Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

SYSTÉM: Bída zastupitelské demokracie

EU se sice chystá SF6 zakázat, ale pokud si někdo myslí, že jeho náhrada bude něco ještě horšího, nebudu s ním ve sporu, protože se obávám téhož. S liberálními programy bych schválil rovněž programovou pauperizaci celé společnosti, likvidaci mobility, a tedy znemožnění řadě lidí dojíždět do zaměstnání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Také jsem zmatený z názvu. Demokracie je systém, mechanismus, který vyžaduje určité prostředí ke svému fungování. Demokracie dnes toto prostředí nemá, proto nefunguje. Nemá především svobodu slova. Sdělovací prostředky, mající největší dosah, jsou v rukou jedné politické ideologie, druzí jsou označováni za dezinformátory a Putinovy agenty. Vládnou tedy nějaké mocné subjekty, které vlastní rozhodující část sdělovacích prostředků, pronikají do politických stran, do neziskových organizací a tím ovlivní lidi na svoji stranu a vyřadí legitimní soutěž idejí.

0 0
možnosti
Foto

Celkem souhlas, až na pojem liberální, liberálové. Ti, co toto vše tlačí, netlačí svobodu - libertas, nejsou tedy liberálové. Prosím jiný pojem. Progresivisté podle vzoru islamisté. Nová levice. Nebo wokesteři. Liberál chce svobodu, ne útlak, cenzuru, kulturu rušení, násilné přerozdělování a hyperregulaci a jediný správný názor. Když už staré pojmy, pak socialismus s dodatkem korporátní.

0 0
možnosti
VP

Souhlasím. nenechme se zmást. Používejme správné názvy. Dnes se účelově zavádí chaos, aby se skryly nekalé ideové úmysly.

0 0
možnosti
VN

Z nadpisu článku ve vztahu k jeho obsahu "som trošku zmätený". Trochu bída novinařiny, jinak s autorem vesměs souhlasím.

0 0
možnosti

P66e71t70r 98Č64e54c60h

2. 8. 2023 15:19

Onen jev, který u nás není pravdou, není dán zastupitelskou demokracií, která u nás vlastně ani není. Ve skutečné zastupitelské demokracii totiž občany zastupují v zákonodárných a výkonných orgánech j e j i c h zástupci a ne zástupci politických stran a hnutí. Aby např. poslanci mohli vůbec být zástupci občanů, museli by těmito být přímo voleni, což u nás neplatí. Do PSP ČR a do zastupitelstev krajů, měst a obcí jsou voleny politické strany a hnutí, které zástupci občanů nejsou a ani být nemohou. Jsou totiž takto zástupci oněch politických stran a hnutí. To je základní problém nefunkčnosti našeho politického systému, který zastupitelskou demokracií není. Nepřímé volby!

0 0
možnosti
PD

Jestli někam volíte nepřímo, tak asi jen do nějaké stolní společnosti. Jinak jsou v Česku volby přímé.

0 0
možnosti
LD

O katastrofálním úpadku morálky svědčí to, že se o LGBT, transsexualismu a dalších prasárnách vůbec hlasuje!!!!!!

0 0
možnosti
VC

Autor se zřejmě bojí naplno vyslovit svůj naprostý nesouhlas s Istambulskou úmluvou. Mně rovněžtak tato úmluva připomíná smlouvu s ďáblem, proč to tedy neříkat rovnou? Rv :-P

0 0
možnosti
PD

Zkuste to s Istanbulskou.

0 0
možnosti
MP

Nadpis článku neodpovídá obsahu článku. Prostě guláš!

0 0
možnosti
Foto

A to autor ještě implicitně předpokládá, že co si strana před volbami dá do programového prohlášení, to také splní. Jaká je skutečnost, víme...:-/

0 0
možnosti
JJ

J54u33r37a 51J86u94r81a64x

2. 8. 2023 14:26

No, ten implicitní předpoklad je vskutku až trestuhodně naivní.

Na druhé straně kdyby strana či hnutí si dala do programového prohlášení co a jak skutečně bude po volbách dělat v případě, že se dostane k moci, k té moci by se nikdy nedostala.

0 0
možnosti
JL

"když je tento zákrok proveden někdy v první polovině puberty (nebo dokonce před ní)" no pokud za dítě zodpovídají rodiče až do zletilosti ... tak je to zneužití a trestný čin na dítěti. S příslušnou sazbou v base. A byl by klid. J.L. end

0 0
možnosti
JK

Mám dojem, že na Západě rodiče nesmí bránit dítěti v požadavku na změnu sexuální identity.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz