18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

TELEVIZNÍ DEBATY: Estráda versus věcnost

Mezi politology začal převažovat názor, že problém není Zeman, ale jeho voliči. Prezidentu Miloši Zemanovi se totiž za léta v politice podařilo formát podobných debat přiblížit estrádě. Jiří Drahoš jako jeho protivník proto nutně působí vedle něho se svou věcností a výrazem agelasta jako nudný profesor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 22.1.2018 13:41

Re: Hvížďalo, Hvížďalo,

Pokud to hoří. Taky moc nepřebírám mezi "těmi, co jsou k mání".

Já nyní, o té volební sobotě, do bedny nehodím kohokoliv.

Z. Lapil 22.1.2018 13:23

Re: Hvížďalo, Hvížďalo,

No jo, jenže já mám po každém dešti na stropě mokrou skvrnu a to, co je o "pokrývači" známo v místě a čase mi pranic nevyhovuje, tak beru do jisté míry kohokoliv.

V. Kotas 22.1.2018 12:38

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Ale to nebudou ukazovat stále dokola, jako Zemanovu " virózu ".

Š. Hašek 22.1.2018 12:09

Re: Osobně jsem přesvědčen, že TV debaty rozložení elektorátu

Nějak moc žijete cizími ledvinami.

Zaměřme se na mozek. No, nic.

Š. Hašek 22.1.2018 12:06

Re: My, voliči Zemana, jsme...

Přesné!

Byly doby, kdy se volilo, rozebíraly se "parametry" těch volených (jenom volených), v hospodě se občas rejplo, ..... . Nebyla TV a mudrátoři, co přežvejkávali ....... . Pak taky přišel Adolf a začalo se "modifikovat". A čučet přes rameno, nadávat, soudit, kádrovat, fackovat, ......... jako dnes pravda a láska by chtěla mazat internet, že??

To, že městský úředník tehdy třeba nevolil Švehlu, a sedlák nevolil zas Gottwalda - to se vědělo už v pětitřídce, no a co? Dneska z toho má Pehe jeden semestr pro mlaďoše.

Dneska ti nadávači nám sdělují, že 85% voličů/plátců daní se má stydět!!!!! A po poslání peněz neziskovce zalézt do kouta! Pokud ovšem nevolí Feriho!!! Fakt kouzelné, bída současné "vzdělanosti elit". "Normální lůza" v hospodě tak na sebe neječí.

V. Student 22.1.2018 11:22

Re: No to je mi novinka, že problém jsou voliči:

Náhodou, to psychologizování, které se ve společnosti stále více ujímá, je velmi účinné. Přenést problém z objektivní roviny na subjektivní problém občana. Voliče. Vadí vám něco v naší krásné společnosti? Máte problém! Volíte Zemana? Máte problém!... Kdyby v tom byli dostatečně důslední, každý z nás, který se odváží přiznat, že volí Zemana, měl by čelit dlouhému, pozornému pohledu do obličeje, a poté slyšet autoritativní: "Vy máte problém...!"

Že se ve skutečnosti jedná o manipulaci, kdy se diskutující snaží vyvrátit oponentovo tvrzení poukazováním na jeho skutečné či domnělé nedostatky, je již dávno popsáno pod latinským názvem "argumentum ad personam". Určití lidé jej používají ve chvíli, kdy je odpůrce předčil a je jisté, že nedostanou za pravdu - v tu chvíli přecházejí k osobním invektivám, jsou urážliví, hrubí atd.

V dnešní době mají k dispozici výzbroj psychologicko-psychiatrickou, která disponuje opravdu silnými výrazy a širokým a hlavně neprůstřelným argumentačním arzenálem. Stačí mít silný žaludek a jít na to. Jak je vidno, lidí se silným žaludkem nám přibývá, a ještě přibývat bude. Jsem zvědav, jak to tady bude vypadat za dvacet let...

Š. Hašek 22.1.2018 11:03

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Má zamířeno dále?

V. Student 22.1.2018 11:02

My, voliči Zemana, jsme...

...starší lidé z venkova, ekonomicky slabší... Tak se psalo zpočátku. Teď už jsou lidé jako autor vynalézavější: jsme milovníci estrád a o širších souvislostech neuvažujeme. Na rozdíl od milovníků věcnosti a srozumitelných řešení, kteří budou volit Drahoše proti ničeho se neštítícího Zemanovi...

No, pane Hvížďalo, jsem rád, že jsem na straně těch, kteří nepotřebují psát o druhých lidech články jako vy. I proto budu volit Zemana.

Š. Hašek 22.1.2018 11:00

Re: Hvížďalo, Hvížďalo,

Pane Lepko,

tak nám poodhalte Vaše znalosti desetiměsíčního "politika" - pana Drahoše.

Já nevedu debatu o "obecných znalostech", životopise, "honem někoho sehnat", ......... .

Sleduji cvrkot docela pozorně, a nějak krom zvýšení peněz (vč. papírů do tiskáren v laboratořích) pro AV ČR jsem o panu Drahošovi nic neslyšel. Stran politiky NIC! Veliké, kolosální NIC! Vám to vyhovuje, mě nikoliv. Já si objednávám na novou střechu pokrývače "velice dobře známého v místě a čase". Totéž platí i pro "mého" presidenta (Miloš Zeman se sicher neurazí).

Každý máme jinačí nároky. Na závěr - nekupuji "výrobky" na základě reklamy. Zjistím si vždy "technické parametry". Platí opět i pro presidenta. Zkráceno.

J. Lepka 22.1.2018 11:00

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Jistě, pane Hašku, my všichni víme, že MZ není "profesor presidentování", ani být nemůže, víte on takový profesor musí svůj obor zvládat. A to, při vší úctě k jistému Murphymu , opravdu, ale opravdu nezvládá.

P.S. Podle Murphyho každý postupuje po služebním žebříčku až dorazí na místo, na které nestačí. To potvrzují i naši poslední dva prezidenti, třeba budeme mít štěstí a prof Drahoš má namířeno výš.

F. Houžňák 22.1.2018 10:55

Hlavně aby Zeman nepoužíval citace z těch webů, co nás

před nimi Drahoš důrazně varuje, aby nás náhodou nepomýlily. Informace je třeba čerpat pouze ze zdrojů schválených Evropskou Únií, eventuelně německým Führerem, tam je zaručena ideová čistota a optimistické světlé zítřky.

J. Lepka 22.1.2018 10:54

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Vy za uplynulá léta ještě neznáte názory svého favorita?

Tomu nevěřím.

J. Lepka 22.1.2018 10:51

Re: Ti voliči! S těmi je vždycky problém...

Vy nepamatujete, jak bolševici lid vychovávali? Dokonce na skoro 100% volil! Lid. Ovšem problém byl v tom, že lidi na to sr_li.

J. Lepka 22.1.2018 10:49

Re: Hvížďalo, Hvížďalo,

To je zvláštní, pánové Zingo i Hašku, jak moc znáte Prof Drahoše, že jste dokonale odhadli jeho reakce v tv debatě, ve které nebyl?

J. Lepka 22.1.2018 10:47

Osobně jsem přesvědčen, že TV debaty rozložení elektorátu

nezmění, navíc podle sledovanosti údajně one-man show na Nově sledovalo méně diváků, než bylo voličů MZ v I. kole. To bych se spíš přikláněl k onomu vlivu nonverbální komunikace. Tedy ne že by mohlo pomoci máchání pěstičkou, jako poměrně velké riziko MZ vidím jeho kondici, poslední dobou nevypadal moc svěže, vydrží vůbec naoktrojované debaty? Ergo nepokusí se na poslední chvíli před nějakou o povolený doping a nevzepřou se jeho ledviny a játra nad kombinací povzbudidel s etylalkoholem ?

P. Zinga 22.1.2018 10:35

Je to světový fenomén,

ale Čechy, zdá se, tomu propadly úplně: Dokonce i ho*no, které se párkrát objeví na obrazovce, získává statut osobnosti s právem udílet rady.

P. Lenc 22.1.2018 10:32

Pane Hvížďalo,

nejsem člověk, který dá na nějakou "estrádu".Jste to ale vy, a nejen vy, který dělí lidi na ty "moudré" co volí Drahoše, falešného jako jeho brýle a "primitivy", co si dovolí volit Zemana.Jste to, co jste.Rádoby "intelektuál", který pohrdá každým, kde nemá to "správné vzdělání".A nedej pánbůh, aby to byl důchodce, jakkoliv vzdělaný, který si dovolí volbou zůročit své celoživotní zkušenosti.Ne ti, co budou volit Zemana, ale vy jste jako člověk chudák.A to píši já, který nemá Zemana opravdu v lásce, protože už mám plné zuby vás a vám podobných jediných "moudrých".Jděte k čertu.

J. Kavalír 22.1.2018 10:09

Re: Ti voliči! S těmi je vždycky problém...

V tom případě by to chtělo volit Drahoše, ten by s tím neměl problém. :-)))

Š. Hašek 22.1.2018 9:59

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Paní Hájková,

co by tam president dělal???

Uvědomte si, president republiky není profesor presidentování, který je placen za přednášky asi šesti elévům v politice v nějaké televizi (a nějaký redaktůrek mu ještě bude skákat do řeči). Vysvětlovat jim, kde a jak "budou sloužit republice" (asi čtyři z nich by raději sloužili brusele).

Zajímavější je, že Drahoš zvládne tedy jen tu jedinou debatu, jinak by byl na prášky. A to dostal "čtyři reklamní spoty" od televizí, zadarmo, pokaždé šestimístné číslo diváků!!!! Ale tváří v tvář presidentovi pochopitelně musí něco řící, ne jenom mávat palci a tvrdit, že už je velitelem!!!!

Š. Hašek 22.1.2018 9:50

Re: Hvížďalo, Hvížďalo,

Asi tak.

Sledoval jsem včera NOVU. "Nádoba na názory poradců" - tedy Drahoš, by si ani neškrtl. A to otázky pro presidenta byly velice "lehké". Ale pro Drahoše "moc konkrétní", on by to zadal nejdříve "týmu". Ach jo.

Drahoš má strach. Září a ukazuje vztyčené palce pokud má kolem sebe jásající lísaly. A reflektory TVveřejno. Zkráceno.

P. Zinga 22.1.2018 9:36

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Když "americký šou" tak včera v TV tančil pan Drahoš tanec Dervišů: točil se dokola, naštěstí krátko, jinak by upadl do tranzu. Anebo taky ne, neboť už v tranzu je.

P. Zinga 22.1.2018 9:33

Hvížďalo, Hvížďalo,

to jste přehvízdal!

Já jsem člověk vysoce politický a angažovaný a přesto budu volit Zemana. Protože na rozdíl od Vás považuji za herce, mima či loutku Drahoše. Jaké věcné řešení? Jaké pevné místo na politické mapě Evropy?

Pan Drahoš byl celý život loajální , možná až oportunní či zbabělý občan. Bezkonfliktní. I takoví jsou třeba, vlastně tvoří jádro společnosti za jakéhokoli režimu, takže osobně nic proti. ̈Kandidát na presidenta je ale jiná kategorie.

Chcete-li na hradě mluvící loutku, tak je Vaším kandidátem. Ale, proboha, nemluvte nic o jeho názorech. Žádné nejsou.

V. Novák 22.1.2018 9:19

Ti voliči! S těmi je vždycky problém...

Co kdyby politologové poslechli B.Brechta a vyměnili lid? Měli by to jednodušší, jejich předpovědi by vždycky vycházely - a vyměněný lid by volil jak mu jelity nařídí.

No nebyla by to ideální situace?

V. Kotas 22.1.2018 7:35

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Možná k smíchu, ale dozvěděli jsme se toho více, než by toho bylo při debatě se všemi kandidáty, kde by měl M. Zeman prostor tak 10minut maximálně.

V. Hájková 22.1.2018 7:26

Re: Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Zajímavé je, že Vám vubec nevadilo, když ZEMAN odmítl jít do velké debaty se všemi kandidáty! To jste držel usta!

Včerejší povídání s p. Korantengem - bylo k smíchu. V porovnání s debatou všech kandidátu na prezidenta- které donutilo kandidáty jít až jak se říká "" do naha"

P. Dvořák 22.1.2018 7:07

Tak politilogové mají problém s voliči. Aha.

Na to bych doporučoval, aby šli něco pořádného dělat a zbavili se tak své existenční závislosti na tak problematické skupině obyvatel.

V. Kotas 22.1.2018 7:06

Hvížďalo, nesváděj to na voliče a M. Zemana.

Volby ve stylu " emerický šou ", mají na svědomí média, s ČT v čele. A po tom, co pan Drahoš vyzval M. Zemana k debatě před kamerami, se k jejich uspořádání nabídly 4televize. A jsou nabídky, které se neodmítají.

A. Richter 22.1.2018 6:47

No to je mi novinka, že problém jsou voliči:

"Mezi politology začal převažovat názor, že problém není Zeman, ale jeho voliči.". Bylo by nejlepší ty voliče vyměnit!

*8-D