Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

SYSTÉM: Bída zastupitelské demokracie

EU se sice chystá SF6 zakázat, ale pokud si někdo myslí, že jeho náhrada bude něco ještě horšího, nebudu s ním ve sporu, protože se obávám téhož. S liberálními programy bych schválil rovněž programovou pauperizaci celé společnosti, likvidaci mobility, a tedy znemožnění řadě lidí dojíždět do zaměstnání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Upřesňující poznámka - liberalizmus je ve své podstatě progresivistický. Kdyby nebyl, konzervoval by jen dosažené svobody a tak by ztratil punc liberalizmu a stal by se z něj konzervatizmus. A to se mnoha i zde vystupujícím diskutérům stalo, aniž by pochopili, co se to s nimi stalo. Tupě zírají, jak se z nich, zapálených liberálů, jen postupujícími roky bez jakékoli kvalitativní změny názorů stávají konzervativní liberálové, konzervativci, fašisti a extremisti za okrajem společnosti. A protestují proti tomu,a hádají se, že jen oni jsou ti praví liberálové. Je smutné je pozorovat, jak nepochopili podstatu liberalizmu a jeho vnitřní logické rozpory.

0 0
možnosti
PD

Zas ten váš komoušský blábol ...

0 0
možnosti
JH

J27a67n 41H12a37j82s18k22ý

2. 8. 2023 11:04

Jak jsem si přečetl článek a hlavně diskusi, tak asi nejlepším vládcem by byl osvícený, dokrotivý a spravedlivý diktátor. Takový král Miroslav. Ale nežijeme v pohádce. Ale stejně by se to někomu nelíbilo. Někomu, kdo by měl povahu jako ti "rádcové" z vedlejšího království. Takovým by král Miroslav zatnul tipec.

0 0
možnosti
JH

J14a64n 18H24a77j80s75k47ý

2. 8. 2023 11:06

A dodávám: Takových lidí, kteří mají aspoň částečně něco z povahy těch "rádců" je v lidské společnosti, myslím, většina.

0 0
možnosti
VM

Aby v ČR nebyla, když po " sametu " nebyl zájem o švýcarský systém demokracie i kapitalismu, že !

0 0
možnosti
PD

Technická otázka, vy jste ten zájem měl a pokud ano, jak se projevoval? Třeba koho jste volil?

0 0
možnosti
DL

Ja uz vidim pred svym duchovnim okem predevsim tu lavinu zalob, ktera v budoucnu prijde, a sice poskozenych, kteri si de facto v detskem veku nechali nasugerovat, ze nejsou holcicka, ale vlastne chlapecek. Nebo naopak a nechali se definitivne zmrzacit. A jsou to predevsim devcata, ktera se takto nechaji zpracovat. Jejich pocet stoupl v zapadnim svete v poslednich letech o 4000 (ctyri tisice) procent!

0 0
možnosti
IP

I75v67a69n 47P93o27l86á98k

2. 8. 2023 10:01

Pánové, k úvahám o negativních vlastnostech voleb v "zastupitelské" demokracii - BTW, není to něco jako, že každý řízek s přívlastkem už není řízek? - bych prosím přidal ještě jednu. Stručně: dvousloví, ze kterého je mi zle od žaludku: politický marketing.

Reklama - která má své opodstatnění v tržním hospodářství, (což neznamená, že ji milujeme, že) převzatá se vším všudy do politického soupeření je prostě zlo!

0 0
možnosti
OM

O44. 22M52.

2. 8. 2023 10:01

Technická: zajímalo by mě, které OZE podle vás masivně produkují hexafluorid sírový. Zřejmě jste měl na mysli zvýšenou produkci chladicích médií pro tepelná čerpadla (a ano, i to bojovníkům za klima vadí), ale tam se SF6 nepoužívá. Ten se už desítky let používá v zapouzdřených elektrických rozvodnách pracujících s VVN. SF6 má totiž mnohem vyšší izolační pevnost než vzduch, umožňuje tudíž umožňuje zmenšit izolační vzdálenosti a rozvodny tak vycházejí podstatně menší. A protože ty rozvodny jsou tzv. zapouzdřené, tzn. jejich zařízení uzavřené v hermeticky těsných "obalech", SF6 nemá kam unikat a čím škodit.

To jen technickým vzděláním nepolíbení ekologisté vidí "hele, je v tom fluor -> to bude dělat ozónovou díru -> zakázat!"

0 0
možnosti
PP

Autor podporuje adopci dětí G a L páry, a ještě to drze přiznává.

0 0
možnosti
JJ

J97u64r11a 79J24u30r42a64x

2. 8. 2023 14:22

Proč drze? Ono i autor může mít názor po mém soudu důrazně blbý a veřejně se k němu znát.

0 0
možnosti
MV

Záblesky zdravého rozumu ochucené podivnostmi. Tedy celkem normální stav současné lidské myslí, bohužel velmi ztěžující výběr strany.

0 0
možnosti
PD

Proboha, co je na všech těch šílenostech liberálního, kromě tvrzení neomarxistů a zelených socialistů, že jsou liberálové?

0 0
možnosti
OK

HI, ano, je spousta důvodů ke znepokojení. Stále mne udivuje, že za bernou minci máte uhlíkovou stopu. Žádná uhlíková stopa neexistuje, je to propagandistický výmysl zelených aktivistů. Jejich hlavním argumentem je, že to je skleníkový plyn , ale vezmete-li k ruce fyzikální tabulky, zjistíte, že prakticky shodné vlastnosti mají dusík, kyslík, argon, kterých je v atmosféře naprostá převaha, a jsou tedy podstatné skleníkové plyny, obsah CO2 v atmosféře je 0,04 procent, a v souladu s obsahem má i stejný vliv na klima - to je prakticky nic. Na jednu molekulu CO2 připadá 2500 atomů ostatních složek atmosféry, a to je tu ještě vodní pára s podstatným vlivem.

0 0
možnosti
OM

O30. 33M53.

2. 8. 2023 9:41

A k tomu ještě uhlík není plyn.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz