jistě ukážete celému národu, že jste charakterní člověk, a ne zkorumpovaný darebák, že ????

Zdeněk Kříž 13.12.2006 22:53

Doležal je jeden z mnoha užitečných idiotů

Zajímalo by mne, kdo jeho bláboly bere vážně.

milda 13.12.2006 22:26

Příště volím komunisty!

Jen ještě nevím, jestli ty z ČSSD nebo ty z ODS.

Mike´s 13.12.2006 23:16

Re: Příště volím komunisty!

No, takhle trefnou hlášku jsem tu už dlouho neslyšel. Většinou zaznívá v hospodách před volbami. A smutné je, že se jí ještě všichni smějí. Vlastně si neuvědomují, že jsou voliči a smějí se sami sobě. Ale tak daleko zřejmě jejich úvahy nikdy nedojdou.

AeroKarel 13.12.2006 18:03

Podle této logiky

to Áda dělal až do války také dobře.

kolja 13.12.2006 18:02

Paroubek

Paroubek je obyčejný sedlák používající selský rozum: účel světí prostředky. Těžko soudit zda páně Paroubka smýšlení je levicové, či pravicové, je to vlastně jedno. Hlavně jemu je to jedno. On ví co chce, a pokud bude mít aspoň malou naději, půjde za svým cílem. Je to pragmatik na kvadrát, a jakékoliv vize jsou mu šumafuk, on vidí jen své ego a koryto o které příjde, pokud nedosáhne cíle. Hraje vabank a Melčák s Pohankou jsou jen první vlaštovky, taková malá výstraha pro případ jeho prohry. Paroubek si nezaslouží naši pozornost, ignorujme ho, je to politický terorista a vyděrač. Dělejme, jako kdyby nebyl.

Frisco 13.12.2006 19:12

Re: Paroubek

Průser ovšem je, že za jeho úřadování na pražské radnici byl tento pragmatik svědkem, jak si vládnoucí garnitura rozdávala bonusy - od účasti v různých dozorčích radách počínaje přes získávání vyhlídnutých nemovitostí za babku až po přidělování lukrativních zakázek či prodej pozemků i jiného městského majetku spřáteleným osobám. Dokážete si asi představit, jak je schopen s těmito informacemi naložit či s nimi obchodovat - proč asi jeho chráněnci získali řadu výnosných kšeftů (Kočkův klan) a jak se naložilo s úvěry Městské banky?

frantar 13.12.2006 23:56

Re: Paroubek

Koljo, neurážej sedláky! Sedlák vždy jednal (a musel jednat) pragmaticky, ale pouze v - řekněme - hospodářském životě. Jinak měla většina sedláků mravní zásady, za které takovým po bohatství a moci toužícím Paroubkům v 50. létech krutě zaplatila. Paroubek není ukázka sedláckého pragmatismu, je to ukázka "fabrické" bezpáteřnosti nejhrubšího zrna. Neurážej sedláky, Koljo! Nebo snad Pavlíku Morozove?

Realista 14.12.2006 17:26

Re: Paroubek

Zato Topolánek - na první pohled vzdělaný intelektuál s vojenským gymnáziem, že ?

Ladislav N. 13.12.2006 17:50

B. Doležal - přesný popis situace

Bohužel...

Volič 13.12.2006 14:41

Denně Doležal a Jelínek,

bez nich si už psa nedovedu představit. Rv

ondys 13.12.2006 17:28

Re: Denně Doležal a Jelínek,

Já ano, protože navštěvuji stránky pana Bohumila Doležala, ale i tak:R^

Brmboš 13.12.2006 14:11

Nejde o dojmy.

Paroubek není ani chytrý, ani obratný. Jen se rychleji přizpůsobil všemu co je v této zemi možné protože nemá žádné skrupule. Nemá je k nepřátelům, ani k přátelům. Je to prostě člověk schopný všeho. Podvést, zradit a vyhrožovat. Jestli toto má být to pravé ořechové pro předního politika v této zemi Bůh s námi.

ondys 13.12.2006 14:33

Re: Nejde o dojmy.

Souhlas a naše umanutá touha nevidět, že se partaje mění v podivná

seskupení ještě podivnějších lidí, by byla směšná, pokud by to nebylo

tak společensky destruktivní.

Realista 14.12.2006 17:28

Re: Nejde o dojmy.

Zato Topolánek, Nečas, Němcová, Langer atd., atd,- to jsou přece intelektuálové a charakteři, že? A což teprve třeba Dalík, ó, ó, ó !

oakman 13.12.2006 13:01

Pane Doležal, malinko zapomínáte...

že Špidlu neodvolala ODS, nýbrž chátra kolem Grosse a Sobotky, která, když došly síly, sama přivedla pana pingla do čela. Proč? Problém není v pinglovi - bez socanů v zádech je ten pán čisté křišťálové nic. Problém je v tom, že ČSSD nejdříve vytěsnila lidi Špidlova typu z vedení, až poté zabředla do nesnází, ze kterých se narodil pan Jiřík. Problém je v tom, že meritorně je ČSSD jen další oduševnělý pokus o socialismus s lidskou tváří. Od roku 68 víme, že pokud natáhneš komunistickému praseti lidskou tvář, vypadá to z dálky jako homunkul, ale zblízka a vnitřně vše zůstává prasetem. ČSSD se vydělila z KSČ v roce 90 stejně tak, jak tomu bylo opačně v roce 1921. Tvrdím, že socan a komouš jsou dvě strany stejné mince, jen se střídají o moc v rytmu, který udává míra sociální nenávisti českého lidu. Pokud je lid zvlčilý, vládne komouš, pokud se lid chvíli trochu za svou zvlčilost stydí, nominuje socana. Při známé kvalitě rudé demagogie a chytlavosti populu je také nesmyslné se tvářit, že pokud se tyto dvě partaje spojí, budou to socani, kdo to povede. To už si nepamatujete, jak "vyčistil" Gottwald s Fierlingerem soc. dem od všech těch keťasů a lumpů??

LV 13.12.2006 14:14

oakmane, souhlas

Lépe to říct nejde. Jen k tomu komoušovi - několik let po roce 89 jsem si říkal, že mohou snad někteří prozřít. Ale po zkušenosti toho příšerného roku s Paroubkem u moci říkám s klasiky: bývalý komunista je jako bývalý černoch!!!

Bylo skutečně "radost" pozorovat, jak bývalí komouši, myní skromní demokraté se socíálním cítěním, najednou zdvihli hlavu. Jaký to závan svěžích tónů jejich mládí, kdy se nikdo s buržoustem nemazlil, jaká to ozvěna ideí, dočasně skrývaných, ale jejich srdci tak milých, náhle zněla z oficiálních míst!! Fuj! Hnusná doba kdy pozvedali hlavu hnusní lidé... V tom je Paroubkova zásluha. Přesvedčil ty vnímavější, že s komunistou, i bývalým, není možný mír, odpuštění a zapomenutí. Jen příměří. Ostražité.

Lea 13.12.2006 12:36

liberalismus

nic jiného není od ODS slyšet. Jestli tohle je strana současnosti,tak v souvislosti na její minulost -potěš koště.V protagonistech neoliberalismu /z komunistckých rodin /bych viděla nejvetší problém.

ok 13.12.2006 13:03

Re: liberalismus

Presne tak. Ale je to zakonite, prave oni maji na liberalismu nejvetsi zajem.

Josef Rautenkranz 13.12.2006 12:30

Dělá Doležal svou práci dobře?

UDÁLOSTI: Dělá Doležal svou práci dobře?, když píse o operních inscenacích, které nevidel, ze jsou "stupidní"? Doležal pred nekolika týdny toto napsal o berlínske inscenaci Mozartova Idomenea v rezii Hanse Neuenfelse.                                       Dělá Doležal svou práci dobře?, kdyz zna na vsechno odpoved?Dělá Doležal svou práci dobře?

Jaryna 13.12.2006 12:20

Nepochopím, že na jedné straně

jsou občané, kteří by si přáli, aby KSČM byla zrušena a na druhé straně "zásluhou" p. Paroubka by se mohli zcela klidně dostat až do vlády...Co je to za chování našich politiků???? Pěkně děkuji, p. Paroubek svojí práci nedělá dobře, je příliš vulgární a měl by se raději stáhnout do ústraní a neškodit republice.........Nějaká "trafika" by se určitě našla.......

Mirek Šejna 13.12.2006 10:47

"Díky bohu za komunisty"

tuhle modlitbu by si měli modří soukmenovci denně opakovat. Nebýt strašáka komunismu a KSČM, byla by ODS opoziční stranou "na věčné časy". Voliči komunistů jsou levičáci. Pokud by KSČM byla zakázaná (a já doufám, že se tak jednou nakonec přece jen stane), budou její voliči volit jinou levici. Jinou levicí je ČSSD. Sečtěte si zisk levice v těchto volbách. Je to přibližně 45% hlasů. Socani by tedy porazili modráky o 10% a strašidlo komunismu by neexistovalo.

Mek 13.12.2006 11:28

Re: "Díky bohu za komunisty"

Strašidlo komunismu... odkud jenom ten termín znám? - Aha, už vím: (c) Rudé Právo osmdesátých let. :-/

Opravdu nechápu, jak někdo může psát o "strašidle komunismu" jako o něčem abstraktním a nehmatatelném... sakra, vždyť jsme v tom ještě donedávna všichni žili !! A když tak poslouchám Paroubkovy primitivní výlevy, které si s komunistickou rétorikou v ničem nezadají, tak mě z té zaprděnosti a malosti jeho voličů mrazí.

Mirek Šejna 13.12.2006 12:58

Re: Re: "Díky bohu za komunisty"

O strašidle komunismu jste si v Rudém právu asi těžko mohl přečíst. Tehle termín se ale hodně objevoval v projevech poslanců ODS a KDU v posledních 2 letech. Kde na to přišli oni, nevím.

A mám dotaz: "pochopil jste vůbec, o čem jsem psal?" Pokud nikoli, pak opakuji trochu jinými slovy: "dokud bude existovat KSČM, má ODS šanci vyhrávat volby. Pokud by KSČM neexistovala, nebo byla zrušena, budou její voliči volit s největší pravděpodobností ČSSD, což pak znamená pravidelně pro socany 45 až 50 procent hlasů při každých volbách do sněmovny".

frantar 14.12.2006 0:00

Re: Re: Re: "Díky bohu za komunisty"

Šejno, jsi komunistický trouba bez paměti. Komunistický manifest tvých guru Marxe a Engelse ti už nic neříká? Zapoměl jsi marx-leninismus brzy! Co tvoje státnice, soudruhu????

jerry 13.12.2006 11:51

Re: "Díky bohu za komunisty"

Nejste náhodem synem ,,semínkového generála" Jana Šejny? Jinak s Vámi opět nesouhlasím. Pro mně člověka levicového smýšlení je zcela nepřijatelná i současná ČSSD a hlavně ,, paroubkovství" - totální chybění vlastních názorů a nechutná touha po moci. Jenže kašlat na vlastní voliče začal už Špidla , viz. jeho slavná věta:,,Lidé nám nerozumějí."

Mirek Šejna 13.12.2006 12:50

levicový jerry

co má společného mé jméno s mým názorem? Chcete mě kádrovat pěkně po levičácku? A co má Paroubek společného s mým názorem na situaci, která by nastala po zákazu KSČM? Nebo snad máte pocit, že by voliči komunistů po zákazu jejich strany volili ODS nebo Lidovce, či Zelené?

jerry 13.12.2006 13:06

Re: levicový jerry

Tak jeho synem asi nebudete.Já si to hned myslel. Pan generál byl darebák, ale svým způsobem taková romantická osobnost. Ale u Vás mi chybí jakýkoliv smysl pro humor a nadsázku. Vaši blízcí to s Váma můžou vydržet, když pořád tak rád poučujete a berete se smrtelně  vážně? A na Vaše otázky lehké odpovědi : 1.Paroubek znamená totální degeneraci sociální demokracie, takže část levicových voličů teď nemá koho volit 2.Voliči KSČM by po jejím zákazu skutečně volili ČSSD a to téměř všichni.Je jim totiž nyní velmi přijatelná.

Kantor 13.12.2006 14:57

Re: levicový jerry

Ó nikoli, takzvaní pravičáci, ptající se na příbuzenstvo nejsou kádrováci, jsou to liberálně se dotazující fízlové.;-(

jardaO. 13.12.2006 15:31

Re: levicový jerry

To je spekulace na téma ...: "Kdyby měla babička kolečka, vypadala by jako autobus ..." ;-D a nic to neřeší. Kam se hrabeš za svým olampasovaným dědkem, nebo co to bylo. Ten si alespoň vyrejžoval vlivnou funkci v eráru a prachy na semínkách.