1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cicero.jan 15.4.2009 19:07

Re: NSDAP nelze srovnat s KSČ

Jsem rád, že dovedeš naprosto přesně odhadnout každého podle několika vět. Škoda, že to nevyužíváš častěji, možná že by jsi byl předseda vlády a vedl Česko k rozkvětu. Pamatuji dokonce i Hitlera, co se tu o něm píše, jako kluka mne nutili ve škole hajlovat. Pamatuji tudíž i rok 48 a pamatuji i tehdejšího Husáka. Vím o čem mluvím, protože jsem tu dobu prožil. A jako syn vojáka RAF, který pracoval 10 let v Jáchymově, jsem měl komunistické způsoby z první ruky.

Brutus 15.4.2009 19:06

Re: Není to úplně stejné.

Německo nemělo svůj norimberský proces. Ten zorganizovaly vítězné mocnosti a obžalován byl NSDAP a jejich nejvěší představitelé, tuším že asi 17lidí.

Vojáci wehrmachtu, SS a vdovy po nich dodnes berou větší penzi než jejich oběti, pokudd jejich teror přežili.Ty si toho ještě hodně nedovedeš představit.

maiden 15.4.2009 19:01

Topolankuv problem je,

ze vzdycky placne neco ve stylu: "vasi .... jsem nevidel a taky verim, ze ji mate". Krom toho vzdycky mlaskne Merkelovej takovyho hubana, ze se ji podlomi kolena. Resit Dubceka v dobe, kdy jezdil za Breznevem a nevedel, kdy a jestli se vubec vrati je hyenismus. Resi se hrdinove, resi se zradci, ale mlcici vetsina, ktera precka staleti se povazuje za nezajimavej povl. A pane Dolezale: sudetstky nemci dostali presne to, co nechteli. Ostatne jako zbytek evropy. Urcite to pro ne byla cenna historicka zkusenost. Nekdo prijde a z pozice sily vam nakope zadek. Cekat, ze je budeme vyprovazet kvetinami...

Brutus 15.4.2009 18:59

Re: NSDAP nelze srovnat s KSČ

Cicero,

vzpamatuj se,Husák se nesnažil jen proplout. Jestli o tom nevíš, v 50 letech seděl, jako jeden z mála se nepřiznal k údajné protistátní činnosti.Jako jeden z mála našich prezidentů byl schopen z hlavy přednést projev, který měl hlavu a patu. Věřil aspoň z počátku komunistickým ideálům, ale s takovým materiálem jako seš ty se mu to bohužel nikdy  nemohlo povést. S tebou ani do rozvinuté kapitalistické společnosti nevstoupíme.Maximálně mezi psychopaty s tím nejnižším IQ.

yenda 15.4.2009 18:46

Vypadá to tak, že B. doležal si zadal s komunistickým režimem před r. 1968.

Pokud BD činí rozdíly mezi komunistou před 1968 a po 1970, tak je asi též historicky postižený. Vím snad o tom někdo něco?

cicero.jan 15.4.2009 18:43

Re: NSDAP nelze srovnat s KSČ

Srovnávat Hitlera- s Husákem je urážka prvně jmenovaného. Byl to takový malý Hácha, co se jen snažil proplut a poslouchal jako hodinky povely z velké říšeč aby si ji nerozlobil. Přesně tak soudruzi z UV KSČ si nedovolili ani se vyčůrat bez povolení velkého protektora. Proto taky po jeho pádu bloudili a nevěděli co dělat, instrukce, na které byli zvyklí, nepřicházely.

Kamil 15.4.2009 18:35

NSDAP nelze srovnat s KSČ

Podobně jako Husák nebyl Hitler.  Pokud  chce B. Doležal něco srovnávat tak možná Husáka se španělským  Francem  nebo portugalským Salazarem. To byli taky hajzli, ale Hitler byl nezměřitelně větší hajzl. Uvítal bych kdyby se BD pokusil  o toto srovnání.

Novák 15.4.2009 18:29

Re: Stále nevíte koho volit?

Až na to, že pan Lenivý si v podmínkách po "převratu" od svého kamaráda v bance "vypůjčil", za pomocí dalších kamarádů "koupil" firmu tak, že ji "zaplatil" pomocí peněz, které z ní vyvedl jinam, trosky nechal ležet a teď si spokojeně užívá na Bahamách. To s tou užitečností pro mnoho lidí je tak akorát pohádka pro malé děti, ve skutečnosti to funguje docela jinak.

Niky 15.4.2009 18:27

Re: Není to úplně stejné.

Německo se snaží držet nacismus na uzdě?;-Dcicero už ve stovkách Německých obcí vládnou neonacisté,kteří si říkají NPD.

cicero.jan 15.4.2009 18:24

Není to úplně stejné.

Není to úplně stejné, Německo mělo svůj norimberský proces, a dodnes se snaží nacismus držet na uzdě. To, že by NSDAP pokračovala po válce v činnosti, jako parlamentní strana, podobně jako KSČ u nás je nemyslitelné. U nás je ale běžné, že bachaři z Jáchymova mají větší penzi než jejich oběti, neb jsou zasloužilejší. Navíc mají ze svých obětí docela legraci. Nedovedu si představit, že by  v Německu  po sobě vládní úředníci a poslanci házeli bobky, kdo že to byl větší nacista za veselého dohledu a povzbuzování občanů. Jak správná je moudrost: "Národ, který si nepamatuje svoji minulost, je odsouzen k tomu, prožít si ji znova". Aby nás Pán Bůh od mocichtivých trulantů ochrániti ráčil, neb to nedovedeme sami.

František 15.4.2009 18:15

Komunismus nastupuje

Kdo sleduje naši politiku, tak vidí, že komunismus již nastupuje. Fišer je toho dalším důkazem.

certik 15.4.2009 18:01

Re: Co je teď potřebnější?

To že vydržel všechny zvraty může taky znamenat že má gumovou páteř nebo že je takzvaně nezničitelný. Případně že jeho post je tak irelevantní že o něj nikdo ani neměl zájem.

No ale máte recht, že dištanc Fischera od té parlamentní žumpy, toho destilátu hovadství a zparchantělosti, té přehlídky degenerovaných pitomců Rathem počínaje a Langerem konče, je dobrá věc.

Hanuman 15.4.2009 17:53

Pozdě bycha honit

Podle Vaší teorie měl tedy v tom 89 roce, po sametové revoluci přijít nejprve Pinochet a potom Havel. Komunisté tehdy, jako správně disciplinovaní se uměli orientovat, obsadili ty nejlukrativnější posty a ostatní, kteří byli osamoceni se jen dívali jak se zabydlují, pakují a dnes jsou většinou už za vodou.8-o;-(

Schumacher 15.4.2009 17:52

řidič náklaďáku

Dožil se konce války ?

Eva D. 15.4.2009 17:45

Re: pane Doležale,

chk, R^

Eva D. 15.4.2009 17:43

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

V manželově kruhu to taky nbídli. Všichni odmítli, jen jeden řekl: "víte co, tak já se teda obětuju." Kupodivu, už tenkrát byl nějakým vedoucím svazákem. Taky asi z obětavosti. Doteď se tomu smějou, jak se, chudák, strašně, ale strašně nerad obětoval. Dostal místo s bytem v Praze a slušný nástupní plat a oni se rozptýlili po republice, kde se dalo. Asi holt nebyli tak dobří...;-P

ignorant 15.4.2009 17:33

Re: Zrovna včera jsem koukal na dokument

No já myslím, přejet malýho Čepičku by znamenalo kriminál zaručeně...a to byli komunisti takříkajíc domácí¨element. Jinak samozřejmě ... stanné právo na nás snad ani nezkusili ...

H.K. 15.4.2009 17:29

Re: Co je teď potřebnější?

To bude dobrák, osvícený diktátor, který bude zem řídit a lidé budou spokojeni. Stálo by za úvahu, že by to mohlo být na furt. Nemuseli bysme chodit k volbám.

Vy musíte být šťastný člověk.

chk 15.4.2009 17:27

Re: Zrovna včera jsem koukal na dokument

To "svým způsobem" bych asi hodně vypíchl!

chk 15.4.2009 17:26

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

U nás v kruhu to nakonec také nikdo nepřijal, ale asi byla jiná situace v druhé polovině osmdesátých (můj případ) a v letech třeba padesátých nebo sedmdesátých. Navíc technické školy byly vůbec ve zcela jiné situaci. I tak si ale dobře pamatuju, jak to ti kluci prožívali. Na jejich místě bych taky měl v kalhotech.

hafusak2 15.4.2009 17:17

Re: Co je teď potřebnější?

Z titulu své dosavadní funkce zná skutečný stav naší země lépe než politici a dobře lze dohledat dopady různých praktik. Podle toho pak lépe stanovit další postup. Pokud si udrží sice neznalé, ale do všeho zasahující politiky dost "od těla", mohl by provést i některé reformy čistě technokraticky, bez různých lobbystů, Dalíků s igelitkami a ty reformy by mohly být průchodné napříč spektrem. Nemusí se věnovat žabomyším sporům v koalici ani hloupostmi jako "nulová tolerance" či prosazování zákonů na ideologickém podkladu. Proti politikům svázaným svými stranami má relativní volnost, ani president ho nemůže nijak šikanovat. Vzhledem k tomu, že na funkci vydržel tolik let a přežil všechny možné zvraty je jasné, že je komunikativní na všechny strany. Nestačí to?

Xury 15.4.2009 16:52

Re: Pan Doležal,

Zatímco členství v ČSSD - práce pro lidi, skromnost, charita ... ;-D;-D;-D;-D;-D

Xury 15.4.2009 16:49

Re: No, ono je to dnes panu Doležalovi vše jasné, a mnoha lidem taky,

No u nás to nabídli třem lidem z kruhu a nikdo nepřijal. Kupodivu všichni školu dokončili. Patrně to tedy šlo.

Xury 15.4.2009 16:46

Re: čím dál blbější

Napsal byste totéž o fašistech?

Xury 15.4.2009 16:44

Re: Co je teď potřebnější?

V čem tkví odbornost pana Fischera na post premiéra?

ignorant 15.4.2009 16:39

Re: Zrovna včera jsem koukal na dokument

Pokud nácek znamená bezvýhradný vlastenec, souhlasím, ale to ho nediskvalifikovalo ohledně funkce v NATO (odsuzoval rasovou politiku 3. říše). 3. říše byl svým způsobem "právní stát", např. český řidič náklaďáku, který zabil Heydrichovi dítě, vyšel přes snahu Heydrichovy vdovy bez postihu.

ignorant 15.4.2009 16:26

Re: Co je teď potřebnější?

Nejhorší krize se táhla zhruba od roku 1939 do ro roku 1989. Ta v 30. byla proti 50. letům selanka.

hafusak2 15.4.2009 15:42

Re: Co je teď potřebnější?

Stačí jedno jméno - současný premiér p. Fischer. U jmen ministrů a dalších potřebných odborníků ještě nejsou známa jména, ale určitě se tam nějaký také najde.

portwyn 15.4.2009 15:29

Zrovna včera jsem koukal na dokument

o bojích v Normandii...a Hans Speidel, Rommelova pravá ruka, se později stal vrchním velitelem  pozemních vojsk NATO (Commander-in-Chief of the Allied ground forces in Central Europe from April 1957 to September 1963).

Gen. Speidel NEBYL spolu s Rommelem obviněn z přípravy atentátu na Hitlera, takže musel být docela nácek, když ho nespláchli spolu se šéfem. Na rozdíl od prohnilého postkomunistického Východu ovšem tohle nebyl v úžasné Bundesrepublik  žádný velký flastr. Tolik k té paralele KSČ - NSDAP.

Odkaz je tady: http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Speidel

H.K. 15.4.2009 15:26

Re: Co je teď potřebnější?

Smutné je, že těmto odborníkům jsou házeny klacky pod nohy.....

Které odborníky myslíte?