1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Budoucí projekt Václava Klause

Z trojice někdejších dominantních postav české politiky (kdybych si vypůjčil předvolební rétoriku Věcí veřejných, tedy třech nejmohutnějších dinosaurů české politické scény), Havla, Zemana a Klause, má dnes jakousi šanci, aby si udržel opravdu významnou pozici na politické scéně, jenom ten poslední. Václava Havla vyřadily zdravotní problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Podšer 4.11.2011 15:06

pokud

odmyslíme nespravedlivé a především účelové nálepky provokatéra, "kontroverzního" politika, směšná obvinění z příchylnosti k rusku, mýty o osobní odpovědnosti za tunelářské excesy z období privatizace, lži o homofobních tendencích či podsunuté nacionalistické sklony a uvažování, v podstatě když zboříme celou tu uměle udržovanou, ochotně vyspravovanou konstrukci z tisíckrát přežvýknutých polopravd, z kontextu vytržených vět či hotových lží, když rozvineme předivo dohadů a spekulací, z kterých se již ve třetím podání stávají hotová fakta, vlastně se nám vyloupne úplně jiný člověk, než je ten, kterého jsme si zvykli tak nějak mechanicky nenávidět; třeba je pod tlustou slupkou toho nánosu člověk, který to myslí dobře, člověk s dobrou vůlí, houževnatý pracovitý člověk obdařený bystrozrakem, střízlivě hodnotící, na zemi vždy pevně stojící; jenže takového člověka nehledáme a nehledá ho ani pan Doležal

B. Rybák 4.11.2011 13:27

Re: V.Klaus

Jeho skvělý odhad se tehdy projevil např. v podobě stanovení správného a proto velmi stabilního kurzu koruny v jehož důsledku jsme přes ztrátu východních trhů měli jako jediná transformující, země pozitivní bilanci zahraničního obchodu, koruna začala být jako první z transformujících zemí volně směnitelná, zabránil tím zničující (cca 1000%) vlně inflace, která obyvatelstvo v jiných transformujících se zemích připravila o veškeré úspory. V důsledku toho, jsme začali být západem vnímáni jako "ekonomický tygr", kuponová privatizace byla světovou bankou a MMF nejvíce doporučovanou metodou a hodnocení evropské komise bylo mělo nadpis "Vzorové řešení" a uvnitř nešetřilo slovy "excelentní řešení". To se změnilo, až když do té doby bezprecedentní výprodej maďarského národního národního majetku realizovaný maďarskými postkomunisty ukázal západnímu kapitálu a bruselským byrokratům pro ně výhodnější cestu, jak ovládnout východní prostor. Ta cesta vedla k "sarajevskému atentátu" a od něj k záplavě české výrobce ignorujících, supermarketů, bankovních pijavic a montoven, v nich je česká pracovní síla degradována na úroveň "cvičených opic".

P.S. Za situace, kdy 85% naší ekonomiky nebylo konkurence schopné a naši evropští "přátelé" nám odmítli poskytnout čas na rekonstrukci, jaký poskytli např. Španělsku a sami (nemluvě o Marshalově plánu) dostali od USA, bylo t.zv. tunelování podniku nevyhnutelným ekvivalentem jeho bankrotu (který by ale vedl k těm montovnám...). Jeho občas nemravná forma byla nevyhnutelným důsledkem toho, že jsme pod tlakem západní evropy a "pravdoláskařů" museli přenechat velkou část ekonomiky bývalým komunistům.

F. Pavlis 3.11.2011 9:43

Ale,

pane Doležale ! Po sedmdesátce samozřejmě chuť na leccos zůstává. Ovšem ty možnosti potence e.t.c. jsou poněkud omezeny. Po roce 2013 ještě více než letos.Nemohu se zbavit pocitu, že úlohou politologů je vytváření zajímavých fikcí s nulovou vypovídací hodnotou. Něco podobného jako televizní seriály o různých zahradách a pultech. Je to škoda, protože to deformuje struktury diváckého myšlení a snad i inteligence, která jim ještě zbývá. Kultivovat je sloveso, které se unás užívá snad jen v souvislosti s vytvářením kladných i záporných kultů. Žel.

J. Václavíková 2.11.2011 23:05

Re: Pane Doležale, souhlasím!

Výstižné.

S. Ševeček 2.11.2011 22:55

Re: Doležalové a sudéti mají holt

Bílý sice je, ale je rasově podlidem, jako my všichni ostatní.

J. Anděl 2.11.2011 16:44

Re: Doležalové a sudéti mají holt

To jste vystihl, pane Ševečku, skutečně pan Doležal je určitě strachy celý bílý a sotva se trefí do klávesnice. I já se klepu hrůzou a nemůžu spát :).

J. Šimek 2.11.2011 15:30

Re: V.Klaus

A kde měl odhad, když se mu pod rukama rozjíždělo tunelování, klientelismus, korupce, neexistující sponzoři ODS, ....

J. Mannheim 2.11.2011 11:54

Re: Když už

ještě existuje další termín - plivání na velikána

S. Ševeček 2.11.2011 10:41

Doležalové a sudéti mají holt

ve spoďárech z další aktivity VK.

(o pravdolásce nemluvě)

P. Kolář 2.11.2011 8:49

Když už

to nejde jinak,tak alespoň okopáváme kotníky.Že pane Doležal

A. Špronglová 2.11.2011 8:01

Pane Doležale, souhlasím!

a dodávám, že pro Velkého Kormidelníka nezbývá už nic jiného než "sestup z výšin" kam se v prvé řadě nikdy neměl dostat protože na to po etické a morální stránce jednoduše nemá. Rychlost sestupu sice může zpomalovat, ale to je tak asi všechno. Proces pro něj bude bezesporu velice bolestný. Jeho i náš problém spočívá v tom, že si nechce/me nebo nedokáže/me připustit fakt, že je pro něj nejvyšší čas odejít z politické scény /plenky a politici se mají pravidelně obměňovat a to ze stejných důvodů/!!! Čím více se bude/me snažit tento zákonitý proces zpomalit, tím bolestivější to pro něj i pro nás na konec bude. Možnost setrvat na vrcholu "třetím termínem" nebo dokonce "doživotním jmenováním" není ani v Českém Absurdistánu "prozatím", ale doopravdy,doopravdy prozatím reálná. V tom má VK velikou, ale doopravdy, doopravdy velikou smůlu......

K. Janyška 2.11.2011 7:57

Doležal, nechte toho zhrzeného napadání svého bývalého přítele... Dzp.

P. Rajman 2.11.2011 6:43

Malá fantazie

to je to čím trpí Václav Klaus stejně jako jeho zbývající stoupenci. Tato fantazie nechybí ale Miloši Zemanovi, který už před 15 lety označil za stranu jednoho muže. To, že ODS a její podpora je závislá na vzestupné trajektorii V. Klause ať v ní nebo mimo ní je patrně jediná konstanta, která v této straně ještě funguje ( zde ani p. Doležal své odeesácké stigma nezapře ). Zkrátka až V. Klaus na této trajektorii, která je jasně vymezena skončí, ODS se marginalizuje velmi podobně jako HZDS na Slovensku.  

J. Kanioková 2.11.2011 6:16

Ale fuj, autore..

už mám toho šaškování s tím, že - buď euro nebo rubl - plné zuby... 

Jsou to takové zákeřné pletichy..

K. Kužel 2.11.2011 5:05

Re: V.Klaus

... a to je jeho největší chybou, alespoň v očích pana Doležala.

J. Brunner 2.11.2011 1:04

V.Klaus

má ovšem lepší odhad než všichni ostatní.Viz Euro,multikulturalismus,zelené šílenství.