6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Paul Sulc 2.1.2010 2:07

ak,tak, pane Dolezale,

  ted vam vladne Kocourkovsky kral Vaclav II. Nastesti ale nedela tluse cary a nehlasa pravdu-lasku.

pepa 2.1.2010 0:44

VK si mlsá na Hradě, tu něco pronese, tady se vyfotí! Neurvalost povahy a bezcitnost osoby skloubená se servilním okolím ukazuje pravou tvář sobce uzurpátora!

Nejsou hodny ani komentářů zloději naši!

w 2.1.2010 1:41

Re: VK si mlsá na Hradě, tu něco pronese, tady se vyfotí! Neurvalost povahy a bezcitnost osoby skloubená se servilním okolím ukazuje pravou tvář sobce uzurpátora!

dej už pokoj

honzak 2.1.2010 7:03

Re: VK si mlsá na Hradě, tu něco pronese, tady se vyfotí! Neurvalost povahy a bezcitnost osoby skloubená se servilním okolím ukazuje pravou tvář sobce uzurpátora!

ty sis dal Silvestrovské repete, pepo, viď? Nebo trénuješ příspěvek do blicích listů?

lucinapes 2.1.2010 0:34

a't to čtu zpředu nebo pozpátku

vychází mi jediné - že oni vás nepozvali?

sociolog 2.1.2010 1:23

Re: a't to čtu zpředu nebo pozpátku

vychazi mi jen jedine, ze snad chcete naznacit, ze jste pozvan byl. Kdyz si nekdo povzdechne nad stale vetsi zkorumpovanosti u nas, tak mu odpovidaji jisti nicki, ze asi zavidi, ze ho do (jejich)  bratrtva nevzali.

Jsou uz halt taci, kteri jakkoukoliv kritiku vladnouci moci odpalkuji timto argumentem. Nepatris k nim, tak drz hubu. Tak jako ti, kteri k n patri, to se rozumi.

A tomuhle chcete rikat demokracie po 20ti letech vyvoje? Musim Vas ujistit, ze v SRN v r. 1965 by nikdo takhle cynyicky na kritiku moci nereagoval. Asi proto, ze hneda, na rozdil od rude diktatury, trvala jen 12 let. Tedy ctvrtinu doby trvani totality (hnede i rude) u nas. Takze ta debolsevisace snad bude trvat dalsich 60 let, nez kritika arogance moci bude povazovana za samozrejmost.

Nebylo by lepsi, si do te doby zvolit rovnou na Hrad krale, treba Schwarzenberga, ktery neurazi, jen obcas podrimuje...? Nebylo by smysluplne jednou uprednostnit pravou aristokracii pred jeji parodii, totiz malomestakem?   

M.-S. 2.1.2010 4:48

Re: a't to čtu zpředu nebo pozpátku

Zase jeden co si dělá iluze o Schwarzembergovi. Gros patřil kdysi také mezi nejoblíbenější. Bolševizace vytvořila maloměšťáctví? Debolševizace maloměšťáctví odstraní? To jsou mi věci.

sociolog 2.1.2010 9:21

Re: a't to čtu zpředu nebo pozpátku

Bolsevisace vedla k neradikalnejsimu malomestactvi, na takove urovni,  kterou se  nepoarilo vytvorit ani nackum. Totiz k fenomenu "Jastvo"i, ktery do cestiny prinasi Klaus: "Ja jsem, Ja byl , Ja tvrdim".Konec koncu na to poukzuje na konci sveho prispevku Aston. 

Ano. Pod zasterkou kolektivizace vseho se prosazovaly zajmy po vytce vlastni. Kdo nekrade, okrada rodinu. Coz nakonec vedlo ke konci komunismu a k mafianske fazi jeho dalsiho vyvoje dnes. Nas kapitalismus nevznikl z etiky Calvina. Nas zvnikl z hrabivosti, ktera je calvinistum bystotne cizi. Takze korupce neni jen pruvodni zejvem nastoleni kapitalismu u nas, nybrz primo podstatou toho, co se deje. Od opencard az po JUDr tituly. ALe tohle stejne uz nikdo nebude cist... K cemu by mu to taky bylo. 

Anton 2.1.2010 11:37

Re: a't to čtu zpředu nebo pozpátku

Máte naprosto pravdu, jsem rád, že tak někdo uvažuje.

Přirozená lidská blbost byla (díky bolševikovi) vyzbrojena neomylnou ideologií a postupem času se stala jakýmsi nepsaným zákonem či normou. Každý získal pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti. Vetšina lidí a jejich myšlení jsou jen produkty bývalého systému, který v nich žije dál a který oni sami dál šíří. Bude to skutečně trvat těch 60 let, ne li víc.