1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
chk 15.4.2009 15:17

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

Tady bych doplnil jen to, že často byli členové strany zavázáni přivést nové členy. A pokud to brali moc vážně, dokázali na pracovišti nebo ve škole vytvořit slušné dusno. Tenkrát se lidi docela obyčejně báli a nechtěli přijít o místo nebo být vyloučeni ze školy. Ten režim navíc vypadal, že tu bude fakt věčně. Mě do strany naštěstí nikdo nenaháněl, na to jsem měl moc špatný kádrový profil. Ale znal jsem takových spoustu. Ono totiž během studia VŠ (např.) odmítnout "nezištnou" nabídku na vstup do strany..... to dost dobře nešlo.

Petr Benes 15.4.2009 14:27

Re: to mas Dolezale jako s temi sudetaky.

po cinech prece. zvlastepak po zlodejnach. :-P

chk 15.4.2009 14:20

Re: pane Doležale,

Myslím, že bolševik na to měl víc času.

hafusak2 15.4.2009 14:19

Co je teď potřebnější?

Evropa a nejen ona a my s ní se momentálně plácáme v nejhorší krizi od 30-tých let. Teď je potřeba soustředit všechny síly na její překonání. Jak to udělat, to je věc skutečných odborníků a ne politiků. Smutné je, že těmto odborníkům jsou házeny klacky pod nohy, protože samozvaní kádrováci, politruci a jim na roveň postavení "ochránci demokracie" na tyto lidi vytahují kde co z minulosti a snaží se jejich odbornost zpochybnit. Jenže odborníky bez stranické minulosti budeme mít až za více než 20 let!!! To chcete tak douho čekat? Já ne. Kádrově čistý M. Benda, Langer a spol. jsou nám teď platní jak psovi fusekle. Takže vy všichni "uvědomělí": když neumíte zatlačit, tak alespoň nešlapejte na brzdu.

Fidel 15.4.2009 14:16

Re: Ti bývalí komouši se nacpali do všech možných

Asi nikoho jiného, bezpartijního nemohli najít, protože chytří byli v KSČ.

Marat 15.4.2009 13:51

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

Do NSDAP, dokonce i do SS také vstoupilo hodně velice slušných lidí a jen z  čistých a karierních důvodu. Tak proč na ně npo letech tak plivat a je odsuzovta, když u komýunistu bylo všechno v pořádku.

Víte, ono jak za nacizmu tak i za komunismu se dalo žít i slušně. Já jsem také musel dělat to co jsem dělal nerad. Když někdo nechtěl být lidským šmejdem, tak nemusel lézt ani do kompartaje. Hlady by neumřel,kdyby do ni nelezl.  

Marat 15.4.2009 13:44

Re: pane Doležale,

Hans, vy jste jste přece jen blb.  Ti komunisté, bolševici ve všech zhovadilostech ty nacisty překonali. I ve vrahounství a takovým lidem jakým ráčite být vy, to u komunistu vůbec nevadí. Nikdy jsem nepozoroval na článcích p. Doležala, že by měl k  sudetenlansmanschaft nějakou lásku. Proč vy takový germanožrout si dáváte jako  nick čistě německé jméno?

Pepa Vlk 15.4.2009 13:32

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

Pánovi zřejmě není jasné co je nástrojař. Zřejmě nikdy v žádné fabrice nemakal a umí jen plkat na Internetu. Ono totiž ,když má někdo své povolání rád udělá pro něj všechno a ne že hned letí dělat něco jiného co neumí a čemu nerozumí. Jinak mi ty neustále kampaně proti komunistům připadají jako strach z toho , že národ pochopí , že vše co bylo národu naslibováno se nějak nepnaplňuje / viz dopis Václava Havla z roku 1989/ a tak musíme národ neustále strašit aby bedej bože neřešil situaci bez nás. Jsou země /Španělsko / kde komunisté vedli žhavou válku s pravičáky /fašisty / a po skončení války postavili kříž smíření , protože Španělsko potřebuje všechny schopné lidi pro obnovu zeme. Někdy mi to připada , že je to taktika některých lidí z mladé generace , kteří se chtějí dostat ke korytu a nemají na to schopnosti , a tak volí taktiku odstřelování starší generace.

Sam 15.4.2009 13:24

Re: mě "bývalí" komunisté vadili a vadí i dnes

Souhlasím s výhradou. Bývalí bolševici mají co dělat v politice neb tam jsou voleni. Ti, kteří si je zvolili je posílají zastupovat své zájmy a jejich profil jim pravděpodobně vyhovuje. A je to tak myslím správně.

Naopak ve státních institucích a firmách nad 50% státního podílu nemají příslušníci zločineckých organizací včetně KSČ do konce života co pohledávat. Jejich selhání před rokem 1989 je neomluvitelné a nepromlčitelné. Jsou neustálým rizikem a je neakceptovatelné je platit z daní..

Posleda 15.4.2009 13:04

Re: Stáří hold nezastavíš.

A ještě je tu takový malý rozdíl mezi "hold" a "holt", Honzo. Ale to jste za pecí asi nebrali.

R.J. 15.4.2009 13:02

Re: Závěrečný postřeh v článku pana Doležala je přesný a výstižný. ODS se pod stávajícím Topolánkovým vedením

Souhlas, je to smutná scéna.

Millda 15.4.2009 12:46

Závěrečný postřeh v článku pana Doležala je přesný a výstižný. ODS se pod stávajícím Topolánkovým vedením

neuvěřitelně "dubčekizuje". Držení pozic pod heslem "Když ne my, tak přijdou ještě horší" je tou pravou cestou do politického propadliště... Nevěřil jsem svým uším, když jsem zaslechl zprávu, jak snaživě shání premiér Topolánek panu Paroubkovi podpisy svých poslanců...

R.J. 15.4.2009 12:44

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

Radši to nebudu komentovat Bubiku, kdes makal? Na ÚV ? ;-D 

Áron 15.4.2009 12:36

Re: Pan Doležal,

To myslíš, že je to stejné i teď? Viz členství v ODS - tunelování, krádeže, krupce ....

Posleda 15.4.2009 12:35

Re: Stáří hold nezastavíš.

"psát nestraně" a "zkončit" (dokonce 2x, takže to nebude překlep)- blahopřejme KSČM k takovým přírůstkům! Hlavně mladým a nezatíženým ani základním vzděláním!!!

chk 15.4.2009 12:33

Re: pane Doležale,

Velký rozdíl v nich není a i takto jsem Doležalův článek pochopil.

Jestli se v něčem podstatném liší, tak v tom, že NSDAP nemá svého přímého nástupce, nějakou tu Nacionálně socialistickou německou a bavorskou stranu práce.

Bubik 15.4.2009 12:32

Re: Stáří hold nezastavíš.

máte rád socialismus? Souhlasíte s tím, že by se měly výrobní prostředky zase znárodit? A že by se měly centrálně stanovovat ceny? A že by jsme měli vystoupit z NATO a postupně i z EU? To je totiž jejich cíl a program.

Jestli ano, tak tam vstupte. Ale pak si nestěžujte, že jsou tu na Vás zlí.

Jestli ne, tak přestaňte pindat blbosti

chk 15.4.2009 12:31

Re: Stáří hold nezastavíš.

Protože KSČM nebyla zakázána jen jakýmsi omylem. A jestli svým srovnáním s černochy chcete říci, že jste se komunistou již narodil, tak Vám doporučuji ústavní léčbu.

Hans 15.4.2009 12:29

Re: pane Doležale,

No přece v tom, že NSDAP má Herr Doleschal hluboko ve svém srdci! O tom svědčí jeho bezbřehá láska k sudetenlansmanschaft, kterou nikterak nezastírá! Je to prostě borec !!Už by měl táhnout do (Y)!!!

Honza 15.4.2009 12:26

Stáří hold nezastavíš.

Na panu Doleželovi je vidět, že jeho věk mu brání myslet a psát objektivně a nestraně.Nevím proč by mně dneska mělo něco  bránit v tom abych vstoupil do KSČM a usiloval tak jako černý Obama v Americe o zvolení do funkce prezidenta v Česku? Když mohla v USA před dvaceti zkončit inkvizice na černé , proč by neměla zkončit po dvaceti letech od něžné revoluce inkvizice na ty kteří se rozhodnou vstoupit do KSČM ?

Bubik 15.4.2009 12:24

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

já ho nehájím, jen tvrdím, že posuzovat optikou roku 2009 ( či roku 1991) roky předchozí těžko jde.

Budete se divit, ale spousta lidí do strany vlezla "jen " proto, že mohli dělat, co je bavilo a nikdo jim neházel klacky pod nohy. Což v situaci kdy jste obklopen ostnatými dráty bez východiska není málo.

P.S. Nástrojař není jen ten, kdo to vyrábí, taky ten kdo vymýšlí a projektuje. Pod nástrojem si pak nepředstavujte vrták či soustružnický nůž.

P.S.2 Kdo u nás nešel alespoň na sraz na 1. máje, nedostal celý další půlrok měsíční prémie. Tak tam chodili všichni, co nenašli věrohodnou výmluvu. To jsme byli z dnešního pohledu svině, že......

magi 15.4.2009 12:24

Re: Souhlasím,držet pozice je hovadina!

Mladý muži,opravdu,ale opravdu jste špatně četl to,co Doležal napsal.Ten váš topol,prohlašuje,že by komunistu nikdy nejmenoval. Ale co s.Tlustý ?.To vaše kopání do gulí,to už tady jednou bylo. To už říkal Dalík. Jestli obdivujete lidi tohoto ražení,pak vám není pomoci.

Petr Benes 15.4.2009 12:18

Re: Mohli by mi vysvětlit,

myslite jako zdroj levne pracovni sily pro vyrobu zbrani na dalsi loupeznou vypravu?

R.J. 15.4.2009 12:17

Re: to mas Dolezale jako s temi sudetaky.

Jak poznám bolševiky jiných barev ?

R.J. 15.4.2009 12:15

Re: mě "bývalí" komunisté vadili a vadí i dnes

Souhlas Okáčko.R^

brok 15.4.2009 11:54

pane Doležale,

můžete mě poučit v čem je rozdíl mezi KSČ a NSDAP?

R.J. 15.4.2009 11:52

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

Tak nástrojař, hm, to moc  machr nebyl, když by se neuživil jinde bez rudé knížky.;-D

honzak 15.4.2009 11:50

Re: moc by mě

nejsem nikterak fascinován. Jen se chci dobrat příčiny, kvůli které zjevně inteligentní člověk občas píše nehorázné kraviny.

R.J. 15.4.2009 11:46

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

Nestyděl, jak patrno, ovšem největší fór je, že z toho ještě dělají zásluhu, prý to tam brzdili, byli přece "slušní". ;-D

R.J. 15.4.2009 11:36

Re: Souhlasím,držet pozice je hovadina!

Nesouhlas Astonku, tedy s tím kopáním do ... souhlas, ale pak již ne. ODS vyhrála volby, tak atˇse drží svého práva sestavovat vládu. Nakonec tehdá večer po jejím padnutí prohlásilo gremium ODS, že očekávají jmenování Topolánka jako nového předsedu vlády. Na tom měli trvat. Krize nekrize. Roko by byl nucen se veřejně přiznat k spolupráci s komoušema. To samé pan prezident, musel by se odhalit, teda ne večer v parku, myslím politicky. Jak by zdůvodňoval , proč nejmenuje vítěze voleb  pověřením sestavením vlády. Takhle díky rezignaci ODS vypadá Roko a Klaus jako spasitelé. Klaus bude se svým baziliščím úsměvem říkat, vždyť se tak dohodli v parlamentu, já nic, já muzikannt.