4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sociolog 2.1.2010 14:11

Re: nehazejte nas do stejneho pytle

Neni to tak dlouha cesta, pokud bychom referendem zvolili Schwarzenberga a pak na tom pracovali, aby behem jeho prezidentovani byl zmenen urad prezidenta na kralovsky. Behem dlouhych ctyr let by Schwarzenberg ukazal, zda svym chovanim k takovemu kroku presvedci obyvatelstvo, aby se k tomu kladne vyjadrilo v dalsim referendu.

Patrik 2.1.2010 14:05

Re: nemá tam co dělat

Hlavně,že se ti líbí standarty jednotek SS.To je něco rpo tebe ,ty náš nácku.A pro tebe blbečku-pán prezident Masaryk

M. Stuchlik 2.1.2010 14:04

Re: Kecy,kecy,kecy

a proč tam zve pablbovy asociálafašisty?

béda 2.1.2010 13:55

Kecy,kecy,kecy

Proč tam by zval komouše, zelené Khméry a Kalouskova ochrápaného poskoka ?

Marat 2.1.2010 13:29

Re: nemá tam co dělat

Ani zvláštní presidentské standarty nemají nikde  ve světě obdobu. To ten dědek Masaryk ze sebe dělal mourého vladaře a tak si nechal udělat zvláštní standartu a tu dědí od té doby všichni čeští presidenti a dokonce tu zvrhlost mají i Slovácí. Tu standartu za ními snad  nosí lokaj i když jdou na reterát.

Marat 2.1.2010 13:24

Re: Jestli v pozadí této emise Nemám Klause Rád! není náhodou to, že

Proč autora obviňujete z prospěchářstvý a zištnosti? Což musí milovat každého politika pokud je zrovna u moci? A proč by měl mít rád zrovna Klause? To že vy ho milujete tak přece nemusíte urážet ty, kdo váš idol nemiluje?

Jiří Heincl 2.1.2010 12:53

Re: znovu a jinak

Pan Doležal opravdu mlátí prázdnou slámu.

Juhasz 2.1.2010 12:48

Re: nemá tam co dělat

Je tristní pohled na člověka, který několik let čumí z okna na panorama určené výhradně králům a nevidí nic jiného, než vídával z  balkonu proseckého paneláku. Malým lidem velké role prostě nesluší.

Stanislav Ševeček 2.1.2010 12:44

Jestli v pozadí této emise Nemám Klause Rád! není náhodou to, že

autorovi, "obyčejnému plebejci", už mnoho roků neodpadají žádné drobty z "vladařova" stolu.

Han 2.1.2010 12:39

Re: S článkem lze jen souhlasit

Tak to bude ono, mě pro změnu neprošel smajlík palcem dolů.

Budíš 2.1.2010 12:13

Re: nemá tam co dělat

Lépe bych to nenapsal.Děkuji.

JaS 2.1.2010 12:04

Tak mě napadlo,

jak asi chutná takový oběd s vybranými jídly, když tam musím sedět s...a jednat o... smajlík neprošel.

novaz 2.1.2010 11:49

nemá tam co dělat

Okupování obrovských prostor pražského hradu prezidentem a jeho palácovými příštipkáři, nemá ve světě obdoby. Civilní osoba, vzešlá z intrik, podvodů, lží a korupce, nemá jednak vůbec zastávat funkci prezidenta a druhak nemá na tak posvátném místě co dělat. Znesvěcení pohnuté historie tohoto státu a národa, stejně tristní, jako když se na Hradě pelešili bolševičtí prezidenti.

Anton 2.1.2010 11:37

Re: a't to čtu zpředu nebo pozpátku

Máte naprosto pravdu, jsem rád, že tak někdo uvažuje.

Přirozená lidská blbost byla (díky bolševikovi) vyzbrojena neomylnou ideologií a postupem času se stala jakýmsi nepsaným zákonem či normou. Každý získal pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti. Vetšina lidí a jejich myšlení jsou jen produkty bývalého systému, který v nich žije dál a který oni sami dál šíří. Bude to skutečně trvat těch 60 let, ne li víc.

vládík 2.1.2010 10:58

Re: S článkem lze jen souhlasit

Proč redakce nabízí smajlíky, když je pak odmítá zveřejnit?  Předchozí příspěvek, kde místo "palec nahoru" byl smajík opakovaně neprošel.

vládík 2.1.2010 10:57

S článkem lze jen souhlasit

Proto  palec nahoru

jirka.s. 2.1.2010 10:49

Re: Bohušu, bohušu!

No velmi bych se divil, kdyby se zde nenašel alespoň jeden mimoň, co by panu Doležalovi "nepřipoměl" sudeťáky, ač ve vlastním článku po nich není ani pachu!!!

Budíš. 2.1.2010 10:14

Re: Skvělý článek

Vize jednotné Evropy je správná a žádoucí.Jsem vždy jako Čech naštván, když si Klaus dovolí zpochybňovat osobu "knížete" váženého rodu. Prezidentem nebo králem, musí být někdo kdo se o naší kotlinu něčím dlohodobě zasloužil.Čím se zasloužil Klaus,  v porovnáním s tvůrčí činností rodu knížete,provázeno staletím, že si dovolil před jmenováním knížete ministrem ho nazvat cizákem a dnes ho nazývá figurkou. Taková drzost.

Budíš 2.1.2010 9:59

Re: nehazejte nas do stejneho pytle

Jistě, ale ke království by byla z výchozí pozice cesta dlouhá.Je třeba řešit okamžitě, ale nemáme vyzrálé politiky, proto je tady občan, který si musí vybojovat změny.Přímou volbu prezidenta a další.Jen tak si bude moci občan opět vážit prezidenta a hrad.Občan si chce vážit prezidenta a hrad, ale nesmí vzejít z politických podvodů, neuznávaných zprofanovaných politiků.

sociolog 2.1.2010 9:54

Re: Skvělý článek

Plny souhlas. Lec co takhle prime volby krale. Schwareznberga? Na rozdil od Germanu s jejich deidcnym hierarchickym zrizenim byl u nas kral tradicne volen. Napr. ten, ktery jako prvni vslovil vizi Spolecne Evropy: Jirik z Podebrad.

sociolog 2.1.2010 9:50

nehazejte nas do stejneho pytle

Dolezal je zklamany demokrat. Ja optimisticky rojalista. Jeho chmurne analyzy stavu nasi spolecnosti potvrzuji me nadeje, ktere on coby demkrat samzrejme nesdili. Spolecne sdilime viru v Boha, jehoz dilo je vznesenejsi  nez vsechny pozemske intriky doromady.

V tomto smyslu zustavam do Noveho desetileti. Pln nadeje v obnovu koruny ceske v cele jeji puvodni slave... Snad to jednou pochopi i TOP 09, ze jeji cile musi byt vyssi, pokud chce byt opravdu konzervatvni a itou stranou. A tak na rozdil od ostatnich dat narodu nadeji ponekud trvalejsi a ... udrzitelnejsi nez nabizene otrepane  recepty dneska, kterym neveri uz ani jejich autori. Po Klausovi musi rpriit kral. Nebot tolik spiny na Hrade uz dlouho nebylo. A zatim narod Hradu veril. Pokud ztrati i tuto viru, kam se podeje nase identita?

Jura 2.1.2010 9:49

výstižné

Článek je velmi výstižný (a taky mě pobavil). Díky.

Han 2.1.2010 9:47

Re: Masarykovi už vyčetli kde co, ale!

Lépe čtěte.

Budíš 2.1.2010 9:44

Skvělý článek

Vystihuje realitu,vidí, slyší, nic si nenamlouvá a hlavně, správně pojmenoval věci.Příznivější to bohužel není pánové.Horší rozhodně.Škoda, že to  Švejnarovi  nevyšlo, dnes by nebylo ve světě tolik ostudy a Česko mohlo býti státem, který obývá vážený národ.Který magor vymyslel logo "EVROPĚ TO OSLADÍME",který magor z ODS nominoval do EU euroskeptiky Fajmona,Zahradila a Strejčka.Druhým chceme osladit, ale sami doma neumíme řešit nejzákladnější problém.Který magor zrušil vládu v době předsednictví a kdo se z toho těšil víme.Chci přímé volby prezidenta.

sociolog 2.1.2010 9:39

Re: Masarykovi už vyčetli kde co, ale!

Ano usalasil. A pak ni nepozval ty, kterym za sve zvoleni vdeci. Napr. Svobodu. Tot chovani baci, nikoliv aristokrata, pro ktereho byl Hrad postaven do dnesni podoby.

Han 2.1.2010 9:33

Masarykovi už vyčetli kde co, ale!

Vyčítat mu, že se "usalašil" na Pražském hradě něco o autorovi vypovídá. Co, to bohužel admin této diskuze ani slušnou formou napsané nedovoluje zveřejnit.

sociolog 2.1.2010 9:30

mimichodem: nemam dojem,ze Dolezal Schwarzenberga musi

To zrejme je ja, "myslitel prekonaneho vcera"

Sahara 2.1.2010 9:23

Peane Doležale,

Vy snad závidíte, že Vás také nepozvali.

sociolog 2.1.2010 9:21

Re: a't to čtu zpředu nebo pozpátku

Bolsevisace vedla k neradikalnejsimu malomestactvi, na takove urovni,  kterou se  nepoarilo vytvorit ani nackum. Totiz k fenomenu "Jastvo"i, ktery do cestiny prinasi Klaus: "Ja jsem, Ja byl , Ja tvrdim".Konec koncu na to poukzuje na konci sveho prispevku Aston. 

Ano. Pod zasterkou kolektivizace vseho se prosazovaly zajmy po vytce vlastni. Kdo nekrade, okrada rodinu. Coz nakonec vedlo ke konci komunismu a k mafianske fazi jeho dalsiho vyvoje dnes. Nas kapitalismus nevznikl z etiky Calvina. Nas zvnikl z hrabivosti, ktera je calvinistum bystotne cizi. Takze korupce neni jen pruvodni zejvem nastoleni kapitalismu u nas, nybrz primo podstatou toho, co se deje. Od opencard az po JUDr tituly. ALe tohle stejne uz nikdo nebude cist... K cemu by mu to taky bylo. 

honzak 2.1.2010 7:07

Bohušu, bohušu!

Ten Klaus tě szere, co? Jakou bys zpíval, kdyby si tě nechal jako poradce? To bys švestičky z vlastní zahrádky přinášel i v lednu, že?

Posselt by ti na Hradě nevadil, viď? Určitě by to vedl stejně dobře jako jeho předchůdce Reinhard....