5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Chybí nám naděje

Můj obor je česká politika. Zajímá mne především hluboký rozvrat české demokracie. Na tom, že s ní není něco v pořádku, se shodnou všichni, méně už na tom, kdy problémy začaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Bryndza 28.12.2014 14:18

to má doležal z vlastní alhaimzerovské palice

nebo mu to nadiktoval jako obvykle jeho majitel Berndt Posselt?

B. Rybák 25.12.2014 22:01

Asi je poněkud krátkozraký

Pan Doležal je jeden z nemnoha komentátorů, kteří popisují naši současnou vnitropolitickou situaci v podstatě správně.

V posledních 2 letech (postupně ale už od "Sarajevského puče") skutečně došlo ke zhoubnému zvratu našeho v podstatě správného polistopadového vývoje, který se viditelně projevuje mediokracií, pučem nejvyšších státních zástupců, kteří pomocí části policie rychle získávají našim občanům se nezodpovídající moc ve státě(!!!), zničení demokratických, tedy o početně významnou členskou základnu se opírajících politických stran(!!!),...vstup masmediálního, na státních dotacích závislého oligarchy do politiky (ukrajinizace naší politiky)!

Dál než k našim hranicím ale pan Doležal nejspíš nedohlédne. Jinak by viděl, že my už se teď smažíme a dusíme na morálně relativistickém, politicko-korektním "zeleném (D)EU-pekáči který nás nemilosrdně přeměňuje na bezperspektivní (D)EU-"protektorátní" montovnu (vyžranou muslimskými přistěhovalci)!

Viděl by, že ti důležití státní zástupci byli u amerického velvyslance nejčastějšími hosty a nakonec dostali důvěru k politicko-"korektnímu" proškolení v Obamových USA , kterou skvěle osvědčili např. nezákonným "sestřelením" Nečasovi vlády! Viděl by, jak podivně snadno získává pan Babiš masmédia, která donedávna držel pevně "Brusel"!

Je ale možné, že pan Doležal vidí ještě dále než já, protože už možná ví, že kdyby se o tomhle zmínil, už by nic neuveřejnil!

K. Vyšata 25.12.2014 22:48

Re: Asi je poněkud krátkozraký

Nejsem, jak je určitě čtenářům známo, žádný velký obdivovatel USA. Ale svádět na ten všehoschopný stát pád Nečase s jeho vládou zavání paraonou. Pád vlády byl započat v okamžiku vstupu VV do vlády. Do té doby se léty vytvořená struktura " já na bráchu, brácha na mě" těšila všeobecné oblibě a demokratické střídání levého a pravého spektra se neslo v duchu porozumění, vzájemné tolerance a přejícnosti. Bárta, blahé paměti, sestavit projekt kterým oslovil svojí neotřelostí apatické voliče a na záplavě slibů o změně se na zádech naivního Johna se prodral ke žvanci. A tady se projevila základní chyba, začátek konce Nečasovo vlády a úpadek politických stran. Chamtivost a nepřejícnost dát Bártovcům příslušný podíl u koláče vyvolal první rozmíšky, protitlak Johna nasazením nebo dosazením prezidenta Lessyho a výměnu na státním zastupitelství. A na žehlení průšvihu už nic nestačilo, rozval struktur policie a státního zastupitelství dosáhl stupně který se nedal zastavit, zástupcům i kriminálce se uvolnily ruce svázané politickými dohodami a začal tanec který pozorujeme do dnešních dnů. Už se nedalo jen tak lehce kalouskovsky "odstíhat", platit za dřinu vedle v noci svým milenkám, krást ani poledne nedržet, držet státní rozpočet na krádežích v peněženkách důchodců a v příspěvcích pro postižené. Utrhla se lavina, příčinu  a následky si musí postižení přiznat u sebe a ne je hledat v zájmech USA.  Babiš, Zeman, defenziva politických stran, to všechno je následek hamižnosti mocných po převratu, je to přirozená léčba lidmi této země.

B. Rybák 26.12.2014 1:18

Re: Asi je poněkud krátkozraký

Útok na českou transformační cestu začal guv. Tošovský svým nesmyslným oddalováním uvolnění (vysokého) kurzu koruny, čímž vyvolal zhroucení českého exportu a návaznou bankovní krizi a dílo dokončil vytvořením nesmyslně vysokých povinných bankovních rezerv, které udusili ekonomiku nedostatkem oběživa. Za toto dílo byl tento neúspěšný bankéř odměněn doživotním korytem v zahraničí (k nám se odmítá dostavit k soudu i jako svědek, pokud nedostane písemnou záruku, že nebude obviněn.

Pak přišel "Sarajevský puč" po němž jsme téměř přišli o celou vlastní ekonomiku, puč proti TV NOVA (Špidlou úmyslně prohraný soud s 10 miliardovou pokutou), pravdoláskový puč ve veřejnoprávní TV, EU-hujerský puč v ČSSD.. pokus zbavit V. Klause svéprávnosti (za odpor proti podvodu s Lisabonskou smlouvou)...

Vy správně popisujete obtížnou situaci Nečasovi vlády, která

měla EU-hujerskou TOP09 a neřiditelné amatérské spasitelské VV což ale byl přímý důsledek předchozích pučů a úplné ovládnutí masmédií. Podobné neosocialistické laviny zasypávaji většinu zemí EU (existuje ještě někde nějaká demokratická pravice?) Ono někde na západě nedochází k úpadku masmédií i politických stran? Já jsem ale psal o protiústavním odstřelení Nečasovi vlády bandou "těžkooděnců" řízených nenápadně, dobře proškolenou paní Bradáčovou (a panem Ištvanem) z dodnes neobjasněných důvodů!! Na pořádné vysvětlení těchto věcí by bylo nutno napsat přinejmenším knihu (to ale celou dobu dělá pan profesor V. Klaus)! Nevidět tyhle věci vyžaduje slepotu téměř úplnou (a nejspíš záměrnou)!

V. Vaclavik 25.12.2014 23:00

Re: Asi je poněkud krátkozraký

Jak to mohl byt 'v podstatě správný polistopadový vývoj', kdyz vyustil do 'zhoubného zvratu '?

Kdyby se veci delaly spravne, nebyla by blba nalada a nedoslo by k tomu zhoubnemu zvratu. O ten jsme si behem toho 'spravneho polistopadoveho vyvoje' koledovali od sameho jeho pocatku, kdyz jsme nastoupili treti cestu mezi socialismem a kapitalismem, tedy tak zvanou cestu smisene ekonomiky (zabehly anglicky vyraz pro treti cestu je mixed economy).

B. Rybák 26.12.2014 1:38

Re: Asi je poněkud krátkozraký

Na třetí cestě zbloudil V. Havel (a jeho parta) a z toho také tehdy měl (na rozdíl např. ode mne "blbou náladu"). Pak se ale neokoloniálním zbohatlictvím morálně zdegenerovaná západní Evropa vydala cestou "zeleného" sociálně parazitického neosocialismu a "převálcovala" nás na svoji montovnu (EU-protektorát). Touto cestou se bohužel nedávno daly i Obamovi, USA. Dost se to bohužel podobá zániku říše římské. A o tom to je!

K. Vyšata 25.12.2014 14:27

Zamyšlení pana Doležala zcela odráží

jeho okolí ve kterém žije. Jako každého z nás. A tak vidí, poučen zkušenostmi svého života největší nebezpečí v Rusku, ale ani náznakem mu nevadí přímé sousedství státu, ve kterém byl nadšeně podporován režim mající ve svém programu budoucnosti téměř vyhlazení všeho českého. A to je ten problém, Rusko totiž není dávno SSSR a Německo není dávno Říše. 

Pokud se týká Ukrajiny a našeho státu je jeho pohled podivný vzhledem k jeho inteligenci, i méně fundovanému novináři musí být jasné, že konflikt je jen pokračování nevraživosti USA ke státu který se urputně brání amerikanizmu svého světa. Ale v jeho případě jde rozum stranou, je součástí novinářské obce zazděné (nebo zaplacené) ideologickou nenávistí.

Pokud jde o jeho analýzu politického marazmu ve kterém se nachází náš veřejný život, ani ho nechápu, Babiš, Zeman, tragedie politických stran není rozvrat demokracie, možná jeho chápání typu demokracie , je to jen výsledek špíny která po převratu zalila společnost a ještě se nenašel způsob jak ji očistit. Lkát na rozvratem systemu, který nebyl schopen získat většinu obyvatel je zbytečné, tady se projevila demokracie v čisté podobě a jen odstup v čase ukáže zda to je přínosem.

Takže vážení čtenáři a pane Doležale, máme naději, máme naději, že rozvrat vaší demokracie je snad součástí čištění zamazaného prostoru a docela bych byl ochoten připustit, že se ukazuje velmi potřebný pro nás, pro "normály" i "elity".

J. Kanioková 25.12.2014 15:52

Velký souhlas..

F. Matousek 25.12.2014 17:14

je to jinak

Rozdíl mezi soucasnym Nemeckem a Ruskem je v tom, ze Nemecko uz pres 50 let o nase vyhlazení neusiluje, naopak jsme díky nemu jedním z prosperujícíchích státú EU. Rusko naopak nás ohrozuje jiz 90 let a neustále.  V soucasnosti to dává príkladne najevo svym chováním na Krymu a na Ukrajine.

Blafy o tom, jak se Rusko brání " amerikanismu " ukazují,  jak USA a Západ celkove vnímáte Vy ?!

Nápadne podobne jako soucasná TV-hvezda -  paní Semelová.

Rusko odmítlo moznost vstoupit do NATO, kde by bylo jedním z rovnoprávnych clenú a nemuselo se obávat neceho, co neexistuje.

J. Boleslav 25.12.2014 17:18

Re: je to jinak

Přesně tak. Německo (stejně tak Japonsko) je, i zásluhou dohledu velmocí po jím prohrané 2. světové válce, demokratický stát, který nikoho neohrožuje. Naproti tomu rusáci, kteří prohráli studenou válku, pod žádnou kuratelu jejích vítězů dáni nebyli, a trpké plody této chyby nyní neseme.

V. Čermák 25.12.2014 18:32

Na jedno oko bystrozraký, na druhé slepý

Zatímco tím bystrozrakým okem vidí, že nás chce Rusko vyhladit, což jiní ale jaksi nevidí, tak na druhým okem zase nevidí jiným dobře viditelnou Americkou roztahovačnost. No ale hlavně nevidí tu svoji vnitřní nevyrovnanost, ten dvojí, fandovský, metr.

F. Matousek 25.12.2014 20:33

Re: Na jedno oko bystrozraký, na druhé slepý

zajímal by me spís vás názor na odmítnutí vstupu do NATO Ruskem ?!

K. Vyšata 25.12.2014 20:35

Re: je to jinak

Pane Matoušku, zrovna kvůli takovým lidem jako jste vy jsem napsal svůj diskuzní příspěvek. Pan Doležal a také vy jsou lidé, kteří mají dojem že jejich názory jsou názory celého národa. Nejsou, k vašemu údivu a nynějšímu trapnému boji proti prezidentovi se ukázalo, že v našem státě je nezanedbatelná část lidí kteří používají svůj rozum. K nim nepočítám paní Semelovou, ta je ideologická fanatička podobná náboženským fanatikům (katolíkům, židům, muslimům a pod.) Asi jste nepostřehl, že jsem napsal o proměně jak Němců, tak i Rusů. Chování Rusů v ukrajinských událostech ještě zdaleka nedosahuje úrovně konfliktu v Jugoslávii, kterou "humanitárním bombardováním" řešil Západ. Jako náhodou po něm vznikl v rozporu s mezinárodním právem samostatný stát Kosovo. Ne, nepřirovnávám vznik Kosova se vznikem Krymské republiky, ty případy se liší obrovským mořem prolité krve. To se nedá porovnávat, dobrovolný vznik z vůle občanů a násilná krvavá operace je trochu rozdíl. V jednom máte pravdu, vnímání současných událostí jak u nás doma, tak ve světě vnímám odlišně od pana Doležala a i od vás. Co je na tom divného?

Ještě dodatek, proč by Rusko vstupovalo do NATO, když se nemusí ničeho obávat protože to neexistuje. Divné....

V. Vaclavik 25.12.2014 23:20

Re: je to jinak

Rusko na nas namirilo sve rakety a jejich vudce nam pohrozil jadernym arsenalem, kterym Rusko disponuje.

Rusko sice neni SSSR, ale je to mentalitou prumerneho Rusa zaostala zeme, zeme druheho sveta. Rusko potrebuje vladu pevne ruky, ale musime si dat pozor, kdyz ta pevna ruka chce ziskat nadvladu i nad nami. Je jasne, ze i mezi nami budou obcane jako vy a pani Kaniokova, bazici po vlade pevne ruky u nas a Ruskou expanzi vitaji.

K. Vyšata 25.12.2014 23:58

Re: je to jinak

S překvapení koukám že máte nevídané znalosti o strategické koncepci ruských vojsk. Ale s použitím rozumu vás můžu  ubezpečit, že Rusko nemá důvod proti neškodnému Česku mířit nějaké rakety a hrozit atomem. Nebo si myslíte, že můžou brát vážně výlevy našich politiků typu Schwarzenberga nebo Zaorálka? S jejich mentalitou "průměrného Rusa" ze zaostalé země schopné upoceně pouštět do kosmu rakety a stavět atomové elektrárny po celém světě? Z tak zaostalé země mající mizivou nezaměstnanost, malou zadluženost, se slušnou finanční matrací a odhodlaným lidem? Já i paní Kanioková, pokud mi dovolí poznámku i za ní, nepotřebujeme  vládu pevné ruky, ale utišení histerických výkřiků pomatenců toužících po vyvolání války. Protože strach má pane Václavík velké oči a ochromuje.

J. Kratochvíl 25.12.2014 13:05

Babiše bych ještě neodepisoval,je to naděje

zatím mluví rozumně a ani jeho činy nejsou nedemokratické, co by nás poškozovali. Například lepší výběr daní nebo zavádění pokladen pro živnostníky, což je mimo jiné samořejmé ve všech okolních zemích. "Nekrade protože má již dost." říká B.Doležal, já dodávám, kéž by to byla pravda a to by stačilo pro začátek. To většině politikům co se dostali k moci zatím nepodařilo.

B. Rybák 25.12.2014 21:06

Re: Babiše bych ještě neodepisoval,je to naděje

Pan Babiš byl a vždy bude komunistický STB/KGBácký darebák, který zbohatl pomocí podivných zahraničních fondů (které mu s nejvyšší pravděpodobností předal jeho otec - "rezident" komunistické rozvědky ze Stockholmu) okradl svou původní slovenskou společnost, (proto podniká u nás a ne na Slovensku). Do politiky vstoupil jednak z obavy, že by o svůj majetek mohl přijít rozhodnutím soudu (podobně jako šéfové MUS) nebo tím, že by nedostal státní dotace bez nichž se nemůže obejít! Jeho současná hospodářská expanze (v níž uplatňuje svou prestiž podnikatele politika dokazuje, že patří k těm, kteří nemají nikdy dost! Jenom darebák (nebo úplný hlupák) může mít tu drzost, aby vstoupil do politiky, ačkoliv se tím dostane do sporu zájmů se svými dotovanými podniky a svými masmedii), protože i kdyby je nechtěl zneužít (ani nenápadně a potají???) vytvořil by tím tím smrtelně nebezpečný precedent pro zničení našeho státu dalším darebákům!

http://www.nasipolitici.cz/cs/politik/2803-andrej-babis/profilujici-informace-a-kauzy

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/komentar-babisovi-jde-o-lesy-o-miliardy-ze-dreva/r~fc9fa18668b111e3a8930025900fea04/

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/slovensky-manazer-o-podivnych-pocatcich-babise/

http://euro.e15.cz/archiv/seriozni-pramen-bures-1067953

F. Matousek 25.12.2014 8:59

jak to ?

kazdy preci ví a vsude se to píse, ze

" nadeje umírá naposled  " !

P. Lenc 25.12.2014 8:41

Hodně pravdy

v malém článku.Dík.

J. Boleslav 25.12.2014 12:34

Re: Hodně pravdy

P. Doležal má v mnoha věcech jistě pravdu. Jen mně jeho vidění reality přijde příliš negativistické a navíc mně v něm chybí trochu konkrétnější návod pro její zlepšení.

P. Sulc 25.12.2014 1:58

A vsechno bude ztraceno,

dokud pasivni pivni skauti budou sede u piva, stezovat si jak jim nekdo ublizuje a cekat, az ty problemy za ne nekdo vyresi. Tak to v ceskych dejinach vzdycky fungovalo, narod se vzdy ''prikrcil'' a nekdo nekde neco udelal. A to ''prikrcovani '' se oslavuje, jako zvlastni a zasluzna schopnost naroda prezivat.

Z. Lapil 25.12.2014 9:47

Re: A vsechno bude ztraceno,

Nestarám se o pivní skauty. Starám se o sebe. Když něco chci, pivní skauti mi to nezařídí. Klaus ani Zeman taky ne a spoléhání na Havla mi poněkud zavání vyvoláváním duchů a nekromancií.

V. Čermák 25.12.2014 18:13

Re: A vsechno bude ztraceno,

Celoživotní revolucionáři, nechte historii historii a národ národu a dejte si pivečko a bůček, nebo stejka, ať se trochu na stará kolena rozveselíte, třeba to pak s vámi bude trochu k vydržení.

V. Kusý 25.12.2014 20:40

Re: A vsechno bude ztraceno,

A když vám to kašlání na všechno ještě nějaký čas vydrží, tak nebudete mít ani na pivečko, ani na bůček, o stejku nemluvě.

P. Sulc 25.12.2014 23:09

Re: A vsechno bude ztraceno,

Steak jo, ale bucek, alespon v super-marketech se tu neprodava, bohuzel. Moc cholesterolu.