2.7.2024 | Svátek má Patricie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 2.6.2007 11:14

Re: Re: Nic proti tomu,

Ano, to je nestručnější vyjádření, a nejpravdivější.

semtam 2.6.2007 11:04

Re: Nic proti tomu,

Mohou se měnit prostředky k dosažení cíle,cíl zůstává stejný - dostat se ke korytu.

Kubeš 2.6.2007 10:46

Re: Chyba se už stala loni na podzim

Chyba je na staně voličů, případně nevoličů

Kubeš 2.6.2007 10:45

Re: Re: Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

Investice se realizují, aby přinesly zisk. Za špatné investice může vláda, za vládu voliči- jak jednoduché.

franta 2.6.2007 10:40

Chyba se už stala loni na podzim

A kdo tu chybu udělal, pane Doležale ? Pamatovat, prosím, kdo dělá chyby !

loula 2.6.2007 10:34

Re: Re: Re: Re: Omyl,

Omlouvám se za překlepy, byl jsem pod tlakem manželky, že musím jít konečně vysát ten pokoj. Už jsem ho vysál, tak jsem zvědav, co si zase vymyslí.

loula 2.6.2007 10:22

Re: Re: Re: Omyl,

Ano, to máte pravdu, a samet v roce 1989 byl ideální čas, jak se s tímto dědictvím začít vypořádávat. Místo toho, aby se otevřeně řeklo, že je třeba budovat společnost práva a morálky, se vytyčila hesla, že úspěch je nade vše, cesta k jeho dosažení nenípodstatná, že ekonomové musí mít náskok púřed právníky, že Kožený je vzor podnikání. Takže morálka zadřená pod kůží se nyodstranovala, pouze transormovala v morálku novou. Hesko Kdso nekrade, okrádá rodinu, bylo postupně nahraženo heslem Svoje závazky plní jenom hlupáci.

Buvol 2.6.2007 10:16

Re: Re: Taková to vláda,

Jaký fanatický výrok? Snad expresivní resp. jadrný, aby to pochopili i jednodušší jedinci.... Jadrné vyjadřování nemá s morálkou nic společného! Mimochodem jak se Vám líbí, že si poslanci a senátoři odhlasovali zvýšení příspěvků na bydlení? Nejsou to č u r á c i ?! Pardon prospěcháři a neměli by náhodou jít občanstvu příkladem a naopak si svoje požitky, které většinou beztak berou za ho*no, snížit?!

Von 2.6.2007 10:13

Re: Re: Omyl,

Opět máte loulo pravdu. Jenže - náprava našich morálních hodnot, zdevastovaných totalitou, musí začít u každého človíčka. A bohužel se zdá, že ta minulá morálka se většině z nás zadřela pod kůží více, než si uvědomujeme!!

Von 2.6.2007 10:06

Re: Nic proti tomu,

Ano, tady je zakopaný pes! Ale v naší politice je takových zakopaných psů několik KOP!

loula 2.6.2007 9:59

Re: Omyl,

Občané do reforem dorostou jedině za předpokladu, že uvidí příklad státu, že k tomu vytváří předpoklady. Jedním ze základních předpokladů "růstu do reforem" je návrat morálky a odpovědnosti za své činy, každého jednotlivce. Jestliže stát zaplatil na Novu 10 mld, a nebyl schopen ani říci, kdo to vlastně zavinil, natož aby byl někdo potrestán ( a že takovýchto případů je), těžko očekávat od občanů, že se budou chovat odpovědněji.

loula 2.6.2007 9:54

Nic proti tomu,

vláda musí reagovat na měnící se situaci, a beru,když řekně, že program modré šance není dnes realizovatelný ( nebo jenom v osekané míře), protože je prostě taková situace. Co ale nechápu,je vyjádření Topolánka ( v reakci na Tlustého návrhy), že stejně reforma podle receptu Tlustého nebyla nikdy realizovatelná. Proč tedy proboha s tím šli do voleb. To je to, co mě uniká.

Jarmil 2.6.2007 9:41

Re: Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

Jaký investice? Proč má stát investovat? Investuje dobře? Kdo nese riziko špatné investice?

CTOKOKOTOB 2.6.2007 9:39

Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

U nemandatorních je větší volnost rozhodovat co s nimi.

Takže třeba investice.

Henry 2.6.2007 9:37

Re: Taková to vláda,

Jak můžeš, buvole, po takovém fanatickém "výtoku" zmiňovat morální kredit? Odmyslím-li naivní argumentaci, ten fanatismus mne děsí! 

Jarmil 2.6.2007 9:08

Odpoví nhěkdo neznalému?

No dobře tak nemám stát vnímat jako zaopatřovací ústav. A jak ho vlastně mám vnímat? A potřebuji stát který nefunguje jako zaopatřovací ústav? A proč má stát seškrtávat mandatorní výdaje a ne ty nemandatorní? Kam ty nemandatorní výdaje jdou?

Honza 2.6.2007 9:00

Re: Re: Re: Taková to vláda,

Já se nezastávám politiků, protože politici jsou v politice především kvůli svým zájmům. Ale pokud někdo věří ideologii, že se všichni budeme mít dobře, když oškubeme "ty bohaté" a budeme si pořád půjčovat, tak je to prostě blbec, který si nevidí na špičku nosu. A pkud je takových blbců v našem státě skoro 50% populace, tak se z toho srbu, do kterého nás dostalo šéfování bolševiků, nikdy nevyhrabeme a čeká nás hodně škaredá budoucnost.

Ivan Nový 2.6.2007 8:41

Omyl,

stav je ideální. Do reforem musejí nejprve dorůst občané. Teď k tomu získali čas. Ví už, že to stejně tak dál jít nemůže, tak pomalu přestanou spoléhat na stát a začnou se připravovat na "horší" časy. A to je to, o co jde.

huhu 2.6.2007 8:32

neukotvený Doležel

pane Doležele, kdybych nevěděl, že vy jste schopen napsat cokoliv o čemkoliv pro kohokoliv...nicméně s Vaší dnešní úvahou souhlasím.

huhu 2.6.2007 8:30

Re: Taková to vláda,

ano, slova hodná "druhého vítěze", bojovníka proti vulgaritě....:-D(Y)

kyselina sírová 2.6.2007 8:30

Smlouva ODS s občany

Přesto, neměl by pan Topolánek uvažovat spíš o tom, jak naplnit smlouvu ODS s občany, kterou podepsal před volbami?

ladik53 2.6.2007 8:29

Re: Re: Taková to vláda,

Co z toho není pravda. To co napsal "Buvol" je pravda vše!

Lapil 2.6.2007 6:49

Re: gavno

Bidluj a nežvaň, převozníče

charon 2.6.2007 6:45

gavno

Hej Doležele ty slizkej lustráte nemysli že jsme hloupí - už ti nedochází že jsme vše od tebe četli? Ty náš malej Bolševníčku si to samí jako skopčáci ačkoli vím že kdo ví, mlčí tak díky takovejm podrazáčkům máme různý věcičky: Židům jsme například vděčný jak za Ježáše tak za Hitlera a později Estébáčky. Jen čekej všichni jste v pořaddí a hlavně se nežeň do euro-eura to by jsis moc nepomohl. Raděj piš a piš ať se zatím pobavíme :-) Myslím na tebe zrůdo!

Cedr 2.6.2007 2:21

Re: Re: Taková to vláda,

Honzo, pro pravdu se každý zlobí. Tlustého reforma byla hlavní tahákem ODS, kromě podvodu s Kubiceho zprávou. Teď  o ní přiznávají, že je a byla nerealizovatelná a vymlouvají se na koalici.

To se zastáváte takových lhářů a ještě druhému nadáváte - není Vám trochu stydno.

ostravak 2.6.2007 0:47

Re: Myslím, že kdyby byl Tlustý důsledný

Moje řeč. Každý má hypotéky, někteří platí alimenty atd. Brát 3 roky poslanecké a minister. prebendy toho se nikdo nevzdá. Ze státních peněz žijou stovky firem nejenom socky.

Buvol 2.6.2007 0:32

Re: Re: Taková to vláda,

Ale vy jste snad příznivcem pravicové politiky! Nebo se snad mýlím?

mamina 2.6.2007 0:22

"Stát chápeme jako zaopatřovací ústav".

Pane Doležale, saháte po mýtu, živenému luxusně zaopatřovanými neschopy a rozkrádači, kteří se tváří, že něco spravují. Proč vlastně píšete "my?" Černé svědomí z vědomí neschopnosti vyprodukovat něco jiného, než žvásty? Za koho tu myšlenku šíříte? Za jaké "my"? Tušíte to vůbec?

Honza 2.6.2007 0:19

Re: Taková to vláda,

Váš příspěvek opět potvrzuje evidentní skutečnost, že příznivcem levicové politiky může být jen blb a primitiv.

Honza 2.6.2007 0:18

Myslím, že kdyby byl Tlustý důsledný

a dalo se spolehnout na Topolánkovo slovo, nebyl by bez šance. Myslím, že nikdo ze stávajících poslanců a ministrů současné koaliční vlády nemá v případě předčasných voleb své místo jisté. KDU dokonce hrozí propad pod 5% hranici a "přeběhlíci" Melčák s Pohankou už by se v novém parlamentu neobjevili zcela jistě. Takže pokud by otázka zněla jednoznačně - buď Tlustého reformy, nebo předčasné volby, dá se předpokládat, že všichni koaliční poslanci včetně přeběhlíků by se zachovali racionálně a dali by přednost jistotě dalších tří let v teplých ministerských a poslaneckých funkcích (ať se dnes před médii předvádějí jak chtějí), před hazardem předčasných voleb.