4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Antibabiš je pozitivní program!

Východiskem tohoto textu je můj příspěvek na diskusním večeru „Drama před volbami, které rozhodnou“, který uspořádal Klub na obranu demokracie ve spolupráci s Akademickým spolkem politických věd při ZČU v Plzni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 29.3.2017 7:47

Doležal - odmítač skutečné demokracie

Jen další "na stejnů notečku" Doležalova. Jemu prostě k blažené spokojenosti stačí demokracie institucionální. Čili to, když se partaj či jednotlivec verbálně, ne skutkově prohlásí za demokrata a když si demokracii dají do znaku, viz ČSSD, ODS, KDU a mnozí další. Že pak pod pláštíkem demokracie podvádějí, lžou, na státním kradou, že ani poledne nedrží, už Doležalovi nevadí.

Proto Doležal blaženě vzdychá nad starými dobrými časy, které skončily pro něj katastrofickým policejním zásahem na Úřadu vlády, který rozkryl tamní obludnou korupci, realizovanou přes na své sekretářce sexuálně závislého a tím až nesvéprávného premiéra.

A tak Doležal nemůže dodnes pochopit, proč se to proti přeci tak skvěle demokratických partajím a jejím papalášům bouří všelicí ti pomatení aktivisté, zvláště fujtajksl ti protikorupční. A jak to, že voliči skáčou na špek brutálnímu totalitáři (v čemž má výjimečně pravdu) Babišovi, jen proto, že slíbil vymetení toho, dle Doležala neexistujícího, korupčně zlodějského svinčíku.

No a tahle Doležalova stará notečka se promítá i do jeho pokusů řešení současné, bezesporu pro demokracii (tu skutečnou) zoufalé situace. A tak je vyzývá k obnovení oněch starých dobrých pořádků, kdy dle Doležala echt demokratické partaje vládly, aniž by jim do toho kdejaký aktivista či něco jako Babiš kecalo.

To aniž by je vyzval k hluboké seberekonstrukci s cílem zbavit se korupčně-zlodějského systémového hnoje (často v prospěch Babiše) a taky k společné omluvě občanům za léta korupce a rozkrádání státu. Až pak se stane program Antibabiš pro voliče důvěryhodný a volitelný. Což bude obtížné zvláště u prý demokratů, kteří si v zájmu zůstat u vládních koryt Babiše do vlády pozvali a prosazovali jeho totalitou páchnoucí nápady.

P. Schon 29.3.2017 7:35

Re: Nemůžeme bojovat pouze za demokracii,

Vrátil již Bureš těch 50 melounů co ukradl na Čapí hnízdo?

D. Polanský 29.3.2017 6:57

Chudák Doležal

zase ten Babiš mu nedá spát. To je již fóbie.

J. Kratochvíl 29.3.2017 6:37

Nemůžeme bojovat pouze za demokracii,

ale musíme se také starat, aby ta demokracie byla funkční, to jest aby demokratický stát fungoval. "Demokraté" které podporuje pan Doležal toto zajistit nedokázali a ani nechtěli. byli jsme svědky více než 20 letého oslabování státu a jeho institucí. Proto má pan Babiš podporu veřejnosti, protože to nejen slíbil zajistit, ale během svého funkčního období se o to snažil a má výsledky např. vyrovnaný rozpočet a to není málo. Podporuji svého Babiše proti všem Doležalům, Klausům, Kalouskům a podobným tzv. "demokratům".

K. Pavlik 29.3.2017 0:34

Jako vzdy

Clanek je protibabisovky - on Dolezal asi nic jineho psat neumi.

Vzdyt proti je heslo dne - ani naznak neceho jako: Prochazka Jan bude zachranou Ceska. On totiz zadny Jan Prochazka nemuze existovat. Proti je mnoho politiku ale kazdy je i proti tem ostatnim politikum takze moznost ze by se ostatni dohodli na necem rozumnem proste neexistuje.